Menu
 

Topic:

Iedereen lekker op vakantie?

Smvn&d  schreef op: 21-08-2016 12:26:37
Zo aan actief te zien is iedereen heerlijk op vakantie!

Hier gaan de kids morgen weer naar school, ik vind die 6 weken echt snel gegaan, zag er best tegen op omdat het best zwaar is, maar het is echt snel gegaan.
Morgen gaan ze naar groep 3 en 4! Ben benieuwd hoe ze het gaan vinden weer.
 
Quote
Navigatie
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Suus  schreef op: 21-08-2016 22:38:04
Wij zitten nog een klein weekje in de Griekse zon. Volgende week maandag naar school, groep 5 en 2 VWO+. 

K. Bij ons is het gat tussen de 2 kids (9 en 12) ineens heel groot... Maar dat is ook jongen/meisje).


 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Suus  schreef op: 21-08-2016 22:40:32
Groep 6 dus ☺️
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Spatje  schreef op: 21-08-2016 22:49:22
Wij zitten nog 5 dagen op droompark beekbergen.  Heerlijk tot nu toe.  Over 2 weken gaat de jongste naar groep 4 en mijn oudste begint op 1september in België op de middelbare 
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Fransje72  schreef op: 22-08-2016 02:06:58
Wij zitten nog in Orlando, tm 1 september.  Dan vliegen we weer terug en beginnen maandag de scholen weer. Zoon gaat naar h2tto en dochter naar groep 6. Hopelijk pakt de meester het net zo aan als de juf vorig jaar. Lekker doorwerken op academie, de extra kennis van de plusgroep op een andere school. Bij ons op school geen plusklas maar dit jaar gaan ze wel het systeem omgooien waarbij de kinderen s middags vooral,  op eigen niveau gaan werken. Dus we hopen dat onze dame weer extra kan gaan doen. Merk het nu op vakantie. Zoon doet tweetalig onderwijs en dochter spreekt nu op vakantie redelijk en verstaanbaar Engels.  Meegekregen van zoonlief zijn proefwerken. 
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Jarofe  schreef op: 22-08-2016 06:40:53
Hier gaan ze helaas zo ook weer beginnen.
Ga ze zo maar wakker maken, even nog genieten van de rust.

Jongste gaat naar groep 5 en mijn andere dochters gaan naar de 1e en de 2e op de middelbare school.
Nog maar 1 tje op de basisschool en dat is toch ook wel even slikken nog even en ook deze periode hebben wij definitief afgesloten.

De 6 weken zijn zo hard gegaan zo jammer.
Ik genoot echt van de rust ook al moest ik werken, gewoon het niets hoeven doen als je uit je werk komt.
Alles gaat ook weer beginnen de muzieklessen het sporten pppfff helemaal geen zin in, vraag me ook af waarom ze overal opzitten dit doe ik toch allemaal zelf, maar als ik ze dan zo zie ontwikkelen en ze een optreden hebben is dat toch ook wel heel leuk.

 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Orange   schreef op: 22-08-2016 07:26:21
Supersnel gegaan. Naar groep 5 en 6 zometeen. Ben benieuwd, ze staan beide niet te springen. 
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Smvn&d  schreef op: 22-08-2016 11:40:13

Quote Bettie:


Wel ben ik tot de tanden toe gewapend voor het nieuwe schooljaar. Zie als een berg op tegen de ontwikkelingen van E. (even niet voluit ivm herkenning). Eind vorig schooljaar overleg gehad over de insteek voor groep 3. Ze leest inmiddels al weer een aantal maanden,rekent tot 20 prima met zowel + als - en weet gewoon ontzettend veel. Hoeveel eigenlijk zijn we pas in de vakantie achter gekomen. Het is bijna eng. En daardoor ook zo ontzettend goed te begrijpen dat dat hoofd van haar het niet allemaal kan verwerken. Sociaal-emotioneel is het een meisje dat echt over 3 weken pas 6 jaar wordt maar op cognitief niveau zit ze ver ingroep 4 (soms zelfs in groep 5). 

Heb echt 6 weken bikkelen achter de rug met haar gedrag e.d. Ben zelf momenteel echt beetje 'ten einde raad' en 'wat pak ik nu weer uit de kast om ...'. Bij alles en iedereen het sociaal wenselijke meisje dat zo aardig, vriendelijk, behulpzaam, lief en schattig is maar hier thuis en bij ons....pftttt.

School gaat als het goed is de komende week al verder testen en doen; ook voor hen om te kijken wat of ze haar moeten gaan aanbieden. En ik? Ben erg benieuwd hoe of het gaat met ons Marietje. Of ze geniet van het groot zijn, achter een tafeltje werken, nu echt letters gaat schrijven (schrijfletters dan) én hoe het gedrag thuis gaat worden.

Dit schooljaar starten ze bij ons op school met een echte + klas. Een groep kinderen van de groepen 5 t/m 8 die in totaal 4 dagdelen per week uit de bestaande groep wordt gehaald en op hun niveau ontwikkelingen en uitdagingen aan kunnen gaan. Hoop dat G. daar ook voor in aanmerking gaat komen. Geeft hem toch iets meer uitdaging dan alleen maar meer van hetzelfde. Hij heeft het in ieder geval bijzonder goed getroffen met zijn nieuwe juffen. (E. trouwens ook) Echt volledig kindgericht en niet systeemgericht.  



Komt wel goed joh, D is ook pas 5, word in okt 6, en kan al meer dan een jaar lezen en schrijven, rekenen ook heel goed, is ook getest op school wat haar school niveau is en kwam ook in groep 4 uit, maar ook besloten toch te starten met groep 3, want ze is en nog jong, en het is gewoon beter vind ik om 'gewoon' groep 3 te doen. Wel afgesproken op verzoek van school dat als het echt niet gaat ze na de herfst of kerst alsnog overgaat, maar liever niet.
School kan echt genoeg bieden hoor om haar tevreden te houden, dat hebben wij vorig jaar met N gezien, hij deed dan wel niet met het reguliere werk mee, maar het ging prima in groep 3. Bij hem hadden we dezelfde afspraak, maar het is toch gelukt het hele jaar vol te houden.

Dus gaat vast helemaal goed komen, zeker als school meewerkend is dan is er genoeg uitdaging.
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Smvn&d  schreef op: 22-08-2016 11:43:10
Hier zijn ze naar school! Deem heeft vanmorgen elke minuut gevraagd 'gaan we al gaan we al' ze had er echt zin in.
Nickje ook, ben benieuwd hoe ze het vinden! 
Deem heeft haar eigen juffen gehouden, waar ze al vanaf ze op school kwam bij zit, dus dat is heel fijn, weten precies hoe of wat.
En N heeft een juf die als een vreselijke heks te boek staat op school, en hij is nogal moeilijk, dus dat vind ik wel een beetje spannend.
Maar heb mezelf voorgenomen het gewoon af te wachten, en niet af te gaan op de verhalen, maar stiekem ben ik dus wel een beetje bang hoor.
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Mv5  schreef op: 22-08-2016 14:24:28
de oudste gaat naar het tweede jaar hbo en begint volgende week weer, de rest heeft nog twee weken vrij. de tweede gaat naar 6 gymnasium en doet dus eindexamen en moet een vervolgopleiding kiezen. de middelste gaat naar 3 vmbo-t, de vierde naar 3 atheneum en de jongste naar 2 gymnasium. hier hebben ze er wel weer zin in om naar school te gaan, maar niet in het huiswerk, leren, toetsen, verslagen enzo
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Myself  schreef op: 22-08-2016 15:27:18
Hier deze week en volgende week nog  vakantie, thuisvakantie zoals we altijd zomers doen, wonen aan de kust dus prima vermaak hier met al die toeristen, waardoor er veel te doen is.

Jongste start op het vwo en oudste gaat naar atheneum3   je voelt jezelf niet ouder worden, maar als je dit zo opzet.....

Bettie, ik herken je probleem, de kloof tussen de kennis en de emtionele kant was bij onze oudste ook zo groot.
In de tweede helft vd lagere school is dat meer bijgetrokken en is hij lekkerder in zijn vel komen te zitten.
Een klas doorschuiven hebben we nooit bewust gedaan daarom, maar met extra werk hier en daar is het ook allemaal prima gelukt.
De jongste is juist op beiden gebieden voor en heeft een klas overgeslagen, voor haar was dat juist wel een goede stap.
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Suusmv3  schreef op: 22-08-2016 19:45:17
hier deze week nog vakantie, maandag starten in groep7/8, in groep 4 en de jongste nog lekker een jaartje in groep 2. 

ik heb dr alweer een week werken opzitten... ben alweer aan het aftellen naar volgend jaar 
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Orange   schreef op: 23-08-2016 06:31:16
Zo'n heks hadden wij ook volgens de verhalen. Het bleek de beste juf ooit Sis! Hoop dat dit bij jullie ook zo is. 

Zoon was wel tevreden. Dochter baalde gelijk weer... 
 
Quote
RE: Iedereen lekker op vakantie?
Mie  schreef op: 23-08-2016 07:28:59
Hier begint school vandaag weer...beide 1 uur mentorles.
Vanaf morgen is het écht back to business.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Iedereen lekker op vakantie?
Naam
Bericht