Menu
 

Topic:

Wat vinden jullie?

Debby1977  schreef op: 18-08-2016 22:53:58
Ik zag net bij de vader van een klasgenootje van Iris een filmpje. Waren een stel amerikaanse militairen die op een vliegveld liepen en iedereen begon te klappen. Zijn tekst erbij was dat de Nederlanders daar nog wat van konden leren ( hij is zelf ook militair). Ik heb daarop gereageerd dat ik ook geen applaus krijg als alle bewoners gesteven en gestreken in bed liggen en dat we zelf voor ons beroep hebben gekozen en ik daar geen applaus voor hoef te hebben. Ik vind dat sowieso altijd erg overdreven hoe Amerikanen doen over hun militairen, maar dat terzijde. 

Hoe denken jullie daarover?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat vinden jullie?
Minou  schreef op: 18-08-2016 23:07:28
snap hem gezien uit mijn/ons eigen oogpunt, maar snap jou ook.

eigenlijk verdienen we allemaal " applaus"

❤️
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Jen9  schreef op: 18-08-2016 23:08:14
Geen idee, waar kamen de militairen vandaan, hadden ze iets bijzonders gedaan vlak daarvoor?

Ik geef mensen altijd wel wat extra's ... fooien aan kelner en kappers, krantenbezorgers,  de juffen af en toe een bedankje..aardigheidje vaar de eigenaar van t vakantiehuisje... (nog niet veel met verpleging in aanraking gekomen, mijn zus is wel verpeegkundige en die krijgt van alles...), dus nee, zo raar vind ik t niet. Soms wil je je blijk van waardering kwijt...   

Discussie militairen daargelaten.....
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debby1977  schreef op: 18-08-2016 23:11:27
Ik vind het gewoon overdreven. Geen idee of ze ergens vandaan kwamen, ze liepen daar gewoon haha. Maar ik ben sowieso nuchter in dat soort dingen. Ik krijg liever een knuffel van mijn bewoners dan een cadeau van hun kinderen
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Nina Mv O En Q  schreef op: 18-08-2016 23:18:18
Aan de ene kant snap ik wat je bedoelt. Aan de andere kant, er zijn bepaalde beroepen waar niet iedereen warm van wordt en waarvoor je veel moet opofferen en die risicovoller zijn als bijv kapster. Niet iedereen staat te popelen om zijn gezin 9 maanden (of zoeits) te missen en dan het risico te lopen dat je niet heelhuids of getraumatiseerd thuis komt. Dus ja dat verdient wel een applaus vind ik. Maar ook over beroepen in de zorg hoor ik toch vaak mensen zeggen " respect ik zou het niet kunnen". Het is toch ook best zwaar werk voor een bagger loontje. En ook dat móet je liggen. Maar ik vind het niet te vergelijken met de risicos dat het beroep militair met zich meebrengt en dan denk ik echt aan oorlogsgebieden etc.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Made  schreef op: 18-08-2016 23:22:55
Dit valt onder de categorie "klappen voor de piloot". Ok het is zijn werk, maar ik ben altijd weer dankbaar dat die beste man me weer veilig aan de grond zet  , daarnaast vind ik het erg knap. En ik vind het gewoon een kippenvel moment hihi.
Dus ik begrijp het wel dat die man zo denkt.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debby1977  schreef op: 18-08-2016 23:28:40
Dan ben ik dus gewoon nuchter en bot  Ik vind het overdreven 
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Made  schreef op: 18-08-2016 23:44:48
Ja   
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Minou  schreef op: 18-08-2016 23:48:54


 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debby1977  schreef op: 19-08-2016 00:51:30
Ik heb hem gezegd dat ik wel voor hem zal klappen als ik hem weer zie na de vakantie.........moest ie toch ff slikken. Weet niet wat ie wil  
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mie  schreef op: 19-08-2016 04:23:28
Ik snap die heldenverering ook niet.
Die mensen kiezen er toch zelf voor om militair te worden, waarom zou ik klappen dan als ze langslopen.
Klappen voor een piloot vind ik ook totale onzin, dat mensen klappen na een vlucht komt volgens mij door  de adrenaline die voortkomt uit de latente angst om neer te storten.
Klappen bij een begrafenisstoet van een BN-er/politicus ook zoiets.
En wat dacht je van het woord respect dat ook maar te pas en te onpas overal opduikt.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Jen9  schreef op: 19-08-2016 07:40:31
Maar die knuffel van je bewoners is toch ook een blijk van waardering?


Ik zou het ook niet snel doen, maar als anderen dat wel willen, helemaal prima... En ja, wie weet kwamen ze net terug van een missie of hadden ze net iets gedaan in t gebied waar ze liepen, ze opereren mmers niet alleen in oorlogsgebieden...


Ik snap je trouwens wel, maar snap ook dat anderen er anders over denken.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Jomi  schreef op: 19-08-2016 09:32:34
En dat er geklapt wordt voor sporters die met of zonder medaille terugkomen op schiphol, klappen en gillen voor een artiest na een concert, vind je dat ook overdreven?

Ik zal niet in applaus losbarsten als ik een militair zie lopen, maar als ze net terugkomen van een missie begrijp ik goed dat ze met applaus worden ontvangen. Ik vind het namelijk niet niks dat ze hun leven riskeren en hun familie moeten missen.
Natuurlijk hebben ze er zelf voor gekozen, maar ik heb er wel veel waardering en respect voor. Net zoals ik dat ook voor andere mensen in beroepsgroepen heb hoor.

Ik vind het ook leuk als er bijv rond de feestdagen plaatjes op fb rondgaan met "respect voor de toppers in de zorg"of zoiets. Iedereen vind het fijn om waardering te krijgen.of dat nu door een klein gebaar of een luid applaus is.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Made  schreef op: 19-08-2016 09:57:17
Wij hebben laatst de titel beste bso van nederland binnen gesleept. We werden onder groot applaus ontvangen op het werk. Vond dat toch wel erg leuk zo'n blijk van.waardering 


 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Ma Dalton  schreef op: 19-08-2016 19:49:21
ik heb in de VS gewoond en vind het nu eigenlijk bijna gek dat we militairen hier niet wat meer respect geven. Als ik mijn gewone werk doe loop ik niet het risico dat ik op een mijn loop, mijn gezin maanden aan elkaar niet zie of dat ik met ptss thuis eerst behandeld moet worden. 

En verder verdiend iedereen op zijn tijd gewoon een pluim voor hard werken. Bonbons voor de verpleging als je het ziekenhuis uitkomt of het juffenbedankje...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat vinden jullie?
Naam
Bericht