Menu
 

Topic:

werken in de kinderopvang

Mamaartje  schreef op: 10-08-2016 16:24:59
Wie van jullie werkt er in de kinderopvang?
Ik zou graag willen weten hoeveel uur je werkt en wat je er verdient? (Ik kom uit het onderwijs, zal allicht loon inleveren maar kom er niet tussen met de WWZ.)
Wat zijn de werktijden en hoe heb je het geregeld met je eigen kinderen w.b. opvang? (Onze jongste is 3 en heeft dan opvang nodig, kan ze evt. mee naar kdv? afhankelijk natuurlijk van plek)

Hoe ziet julie dag er uit?
Welke eisen zijn er? (Ik heb een spw en een pabo-diploma. Denk er nu over om VVE certificaat te behalen.)

Kom maar op, brand maar los!!

En sollicitatietips zijn ook welkom, zullen open sollicitaties zijn nl..
 
Quote
Navigatie
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 10-08-2016 19:56:37
Ik kom ook uit het onderwijs. Heb mijn PABO en master SEN.  Ik heb een contract van 12-24 uur en houd netto iets van 1000 over. Ik werk gemiddeld denk ik 16 uur.
VVE-certificaat heb ik bij de kinderopvang behaald.
Mijn reiskosten worden goed vergoed.

Een erg goede beslissing geweest. Ik heb nu echt weer het idee dat ik wat kan betekenen voor kinderen, dat was ik in t onderwijs door al die idiote regels kwijt geraakt...

Bij ons mogen eigen kinderen niet mee.
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Made  schreef op: 10-08-2016 20:17:11
Ik werk 24uur. Groot gedeelte is pwer en als aanvulling maak ik s'ochtends schoon om aan mn uren te komen
Nu we in de buurt wonen gaat kind mee naar de bso. Ze zit op een andere groep en soms zie ik haaar niet eens. Als ze bij mijn leeftijdsgroep ingedeeld moest worden had ik voor een andere bso gekozen, maar dat was niet het geval.
Als je wilt weten wat ik verdien stuur me maar een pb 
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Kees  schreef op: 10-08-2016 20:32:28
ik denk dat je als flexer aan de gang kunt, vaste uren zijn bij ons niet meer te krijgen.

ik werk 17 uur in 2 dagen doe het al 100 jaar dus loon is niet vergelijkbaar dan.

mijn eigen kinderen zijn bij oma. ik werk of 915- 1800 of 730-1800.
eigen kinderen kunnen mee mits plek en andere groep.

de dag bestaat uit zorgen en vermaak. je kan het uitbreiden hoe je wilt. met thema's werken etc.
observaties.oudercontacten.schoonmaken. etc


 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 10-08-2016 20:51:46
Ja hoor..Loon is wel vergelijkbaar..ik werd gelijk in de hoogste schaal ingedeeld... Was ook geen 20 meer😑
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 10-08-2016 20:54:07
Kees..al die extra dingen die je opschrijft vallen voor t grootste deel onder je groepsuren of niet? Bij ons wel..Helaas soms...
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Boterbloem  schreef op: 10-08-2016 21:11:02
Ik heb net mijn sollicitaties erop zitten,

belangrijkste bij mijn sollicitaties vonden ze mijn antwoord op de casussen.
En daarbij heb ik niet het standaard wenselijke antwoord gegeven, maar soms ook gewoon anders omdat dat meer bij mij pastte maar dat legde ik dan ook gewoon uit.

Ik ben hiermee aangenomen als invalleidster, maar kreeg 2 week later al een eigen locatie om te gaan werken (peuterspeelzaal).

Oh en ze gaven aan dat ze zagen dat het echt mijn passie was. En eerlijk is eerlijk, ik wordt echt erg blij van werken op een peuterspeelzaal. Heb zelf 3 jaar PABO gedaan, 2 jaar MWD en dus PWK.En lesgeven vond ik altijd heerlijk en geweldig, maar ik heb mijn PABO op latere leeftijd niet afgemaakt omdat het meer papierwerk lijkt dan het echte lesgeven.

Nu heb ik toch dat stukje onderwijzen, maar met veel ruimte om bezig te zijn om de veiligheid en geborgenheid van de kinderen te waarborgen op de groep. Enige jammere van leidende leidster zijn (ben de enige betaalde op de groep) is dat het verzorgen voor de vrijwilligster en stagiaire is. Daar kon ik ook altijd erg van genieten. 

Loon is niet vergelijkbaar denk ik. Ik heb beginnersloon gekregen omdat ik net klaar ben met de studie, en ik geen ervaring heb in dat opzicht. Beginnersloon hangt rond de 1850 euro bij een werkwerk van 36 uur. Maar dat haal je meestal niet bij de peuterspeelzaal. En volgensmij heb je toch een ander basisloon bij de PSZ dan bij het KDV.

Maar misschien is dat ook nog wel een optie voor jou? Ik vind het meest ideale dat ik voornamelijk onder schooltijd werk. Nu de jongste nog 3 is nog wel even lastig maar daarna heerlijk!
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Caatje  schreef op: 10-08-2016 21:22:27
Ik werk op een peuterspeelzaal en het voordeel daarvan vind ik is dat ik de schoolvakanties vrij ben. Tijdens mijn werk gaat de jongste van 1 naar een gastouder en de oudste twee (11 en 8) gaan naar school. Ze gaan zelf naar huis en ongeveer drie kwartier later kom ik thus.

Boterbloem, heb jij ook veel administratieve werkzaamheden op je speelzaal? ik werk op een vve-locatie en we horen natuurlijk bij een school, dus heel veel administratie zoals het leerlingvolgsysteem, de dossiers, de handelingsplannen, planformulieren met evaluatie, dagplanning met evaluatie, themaplanning met evaluatie. 
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 10-08-2016 21:34:12
Bij ons is Loon pg of kdv wel hetzelfde...wat een verschillen....
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 10-08-2016 21:35:50
Ja..hier ook veel administratie..behalve schoolinspectie..die ook langs kan komen op de pg..ook voor de hgd en allerhande andere administratie.
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Boterbloem  schreef op: 10-08-2016 21:40:11
Mijn locatie is geen VVE. Ik heb wel de PRAVOO om in te vullen, de officiele observaties gebeuren door de IBer van de stichting. 
Wel leidstersoverleg natuurlijk met de rest van de leidsters van de stichting. (en cursussen)
Ik moet ook gesprekken met de ouders voeren en de kinderen overdragen aan school.
MAAR
Mijn locatie gaat vanaf komend jaar echt samen met de kleuterklas. De woensdagmiddag heb ik alle peuters helemaal alleen (zonder kleuters), de dinsdag en donderdag heb ik de halve groep met de kleuters erbij. Dus er zal ook overleg moeten komen met de kleuterjuf. Dit is binnen de stichting een compleet nieuw iets , dus dat moeten we echt nog gaan ontdekken. Hoe houdt je het behapbaar van een 2 jarige, daar waar ook een 6 jarige is? Mijn taak is dus vooral de veiligheid en geborgenheid van de peuters waarborgen. We moeten kijken waar we uit elkaar kunnen gaan of moeten gaan maar willen wel samen proberen zoveel mogelijk samen te doen. Samen de kring (hooguit het onderwijsgedeelte uit elkaar), samen naar buiten, samen gym.
bedoeling is dan ook dat ik soms de zwakkere kleuters meeneem, en zij de pientere peuters in activiteiten om te kijken of we zo iedere peuteren kleuter  kunnen bieden wat deze nodig heeft.

Super uitdaging dus! Heb altijd kriebels gehad bij het onderwijzen en nu komt dit gewoon op mijn pad terecht. Maar ook spannend, gaat het echt lukken en werken? Maar ik heb dus maar een halve groep wanneer we samen gaan waardoor ik ze erg goedi n het oog kan houden. Dat is fijn!

Maar heb wel op een VVE-groep stage gelopen, en al die administratie heb ik niet. Ik maak wel een dagplanning, maar hoef niet te evalueren papier zeg maar. Ik zal dus wel moeten overleggen met de kleuterjuf, maar verder vul ik alles zelf in. Verzin zelf mijn werkjes, onderwerpen voor de woensdagen, enzovort. Thema's moeten we wel gelijktrekken en dinsdag en donderdag overleggen voor kringactiviteiten en beweging.
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Boterbloem  schreef op: 10-08-2016 21:42:46
Pfff wat een fouten 
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 10-08-2016 21:43:06
Hoeveel peuters heb jij als je alleen staat Boterbloem? Ik straks 7, geen stagiar, oid, van die 7 kinderen hebben er 5 een vve-indicatie.. best pittig denk ik!
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Boterbloem  schreef op: 10-08-2016 21:58:34
momenteel 12, mag 16 kinderen maximaal, maar er moet wel een vrijwilligster naast staan. Heb op de woensdag ook nog en stagiair ernaast.

Kinderen met VVE daarvan krijgen de ouders het advies naar en psz een dorp verderop te gaan, die kunnen echt wat extra's bieden omdat ze met 2 man op de groep staan. Maar willen ouders dat niet dan blijft deze bij mij.
Momenteel heb ik er maar 1 die mogelijk doorgaat naar een VVE groep zo heb ik begrepen. Heb mijn grootste stage gelopen op een reguliere groep en dat is dan op zich prima te doen. Al ben ik een groot voorstander van 2 betaalde leidsters op de groep omdat je veeeeeel meer kan bieden. Nu heb ik een enorm goede vrijwilligster naast mij staan (ken haar al), maar als je dat niet hebt dan wordt het echt lastig.
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 10-08-2016 22:42:06
Wij mogen er van de inspectie maar 8 alleen. Ook niet meer met een vrijwilliger..eisen kunnen oer regio anders zijn..Vve kinderen zitten hier gelukkig gewoon bij de andere kinderen.
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Boterbloem  schreef op: 11-08-2016 10:30:39
Bij de locatie waar ik werkte zaten de VVE kinderen 2 dagdelen bij de andere kinderen in, en ze kregen 1 dagdeel extra voor enkel VVE kinderen. Dat dagdeel heb ik gewerkt ;-) De andere groep was er 1 zonder VVE kinderen (bij toeval overigens)

Ik weet niet hoeveel kinderen ik mag hebben alleen, er is altijd op gewezen dat er een vrijwilligster naast moet staan, ook voor het vierogenbeleid. Dus denk dat dat hier verplicht is maar zal dat nog eens navragen.
Kan mij voorstellen dat wanneer ik samen zit met de kleuters het wel alleen zou mogen, dan heb ik er de ene keer 5 en de andere keer 7. En de kleuterjuf loopt er naast (vierogen)

Maar vind 8 kinderen behoorlijk wat wanneer er zoveel VVE-kinderen bij zitten. Je hebt toch extra veel dingen om op te letten en aan te werken, en de rest is ook gewoon aandacht nodig. Werk je ook daadwerkelijk in die kleine groepjes? Of zit je samen met een collega en gaan jullie tijdens het dagdeel uiteen?
Hier zitten in de VVE groep maximaal 14 kinderen, met een mogelijke uitbreiding naar 16, maar dan dus met 2 betaalde leidsters en een vrijwilligster (en soms een stagiaire zoals in mijn geval)
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 11-08-2016 12:01:39
Klopt boterbloem dat mag, je kan het gemakkelijk nagaan via 1ratio.nl. Je mag 8 peuters alleen hebben,vve telt erder niet mee.

Kleine groepjes doen we niet eens altijd Boterbloem, ligt maar net aan het probleem, sommige dingen kun je ook heel goed extra aandacht geven in de groep.
Voor het 4-ogenbeleid is het ook goed genoeg om open deuren te hebben zodat er altijd iemand onverwachts binnen kan koen, anders kunnen de kinderdagverblijven wel sluiten....


Maar goed, ik vervuil het topic... sorry!
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Boterbloem  schreef op: 11-08-2016 12:49:29
Maar ik weet niet hoe dat bij jullie psz zit, maar zitten daar meerdere groepen tegelijkertijd?
Dit staat allemaal op zichzelf. (1 psz per aantal dorpjes, 1 groep draait per keer)
Ik zit dan in een basisschool, maar veel zitten in een buurcentrum, of een eigen gebouwtje. Dan is er dus gewoon verder helemaal niemand dioe binnen kan komen lopen. Wanneer er wat met een kind gebeurd moet de vrijwilligster dus de groep overnemen terwijl ik met het kind bezig ben (bijvoorbeeld tand door de lip, geschaafde knie enzovoort).
Hoe doe jij dat dan wanneer je een kind moet verschonen? Of heb je dat op een zichtbare plek? Hier is de commode bijvoorbeeld op de gang en de wc's moet je buitenom lopen, wel naast het lokaal maar lopen via de hal.

Aaaaahhh hier gaat het topic inderdaad niet over, maar wel super interessant. Sorry TO!
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 11-08-2016 14:53:28
Nee, zo klein mogelijk.. Eigenlijk in elke school zit er 1....

Heel soms een vestiging met meerdere groepen tegelijkertijd....

Tja, je noemt problemen op waar je tegenaan loopt inderdaad, meestal verschonen vanuit een zichtbare plek. wc's en commode in de ruimte, proberen stagiaires te regelen (wat lang niet altijd lukt) en verder is er een achterwacht die we in nood kunnen regelen.

Of de hele groep mee naar de toiletten meenemen als die op de gang is.

gelukkig zitten bij ons de meeste vestigingen in een school, of hebben we kdv en pg in 1.. maar ook vaak alleen...
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Caatje  schreef op: 11-08-2016 16:26:00
Bij ons in de regio mogen er geen vrijwilligers meer op de speelzaal werken, sinds we onder de kinderopvangregeling vallen. Wij zijn altijd met twee gediplomeerde krachten. Wij mogen ook 16 kinderen op de groep, waarvan 75% vve mag zijn. Momenteel hebben we gemiddeld 13 kinderen per dagdeel, waarvan op de vvedagen 99% vve is. Best pittig,maar ook wel weer een uitdaging! 



 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Mamaartje  schreef op: 19-08-2016 22:29:36
Dankjewel voor jullie antwoorden. Ik twijfel nog steeds. Hier in het zuiden liggen de banen helaas niet voor het oprapen, dus zal sowieso als flexer aan de gang moeten. Ik zie altijd overal beren op de weg, maar misschien zijn die er helemaal niet.
VVE is dus niet overal noodzakelijk en wellicht ook te behalen via werkgever... hmmm... scheelt weer 500 euro dan.
Denk dat ik gewoon eens wat brieven de deur uit doe, al is dat niet mijn sterkste kant, mezelf verkopen...

Nog tips w.b. solliciteren? Wat schrijf ik wel/niet in de brief?
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Mamaartje  schreef op: 03-11-2016 10:50:41
Vanmiddag heb ik een groepssollicitatie bij een organisatie met peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en bso's.
Ben heel benieuwd, nog nooit eerder samen met een groep gehad.
Ik ben dinsdag gestart met de VVE-cursus (was een vereiste) en mijn ervaring in de kleutergroepen zal er mede voor gezorgd hebben dat ik ben uitgenodigd.
Ben wel benieuwd hoe eea zal verlopen.
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Jen9  schreef op: 03-11-2016 15:07:12
een groepssollicitatie? Nog nooit van gehoord.. Succes, ik ben benieuwd!
 
Quote
RE: werken in de kinderopvang
Mamaartje  schreef op: 03-11-2016 21:38:40
Groepssollicitatie was met 4 mensen tegelijk, zodat ze maar 1x het verhaaltje hoefden te doen van hun kant uit. Daarna nog individuele gesprekjes gehad.
Ze wilden me graag hebben maar moeten kijken of en hoe ik in het puzzeltje pas. Ik heb namelijk aangegeven het liefst niet in de flexpool te werken omdat het flexibel zijn in dagen op dit moment best lastig is.
Nu afwachten...
 
Quote
Navigatie


Reageren op werken in de kinderopvang
Naam
Bericht