Menu
 

Topic:

Krentenbaard wat doen met een blaar?

Joyce_1979  schreef op: 26-07-2016 19:41:57

Argggg we hebben krentenbaard in huis. Eerst mijn jongste dochter met plekken groter dan 3 cm op haar lichaam en nu mijn oudste dochter op haar gezicht en haar hand en ik op mijn benen.

Mijn jongste dochter heeft Antibiotica gekregen omdat na het smeren met fucidin de plekken echt verschrikkelijk groot werden.

Mijn oudste dochter kreeg het in het gezicht en heeft na een paar dagen zalf ook antibiotica gekregen.

Ik ben vandaag begonnen met zalf smeren en hopelijk gaat dat weg zonder antibiotica.

Maar nu een vraag over een plek op mijn dochter haar middelvinger. Ze heeft krentenbaard in een blaar daar zitten. De blaar wordt steeds groter en hij gaat maar niet stuk. De bacterien kunnen geen kant op dus het verspreid zich echt onder de huid. Gelukkig heeft ze een antibiotica kuur dus het wordt van binnenuit bestreden. Maar persoonlijk zou ik graag zien dat de blaar kapot gaat zodat de bacterieen ook echt weg kunnen.
De blaar heeft nu al een doorsnede van anderhalve cm en je ziet ( sorry beetje ranzig) het vocht van de ene kant naar de ander kant gaan als ze haar hand beweegt. Kapot prikken is door mij geen optie. Dus als het morgen nog niet kapot is dan bel ik even met de huisarts om te vragen waar ik op moet letten en of zij hem misschien kapot kan prikken omdat nu de blaar steeds groter wordt.

Zou ik haar hand in een badje met soda kunnen leggen? De huid wordt wat soepeler en knapt misschen vanzelf. Op zich kan het water geen kwaad want ze heeft natuurlijk al antibiotica.


 
Quote
Navigatie
RE: Krentenbaard wat doen met een blaar?
Vera  schreef op: 26-07-2016 19:51:04
Waarom durf je hem niet kapot te prikken met een steriele naald? Als je hem dan stuk maakt kan je hem gelijk desinfecteren en weet je zeker dat de boel eruit uit. Als hij uit zichzelf knapt dan zal je altijd zien dat dat in een winkel is ofzo, iets waar je er niks mee kunt
Ik zou hem persoonlijk niet in soja ofzo leggen omdat dan ook de huid erom week wordt en dat kan je echt niet hebben met krentebaard, kunnen we nog meer bacterieen bij komen.
succes
 
Quote
RE: Krentenbaard wat doen met een blaar?
Joyce_1979  schreef op: 26-07-2016 19:54:56
Dat zou ik het liefste doen maar mijn dochter laat dat echt niet toe. Ze raakte net al helemaal hysterisch.

Als we de deur uit gaan zit er een verbandje omheen omdat ik niet wil dat die bacterieen dan overal op komen te zitten als dat wel gebeurt.

En een badje met warm water? Zonder Soda? Is dat misschien een alternatief? Ze heeft al antibiotca dus voor een grotere infectie hoeven we vooralsnog niet bang te zijn. Tenminste....volgens de dame met de apotheek mocht ze ivm de antibiotica gewoon zwemmen. Maar dat doen we niet want het lijkt me gewoon niet hygiënisch
 
Quote
RE: Krentenbaard wat doen met een blaar?
Vera  schreef op: 26-07-2016 20:02:56
Hoe oud is ze? Ik zou zelf ook wel durven prikken als ze slaapt. Zorg dan wel dat alles al klaar staat en je gelijk kan prikken en niet moet rommelen want anders is ze wakker
Verbandje zou ik wel gelijk verwisselen als je merkt dat hij door is, want ik ben nog steeds niet gek van die bacterieen en dat vochtig worden (dat is de grootste bacteriebron, en dan mag ze wel aB hebben maar....)
Zwemmen met krentenbaard is echt niet gaaf, ik snap niet goed waar die dame dat vandaan haalt. Ze is besmettelijk, water is niet bevoordelijk voor de plekken, ze blijven week en drogen niet in. En ik zou toch nog steeds bang zijn voor de bacterieen in het water. (als het ingedroogd is vind ik het wat anders) Maar dat ging je toch niet doen he dus waar zeur ik over
Wat ik zou doen..... Ik zou zowel bij open als bij dichte plaar op de blaar fusidine smeren, dan is de huid er rond zeker beschermd. Als het eenmaal open is en begint weer te helen, dan zou ik de AB zijn werk laten doen. En als je het niet vertrowuend, zou ik morgen de dokter even bellen
 
Quote
RE: Krentenbaard wat doen met een blaar?
Joyce_1979  schreef op: 26-07-2016 20:09:51
Mijn dochter is 7 en wordt in september 8.

Ze heeft er nu sowieso fusidinezalf opzitten en er omheen. Ik heb het verbandje er even afgelaten omdat we nu toch niet meer weg gaan en dan heb ik er meer controle over.

Ik zal er vannacht geen verbandje omheen doen. Dan heb ik kans om te kijken of het lukt om hem in te prikken met een steriele naald. Misschien gaat deze vanzelf wel kapot in haar bed. Dan was ik morgen alles wel uit. Lukt het niet dan bel ik morgen de huisarts nog wel een keer. Misschein wil zij hem wel doorprikken.

Bedankt voor het meedenken.
 
Quote
RE: Krentenbaard wat doen met een blaar?
Joyce_1979  schreef op: 27-07-2016 09:43:18

Ik heb haar blaar mogen inprikken met een steriele naald. Haar vel is behalve dat kleine gaatje er nog wel intact en zit er nog overheen maar het meeste vocht is nu weg. De druk is ook van haar vinger af dus ze heeft ook meteen minder pijn. 

Haar vinger is nu helemaal ingesmeerd met fusidinezalf en ik heb er even geen verbandkje omgedaan zolang we thuis zijn. Ik kijk het even een dag of 2 aan en als het niet verbeterd dan bel ik de huisarts weer. Want het lijkt me dat het met antibiotica en fusidine zalf wel beter moet worden. Haar plekken in het gezicht zijn al wel aan het helen. Dus als die plek op haar vinger niet beter wordt is het misschien wel wat anders.

Ik ben zelf nu sinds maandagavond aan het smeren met bactroban maar ik heb nog geen verbetering. Ik heb zelfs het idee dat het iets erger wordt. Dus dat hou ik ook meteen maar in de gaten. Ik heb nu 3 plekken en 1 plekje is een heel klein beetje groter geworden. Maar ik hou het wel afgedekt met pleisters. Ik wil namelijk niet dat ik mijn jongste dochter weer aansteek nu ze net van de krentenbaard af is.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Krentenbaard wat doen met een blaar?
Naam
Bericht