Menu
 

Topic:

Gevoelige dochter

Jo  schreef op: 13-07-2016 15:21:58
Onze dochter van 10 is een heel gevoelig en sociaal meisje, heeft veel vriendinnen maar geen echt zoals zij zeggen, beste vriendin.
Haar best vriendin zit nu in een andere klas en het contact wordt steeds minder, het meisje heeft ook een andere vriendin.
Nou ja iedereen met dochters weet hoe dat gaat maar hoe gaan jullie er mee om?
Ik leer haar dat je een vriendschap niet kan afdwingen en vriendschappen soms verwateren.

Een andere vriendin uit onze straat doet (geen idee waarom) ineens niet meer zo leuk tegen haar (volgens haar) en wil niet meer veel spelen.
Ze heeft jaren een vriendje gahad die sinds een paar maanden alleen nog met jongens wil spelen.
Onze dochter is een vrolijke meid die redelijk goed in haar vel zit maar merk wel aan haar dat ze wat onzeker wordt.

Ze gaat nu naar groep 7 en ik merk dat de kinderen tegen elkaar steeds "harder" worden en soms best gemene dingen onderling worden gezegd over elkaar.
Dit hoort uiteraard bij het opgroeien en je kunt ze niet beschermen maar hoe doen jullie andere moeders dit?

 
Quote
Navigatie
RE: Gevoelige dochter
Cir  schreef op: 13-07-2016 17:51:41
Ja lastig. Is het ook niet een beetje de leeftijd dat kinderen gaan veranderen? Jongens gaan niet meer zo snel met meisjes spelen. Sommige meisjes beginnen al wat te puberen en krijgen andere interesses. Je houdt het niet tegen. Ik heb niet echt tips helaas behalve wat je al doet, er over praten.

 
Quote
RE: Gevoelige dochter
Ik  schreef op: 13-07-2016 18:51:46
Ik heb een dochter die even oud is en ook een gevoelig type. Het is inderdaad een leeftijd waarop de interesses uiteen gaan lopen, ook onder de meiden onderling. Sommigen zijn al met verliefdheid en zo bezig bijvoorbeeld, mijn dochter nog niet. Een klasgenootje van mijn dochter is al ongesteld geworden en daar schrok mijn dochter wel van. Zij moet er niet aan denken (al denk ik dat dat meisje er ook niet om zat te springen hoor).
Mijn dochter heeft een zorgenpopje naast haar bed om zorgen van zich af te schrijven en vindt het prettig om het later daarover met mij te hebben. Als we samen een wandeling gaan maken, komt er ook vaak van alles los.
Ik vertel haar altijd dat ze niet met iedereen vrienden kan en hoeft te zijn, maar wel iedereen met respect moet behandelen. Hopelijk doen anderen dat dan terug.
Vertelt ze dat iemand rot heeft gedaan, proberen we samen te bedenken waarom. Het is nu eenmaal zo dat iedereen anders is en dat zal ze voor de rest van haar leven meemaken. Is niet erg om nu dus al te leren. Ik hoop dat ze onthoudt, dat ze altijd bij mij (en ook mijn man) terecht kan.
Ik denk dat jij het ook prima doet.
 
Quote
RE: Gevoelige dochter
Jo  schreef op: 13-07-2016 19:36:14
We praten ook heel erg veel, gelukkig praat ze veel (en graag) en kropt niks op.
Een zorgenpopje is ook een goed idee.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gevoelige dochter
Naam
Bericht