Menu
 

Topic:

Zou jij gaan??

Boterbloem  schreef op: 02-07-2016 13:55:24





Sensation op scherp: thuisblijven of juist lekker feesten?








HOLLANDSE HOOGTE







Edwin (34) is een Sensation-bezoeker van het eerste uur. Hij miste geen enkele editie. Tot dit jaar. Hij had al kaartjes gekocht, maar ziet af van het feestje. De line-up valt tegen, de combinatie van Sensation White en Black zint 'm niet en de veiligheidsmaatregelen waren voor hem de druppel.


De gemeente Amsterdam neemt vanavond extra veiligheidsmaatregelen rondom het dancefeest Sensation. Eerder deze week kwam bij de gemeente "een signaal" binnen dat betrekking had op het evenement in de Amsterdam Arena. Wat voor signaal dat is, blijft onbekend.






Dit zijn de maatregelen:


- Identiteitsbewijzen van alle bezoekers worden gecontroleerd
- Extra politie-inzet rond de Arena
- Parkeergarages onder de Arena en bij de Ziggo Dome zijn dicht 
- Geen rugzakken mee naar binnen (maximaal 20x20 cm), ook niet in kluisje






Voor Edwin blijven er te veel vragen onbeantwoord. "Het is voor mijn gevoel toch een serieuze dreiging, waar door de organisatie te weinig over gecommuniceerd wordt. Normaal gesproken parkeer je onder de Arena. Nu mag dat niet. Waarom dan? Hoe serieus is het?"














@jeroen_koper hi jeroen, dat is door de overheden niet vermeldt tegen ons. Wij weten nu wel van hen dat er absoluut geen dreiging is






ubject">


@sensation @jeroen_koper paar vrienden van mij haken al af ! Veel te weinig info. Zit je dan met tickets a €90 per stuk.
















Een naar onderbuikgevoel was uiteindelijk de reden niet te gaan. "Ik kan wel gaan, maar sta dan toch niet lekker te feesten daar." Edwin gaat nu met zijn vier Sensation-vrienden voetbal kijken en bier drinken.


Gewoon gaan


Een vrouw van 40, die niet bij naam wil worden genoemd, maakt zich nergens zorgen om. De extra maatregelen zijn voldoende, denkt zij. "Ik ga gewoon lekker feesten. Ik vertrouw erop dat de gemeente de juiste maatregelen heeft genomen."


Ook denkt ze dat de maatregelen juist afschrikken. "Daardoor is de kans juist kleiner dat er echt iets gebeurt." Het is nog even de vraag hoe ze naar de Arena afreist. "Daar ben ik nu over aan het appen. Ik denk toch maar met de auto. We vertrekken op tijd, dan moet het goed komen met de vertraging." 


















Bij de vriendengroep van Jarno (27) is geen enkele vrees voor vanavond. Daar hebben een paar vrienden zich de afgelopen week juist nog bij het feestgezelschap gevoegd. Wel snapt Jarno dat mensen afzien van het feest. "Ik vind de mededeling vooral een beetje vaag. Een beetje onnodig eigenlijk. Je creëert onrust. Is er nou echt iets aan de hand of niet?"


Zelf heeft hij daar dus geen last van. Met acht man sterk reizen ze vanavond naar de Arena af. "Maatregelen of niet: ik heb d'r zin in."






Geen aanwijzingen aanslag


Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zijn er geen aanwijzingen voor een aanslag. Wel is het volgens de gemeente nog steeds verstandig om die extra veiligheidsmaatregelen te nemen. NOS-justitieredacteur Remco Andringa: "We leven nu eenmaal in een tijd waarin onze veiligheid net iets minder vanzelfsprekend is dan vroeger."




 
Quote
Navigatie
RE: Zou jij gaan??
Boterbloem  schreef op: 02-07-2016 13:57:25
Beetje lang bericht,

maar zou jij naar een dergelijk evenement gaan wanneer je weet dat er extra maatregelen worden genoment omtrent de veiligheid omdat er een 'signaal' binnen kwam?
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Jacquelien  schreef op: 02-07-2016 15:19:53
Nee!
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Spatje  schreef op: 02-07-2016 15:39:39
Nee
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Baby2  schreef op: 02-07-2016 15:47:19
Ik zou niet gaan
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Jolanda1974  schreef op: 02-07-2016 16:17:36
Wat voor signaal is er gegeven dan? als de gemeente zelf al geen duidelijkheid kan geven, heel vaag. ik denk/hpp[ dat het gewoon uit voorzorg is na de aanslagen in Turkije

 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Jomi  schreef op: 02-07-2016 17:37:06
Ik weet het echt niet wat ik zou doen.

Over 2 weken is hier de 4daagse, er zijn nog geen signalen maar ik vind het wel eng. Hele grote mensenmassa's. Ik ken heel veel mensen die op vakantie gaan in de 4daagseweek of die echt niet gaan uit angst.
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Jolanda1974  schreef op: 02-07-2016 18:02:22
Als mensen kwaad willen lukt het ze toch wel, ze zullen altijd manieren vinden.. Je kunt gewoonweg niet alles beveiligen, je kunt niet iedereen beschermen
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Chloe  schreef op: 02-07-2016 19:01:02
Lastig. Als het alleen aan mij zou liggen zou ik wel gaan, maar met mijn kinderen die dan thuis zitten in mijn achterhoofd weet ik niet of ik het in dit geval zou doen. Ik word zelf niet bang (meer) van die dreiging, het maakt me alleen heel kwaad. Ik laat me ook niet weerhouden door evt dreiging, maar ja, je hebt wel kinderen..
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Minou  schreef op: 02-07-2016 19:40:39
Ik hou niet van die feesten, maar als ik dat wel deed, zou ik gaan
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Kate  schreef op: 02-07-2016 19:49:27
Ik zou ook gewoon gaan. Ik denk dat de kans op een ongeluk onderweg nog altijd vele malen groter is dan de kans dat er iets gebeurt op zo'n feest. Je bent nergens 100% veilig. Ook in je eigen huis niet. Ik leef en bij het leven horen nu eenmaal (aanvaardbare) risico's. Dat liever dan mezelf opsluiten in schijnveiligheid.
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Sunshine  schreef op: 02-07-2016 23:12:03
JAAAA echt wel!!!
Super gaaf ,had er graag vanavond heen gegaan.
Wel zin in zo feestje,
Ondanks alles wat ze roepen.



 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Banana  schreef op: 02-07-2016 23:19:05
wat eerder genoemd is met de kids thuis zou ik af haken 
zeker op zin terrein als bij de arena 
als er wel iets gebeurd zit je als rat in de val je kan geen kant op 
parkeergarages onder dicht dat word dus ook heel drama met parkeren dan 

ben niet echt bang aan gelegt ik loop nergens voor weg maar vond het met de toppers al een dingetje die lokatie en dan nu met dreiging

de dreiging was er trouwens al weken 
er zou serieuse dreigeing zijn gericht op sensation
ben heel beneiuwd of er uberhaupt nog iets gemerkt word 
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Tamaramvc&f  schreef op: 03-07-2016 07:46:48
Nee zou niet gaan. Vind t toch te eng dan. We gaan in oktober naar Woezel en Pip en eerlijk gezegd, ik had geboekt en dacht daarna gelijk aan de dreiging, zoveel moeders en kindjes in 1 grote ruimte, ideaal voor die zieke geesten. Vind t maar lastig hoor
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Caithy  schreef op: 03-07-2016 09:17:43
Zoals mijn leven nu is, dus met kinderen etc, zou ik het gevaar niet opzoeken.
Maar anders zou ik echt gaan (vroeger en nu)
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Made  schreef op: 03-07-2016 10:01:45
Jahoor. Als er serieuze dreiging zou zijn, was het wel afgelast 
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
-claudia-  schreef op: 03-07-2016 18:17:39
neeh...liever te voorzichtig en te vroeg....dan te laat. Dochter heeft mij nog heel wat jaartjes nodig.
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Jen9  schreef op: 03-07-2016 20:06:21
Kom net thuis van een weekend Concert at Sea..

Ik zou zelf willen gaan, gewoon omdat ik niet wil toegeven aan achterlijk geweld..

MAAR... zou in overleg gaan met mijn gezin.. althans.. iig mijn man.. Ik ben niet alleen (hoewel hij hetzelfde zou zeggen denk ik)  ben t wel eens met die 40-jarige vrouw uit t artikel..
 
Quote
RE: Zou jij gaan??
Smvn&d  schreef op: 03-07-2016 22:07:26
Nee ik zou niet gaan, ik vind het allemaal maar te onduidelijk, aparte maatregelen, de editie's zijn al samengevoegd. Vermoed dat er al eerder gedreigt is.
Dat icm met IS die de afgelopen 2 weken weer vollop bezig is, nee dus. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zou jij gaan??
Naam
Bericht