Menu
 

Topic:

Wéér een aanslag...

Mie  schreef op: 28-06-2016 22:17:12
En deze keer in Istanbul op de luchthaven.
Hoe lang gaat dit nog door?
Minstens 10 doden en vele gewonden.
Arme mensen die er bij betrokken zijn 
 
Quote
Navigatie
RE: Wéér een aanslag...
Mamajenti  schreef op: 28-06-2016 22:59:59
Vreselijk. Al die mensen die denken naar huis te gaan of eindelijk naar hun familie die al gevlucht is.

In gedachten ook bij de jongens en meiden van mijn werk wiens familie op istanbul denkt eindelijk de vrijheid en veiligheid tegemoet te gaan.
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Meidenmama  schreef op: 29-06-2016 07:10:02
vreselijk idd! Mijn dochter zou eigenlijk volgende week voor meerdaagse excursie naar Parijs. We hebben besloten (met nog een groot aantal ouders) dat onze kinderen niet gaan. Je weet maar nooit in deze tijd en helemaal tijdens de EK voetbal.
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Jen9  schreef op: 29-06-2016 08:50:32
Mijn man ging met onze zoon naar Pinkpop... vind t eng, maar heb ze zeker laten gaan.. Ik ga dit weekend naar concert at sea.. ook een leuke plaats voor een aanslag denk ik...

Ik denk dat het westen eerst eens moet stoppen andere culturen hun wil op te leggen.. De haat is flink gekweekt, er zijn aan " de andere kant" ook heel veel slachtoffers gemaakt.... Dat vergeten mensen wel eens...  Niet elk land hoeft zoals het westen te worden.... Er hoeft niet overal democratie te zijn..


Ik praat de aanslagen trouwens aboluut niet goed, uiteraard zijn de terroristen vreselijke mensen.. maar om t "op te lossen" zal je de oorzaak eerst moeten bekijken...


Sterkte voor alle betrokkenen.
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Smvn&d  schreef op: 29-06-2016 13:48:37
Nou ik weet het niet maar volgens mij is er hier maar 1 partij die andere hun cultuur op wil leggen en dat is IS..... Met hun zogenaamde nep islam!
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Mama Van Drie  schreef op: 29-06-2016 16:27:30
Als ' het westen' daarmee zou stoppen dan is het over? Is er dan vrede?....dit stop je niet meer, ik denk dat je niet meer terug kan. Zou niet weten hoe.

Er is nog veel onderdrukking, er is nog steeds slavernij, Amnesty international zet zich in voor de rechten van de mens, wereldwijd, ook voor vrouwen die in veel landen nog steeds weinig recht van spreken hebben.
Dat vind ik een goede zaak, maar dat bedoel je vast niet met stoppen onze wil op te leggen. Hoewel het door hun misschien gezien wordt als opdringen van westerse bemoeienis.

Verbaast me  dat toch veel perse naar een westers land willen vluchten, Turkije....Griekenland... Hongarije....dat willen veel niet, ze willen juist naar de westerse landen.
Dat wat ze kennelijk het meest haten trekt ook het hardst.
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Jen9  schreef op: 29-06-2016 16:46:01
Nou, Sis, dat ben ik niet met je eens.. het westen wil allerlei landen "bevrijden" Het is allemaal begonnen toen het westen Irak binnen viel, ze zetten leiders af, en dan komen er nog slechtere terug. En bij al die bombardementen om zogenaamd de bevolking te helpen zijn er onwijs veel onschuldige slachtoffers gevallen.. Assad uit t zadel werken... en kijk wat je ervoor terug krijgt.. Is... Een cultuurverandering willen brengen om dat je die mensen wilt helpen klinkt prachtig... maar dat kan helaas niet op deze manier.. Kan ook niet in een paar jaar tijd, daar gaan enorm veel decennia overheen...
Democratie willen ze brengen, rechtsstaten, terwijl het daar heel gewoon is om onder een boom met een las thee de zaak te beslechten bij wijze van spreken.

Natuurlijk is IS zo kwaad en zo slecht als t maar kan.. maar laten we ook hand in eigen boezem steken... IS moet zeker bestreden worden, maar t westen moet van hun fouten leren...


Nee, en dan is er geen vrede, maar dat kan t westen ook niet afdwingen....
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Jen9  schreef op: 29-06-2016 17:07:59
O, en ik geef niet t westen de schuld van deze aanslagen, dat doet de IS helemaal zelf, maar om iets te kunnen bestrijden, effectief bestrijden, zal je met wortel, dus oorzaak, en al weg moeten nemen....
Dit zijn niet zo maar eeen stel idioten, maar een stel hele slimme mensen met een doel
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Mamajenti  schreef op: 29-06-2016 21:56:47
Het hele fenomeen IS stamt af van een groepring moslims die al eeuwen bestaan en uigebreid in de geschiedenis staan beschreven. Dat ze nu zo veel voet op de grond hebben, komt door de ontwikkelingen van de situatie en daar heeft het westers ingrijpen niet aan geholpen.

Maar IS vindt de gewone moslims ook slecht. IS volgt de overtuiging wie niet voor ons is, is tegen ons en daardoor vallen er heeeeeel veel moslimslachtoffers. Veel meer dan dat wij weten!

Dat de gewone burgers naar het westen willen staat geheel los van de terreur van IS. Zij zijn geen IS, zij zijn moslims en die worden afgeslacht door IS omdat zij veel meer bedreiging vormen dan het westen. De terreur tegen het westen is om ze te laten stoppen met hun tegenwerking en het volk bang te maken en op te zetten tegen de moslims. En kijk, het lukt! Zit de gewone moslim mooi vast tussen twee vuren
 
Quote
RE: Wéér een aanslag...
Chloe  schreef op: 29-06-2016 22:20:41
Eens met mamajenti. En ik erger me er -oa- daarom ook kapot aan dat er nog steeds zoveel domme meelopers hard achter figuren als W ilders etc aanlopen. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wéér een aanslag...
Naam
Bericht