Menu
 

Topic:

klas moet verhuizen

Grietje  schreef op: 17-06-2016 13:21:12
Wij balen! De schooldirectie heeft besloten dat vanwege ruimtegebruik de bovenbouwgroep (6-7-8) van mijn dochter naar de andere vestiging moet verhuizen. Er komt een middenbouwgroep extra en er zijn geen lokalen meer (dat hebben ze al twee jaar zien aankomen). De andere locatie, 1 km verderop, heeft nog wel twee lokalen. Ze vinden een bovenbouwgroep geschikter om te verplaatsen dan bijv. een onderbouw. Wij zij het daarmee niet eens, kleuters hebben na 1 jaar nog minder binding met school en kunnen na het wennen nog 7 of 8 jaar doorbrengen op de andere locatie. Je haalt nu de groep van school die er al het langste is en met het laatste deel van de basisschool is begonnen. Sommige kinderen hoeven nog maar 1 jaar en moeten dat jaar opeens doorbrengen op een andere school. Weg veilige, vertrouwde omgeving. Weg vrienden uit de andere bovenbouwgroepen. De kinderen waren behoorlijk verdrietig en aangeslagen. Het voelt voor hen alsof ze van school af moeten. En voor de kinderen met een rugzakje is het helemaal vervelend. Ook hebben veel ouders straks kinderen op twee locaties zitten, handig met brengen en halen. Niet alle bovenbouwers gaan nog zelfstandig de drukke weg over. Kleuters moeten sowieso gebracht worden, welke locatie het dan ook is. De kinderen blijven wel hun eigen juf houden en montessori onderwijs (de andere locatie is dalton). Praktische problemen kun je oplossen, maar het feit blijft dat je een groep uit een gemeenschapt trekt, zonder overleg met de ouders, zonder open te staan voor andere oplossingen.

Zo, klaagmodus uit.
 
Quote
Navigatie
RE: klas moet verhuizen
Sammy  schreef op: 17-06-2016 14:11:25
De school waar mijn kinderen zaten groeide te snel (was een nieuwe school). En aangezien de nieuwbouw nog niet klaar was, werden groep 5,6,7 en 8 elders onder gebracht. De school loste het op door de kinderen met een bus van de 'normale' locatie te laten vervoeren naar en van het bijgebouw.
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Mie  schreef op: 17-06-2016 14:19:06
Tsja, lastig.
Hier werd in de laatste groep toen mijn dochter er vorig schooljaar in zat de school half afgebroken wegens nieuwbouw verderop op het plein. Ze hadden geluidsoverlast, ruimtegebrek. Geen of een klein stukje schoolplein.
Juf haar contract werd niet verlengd en ze kreeg er een meester from hell voor terug in haar laatste jaar.
Dingen die tot dan toe speciaal voor groep 8ers werden gedaan werden dat jaar niet of slecht/half georganiseerd.
Etcetcetc.

Ik zou als school ook de bovenbouwgroep verplaatsen, die staan steviger in hun schoenen en vereisen minder dan een onderbouw.
ook eventueel heen en weer pendelen op de fiets of lopend kan met gr 6-8 prima, met gr 1-4 is dat veel meer opletten.

Op de middelbare loop je weer tegen hele andere dingen aan en heb je er veel minder invloed op.


 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Grietje  schreef op: 17-06-2016 14:33:42
Mie, dat is niet leuk geweest voor je dochter!

Ja, er komen wel praktische oplossingen voor het oversteken enzo. Het komt ook vast allemaal goed, maar het baalgevoel is er nog wel een beetje. Het is namelijk de enige groep die weg moet, de andere 4 bovenbouwgroepen blijven. En daar hebben onze kinderen ook hun vrienden. En elk jaar komt dit gedoe terug denk ik. Want elk jaar zijn er goepen 5 die overgaan naar de bovenbouw, waarvan er eentje dus niet op deze school kan blijven. Dus elk jaar teleurgestelde kinderen en ouders. Niet echt handig. Maar van de andere kant, het gebouw is echt vol en het schoolbeleid is dat er geen kinderen geweigerd worden.
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Jen9  schreef op: 17-06-2016 15:47:31
Mwah, ik vind t een prima oplossing... hier is t ook zo gegaan, naar mijn weten geen kind wat er moeite mee had (of t moest aangepraat zijn door ouders, maar dat merkte je meteen...) Denk dat de soep minder heet gegeten wprdt als hij wordt opgediend..  Ik zou ook de bovenbouw verplaatsen. 
Ik ken de verkeerssituatie niet uiteraard.. maar oha vind ik dat een kind vanaf groep 5 toch zelfstandig naar school zou moeten kunnen, en als dat niet kan vind ik niet dat je die vernatwoordelijkheid bij school neer kan leggen....
Gaat de hele bovenbouw, of worden die groepen ook uit elkaar getrokken? Dat was hier ook zo, dat vond ik wel jammer, maar bleek ook prima te gaan....
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Jen9  schreef op: 17-06-2016 15:48:25
Probeer je negativiteit trouwens bij jezelf te houden, want kinderen nemen de houding van de ouders vaak over....  Er wel over praten natuurlijk.. dat is wat anders ;-)
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Pacific  schreef op: 17-06-2016 15:53:46
Bij mijn oudste is dat ook gebeurd, hij moest het laatste jaar naar een andere locatie ongeveer 1,5 km verderop. Ik vond het eerst niks, maar achteraf is het prima gegaan, hierdoor werden ze wat zelfstandiger omdat ze iets verder moesten fietsen.

Inderdaad niet handig als je kinderen op verschillende locaties hebt. Hier hebben ze toen de schooltijdens iets aangepast met een kwartier verschil met de andere locatie. maar ja toen kwamen de klachten over het heen en weer racen van de ene school naar de andere. Maar het waren voroal de ouders die er last van hadden, de kinderen hoorde je er nirt meer over toen ze een week op school zaten
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Grietje  schreef op: 17-06-2016 16:08:38
Nee, er gaat maar één klas over. De rest van de bovenbouw blijft.

De kinderen hoorden het nieuws eerder dan wij en een aantal kinderen kwam huilend het schoolplein op. Niet aangepraat door ouders dus. Nu, in deze fase, moeten we er inderdaad opletten dat we emoties bij onszelf houden. De kinderen hebben er niets aan om nog extra beinvloed te worden door boosheid van ouders (o.a. over de knullige manier van communiceren). Ik praat er nu behoorlijk neutraal over en merk aan mijn dochter dat de eerste emoties hebben plaats gemaakt voor berusting. Logistiek is het voor ons ook niet zo'n ramp want mijn dochter kan zelf naar school fietsen en ook naar die andere locatie. Het is wel onhandig dat mijn jongste in een ander gebouw zit als je even snel beide juffen wil spreken (of even gedag wil zeggen). En de BSO waar mijn dochter naar toe gaat haalt geen kinderen op van die andere locatie. Dus daar moet ze dan ook zelf naar toe. Dat kan ze wel maar er is één rotweg die je liever niet oversteekt. Een andere BSO wil mijn dochter pertinent niet. Is ook niet leuk voor haar zusje.
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Jen9  schreef op: 17-06-2016 16:50:37
Hihi Pacific, hier ook een kwartier speling inderdaad.....

De manier van communiceren vind ik zeker bagger!
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
K  schreef op: 17-06-2016 22:27:47
Bij mijn kinderen is groep 8 al jaren in een ander gebouw, stuk verder weg. 
Hoewel mijn oudste (nu groep8) graag in het oude gebouw was gebleven is hij heel blij met de verworven zelfstandigheid. Hij fietst nu zelf (oude school in onze straat dus lopen), BSO hebben we gestopt vanwege de logistiek. Dit maakt dat hij best al een aantal stappen heeft gezet die hij anders pas bij de overgang naar de middelbare school zou gaan zetten. En bij het lesje loslaten is voor mij ook goed dat niet alles in één keer komt....
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
K  schreef op: 17-06-2016 22:29:34
Overigens snap ik wel dat dit balen is als dit geen bestaande situatie is zoals bij ons... En de communicatie hierover is wel aan verbetering toe...
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Smvn&d  schreef op: 18-06-2016 15:35:07
maar ook als er kleuters over gaan naar andere gebouw hebben ouders dat ze mogelijk kinderen op verschillende locaties hebben?

Ik weet niet of ik er blij mee zou zijn, het is maar 1km dat scheelt. 
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Mv5  schreef op: 18-06-2016 16:00:58

Ik kan me voorstellen dat je er niet blij mee bent, ideaal is het ook niet, zeker vanwege vriendjes in parallelklassen die dan op een andere school zitten. Die zie je op school niet meer en dan spreek je ook minder makkelijk af. Persoonlijk denk ik dat ze beter alleen groep 8 over kunnen zetten, ipv één klas 6-7-8 en de andere niet. Want het lijkt me ook niet fijn als een kind in groep 6 nu naar een andere school moet en in groep 7 weer terug vanwege andere klas en in groep 8 weer naar de andere school of iets dergelijks.
Op zich zou een kind uit groep 6-7-8 zelfstandig naar school moeten kunnen en is bso ook niet per se meer elke dag nodig, maar inderdaad hadden ze dat beter kunnen communiceren met de ouders. Kleuters op verschillende locaties is niet handig voor ouders, omdat die wel nog gebracht worden en ook nog niet alleen thuis kunnen zijn.
Maar ja, het is nu eenmaal zo en er gebeuren/veranderen in het echte leven ook dingen die je liever niet wilt of waar je niet zo blij mee bent, that's life. Misschien valt het allemaal wel mee als ze er eenmaal zit.

 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Banana  schreef op: 18-06-2016 16:24:22
hier is het omgekeerd en ook daar is neimand blij mee 
de dpendance had te wienig leerlingen dus die gaat dicht 
in onze school komen dus naast de normale instroom ineens 60 leerlingen bij 
hier door hebben we dadelijk ipv 4 5 kleuter groepen
een komt in overblijf lokaal ook wel de vissekom genoemd dat is een kleiner lokaal dan andere en is er bloed heet in de zomer
daarnaast worden her en der leerlingen geplaatst zo gaan in gr 4  2 leerlingen uit een klas naar de andere klas en komen in die andere klasse de leerlingen van dependance(die moeten bij elkaar blijven is het motto) 
er komt ook in boven bouw een groep bij ze hebben een patiotje omgebouwd tot klas
even als een leerlaar zijn kantoor met andere ruimte samen gevoegd en ook dat word lolkaal 
al met al behoorlijk kleine lokaaltjs die even in een toch al erg volle school gepropt worden 

blij zijn we er niet mee maar wat doe je eraan
enige optie is naar andere school maar ja das niet de school die wij voor ogen hebben 
ik had dus liever gezien dat er een of meer groepen gewoon naar dependce gedaan werden of ieder geval een leerlingen stop

mijn oudste heeft klas van 30 kids als je straks 5 kleurter groepen hebt word gr 3 alleen maar groter
gemiddeld zijn er klasjes van 25 dat gaan ze nu niet echt meer redden 
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Grietje  schreef op: 18-06-2016 17:26:24
Op een montessori school zitten groep 6, 7 en 8 in een klas. Je kunt dus niet  alleen groep 8 laten verhuizen. Dat zijn een stuk of 8 kinderen. Niet alle zesde groepers zijn al net zo zelfstandig als achste groepers. 
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Toedeledoki  schreef op: 18-06-2016 19:15:14
Hier zijn ook 2 locaties, de oude kleine locatie en de grote nieuwe locatie. Tot nu toe gaan de groepen 8 van de oude locatie naar de nieuwe locatie, omdat er geen ruimte voor is.

Mijn zoon moest daardoor ook een drukke weg oversteken en een behoorlijk stukje fietsen. (vergeleken met 5 minuten lopen naar de oude locatie)

Hij vond het zelf geweldig, en ik zag het eigenlijk wel als een opstapje naar de middelbare school. Grotere school, zelf op de fiets erheen, ook drukke wegen over steken.

Hij zit nu in de brugklas en fietst elke dag 10 km enkele reis naar de middelbare....
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Mv5  schreef op: 18-06-2016 22:21:03
Ik bedoelde alle groep 8-ers naar andere locatie en dan groep 6-7 in oude gebouw. maar omdat groep 8 dan weg is, heb je minder klassen 6-7 dus ruimte over voor die extra middenbouw klas. Heb je alleen wel dat je geen combiklas meer hebt in groep 8 maar of dat nou zo erg is? (of het moet een heilig huisje zijn in het montessori onderwijs). Snap wel dat groep 6-leerlingen nog lang niet zo zelfstandig zijn als groep 8-leerlingen, vandaar ook het idee om alleen groep 8 te verhuizen.
 
Quote
RE: klas moet verhuizen
Grietje  schreef op: 18-06-2016 22:25:36
ja, die combiklas is echt en montessori dingetje. onderbouw, middenbouw, bovenbouw. 3 jaar zelfde docent. Dat kun je niet aanpassen zonder het hele concept ondsruit te halen.  sorry, onderstrepen was niet de bedoeling. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op klas moet verhuizen
Naam
Bericht