Menu
 

Topic:

Hoe lees ik een rapport?

Caithy  schreef op: 10-02-2012 10:52:52
Beetje gekke vraag; maar hoe lees je een rapport?
Ik heb net haar eerste rapport gekregen en volgende week staan de oudergesprekken gepland!
Ze heeft wel 47 punten waarop de kinderen beoordeeld worden, waarvan 9 goed, 34 voldoende en 5 matig.

En bespreken jullie het rapport met de kinderen of doen jullie dit na het oudergesprek of helemaal niet?
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe lees ik een rapport?
  schreef op: 10-02-2012 10:58:32
Op deze school heeft mijn zoon nog geen rapport gehad.
Op de oude school kreeg je het raport mee, en daarna werd in het 10 minuten gesprek besproken hoe hij het doet in de klas.
Ook word er stil gestaan bij eventuele verbeter punten en hoe ze dat willen gaan doen.
Ik bespreek de raporten niet met mijn zoon, vind het niet nodig om hem te wijzen op zijn sterke en zwakke punten... hij is net een maand 6.. vind hem daar nog veel te klein voor.
 
Quote
RE: Hoe lees ik een rapport?
  schreef op: 10-02-2012 11:00:27
Las volgens mij je vraag verkeerd haha.
Als ik dat zo lees dan zit je dochter een goed raport... matig zegt nog niet zoveel, betekend alleen dat ze er extra aandacht aan moeten besteden.
 
Quote
RE: Hoe lees ik een rapport?
Lisje  schreef op: 10-02-2012 11:10:43
Hier bespreekt de juf vanaf groep 3 (6 jaar) met elk kind apart het rapport. Zo weet het kind ook waar het meer zijn best op moet doen. Als je het op een positieve manier brengt krijgt een kind daar echt niets van. Is je kind nog 4 heeft het wrs. nog niet veel zin en zal het ze niets kunnen schelen.
 
Quote
RE: Hoe lees ik een rapport?
Caithy  schreef op: 10-02-2012 11:38:23
Ze is net 5 jaar. Zelf wil ik het eigenlijk wel met haar bespreken, gewoon over praten. Over de matige dingen, ach die herken ik wel!
Tja ik vind het niet zo erg als ze niet zo goed om kan gaan met een voetbal! hahaha (ze heeft al van die lange veulenbenen).
 
Quote
RE: Hoe lees ik een rapport?
3prachtkinders  schreef op: 10-02-2012 11:49:45
Ik vertelde op die leeftijd meer van, dat ik trots op hun ben, ook op de matige dingen, vond het niet nodig om met hun dat te bespreken.

Nu is mijn oudste 9,5 jr en zeg nog steeds dat ik trots ben op haar, maar...er staat vaak in, dat ze al begint eer ze luistert en dan weet ze het niet meer, ja daar praten we over, er staat ook in, hoe onzeker ze is, en daar praat ik NIET over, omdat ze dan er nog meer onzeker van wordt.

Met mijn zoon, ben ik dit jaar begonnen, ook dat ik trots op hun ben, en bij hem staat er ook, dat zijn mond niet stil staat. En dat bespreek ik ook, taal technisch zeg ik er niks over, want dat weet hij zelf ook wel, en dan moet ik niet als moeder daar ook over emmeren, maak ik hem straks er nog meer onzeker mee. Hij is dat nu niet, maar toch.

En bryannah die is bijna 4 weken oud, dus die heeft geen rapport
 
Quote
RE: Hoe lees ik een rapport?
Miepie1972  schreef op: 10-02-2012 15:44:43
Bij mij dochter hebben ze geen 'gewoon' rapport, maar een geschreven verslag. Daarin staat geschreven hoe de juf vindt dat het met haar gaat op verschillende gebieden. Daaracher zit een blad dat juf met mijn dochter samen heeft ingevuld waarop zij mag aangeven wat zij vindt dat er goed gaat en wat er minder goed gaat, wie haar vriendjes/vriendinnetjes zijn en waar zij in de komende periode extra aandacht wil geven/ wat ze wil leren.
Thuis lees ik het verslag aan mijn dochter voor. Helemaal achterin zit een blad voor de ouders waarop je zelf kan opschrijven hoe jij vindt dat het gaat, wat je graag verbeterd wil zien etc.
Tijdens het gesprek gaat het deels over het verslag maar ook over allerlei andere dingen.
 
Quote
RE: Hoe lees ik een rapport?
Lente-marjolein  schreef op: 10-02-2012 15:48:33
Bij ons bespreken de leerkrachten het rapport met het kind.
Wij praten altijd positief over de rapporten (als ze hun best hebben gedaan maar dat is altijd zo)

Het rapport van je meisje lijkt me prima, herken je je kind er in? Dat vind ik vaak het spannendste: zien de leerkrachten mijn kdin zoals ik het ook zie
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe lees ik een rapport?
Naam
Bericht