Menu
 

Topic:

te dik/dun kind kledingtips??

Xsara  schreef op: 12-05-2016 07:01:42
Menig vrouw kent wel zo’n beetje de do’s and don'ts op kledinggebied. We hebben allemaal wel een idee van onze figuurvorm (peer, appel, zandloper...) en op basis hiervan die lange rok gekocht of juist laten liggen. Het Amerikaanse blad Discovery Girls dacht er verstandig aan te doen door dit soort tips ook aan jonge meisje voor te schotelen. Meisjes van 8 – 12 jaar welteverstaan. Maar dat schoot ouders in het verkeerde keelgat.



Het artikel waar Discovery Girls de plank mee missloeg, ging over badkleding. Zo valt er in het tijdschrift onder meer te lezen dat meisjes met rondingen van boven het beste kunnen kiezen voor een badpak dat zoveel mogelijk bedekt.





 

En ook voor meisjes met wat vollere heupen had het blad de oplossing; laat zwemkleding met strikjes en versiersels op die hoogte in de winkel liggen, je moet voorkomen dat de aandacht juist naar dat gebied wordt toegetrokken.





Als we terugdenken aan die leeftijd, weten we waarschijnlijk allemaal nog wel dat je je juist dan heel erg bewust wordt van je eigen lijf. Er gebeurt al zoveel waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.


ONBEZORGDE KIJK


En als je dan in een tijdschrift ook nog eens leest dat rondingen van boven maar bedekt moeten blijven, of dat bredere heupen niet benadrukt moeten worden is het helemaal gedaan met je onbezorgde kijk op je lijf.


Ouders vroegen dan ook om opheldering of tikten de uitgeverij op de vingers. Ze stelden dat het prima is om de meiden leuke badpak-tips te geven, maar dat het niet de bedoeling kan zijn dat ze na het lezen ervan vol onzekerheden kwamen te zitten.


OPRECHTE EXCUSES





Uitgever Catherine Lee trok het boetekleed aan en bood in een lange brief op Facebook oprechte excuses aan. Keurig, fouten zijn menselijk. Het was op geen enkele manier de bedoeling geweest de meisjes een slecht lichaamsbeeld aan te praten.


Sterker nog, de uitgeverij is altijd zo begaan geweest met de onzekerheden die meisjes van die leeftijd hebben, dat ze er zelfs een boek over hebben gepubliceerd: Growing Up, on puberty and body image. De uitgever belooft dat ze van de gemaakte fout zal leren.


EYEOPENER


Het verhaal van Discovery Girls is misschien ook weer even een eyeopener voor moeders. Zo hoorde mijn dochter (11) mij vorige week nog tegen iemand zeggen dat ik niet in bikini ga omdat ik mijn buik afschuwelijk vind.





Ik schrok toen ik opmerkte dat ze achter mij stond en alles gehoord had. We vinden het maar heel normaal om te mopperen over dikke billen, een blubberbuik, striae of wapperarmen. Maar wanneer we dat maar altijd uiten in bijzijn van onze kinderen, wordt dat hun waarheid.


CLICHÉ


'Je moet je niet zo aanstellen mam', reageerde mijn dochter gelukkig. Ik gaf haar direct gelijk. 'Schat, het is ook onzin wat ik verkondig. Ik heb duizend keer liever een niet zo strakke  buik, dan een sixpack.’ We praten ze ongemerkt veel te veel onzekerheden aan. Eindigen met een cliché dan maar? Komt ie: Schoonheid zit écht van binnen! " class="img-responsive">






Praten jullie eigenlijk met je kinderen over hun lichaam, dik of dun en geven jullie kleding tips of zeggen jullie als iets te strak, te kort of niet zo mooi staat?

Onze kinderen hebben aanleg om echt dik te worden, nu zijn ze dat niet, ook geen overgewicht, maar ze hebben wel een buikje en ik maak ze wel bewust van het feit dat papa en mama wel te dik zijn en dat ze die kant niet op hoeven te gaan. als ze lekker bewegen en gezond eten. als mijn zoontje een te strak trainingsvestje aandoet zeg ik dat wel. als mijn dochter een bikini aanheeft die haar buikje benadrukt dan koop ik het niet of moet ze iets anders aan. ik zeg dan ook waarom. maar wel op een voor mij normale manier. Wij praten er wel over in huis. Ik merk dat andere kinderen er ook veel mee bezig zijn.. 
 
Quote
Navigatie
RE: te dik/dun kind kledingtips??
Jolanda1974  schreef op: 12-05-2016 08:09:04
Ik geef onze kinderen mee dat ze goed zijn zoals ze zijn, maar als ze te kleine kleding aantrekken dan moeten ze zich van mij omkleden. En als ze in bikini willen ondanks hun kleine buikje, zolang zij zich er prettig in voelen is het voor mij prima.

Onze oudste is een magere panlat en de jongste heeft wat aanleg. Maar die sport 4x in de week, eet gezond en gevarieert dus daar kan het niet aan liggen.
 
Quote
RE: te dik/dun kind kledingtips??
Cindy Mv F&f  schreef op: 12-05-2016 08:42:11
ik laat mijn oudste ook zelf kiezen wat ze aanmag tot op een zekere hoogte.

ik laat haar nog geen bikinis dragen omdat ik het gewoon niet goed vind zitten. misschien is dat over zodra ze borstvorming krijgt. en een badpak staat haar net zo goed, en vind ik veel beter aansluiten. 


 
Quote
RE: te dik/dun kind kledingtips??
Xxx  schreef op: 12-05-2016 09:59:15
Ik vind het niet goed ommet kinderen over hun omvang,  dik of dun, te praten. 
Ik denk dat je dan teveel bezig bent met dat je niet goed bent als je dikker of dunner bent.

Te kleine kleding staat dik en dun niet,  maar heeft niet  eens te maken met Hoe je eruit ziet.

Als ouder bepaal je wat je kind eet,  drinkt of uiteindelijk (met een beetje hulp)aantrekt. Maar niet met de gezegde "zo ben je dik" erbij
 
Quote
RE: te dik/dun kind kledingtips??
Bepje  schreef op: 12-05-2016 12:16:42
Wij hebben erg dunne kinderen en dan is het lastig om goed passende kleding te vinden. De oudste gaat wat beter tegenwoordig maar voor de jongste is het een ramp met broeken. Dus ja, hier gaat het er wel over, ook over het vriendinnetje van een die juist weer echt overgewicht heeft. Maar als we het erover hebben dan gaat het juist om dat iedereen anders is en dat dat allemaal goed is want als je jezelf bent dan ben je het leukst. 
Wel let ik op dingen die ik persoonlijk niet passend vind zoals blote navel truitjes al zie je die niet meer zoveel. En welke kleding is geschikt voor naar school en welke alleen voor thuis etc.
 
Quote
Navigatie


Reageren op te dik/dun kind kledingtips??
Naam
Bericht