Menu
 

Topic:

welke tent, camping?

Pacific  schreef op: 09-05-2016 08:36:40
Helaas heb ik onze vakantie naar Hongarije moeten annuleren. Mijn man heeft net die weken een grote klus aangeboden gekregen voor zijn eigen bedrijf die hij echt niet kan laten lopen omdat het meer klanten/werk zal opleveren.

Maar 6-7 weken thuis zitten is niks voor mij dus dacht om dan samen met de jongens lekker te gaan kamperen ergens in de omgeving. Manlief komt dan 's avonds die kant op.

Maar...ik heb geen tent oid dus moet wel alles aanschaffen. Misschien dat ik nog het eea kan lenen van mijn schoonzus die dit jaar niet gaat kamperen.

Maar welke tent is een aanrader? Ook qua ruimte? We hebben 3 kinderen(van de zomer net bijna 4, 12 en 14), oudste 2 in eigen tentje? Ik ben op mp aan het kijken voor iets compleets met alles erop en eraan. Het is wel de bedoeling dat ik/we dan wat vaker ga kamperen. Vroeger ook veel gedaan.

Wat moet ik vooral niet vergeten, waar moet ik aan denken enz.

Alle tips zijn welkom!

En als je een leuke camping weet die geschikt is voor alle leeftijden, hoor ik het ook graag! Mag in het hele land zijn muv van Groningen,friensland, Drenthe en uiterste zuiden van Limburg. De rest is voor mijn man geen probleem met rijden.

 
Quote
Navigatie
RE: welke tent, camping?
Pacific  schreef op: 15-05-2016 14:45:40
Wij gaan morgen naar 2 vouwwagens kijken. Wie heeft er nog tips waar we op moeten letten??
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Vera  schreef op: 15-05-2016 16:54:17
Staat van het doek, vooral al de opgevouwen delen (hoe ligt de tent in de vouwwagen, kan je al veel aan afleiden, kijk naar scheurtjes of gaatjes. Vraag of doek geimplregneerd is. En de ritsen, rits van de binnentent is niet zo erg (hadden wij ook ,maar aan de buitenkant kan je hem dan niet meer afsluiten. Oja en ruik of hij niet heel vochtig ruikt, hoeft niets te zeggen maar zeker als hij uit de stalling komt kan dat betekenen dat het doek vochtig is (en dus schimmel of lekkage.) (of en kijk even hoeveel stokken je hebt en of het compleet lijkt (als ze hem niet opgezet hebben staan)
Succes!
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Pacific  schreef op: 15-05-2016 20:45:21
Dank je wel, daar kan ik wat mee!
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Vera  schreef op: 15-05-2016 20:58:01
Laatste tip: mijn man zegt net: let op de staat van de banden en het elektrische gedeelte. Als dat netjes is(geen gladde bandjes of roetst of oplooprem is niet soepel) kan je ervan uit gaan dat de mensen onerhoud hebben gepleegd, zo niet ,dan moet je op je hoede zijn.

 
Quote
RE: welke tent, camping?
Mama Van Drie  schreef op: 15-05-2016 22:45:24
Ik weet niet hoe dat bij vouwwagen zit maar banden zeggen niet alles, wij hebben altijd een Caravan gehad en de banden slijten niet zo erg als je er 1 keer per jaar twee of drie weken mee weg gaat. Profiel kan dus na jaren nog prima zijn, de banden hebben meer te lijden van het te lange stil staan in de stalling bv. Dat is niet goed. Vervangen is raadzaam na een bepaald aantal jaar,niet eens zo heel lang, en dan ziet het profiel er nog prima uit, toch zegt dat dan niks.

Wat betreft het opvouwen, ook hier weer de ervaring van een ruime voortent van Caravan en geen vouwwagen, mijn man was een zeur,die tent moest droog en vooral ruim opgevouwen worden, hoe groter hoe beter want minder last van vouwen erin. 

Wij hebben ons spul een aantal jaren terug verkocht, nieuw aangeschaft, een jaar of 8 gebruikt, met op het laatst drie kinderen, de mensen die hem gekocht hebben waren verbaasd dat hij gebruikt was met drie kinderen, was niet te zien, ding zag er zo goed als nieuw uit, was toch wel een compliment vind ik.
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Mama Van Drie  schreef op: 15-05-2016 22:50:15
Je moet dus eigenlijk naar het jaartal van de banden vragen, er staat een x aantal haar voor dat ze dan vervangen moeten worden ongeacht de staat van het profiel!
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Mama Van Drie  schreef op: 15-05-2016 22:56:21
Najaaa zeg....die Smiley moest dus niet, ik gebruik nooit geen smileys....
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Banana  schreef op: 16-05-2016 09:43:43
idd jaar van banden en evt scheuren van uitdrogen ofzo maar hey als de wagen verder tipt top is zijn neiuwe bandjes niet echt de kosten
technische ieder geval ff blik onder de wagen ivm evt roest of gaten 
en neuswiel en koppeling en electra even nalopen 
de rest is al gezegt geur van doek zegt al zoveel en zorg dat er geen schimmel in staat
vuil enz heb je vaak wel zeker wat oudere wagens maar schimmel is iets wat je neit wilt 
en idd ritsen heel belangrijk en ook echt open laten vouwen 
slaap gedeeltes geod bekijken 
de voortent is vaak gelijk aan dek op de wagen dus die hoeft neit perse te staan 
wij hadden ook orginle papieren erbij bouw tekening boekjes aankoop gegevens vond dat wel fijn konden zo exact zien wat er was gebuerd met dat ding 
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Pacific  schreef op: 16-05-2016 10:19:49
Dank jullie wel, ik schrijf alle tips op. Eentje gaat neit doro ivm het weer, ze zijn bang hem weer nat in te moeten klappen. Begrijp ik uiteraard, maar zo kopen durf ik niet. De andere staat nu op een camping dus kunnen we goed bekijken. Zij gaan een kleinere kopen omdat de kinderen niet meer mee gaan op vakantie. Het is een 6p.

Welke merken zijn echt aan te raden en welke niet? Wij gaan kijken naar een conway oxford
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Banana  schreef op: 16-05-2016 10:49:48
zo kopen moet je zeker niet doen 

en merk ja weet je wat zijn je eisen wat wil je wel of juist niet 
wij wilde ruimte 
minimale afmetingen ruime voortent met luifel 
dissel was voor ons ook pre en liefts ook met imperiaal met fietsen dragers 
wilde een minimaal bouwjaar en ondertenten (of mogenlijkheid voor) 
bepaald bouwjaar en budget 
wij kwamen uit op trigano die over algemeen ietsje kleiner was 
of jamet 
pre was ook slapen op twee deksels sommige hebben er maar een 
en tuurlijk zijn sommige merken en types wat beter maar ja dat zie je ook direct in de prijs terug 
dus kijken en ervaren 
wij zijn ook veel campeer winkels en beursen afgelopen 
wij weten welke we uiteindlijk graag willen maar zij met tweede  hands begonnen voor ervaring en gaan sparen voor degene die we echt graag willen 
das een tent trailer van kavango maar ja dat kost al snel 8000 
en ook tweede hands toch nog 5/6000 dus eerst maar ff sparen 
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Vera  schreef op: 16-05-2016 11:13:16
Wij hebben de Jamet ook zo gekocht. De mensen hadden hem alleen uitgeklapt en de bermkeuken uitgestald omdat het ook zou gaan regelen. Maar toen ik door het huis liep had ik al zoiets van, oh dat zit wel snor. Die dame was zo netjes en schoon..... Ze had ook aan de telefoon al eerlijk gezegd dat de rits niet werkte. WE hebben wel goed geroken een eerlijk.....Het was de leukste vouwwagen ooit , met orginele boekjes en een nette keuken. 
Ik ben over de Jamet wel erg te spreken. Die zie je ook nog OVERAL op de camping en daar zijn zefls nog onderdelen/stokken voor te bestellen. De Jamet is ijzersterk. Wij hadden de arizona (denk ik) kijk vooral ook of je de ondertentjes erbij hebt. Mocht je die niet hebben, dan heb je slaapplaatsen minder! Wij hadden een 1p ondertent links en eentje van 2 p rechts (dat moeten dan wel kleine 2 personen zijn) Maar was perfect om bij slecht weer onze bagage in op te bergen enzo.
Wat je er vooral ook in moet gooien, dit bedenk ik nu ter plekke. Een HAMER!
Ik weeet niet in welke prijsklasse je gaat zoeken maar die van ons kosste toen 250 euro, als hij schoon was en niet lek vonden wij het al prima....en dat was hij! Was een ontzettend fijn ding (behalve het opzetten met die stokken, dat was een hel, waren ook al 3x op verschillende manieren gemarkeerd, dus oefen dat eerst even leuk op een veldje)
Laat je weten wat het geworden is?
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Mamami  schreef op: 16-05-2016 19:08:34
Wij hebben een vouwwagen gehad (Jamet Texas). Was echt geweldig, veel ruimte in een vouwwagen, lekker koel in de zomer (koelt sneller af dan bv een caravan). Wij hebben hem verkocht omdat ik het opzetten en afbreken fysiek te zwaar vond. Wij houden van rondtrekken en staan hooguit een week op een camping om daarna verder te trekken, dat is niet handig met een vouwwagen . Wij hebben nu een camper gekocht.

Zorg dat je een disselbak hebt (hierin kan je de gasfles kwijt en wat ander lichte spullen)
Kratten passen precies in het tussenpad, in de twee banken kan je ook aardig wat kwijt. Koelbox electrisch stond bij ons achter in de auto. Keukentje was al ingericht (pannen, bestek, borden en plastic glazen). Wat wij ook wel fijn vonden was een oplooprem, zeker als je in het buitenland wil kamperen en bergen moet rijden is dat wel erg prettig. Rijden met een vouwwagen vonden wij trouwens geweldig, beter dan met een caravan.

Kosten stalling was bij ons 300 euro per jaar (staat ie binnen en in randstad)

Camping kurenpolder is een aanrader, net als eurocamping Vessem, Camping ter spegelt, camping Prinsenmeer
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Mamami  schreef op: 16-05-2016 19:21:43
Wij zijn trouwens heel tevreden over een Quechua tent, te koop bij Decathlon. Onze twee kinderen slapen in een 3 persoons, binnen minuut staat ie en inklappen is ff oefenen, maar ook zo klaar.
 
Quote
RE: welke tent, camping?
Pacific  schreef op: 16-05-2016 20:06:34
Met al jullie tips vanmiddag op stap gegaan. De eerste viel tegen, veel schimmelplekken, rook muffig, onderkant zat roest en banden zaten scheurtjes in, ook waren de ritsen niet best, bleven hangen en sommige zaten met veiligheidspelden vast. En dan vind ik 1000 euro wel erg veel. Hij was uit 1998.

Maar terwijl we in de auto zaten kreeg ik een reactie dat mijn bod akkoord was, dus gelijk afgesproken. Samen opgezet(wat we wel erg fijn vonden), wagen was gewoon netjes en altijd goed onderhouden, veel spullen er nog bij. Hij is uit 2001, maar echt nog goed.  Voor 600 euro. Dus deze gaan we kopen en komend weekend ophalen. Stalling meteen geregeld, en dan binnenkort nog een paar keer oefenen met opzetten.

Nu een lijstje maken met wat we nog moeten aanschaffen.

We hebben er nu al zin in!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op welke tent, camping?
Naam
Bericht