Menu
 

Topic:

ongewenst zwanger

Anoniem Voor Nu  schreef op: 09-02-2012 22:05:13
ik plaats dit ff anoniem.. als iemand me denkt te herkennen, niet laten merken svp, plaats niet voor niets anoniem...

mijn man heeft zich laten steriliseren, ruim een jaar geleden.
nu blijk ik toch zwanger...
we hebben een aantal gezonde kinderen.. bewust keuze gemaakt om te steriliseren...

gevoel spreekt tegen verstand nu..
verstand zegt; kan niet, financieel is het nu niet makkelijk, absoluut niet, redden het maandelijks vaak niet.. sparen zit er al helemaal niet meer in.
we werken beide, en beide veel. minder werken zit er voor beide niet in financieel.

kleiner gaan wonen ook niet, wonen al in een klein huis. Verkopen lukt al helemaal niet en zo wel, dan met schuld omdat prijzen zijn gezakt. Huren duurt lang voordat er plek is en maandelijke is het dan duurder dan de hypotheek nu..

drukte; we hebben meer dan gemiddeld kinderen (meer dan 2 zeg maar, wil niet teveel in detail, sorry daarvoor), het 'normale' plaatje is toch 2 kinderen vandaar dat ik het zo schrijf, niet om iemand af te vallen!!

we rijden een oude auto ('96) waar geen plek is voor meer kids, andere auto kopen zit er dus financieel ook niet in.

ruimte in huis laat meer kinderen ook niet toe, kamers zijn al ruim bezet.


tijd voor mezelf is er nu al weinig tot niet. Dat wordt met nog een kindje alleen maar minder.
Klink misschien egoistisch maar ik heb een dik hallfjr geleden op randje van burnout gezeten..
Oppas vinden in de familie sfeer is er nagenoeg niet.

Waarom ik dit allemaal opschrijf? Moet het even van me afschrijven..

We hebben de keuze al gemaakt. Al blijft ons gevoel lastig, het is gewoon niet verstandig. Een mama die straks wel overspannen raakt, geen tijd heeft voor leuke dingen, als we de eindjes helemaal niet meer aan elkaar vast kunnen knopen etc... Dat is voor de kinderen ook geen fijn thuis...

En misschien herkennen mensen dit of hebben soortgelijks meegemaakt??

Kijk, we hebben bewust gekozen voor sterilisatie, dus we deden niet maar voor de lol iets en wachten maar af of het goed zou gaan... Ons gezin is compleet...

Pff, dat ben ik even kwijt...
Bedankt voor het lezen in elk geval...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 13:10:03
Bij ons ging de eerste heel snel en daarna veel mk gehad en uit eindelijk ook gezegd dat we nog 1 maand probeerde en we er ons dan bij neer zouden leggen dat we (gelukkig)1 kindje zouden hebben.
Ik telde toen weer aan en het ging ook goed.

Nu was ik laatst overtijd en toen kwam dus ook de vraag wat dan....en ik denk dat we ondanks alle verdriet dat we gehad hadden,we er toch niet voor gegaan waren.
We willen zeker weten dat onze kinderen die we hebben niks tekort komen.
En nu is het al vaak moeilijk om rond te komen,daarbij zouden we veel dingen moeten veranderen wat ook weer een groot financieel kostenplaatje zou zijn.
Dus hoe moeilijk ook,als we er in een vroeg stadium achter zouden komen en het zou met tabletten nog kunnen,dan denk ik dat we het niet zouden doen.
Daarbij denk ik dat als we het wel zouden houden,onze relatie er ook heel erg onder te lijden zou hebben.

Het zet me wel aan het denken,want mijn man tzt voor een sterilisatie gaan.....maar dit risico wil ik dus echt niet nemen.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 11-02-2012 13:12:04
Je gaat er eigenlijk ook wel vanuit dat jullie veilig konden vrijen.
Zo'n beslissing maak je niet zomaar. Het was goed.

En waar er 2,3 of 4 eten kan er altijd eentje bij? Daar ben ik het niet mee eens. Een kind kost echt meer als wat flesvoeding en luiers. Daarbij moet je het geestelijk en lichamelijk ook allemaal maar aankunnen.
In de begin periode is een baby op je kamer mogelijk. Maar daarna?
Onze middelste heeft echt behoefte aan zijn eigen plekje.
Ik vind een auto niet echt een luxe. Vooral met een groter gezin. Want je zit toch weer met een babytje in de begin periode. Alle sportclubjes ,school... Alles op de fiets lijkt mij niet altijd ideaal. Jullie hebben niet voor niks de keuze gemaakt dat het genoeg was.
Zeker met een groter gezin als gemiddeld de slechte economie(niemand weet wat er komen gaat) kun je met de komst van nog een kindje je anderen misschien wel wat te kort gaan doen.
Je kinderen hebben jou nodig. En wanneer een extra kindje zo'n belasting is. Zou ik echt voor mezelf en je kinderen kiezen. Jullie werken , hebben geen of weinig achterwacht.

Het zou heel wat anders zijn als dit kindje door onveilig vrijen op de wereld was gezet.

Adoptie klinkt heel mooi. Maar zoiets moet je doen omdat je hier volledig achter kan staan.
Anders maak jezelf kapot dus ook je gezin.

Je kiest voor je kinderen! En daar zouden wij alleen maar respect voor kunnen hebben.


@Even zo ik weet niet als jou kinderen het wel zo leuk vinden. Als het financieel maar net allemaal kan. Zeker met alle veranderingen die er op komst zijn. Denk aan studeren. In omliggende landen zien wij ook een hoge jeugdwerkloosheid. Kunnen onze kinderen zelf wel gaan werken voor hun studie?

Ik hoop dat je hier blijft schrijven. Want ik ben heel benieuwd hoe dit afloopt. En hoe jij deze keuze gaat ervaren.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 13:13:41
oei ik had vernieuwd maar zag toen de harde reacties niet.
Ik denk dat to er ontzettend goed over na gedacht heeft en ik wens haar heel veel sterkte,want het zal ongetwijfeld toch erg moeilijk zijn.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Alice  schreef op: 11-02-2012 13:13:44
"daar mag je niet aanzitten".... van wie niet, EvenZo?
Van de wet mag dat
Verder is het een kwestie van moraal en soms geloof.

Dat jij hier nooit voor zal kiezen, zegt niks over een ander. Baas over eigen buik. Dit is haar leven en zij kiest ervoor om het voor haarzelf, haar partner en haar kinderen niet moeilijker te maken dan het al is. Haar goed recht en een moedige beslissing.
Voor elke moeder is zo'n beslissing zwaar.

Wat ik zou doen, zou ik niet weten. Je kunt pas oordelen als je in die schoenen staat. Ik zou geen abortus willen plegen, mentaal zou ik dat niet kunnen, maar ik ben er niet tegen dat een ander abortus pleegt. En de wet is er ook niet tegen.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 13:17:39
Ik heb ook altijd gezegd dat alles wat in mijn buik zit er vanzelf uit moet komen,en dat ik niet over een leven wil beslissen.zelfs toen ik een mk gehad had,kreeg ik het niet voor elkaar om een curretage te laten doen
Tot we financieel erg moeilijk hebben gezeten,een kind wordt niet groot van alleen liefde!


 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Dicha  schreef op: 11-02-2012 13:17:46
Adoptie klinkt heel mooi. Maar zoiets moet je doen omdat je hier volledig achter kan staan.
Anders maak jezelf kapot dus ook je gezin.


Enig idee wat een abortus kan doen zowel lichamelijk als psychisch?
Ook dat kan een relatie en gezin kapot maken, omdat moeders het geestelijk niet kan verwerken en met schuldgevoelens te kampen gaat krijgen..
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 11-02-2012 13:18:01
Ik ben ook van mening dat een kindje niet zonder pijn zal sterven. Maar dat ligt ook net aan de duur van je zwangerschap.

Maar ik vind ook dat je kinderen wat te bieden moet hebben. En anders uit liefde voor je bestaande kinderen moet kiezen.



 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Sanmv3  schreef op: 11-02-2012 13:18:36
ik wil je heel sterkte toewensen met dit moeilijke besluit .ook ik heb abortus gehad in 2009 ,ik was zwanger van de vierde .maar ik moets abortus doen ,want anders waren we onze andere kinderen kwijtgeraakt ,ik moets voor onze kinderen kiezen ,maar of wat het moeilijk ,maar nu pas naar bijna 3 jaar verder ,kan ik het een plaatsje geven ,we weten nu ok dat onze middelste autisme heeft .maar denk niet dat als je abortus hebt gehad ,dat alles weer opdezelfde manier verder gaat .want dat is echt niet zo .ik was 11 weken zwanger ,ik heb echt in een rouwverwerking gezeten ,en heel veel gepraat met hulpverleners ,iedereen kan het zo makkelijk zeggen van doe het niet en het is moord ,of ik zal dta nooit doen ,dat had ik ook altijd gezegt dat ik nooit een abortus zal doen ,maar soms heb je echt geen keuze ,
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Dicha  schreef op: 11-02-2012 13:19:19
Maar ik ga er van uit de de TO alles afgewogen heeft, en zij de keuze heeft gemaakt die voor haar en haar gezin het beste zijn.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 11-02-2012 13:24:41
@Dicha ik neem aan dat de TO een abortus zal plegen omdat zij ervan overtuigd is dat dit de beste keuze is voor haarzelf en haar gezin.

Ik persoonlijk zou het (nu) niet kunnen. Maar ik kan mij wel verplaatsen in de to. Elke moeder wilt haar kinderen het beste geven ( niet eens zo zeer financieel ). Je moet het ook maar aankunnen.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Even Zo  schreef op: 11-02-2012 13:42:45

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
J
@Even zo ik weet niet als jou kinderen het wel zo leuk vinden. Als het financieel maar net allemaal kan. Zeker met alle veranderingen die er op komst zijn. Denk aan studeren. In omliggende landen zien wij ook een hoge jeugdwerkloosheid. Kunnen onze kinderen zelf wel gaan werken voor hun studie?

.



Mijn kinderen hebben het liever iets minder goed dan dat ik ze zou hebben vermoord. Ze zijn te blij met het leven en genieten er volop van. Al zouden ze het misschien iets minder hebben. En wat is: iets minder? Ze lopen echt niet in vodden ofzo hoor... studeren? Daar sparen we voor. Daarnaast heb ik zelf ook niet kunnen studeren zonder de studiefinanciering en een lening. Is maar waar je voor kiest.

Mijn mening is dat een ongeboren vruchtje wel degelijk pijn zal hebben (naar aanleiding van een aantal opmerkingen) het kindje is in ontwikkeling en kan al bewegen. Daarbij heeft het ook al gevoel (zenuweinden die in contact staan met de hersentjes) Maar dat is een andere discussie.

Deborah:
"elke moeder wil zijn kind het beste geven" Is "het beste" moord? Nee, het beste wat een moeder haar kindje kan geven is: leven. Het recht op leven.

En lieve mensen, dit is echt niet om ruzie te zoeken of wat dan ook, ik schrijf hier normaalgesproken onder mijn eigen naam volop mee en ben nooit zo hard in meningen. Maar dit is iets waar ik me erg over kan opwinden.

Ook weet ik:
Hoe confronterend moet het zijn als hier vrouwen komen die over hun zwangerschapswens willen praten, of over hun verdriet daarom, en ze zien zo'n topic? Er zijn hier momenteel vrouwen die wel willen schreeuwen: geef mij dat kind!!
Maar dat is niet het probleem van TO. En dat hoeft ook niet. Zij hoeft geen rekening te houden met vrouwen waarbij het niet lukt natuurlijk, maar het viel me wel op.

Ik wil niemand tegen de schenen schoppen, niemand veroordelen en niemand onrespectvol bejegenen. Maar ik schrijf wel om mensen te laten nadenken. Misschien niet op de manier waarop mensen willen nadenken, want waarom roept deze mening zoveel boosheid op? Het is te confronterend.

 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 13:54:11
Met het recht op leven ben je er niet...sparen?sommige mensen kunnen niet eens rond komen zonder dieper in de schulden te komen....ik vind dat je erg ver gaat door steeds over moord te praten...to is geen domme gans die per ongeluk zwanger is geraakt omdat ze geen voorbehoedsmiddel gebruikt hebben.

Als het jou zo persoonlijk raakt kun je misschien beter je zelf beschermen en zulke topics voortaan meiden.
Alsof het voor to makkelijker wordt door steeds maar te lezen dat jij het moord vind,dat weten we nu wel
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 13:55:18
uhh mijden dus ipv meiden
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Dicha  schreef op: 11-02-2012 14:03:13
Nou Em hoe zou jij het willen noemen dan??

Abortus is en blijft het beeindigen van een nieuw leven..
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Even Zo  schreef op: 11-02-2012 14:04:24

Quote E mv 2:
Met het recht op leven ben je er niet...sparen?sommige mensen kunnen niet eens rond komen zonder dieper in de schulden te komen....ik vind dat je erg ver gaat door steeds over moord te praten...to is geen domme gans die per ongeluk zwanger is geraakt omdat ze geen voorbehoedsmiddel gebruikt hebben.

Als het jou zo persoonlijk raakt kun je misschien beter je zelf beschermen en zulke topics voortaan meiden.
Alsof het voor to makkelijker wordt door steeds maar te lezen dat jij het moord vind,dat weten we nu wel



Dat het moord is, is mijn mening. Dat hoeft TO niet aan te nemen. Net zo min als dat ik hoef aan te nemen dat abortus wel kan.
Een reactie op een bericht hoeft het ook niet makkelijker te maken voor TO, ze kan (en dat doet ze ook niet schrijft ze) niet verwachten dat iedereen het met haar eens is. En zulke reacties kun je nou eenmaal verwachten.

Met het recht op leven ben je er niet.... klopt. Maar je hebt in elk geval een begin. Een basis. Vanuit die basis kun je een leven opbouwen. Ook met iets minder.
Ik heb altijd moeten werken voor mijn eigen centjes. Vanaf mijn 15e heb ik mijn eigen leven bekostigt. Al mijn broers en zussen trouwens. Daar heb ik nooit onder geleden, ik heb juist heel vroeg geleerd hoe ik met geld om moet gaan en hoe veel dingen kunnen kosten. Van krantenwijk tot supermarktbaantje.

Nu ga ik iets zeggen wat ook heel schokkend is:
waarom dit kindje doden en niet één van je levende kindjes? Waarom is dit kindje minder waard dan de anderen? het feit dat ze volgroeid zijn of het feit dat je ze beter kent?

Een afschuwelijke uitspraak, ik weet het. En sorry als ik mensen daarmij pijn doe.

En nogmaals: waarom roepen mijn berichten zoveel boosheid bij mensen op? Het is te confronterend! maar dat betekend niet dat er niet over gepraat mag worden op de manier zoals ik dat nu doe.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 14:08:32
Boosheid?Nee dat roept het niet bij me op,maar dat jij de keuze van to niet respecteert vind ik wel apart.
En die opm over waarom dit kindje doden ipv een van je levende kindjes ga ik niet eens op reageren.
Wat is jouw doel eigenlijk?
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Even Zo  schreef op: 11-02-2012 14:12:50

Quote E mv 2:
Boosheid?Nee dat roept het niet bij me op,maar dat jij de keuze van to niet respecteert vind ik wel apart.

Wat is jouw doel eigenlijk?



dat is het idee van een forum.... je hoeft het niet met elkaars eens te zijn.
En nee, ik respecteer geen keuze waar ik zelf niet achter zou staan.
Maar ik probeer daar wel netjes respectvol op te reageren zonder iemand te veroordelen. En wat iemand daarvan denkt.... tja, dat zijn meningen die verschillen.

Mijn doel?
Meediscusieren op een fijn forum en een andere kant van de zaak laten zien.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Dicha  schreef op: 11-02-2012 14:13:48
Begrijp wel wat Evenzo bedoeld...
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 14:14:43
Dicha leuk om te lezen voor de mensen die de moeilijke keuze hebben gemaakt om een kindje voortijdig te laten komen of de apperaten uit te zetten die hun kind in leven hield,dat ze moordenaars zijn.
Want ja dan beeindigen ze ook een leven.....

Moord is trouwens het onwettig beeindigen van een leven....dat is abortus niet.
En ja ik ben er ook tegen tot een bepaalde zwangerschapsduur,of als er gevaar is voor het leven van bv de moeder oid.
Maar als je nog echt heel pril zwanger bent en je hebt hartje nog niet zien kloppen,ja dan kan ik me voorstellen dat mensen ervoor kiezen om abortus te doen als het echt niet mogelijk is om deze embryo uit te laten groeien tot een kindje en op de wereld te laten komen.
En of het mogelijk is,dat bepalen wij niet,dat bepalen alleen de ouders,zij moeten het geestelijk,lichaamlijk en financieel aan kunnen.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 14:18:42
Jammer dat jij iemands keuze niet kunt accepteren.
Het hoeft ook jouw keuze niet te zijn,om hem te kunnen respecteren....
Maar dat is mijn mening.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Dicha  schreef op: 11-02-2012 14:22:27
Em we hebben het over een abortus niet over het uitzetten van apparatuur..of het vroegtijdig laten komen van een kindje.

Daarbij vind ik dat totaal verschillende dingen, en ook niet met elkaar te vergelijken.
Bij levensbeindiging door het uitzetten van apparatuur, is dat omdat de patient ziek is nooit meer beter kan worden.
In dit geval is de abortus een vrije keuze van de TO.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
E Mv 2  schreef op: 11-02-2012 14:27:16
nee jullie zeiden dat het moord was als ze het leven zouden beeindigen....
To handelt ook in het belang van haar ongeboren vrucht en haar bestaande gezin.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Dicha  schreef op: 11-02-2012 14:31:36
Nee ik heb niet gezegd dat het moord is.. vroeg alleen hoe jij dan een abortus zou willen noemen.
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Even Zo  schreef op: 11-02-2012 14:40:54
Ik zeg dat ik het moord vind. Dat betekend niet dat het zo is, het is slechts mijn mening.

Als ik een bepaalde naam stom vind, dan is dat ook niet zo, dat is slechts een mening.

Quote E mv 2:

Maar als je nog echt heel pril zwanger bent en je hebt hartje nog niet zien kloppen,ja dan kan ik me voorstellen dat mensen ervoor kiezen om abortus te doen als het echt niet mogelijk is om deze embryo uit te laten groeien tot een kindje en op de wereld te laten komen.



Het hartje begint te kloppen tussen 6-8 weken. Meestal ontdek je dat je zwanger bent nadat je ongesteld had moeten worden. Je bent dan gelijk 4 weken zwanger. Vaak iets later, omdat je het niet verwacht, je bent dan bv 5 weken zwanger.
Dan moet je wel heel erg snel zijn om een abortus te regelen voordat het hartje gaat kloppen... zo snel gaat dat meestal niet. Je krijgt altijd nog een week bedenktijd na het gesprek.

Quote E mv 2:
En of het mogelijk is,dat bepalen wij niet,dat bepalen alleen de ouders,zij moeten het geestelijk,lichaamlijk en financieel aan kunnen.



ik vind het nogal wat om over het leven te mogen bepalen. Niemand mag mijns inziens bepalen over leven en dood.

 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Dicha  schreef op: 11-02-2012 14:42:31
En nee ik ben in bep gevallen ook niet tegen abortus.

Ik heb het een paar pagina's eerder al gepost... TO heeft het alleen over haar verstandelijke besluiten, en ik mis het stuk hoe zij er gevoelsmatig over denkt..

Maar goed we kunnen er lang over praten, haar besluit staat al vast.. ik denk dat we dan beter een nieuwe topic kunnen openen als we verder willen discussieren over de voor en tegen etc..
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Andere Even Zo  schreef op: 11-02-2012 14:49:51
in de eerste weken heet het een overtijdsbehandeling en telt die bedenktijd niet juist om in zo pril mogelijk stadium te kunnen handelen
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Spatje  schreef op: 11-02-2012 14:51:27
evenzo spiralen zijn ook moord, maar anderen zeggen weer van niet, tis idd hoe je het ziet

ik kan me wel vinden in je reacties, maar ook in de TO , laten we elkaar hierin respecteren, tis al moeilijk genoeg allemaal
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Suusmv3  schreef op: 11-02-2012 15:49:05
helaas hebben wij vorig jaar dezelfde keuze moeten maken.
soms vraag ik mij wel af hoe het zou zijn geweest ( afgelopen week was Dday zeg maar) en deze week was ook wel extra moeilijk.

Heel veel sterkte de komende periode!
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 11-02-2012 16:15:19
Vorig jaar stonden wij er ook zo voor. Financiele problemen en lichamelijke en psychische problemen aan mijn kant en ongepland zwanger van de derde. Mijn eerste ingeving was weg laten halen, het kon gewoon echt niet. Mijn man wilde het wel graag houden hij is hoe dan ook tegen abortus, maar liet de keuze aan mij.
Ik samen met mijn man naar de gyneacologe geweest, zij heeft de hele procedure uitgelegd en hoe langer ik ernaar luisterde, hoe zekerder ik er van werd dat ik dit gewoon echt niet kon.
Chris is 7 maanden later geboren en ik heb nooit spijt gehad van onze beslissing. Oke het is financieel nog krapper geworden, lichamelijk nog slechter, maar we zijn zo blij met hem. Achteraf gezien had ik dit nooit willen missen. Ik ben juist steeds meer bewust van alle mooie dingen en ervaar minder stress en spanningen dan voor hij er was.

Ik begrijp je standpunt dus wel heel goed, maar als je twijfelt aan je beslissing zou ik het nooit doen, ik denk dat ik achteraf heel veel spijt gehad zou hebben.

Sterkte, want welke beslissing je ook neemt, makkelijk is het nooit
 
Quote
RE: ongewenst zwanger
Jo  schreef op: 11-02-2012 16:34:21
Wat je ook beslist, jullie zullen met die keuze moeten leren leven, en vrede krijgen met deze genomen beslissing.
Ik heb geen mening (dat heb ik natuurlijk wel maar vind ik totaal niet van belang), maar wil je wel veel succes wensen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op ongewenst zwanger
Naam
Bericht