Menu
 

Topic:

Wanneer het beste oogafplakken

Lonneke  schreef op: 15-04-2016 07:54:24
Mijn dochter van 6 heeft sinds november een bril. (Rechts +4 links  -2.25. Cylindrisch)

In januari terug geweest naar optometrist  en moest gaan afplakken . 2.5 uur per dag. Ivm lui oog die nog amper in zicht had toegenomen.
 
Afplakken deed dit gelijk altijd om half 8 tot 10 uur. Maar school merkt dat ze echt heel veel moeite heeft met opdrachten vb het bouwen van tekeningen van knex/lego te maken. Want de diepte is ze kwijt lijkt mij dus logisch ook met tv kijken  ziet ze niet genoeg.

Nou zei de optometrist toen afplakken is handig op vast tijd stip en durf niet meer te zeggen of ze heeft gezegd in de ochtend of dat ik dat zelf zo heb gepland.... omdat ik dacht dat dat beter was.

11 mei heb ik weer afspraak met optometrist.  Maar wil eigenlijk nu al tijdstip veranderen om het na schooltijd te gaan doen.

Heeft iemand voor mij ervaring hiermee ? Of even overleggen eerst met optometrist? 
 
Quote
Navigatie
RE: Wanneer het beste oogafplakken
Lonneke  schreef op: 15-04-2016 08:38:49
 
Quote
RE: Wanneer het beste oogafplakken
Ik  schreef op: 15-04-2016 08:46:14
Zou gewoon naar het ziekenhuis bellen, de assistente kan het zo navragen voor je.. ik denk dat elk advies persoonlijk is dus beter het advies van eigen arts op te volgen
 
Quote
RE: Wanneer het beste oogafplakken
Mamajenti  schreef op: 15-04-2016 09:31:05
Dat is per kind en per oog anders. Wij moeten in de avond afplakken, omdat het minimaal is en het oog dan meer rust heeft na het afplakken. 
 
Quote
RE: Wanneer het beste oogafplakken
Son  schreef op: 15-04-2016 09:42:24
Maakt in principe niks uit. Hier sochtends onder schooltijd omdat hij t dan vergeet en t minst last van heeft. Thuis vraagt ie om de haverklap of hij al af mag. Ik zou t dan gewoon na schooltijd doen.

Ik heb t specifiek gevraagd aan de oogarts, maar die zei dat t verder totaal niet uit maakt en t hoeft ook niet per se op vaste tijden. Vaak doe je dat wel, maar meer omdat je kind dan weet waar t aan toe is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wanneer het beste oogafplakken
Naam
Bericht