Menu
 

Topic:

Deel Schiphol ontruimd

Harleysmama  schreef op: 12-04-2016 23:17:48

Deel Schiphol ontruimd

Een deel van Schiphol is dinsdagavond ontruimd. Eris één persoon gearresteerd en is er een verdacht pakketje gevonden. Schiphol Plaza is afgesloten wegens de vondst van een verdacht pakketje. De arrestatie vond plaats na de melding van een 'verdachte situatie', zo meldt een woordvoerder. Meerdere zwaarbewapende politiemannen staan in en rond het gebied.


 


Schiphol Plaza is onderzocht en is afgezet. Reizigers mogen het vliegveld niet uit en in. Aankomende reizigers zitten vast achter de douane. Vluchten zouden zijn uitgeweken naar Groningen.


Als gevolg van de afzetting kunnen ook bussen de voorkant van de luchthaven niet bereiken. De haltes Airport, Skyport, P12 en Havenmeester vervallen, meldt busvervoerder Connexxion.


Als gevolg van de afzetting kunnen ook bussen de voorkant van de luchthaven niet bereiken. De haltes Airport, Skyport, P12 en Havenmeester vervallen, meldt busvervoerder Connexxion. Aan de A4 is nog niks te merken, maar wie Schiphol oprijdt, kan de parkeerplaatsen niet op. Een lint van ongeveer 500 meter auto’s staat muurvast. Overal staan de kruizen op rood. Mensen staan naast hun auto’s zonder informatie. Alleen het wegkomen vanaf de vertrekhal is nog mogelijk. Het busstation is ontruimd.


Volgens onbevestigde berichten op Twitter is er ook een bommelding gedaan.


Ook bij Leiden Centraal was er sprake van een onrustige situatie. Een deel van het station werd dinsdagavond afgezet geweest wegens 'verdachte omstandigheden'. Dit heeft de politie dinsdagavond gemeld. Er bleek na onderzoek niets aan de hand te zijn. Wel is een persoon aangehouden voor ondervraging.

 
Quote
Navigatie
RE: Deel Schiphol ontruimd
Jen9  schreef op: 13-04-2016 02:43:44
Vreemde tijd voor een aanslag, dacht ik direct. Geen verdachte stoffen gevonden..... gelukkig. Ik denk dat t wel meevalt, kan natuurlijk heel goed dat ze niet alles naar buitenbrengen....
 
Quote
RE: Deel Schiphol ontruimd
Zijlijn  schreef op: 13-04-2016 22:23:37
ik krijg er een raar gevoel bij.
In het nieuws werd benadrukt dat je kon zien dat in geval van noodzaak de troepen paraat stonden..kreeg er een propagandaidee bij.
Ik vraag me af of het niet in scene is gezet. Wellicht om een erge situatie te vermijden...of oefening..maar misschien ook als een soort waarschuwing
 
Quote
RE: Deel Schiphol ontruimd
Harleysmama  schreef op: 13-04-2016 22:59:03

De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden in verband met een 'verdachte situatie', is een dakloze Pool. Dit heeft de marechaussee woensdagmiddag laten weten. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol.


 


De man was dronken en zei dat hij een terrorist was. Hij had twee grote rugzakken bij zich. Een hond van de marechaussee gaf aan dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de tassen zaten. De Explosieven Opruimingsdienst kwam ter plaatse en deed onderzoek naar de bagage van de man, maar trof niets aan. De man zit nog steeds in de cel.


De arrestatie zorgde voor veel tumult. De luchthaven was urenlang afgesloten en veel reizigers konden geen kant op.


Dezelfde avond werden nog twee personen bij de luchthaven aangehouden. Volgens de marechaussee had dit echter niets met de eerste arrestatie te maken en werden de twee na korte tijd weer vrijgelaten.


Reactie


De advocaat van de verdachte, bevestigt dat zijn cliënt had gedronken. Hij spreekt tegen dat de man dronken was en dat hij dakloos is. De 25-jarige Pool zou een goede baan hebben en een paar biertjes hebben gedronken nadat hij zijn vlucht had gemist. Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk. Volgens de advocaat heeft de Pool alleen 'een stommiteit begaan'. Wat dat dan is, heeft de advocaat niet gezegd.

Omdat de hond aansloeg op 1 van de tassen, is daarom besloten, om op te schalen naar grip 2. Gelukkig was het loos alarm. En als ze dit niet hadden gedaan en er was wel een bom ontploft had de rest van Nederland gezegd hadden ze geen aktie kúnnen ondernemen. Was vandaag op het werk en het was het gesprek van de dag. 

 
Quote
RE: Deel Schiphol ontruimd
Chloe  schreef op: 14-04-2016 06:19:33
Snap het gezeur van sommige mensen hierover echt niet inderdaad. Wees blij dat er meteen actie is genomen en wees blij dat het loos alarm bleek. Nederlanders.. Af en toe..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Deel Schiphol ontruimd
Naam
Bericht