Menu
 

Topic:

verstandkiezen verwijderen onder algehee

Lisette77  schreef op: 30-03-2016 11:21:38
Mijn vier verstandskiezen moeten verwijderd worden...
Nu heb ik een extreme angst voor de tandarts....
Heeft iemand hier ervaring met verstandskiezen verwijderen onder algehele narcose?
 
Quote
Navigatie
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Vera  schreef op: 30-03-2016 11:30:03
Nee alleen dat onze kaakchirurg het nooit doet onder algehele narcose en ook deel voor deel, dus durf ik niet....
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Pacific  schreef op: 30-03-2016 11:32:53
Alles tegelijk? Ze doen toch meestal 1 kant?
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Mie  schreef op: 30-03-2016 12:40:53
Niet onder gehele narcose, wel plaatselijk verdoofd.
Wat een gedoe was dat!
De prikken mijn eigen tandarts werkten niet goed genoeg, dus half verdoofd naar de kaakchirurg.
Daar nog verdovingen erbij, maar dat hielp ook maar half. En elke keer die verpleegkundige vragewn waar het nog pijn doet, praten met een prop watten in je mond wil niet. Dus ik wijzen waar het pijn doet....wordt ze boos, want mijn hand mag niet boven het laken.....dat ging 3 keer zo. Mens was woest en ik in staat om naar huis te gaan
Goed, uiteindelijk kiezen eruit hoor.

Maar waarom moeten ze eruit?
Als jij als de dood bent en je hebt geen last van die dingen zou ik ze lekker laten zitten en ze eventueel laten sealen door de tandarts ( doet geen pijn, is alleen een soort laklaag die je glazuur beschermt die ze meestal bij kinderkiezen doen)
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
C.  schreef op: 30-03-2016 12:53:10
Ik had hetzelfde doodsbenauwd voor prikken in mn mond dus door gestuurd naar het ZH, daar zijn ze onder narcose alle 4 tegelijk verwijderd.

Het is me 100% meegevallen en kon na een dag alweer gewoon eten enz
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Marjolein852  schreef op: 30-03-2016 20:11:25
Bij mij zijn er 2 verwijderd door de kaakchirurg. 1 linksboven en een ander linksonder. Hij deed er maar meteen 2. Zijn commentaar: we zien je hierna toch nooit meer terug! Wat een dwaas.. Ja, ik was idd bang. Dat is dus niet minder geworden..

 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 30-03-2016 21:27:34
Het viel mij echt heel erg mee, ik had een hoge dosis ibuprofen meegekregen voor thuis maar ik heb er geen 1 ingenomen. Ik had gewoon totaal geen napijn. Dus ja ik zou het zo weer doen.
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Melissa  schreef op: 30-03-2016 22:39:32
Ik heb ze alle vier laten verwijderen onder volledige narcose. Het was destijds de enige manier zo fobisch was ik. Tja wat valt er te zeggen. Ik kreeg eerst kalmeringstabletten. toen naar de OK, daar werd ik toch wel erg angstig. Binnen een minuut was ik onder algehele narcose.Dan word je wakker op de verkoever. Ik was erg misselijk van de narcose en al het bloed wat toch in mijn maag zat. De plaatsen waar de kiezen zaten voelde vreemd want je mist iets, zaten hechtingen in. Ikben een halve dag misselijk geweest en toen werd het beter. Ik kreeg de waarschuwing dat er nog stukjes bot uit de wondjes kunnen komen, maar dat is niet gebeurd. En dat was het.

Inmiddels grotendeels over de fobie heen, heb zelfs een kies onder plaatselijke verdoving laten trekken
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Dicha  schreef op: 31-03-2016 11:17:42
Lisette als het mogelijk is dat je tandarts ze er zelf uit kan krijgen, geef dan aan dat je erg angstig bent.
Ik persoonlijk ben ook geen held en loop bij een angsttandarts, maar ik zou nooit onder volledige narcose laten trekken.
Hier heeft de tandarts er 2 zelf getrokken en voor de andere 2 moest ik naar de kaakchirurg en echt zag er vreselijk tegenop omdat ze beiden gekanteld in de kaak zaten, maar achteraf zeg ik het was een fluitje van een cent.. Stond beide keren na 20 min weer buiten en nergens last van gehad..
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Femke  schreef op: 31-03-2016 16:09:58
Heb je weleens gezien hoe een volledige narcose gaat? Dat vind ik veel enger en werk regelmatig op een Ok...je stopt met ademen he door het medicijn wat in je infuus wordt gedaan....infuusnaalden zijn pas rotprikken en vaak moet je er twee.. en dan ben je nog niet onder narcose he. Dan stop je met ademen en moeten ze je  wel binnen no time intuberen...dan kan je pas aan het beademingsapparaat... mijn dochter van 10 is geen held maar heeft vorige week twee kiezen laten trekken.. zonder tranen...heb zelf ook al heel watbehandelingen gehad, maar verstandskiezen trekken stelde nog hetminst voor... meestal voel je verdovinsprikken niet eens, mijn huidige tandarts warmt de vloeistof ff op in zijn handen en echt het valt zo mee... vergis je nou echt niet in een narcose je kan daar nog maanden last van hebben..
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Boterbloem  schreef op: 31-03-2016 16:26:13
Weet niet of dit positief meewerkt Femke 
Durf ik straks geen operatie meer aan.

Vervelend Lisette! Was enorm angstig altijd maarh eb de laatste jaren zoveel ontstekingen gehad dat ik door alle behandelingen mijn angst ben verloren...
Maar als je er echt niet overheen kan stappen is dat zo naar!

Hoop dat je er snel vanaf bent! Geen ervaring van narcose en kiezen verwijderen.
Kan je wel zeggen dat de napijn reuze meevalt!



 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Kyla  schreef op: 31-03-2016 20:19:39
Nee, ok doe je niet "even" inderdaad, maar op die manier maak je mensen heel angstig. Zo rot zijn infuusprikken ook weer niet, dat stoppen met ademen merk je ook niks van. Had er trouwens geen idee van dat ze moeten intuberen, hebben ze dan nog wel ruimte in je mond?

Ik heb toen ik 13 was twee verstandskiezen onder narcose laten trekken. Had eerst de rechterkant laten trekken, moest toen voor de andere kant, was ivm met kaakoperaties. Lag al in de stoel voor de verdoving, naald deed mij aardig zeer, dus ik slaak een gilletje. Dat mocht niet van de chirurg, want hij had een collega voor behandeling in de kamer ernaast. Toen kon die man het dus wel schudden, ik deed mijn mond niet meer open.  Dus toen een afspraak gemaakt voor ok. Ze hebben toen meteen een kies die door ruimtegebrek niet was doorgekomen eruitgesneden. Eerst een kalmeringstabletje en tabletjes om mijn mond droog te maken en toen naar de anesthesie. Ik moest van 100 naar 1 tellen, maar volgens mij haalde ik de 96 niet eens. Toen wakker worden op de verkoever waar ik een kommetje yoghurt met siroop kreeg en met de tram naar huis met mijn  moeder.
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Pacific  schreef op: 31-03-2016 21:46:48
Dat is helemaal niet waar Femke, kiezen trekken doen ze met een roesje, niks geen intuberen ed.
 
Quote
RE: verstandkiezen verwijderen onder algehee
Lisette77  schreef op: 01-04-2016 13:28:59
Wat een hoop reacties!
Ik werk zelf als vpk op de verloskamers en kom vaak genoeg op de ok, ken de anesthesisten goed, dus daar maak ik me geen zorgen om.
Je krijgt idd een roesje en wordt niet geintubeerd.

Op jonge leeftijd is er naast mijn kies geboord( uitgeschoten) en sindsdien ben ik zo angstig.
Mijn eigen tandarts is er van op de hoogte en is onwijs lief voor me, maar een gaatje boren is al een drama.

Hij durft ze er niet zelf uit te halen,mede door de angst maar ook door de ligging in de kaak... dat geeft ook weinig vertrouwen.

Ik heb eerst een gesprek met de kaakchirurg en er worden foto's gemaakt, dan maar eens horen hoe zij er tegenover staat..

Maar fijn te horen dat het wel gebeurd en dat de napijn zo meevalt.. alhoewel dat het probleem niet is, pijn vind ik niet erg,maar het idee dat er weer iets mis kan gaan er een pijn ontstaat die je niet verwacht...

Heb 3 kinderen gekregen thuis.... zou het zo weer doen, en dan mag iemand andeers voor mij naar de tandarts
 
Quote
Navigatie


Reageren op verstandkiezen verwijderen onder algehee
Naam
Bericht