Menu
 

Topic:

Gianotti Crosti huidziekte of niet?

Mira  schreef op: 30-03-2016 10:53:41
Een vraagje aan jullie.
mijn dochter van 5 is sinds een weekje aan het tobben, hangerig, snel moe, verkouden, hoesten geen eetlust. Afgelopen maandag had ze jeuk in haar nek en op haar rug en daar onstonden rode plekken. Door het krabben dacht ik. Dus ingesmeerd met vochtinbrengende lotion, ze heeft wel vaker last van een droge huid. VErder niets bijzonders behalve drie muggenbeten, 1 in het gezicht en 2 op de arm.  deze gedept met van dat antibeten spul tegen de jeuk, zoals wel VAker. Voor het slapen gaan nog bij haar gecheckt en toen was haar hele romp vuurrood, echt  een shocking gezicht. Geen plekje was onaangedaan tot aan haar billen aan toe net of ze in de zon had gelegen en vreselijk was verbrand. Armen benen en gezicht waren normaal. Ik dacht dit is vast een kinderziekte rode hond of iets dergelijks. De volgende ochtend was alles weer normaal, geen rode huid meer. Ik vond dit echt vreemd. Besloten het even aan te kijken nog omdat alle uitslag weg was en ik dit dus ook niet kon laten zien bij de dokter. De dag verliep goed, wel nog steeds niet helemaal fit, snot en hoesterig, hangerig. Tegen de avond kreeg ze ineens in haar gezicht rode plekken, in haar hals en om de mond. Van die plekken die kinderen vaker krijgen als ze bv. Mayonaise eten, zon kortstondige reactie en die trekken dan vanzelf weer weg. Bij haar duurde het twee uurtjes en vanochte d waren ze weg. Ik hb toch de huisarts gebeld en dit voorgelegd en zij zeiden dat er vorige week ook een kind was met deze klachten en dat dit een kinderziekte genaamd gianotti crosti was. 

Nu lees ik het een en ander over deze gelukkig voorbijgaande ziekte maar ik vraag me nog steeds af of ze dit heeft? Volgens mij blijft de uitslag daarbij en trekt het niet steeds weg? En komt dit niet op de romp voor terwijl dat bij haar in de nacht van maandag op dinsdag juist wel het geval was? Iemand ervaring met deze kinderziekte of een ander idee wat het kan zijn? Ik ga sowiezo naar de huisarts als dit zo blijft al hoewel ik hoop dat het vanaf nu wegblijft en weer de goede kant op gaat. Beneetje bezorgd merk ik, hoop op reacties!
 
Quote
Navigatie
RE: Gianotti Crosti huidziekte of niet?
Zijlijn  schreef op: 30-03-2016 11:21:45
Ik vind het wel een beetje raar dat de huisarts deze diagnose telefonisch stelt.

Ik zou als ik jou was foto's maken op het moment dat ze het heeft.

Mijn jongste heeft iets soortgelijks gehad, dat had te maken met een allergische reactie.
Ook kreeg zij dit soort uitslag als ze grieperig was. Heel eng want het is bijna of er een knalrode korst op de huid ligt.
Ik weet nog wel dat het er eng uitzag maar het dus niet iets bijzonders was.
succes er maar mee.
 
Quote
RE: Gianotti Crosti huidziekte of niet?
C.  schreef op: 30-03-2016 18:49:06
Klinkt al netelroos, dar komt erg snel maar verdwijnt iok weer heel snel. Kan komen door koorts, reactie op de muggenbulten
 
Quote
RE: Gianotti Crosti huidziekte of niet?
Jen9  schreef op: 30-03-2016 19:26:16
Moest je foto's sturen? Dat is op zich niet vreemd bij zoiets.. maar zonder... nee, daar kan je geen diagnose van maken lijkt me.  Lijkt me netelroos, dat komt en gaat vaak tijdens een aanval, met name s nachts en s avonds....
 
Quote
RE: Gianotti Crosti huidziekte of niet?
Jen9  schreef op: 30-03-2016 19:26:50
Haha. en nu doe ik t zelf   Maar.. ik ben geen arts ;-)
 
Quote
RE: Gianotti Crosti huidziekte of niet?
Mira  schreef op: 31-03-2016 11:47:45
dank jullie voor de reacties!

inmiddels heeft ze sinds gisteren geen uitslag meer gehad dus waarschijnlijk was het dan netelroos als reactie op niet fit zijn en muggenbulten. Ik heb het opgezocht op google en het lijkt er ook op. Nou gelukkig maar hopelijk blijven beide kids een beetje fit de komende tijd want we hebben ons portie qua ziek zijn wel gehad deze afgelopen winter!
 
Quote
RE: Gianotti Crosti huidziekte of niet?
Jen9  schreef op: 31-03-2016 13:29:10
Netelroos kan wel terugkomen als ze het warm heeft.. Kennelijk is ze ergens gevoelig voor, maar kom daar maar eens achter.. dat is alstig!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gianotti Crosti huidziekte of niet?
Naam
Bericht