Menu
 

Topic:

Recepten,sauzen,soepen zonder:..

-claudia-  schreef op: 09-02-2012 16:48:48
kreeg het onderwerp/vraag er niet helemaal op.

Maar wilde vragen: wie kan mij helpen aan recepten voor sauzen en soepen zonder: aardappelzetmeel, tomaat, paprika, pepers, wortel.

De kant en klaren sauzen die ik altijd nam, wil ik mee stoppen ivm allergien. Vaak zit er toch aardappelzetmeel in, paprika en tomaat.

Wij eten bijvoorbeeld graag en vaak pasta. Nu zoek ik lekkere en niet te ingewikkelde receptjes om zelf een sausje te maken. Want eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken om "droge pasta"te gaan eten.

Sauzen voor over groentes idem dito. Eten vaak: broccoli, asperges, bloemkool.
We zijn overigens gek op kaas!

En dan zelf soep maken, maar dan niet binden met een allesbinder (aardappelzetmeel vaak). Hoe moet ik dat gaan doen?

Zie soms door de bomen het bos niet meer.

Zo schijn ik dus ook een sesam allergie te hebben. Ik at altijd vrolijk: volkoren crackers van bolletje. Zie ik gister op de site bij de ingredienten: sesamzaad :-S.

 
Quote
Navigatie
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 15-02-2012 15:04:17
Graag gedaan hoor, ik hoop dat je er wat aan hebt en dat die dingen je smaken.
Lijkt mij heel rot, zoveel allergien!
Is er nog kans dat je er weer overheen groeit? Is het pas op latere leeftijd gekomen?

Nou sterkte en veel plezier met het ontdekken van alle lekkere dingen die de natuur te bieden heeft!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 17-02-2012 18:55:57
ik heb woensdag risotto gemaakt..het recept van jou gebruikt Alice! Alleen geen asperges, maar de rest precies hetzelfde. Heb het gecombineerd met sperziebonen.

En tot mijn verbazing at mijn dochter haar hele bord op! Zonder te zeuren! :-D Ik vind het zelf ook echt lekker. Duurde wel vrij lang voordat het gaar was...en het was vrij plakkerig (geen pap, want de korrels waren stevig, alleen eromheen zeg maar was beetje plakkerig). Weet niet of dat normaal is bij risotto? Had een beetje boter gebruikt om de knoflook en sjalotjes in te fruiten...

De smaak was wel heel lekker..en dan die kaas erbij: jammie...
Toprecept!

Ik heb geen idee of ik erover heen groei. Ik ben nu 26. Vanaf kleins af aan heb ik wel al de noot en fruitallergien en huisstofmijt+hooikoorts.
In de loop der jaren is de hooikoorts steeds erger geworden. Ik zit zomers dus ook veel binnen helaas. Savonds niet ff lekker buiten in de tuin, maar voor de tv. Daar baalde ik al flink van. De neusspray, oogdruppels en tabletjes doen niet genoeg..bijwerkingen van andere tabletjes zorgen ervoor dat ik helemaal bekaf ben. Zo jammer, want ben dol op de zomer..heerlijk in de zon, de warmte...

Ik heb ongeveer vanaf mijn 20e/21e meer last van allergien en een behoorlijk onrustige huid. Vraag mij ook af dat als ik straks de allergien een beetje onder controle heb, of mijn huid misschien dan ook opknapt.
Ik heb eigenlijk het idee dat het alleen maar meer en erger word.

Cassave heb ik helaas nog niet kunnen vinden...je had nog iets neergezet (kan het zo even niet terug zien en ben even het woord kwijt), kon ik ook niet vinden. Ben oa bij de jumbo geweest.

Gister heb ik witte rijst gehad, spinazie en een visje. Voor dochter puree gemaakt.
Was goed te eten...enige is dat ik snel last weer heb van verstopping, dus pasta en rijst etc toch wat meer afwisselen. Diaree is niet leuk, maar niet naar de wc kunnen ook niet haha.

Ik schaam mij wel eens voor alles wat ik mankeer...vooral de moeheid, dat mij echt begint op te breken...heb zaterdag een feest+stappen en ik zie het gewoon totaal niet zitten. Omdat ik bekaf ben, en eigenlijk bang dat mensen dan weer denken: daar heb je die weer...dat ik mij aanstel.
Gister lag ik om half 9 plat...en heb geslapen tot 7 uur. En om 9.00 dacht ik: als ik nu mijn bed in kruip, dan slaap ik zo...
Vind het heel vervelend...slik volop vitaminen, maar mijn lijf wil niet.
Ipv 26 voel ik mij eerder 62....
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 18-02-2012 00:04:50
Cassave en de yamwortel vind je denk ik enkel bij Toko's. Misschien in de randstad ook bij de AH, maar dat weet ik niet (woon er niet hihi)

Ik heb wel 's gelezen dat honing van een imker bij jou uit de buurt, goed helpt tegen hooikoorts. Ik weet niet of je dat al 's hebt geprobeerd, maar is misschien de moeite?

Wat ontzettend rot zeg. Misschien wordt 't allemaal beter als je darmen 's tot rust komen omdat je geen dingen meer eet waarvoor je allergisch bent. Maar is er al eens gekeken naar bvb een immuunziekte ofzo?
Lijkt mij heel rot je zo te voelen en je er dan ook nog voor schamen! Is totaal niet nodig, maar snap je gevoel wel.

Risotto plakt wel ja, dat klopt wel. Maar ik vind het ook heel erg lekker. Fijn dat je dochtertje het ook lekker vond! Toch fijner als je maar 1 ding hoeft te koken.

Als de medische wetenschap je niet (goed) kan helpen.. misschien kun je dan 's homeopathie ofzo proberen?
Mijn moeder had ook veel allergien, ik weet niet precies hoe erg het was, want ik was toen nog erg jong. Maar ze kon geen koemelk verdragen, geen kippenei en nog een aantal dingen. Heel veel huidproblemen. Ze is toen bij een homeopaat in behandeling geweest (ze was de cortisonen zo zat!) en ze kan nu gewoon alles weer eten. Het enige wat ze nog heeft, is een extreem droge huid.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 21-02-2012 16:15:19
Oja, en couscous? Of polenta? Kun je dat eten? Toch weer net even anders dan pasta of rijst.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 21-02-2012 21:52:15
duurde weer even, maar ben er weer.

Een Toko zit hier in de stad ook wel, zal binnenkort voor het eerst eens binnen lopen

Honing heb ik nog niet van gehoord nee dat dat zou helpen...

Een immummziekte is niet naar gekeken nee..weet zelf ook eerlijk gezegd niet wat dat precies is.

Ja ik schaam me soms best wel, omdat er iedere keer wel wat is....en doordat je sochtends al moe bent je totaal geen energie hebt voor dingen waardoor je dingen niet ziet zitten. Zoals dat stappen bijv. Heb het nu wel gedaan, maar heb smiddags (ouders paste met liefde op) van 14.00-17,00 geslapen. Toen heb ik het net vol gehouden. Maar was dus al 1,5 of 2 jaar geleden dat ik ergens savonds/snachts heen ging. En ben gewoon een kneus met dingen..zoals al die allergien, maar ook bijvoorbeeld als ik verkouden word, dan is het standaard geen gewone verkoudheid, maar meteen een voorhoofd en bijholteonsteking.
Soms lijkt het alsof je dan altijd ziek bent, in de lente en zomer door: zware hooikoorts, in de herfst en winter door verkoudheden. Zelf loop je wel eens iets op, maar zodra mijn dochter iets heeft, heb ik het een week erna.

Ik denk dan ook dat ik een hele lage weerstand heb, ondanks alle vitamines die ik slik. Ja en godweet, staat het allemaal inverband met elkaar..allergieen en diaree/vitaminen en weerstand.

Homeopathie heb ik een tijd geprobeerd..oa ivm hooikoorts en de fruitallergien. bioresenantie therapie (geen idee of ik het goed schrijf), had het gevoel dat het een aantal maanden wat hielp maar daarna niet meer.

Mag ik vragen waar je moeder precies heen is geweest? en wat het precies inhield?

Ik sta eigenlijk overal wel open voor..als er maar wat vooruitgang komt. Belangrijkste vind ik: wat energie terug krijgen. Ik merk dat ik kortaf word naar mijn dochter toe, veel minder leuke dingen doe met haar. Ik ga niet meer spontaan bijv ff paar uur naar de dierentuin, heb ik geen puf voor. En daar voel ik mij zo rot om en schuldig.

Couscous en polenta, is voor mij totaal onbekend? Heb je daar receptjes van?
De risotto is hier echt goed bevallen hoor! Gaan we deze week weer eten, heerlijk!
En geen last!

excuses voor de eventuele spelfouten, beetje druk in het hoofd...
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 22-02-2012 13:31:39
Hier vind je wat recepten en informatie over polenta:
http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/polenta/

Het is een soort pap, van maismeel, maar 't wordt zodanig dik, dat 't meer lijkt op aardappelpuree bvb. Qua smaak niet he, maar qua structuur. De smaak is vlak, zoals rijst bvb, je moet 't lekker maken met een sausje of kaas of wat je maar wilt. Het is niet zoet zoals mais.

Couscous zijn hele fijne korreltjes durumtarwe. Het wordt heel veel gegeten in noordafrikaanse landen (beetje zoals de aardappel hier)
Recepten: http://www.okokorecepten.nl/recept/couscous/couscous/

Je kunt er ook eindeloos mee combineren. Het is erg lekker met kip, maar ook met rundvlees, alle groentes gaan er ook bij eigenlijk. Ik heb 't gisteren toevallig gegeten met kip, champignons en courget en ui.

Maar 't klopt absoluut wat je zegt, het is allemaal met elkaar verbonden. Je darmen zorgen voor je weerstand (voor 't grootste gedeelte) Allergieen zijn ook een darmprobleem.
Misschien kun je beginnen met probiotica te slikken? Wie weet helpt 't. Ik heb 't zelf nog nooit genomen, maar ik hoor van veel mensen dat ze er baat bij hebben.
Misschien dat als je darmen een tijd rust hebben gehad en zich hebben kunnen herstellen, dat je ook minder last hebt van je allergieen. En dan ook van de verkoudheden etc

Mijn moeder is bij een klassiek homeopaat geweest. Ze is er een tijd onder behandeling geweest.. Eerst ging het slechter, maar dat is niet ongebruikelijk bij homeopatie en daarna heel veel beter. Ze heeft er echt veel baat bij gehad.
Je kunt altijd 's zoeken naar een klassiek homeopaat bij jou in de buurt (http://www.nvkh.nl/zoek/postcode/)

Vind 't echt rot voor je.. helemaal dat je je er zelf ook nog 's zo rot onder voelt, terwijl je er niets aan kunt doen.
Hoop dat er echt nog verbetering mogelijk is!


 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 28-02-2012 19:50:05
hai, probiotica is bijvoorbeeld ook zo'n drankje met goede bacterien toch? Yakult ofzo? Heb ik geprobeerd, alleen kreeg ik daar nog meer diaree van. 1e paar dagen niet, alleen veel lucht in de darmen en daarna was het mis.

Heb al veel nu waar ik iets mee kan...
Couscous lijkt mij ook wel wat. Is wel even volhouden met mijn dochter, want die heeft echt moeite met stukjes en korreltjes etc. Maar denk dat het een stukje gewenning is.
Zowieso heb ik wel altijd een kilootje aardappels in huis nu, kost ook niet zoveel tijd om voor haar even een aardappel te koken. En aardappelpuree is soms ook wel erg fijn hoor.


Ik merk toch al wel verschil volgens mij. Ik let echt enorm op aardappel en tomaat/paprika. En ben al veel minder naar de wc gegaan. Ook veel minder van die heftige steken sochtends vroeg.

Binnenkort de allergietesten in groningen en daarna een dietist. En daar maar even kijken wat eruit komt.
Denk dat ik wel veel last krijg die dag...zo kijken ze bijvoorbeeld ook meteen naar huisstofmijt en hooikoorts etc, en ik weet dat ik daar heel allergisch voor ben + dan direct de voedingsmiddelen..denk dat ik er weg kom met flink wat reacties.
Voor de zekerheid passen mijn ouders die dag op mijn dochtertje.
(testen met vloeistof op de huid en met een naadlje een klein prikje dan)

Ja werd er echt moedeloos van hoor...ik denk dat het iets is waar je gewoon aan moet wennen..mee moet leren leven en niet alles maar zien als een beperking maar er zo mee omgaan dat het te doen is. Ik hou best van een vette hap...keer lekker frietjes van de mac ofzo. En denk dat dat opzich geen probleem is, als je er zelf bijv rekening mee houd. Bijvoorbeeld in het weekend lekker thuis een paar patatjes..moet je naar de wc ervan, dan neem je het voor lief, je bent toch lekker thuis. Maar door de week (werk 2 dagen op vrijwilligers-basis) en zwemles en dochter naar school/spelen etc, gewoon die dingen laten staan.


Ook moet ik leren om etiketten te lezen..bepaalde dingen worden anders genoemd of soms helemaal niet. Maar denk dat een dietst ook wel ermee kan helpen.

Waar ik wel een beetje van schrok is dat een dietiste niet meer vergoed word. Ik heb echt wel even hulp nodig hiermee...is noodzakelijk. Maar met mijn inkomen (bijstand helaas nog) kan ik dat waarschijnlijk niet betalen. Dus dat is dan nog een zorg extra nu...straks weet ik bijv wel allerlei voedsel allergien maar hulp erbij kan ik niet krijgen..en dan...?


Morgen gaan we weer risotto eten!!! :-D vanavond kippenborstfilet gegeten met sperziebone (beetje slasaus en een uitje voor mij erdoorheen) en voor dochterlief wat gebakken aardappeltjes erbij. Ik laat de aardappeltjes dan gewoon staan en eet een dubbele portie groente.
Ook wel goed voor de lijn opzich!

Ik ga nog even de linkjes van jou bij langs en als ik recepten heb geprobeerd zet ik het hier tzt wel neer hoe het bevallen is.

Ik ben overigens ook (alweer) overgestapt van huidverzorging. Heb nu dermolin. Las er goede dingen over en mijn huid is erg onrustig (vanalles al geprobeerd, cremes via huisarts, vichy, roseactive, garnier, huismerk, tea tree etc, louis widmer).
Dus nu cremes met weinig conserveringmiddelen etc..en een make up die olievrij en parabenen vrij is.
Gebruik het nu nog maar 3 dagen, dus kan er helaas nog niks zinnigs over zeggen. Probeer in ieder geval nu het echt grondig aan te pakken. Van binnen en van buitenaf.

Thanks meid! Zie het zonnetje weer deels schijnen ipv in de put zitten.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Marimammavanalec  schreef op: 01-03-2012 13:55:05
Misschien is het al geplaatst, heb niet alles gelezen maar kennen jullie Koken met Karin?

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 01-03-2012 21:37:18
Kan 't eigenlijk niet zijn dat je de ziekte van Crohn hebt? Of is dat allemaal al lang bekeken?

Vind het ook raar dat een dietist niet meer vergoed wordt! Schokkend vind ik het eerlijk gezegd. Ja, zal ze wel teveel geld kosten voor de zorgverzekeraars met steeds meer mensen die overgewicht krijgen, maar het lijkt me wel nogal nodig! Krijg je het ook niet vergoed als je een doorverwijzing hebt van een arts? Vind het schandelijk eigenlijk.

Mijn moeder heeft trouwens wel nog steeds een extreem droge huid. Zij smeert met een zalf die ze zelf maakt.
Ze gebruikt een potje van deze creme:



En mengt dat met nog het een en ander om 't wat dunner te maken... ik geloof vaseline en glycerine
Ik gebruik dat potje zelf ook voor mn zoontjes huid. Soms heeft hij een eczeem plekje en hiermee gaat het echt snel weg.
De samenstelling is heel simpel:
per 100 ml:
Vaseline 37.5 ml
Goudsbloem-tinctuur 25.0 ml
Lanette 12.5 ml
Lanoline 12.5 ml
Glycerine 12.5 ml

Geen conserveringsmiddelen of andere troep dus.

Maar geen enkel smeerseltje op waterbasis is aan te raden bij huidproblemen. Je kunt 't verschil voelen als je 't opsmeert, op waterbasis voelt altijd koud.

Ik bedacht me trouwens dat je Bulgur ook nog kunt eten. Dat zijn ook tarwekorrels. Best lekker ook.
Dus da's al best een lijst dan he!

Voor polenta is 't misschien zoeken geblazen. Ik heb 't zelf nog nooit in een nederlandse supermarkt gezien, maar ik woon al lang niet meer in nederland, dus ik kan het ook mis hebben. Je hebt 2 soorten. Eentje die je 40 a 50 minuten moet koken en eentje die in ongeveer 10 minuten klaar is. Ik zou voor 't laatste kiezen
Ik kan je eventueel ook wel een pakje opsturen als je 't niet kunt vinden. Ik vind het persoonlijk best lekker hoor (maar kan me voorstellen dat mn beschrijving in het vorige bericht niet zo heerlijk klinkt haha!)

Nou succes, ben benieuwd naar de uitkomst van je onderzoeken. Sterkte in elk geval, want 't lijkt me geen pretje!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 01-03-2012 21:38:58
Oja, zo'n potje zalf kost tussen de 7 en 8 euro, voor 100ml, best wel goedkoop als je 't vergelijkt met sommige commerciele merken
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 04-03-2012 21:09:42
marrimamavanalec, nee die kende ik nog niet. Zal een googlen


Alice. de ziekte van crohn? Dat is nogal heftig toch.ik ken iemand die dat heeft, en nu een stoma heeft...
Bij mij niet onderzocht nee...

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik wel een klein onderzoekje gehad..ik had namelijk ontzettend last van aambeien. Tot bloedens toe, en in het ziekenhuis hebben ze toen ook een darmonderzoekje gedaan waar niks uit kwam (standaard als je je laat behandelen voor aambeien).

Op het moment zit ik er even doorheen...net de tijd van de maand gehad (wat ook een ellende altijd is en het vaak ook een poosje uitstel, om het in te plannen in de agenda ivm met pijn met lopen/zitten etc) Ik kan dan 3-4 dagen moelijk naar de wc..niet heel extreem maar wel met veel pijn (plassen doet ook erg zeer onderin de buik) Gevolg was daarna een aambei. Maar nu uitgerekend in de voorjaarsvakantie een griepje..enorm diaree...en daardoor is de boel stuk gegaan en onstoken. En heb vanaf dinsdag een enorme aambei waar ik heel veel last van heb. Cremes gedaan en vrijdag uit pure wanhoop maar gebeld naar de huisarts voor iets anders. Nu smeren met lidocaine. Ik zelf had het gevoel (heb al eerder aambeien gehad dus weet een beetje hoe het voeld en nu was het echt constant pijn/steken) dat het onstoken was en dus naproxen genomen in combi met omeprazol voor mijn maag. De pijn is nu wat minder gelukkig. Naproxen werkt onstekend remmend.
Maargoed, het griepje is nog niet voorbij..van rug tm nek spierpijn, oor en keelpijn. Ben alleen beetje bang dat de aambei niet verdwijnt, want hij blijft heel erg dik.

Zoals ik eerder ook wel aangaf heb ik vanalles en nog wat...en heb echt wel stappen ondernomen om het te laten onderzoeken maar er komt telkens niks aan.
Zo ook met de flinke klachten bij menstruatie. Heb tramadol gehad bij de weekendarts. Tijdje erna een echo, niks gevonden.
En de pijn die blijft..zo erg dat ik soms 2-3 dagen hondsberoerd ben ervan. En maar rommel slikken van de huisarts (naproxen 500mg en omeprazol).
Tevens word ik ook amper nog ongesteld. Paar dagen voordat ik stop met de pil: krijg ik al klachten in mijn benen..en tis vooral pijn ipv zoals vroeger gewoon 4 dagen helder rood..

Heb ook andere pillen geprobeerd, maar iedere keer kwam er weer iets ongunstigs bij, zoals: slechte invloed op me huid (wat ik al heel erg heb en me voor schaam) en bij een ander weer flinke stemmingswisselingen (prikpil).

Wel heb ik zelf het gevoel dat ook mijn darm en menstruatieklachten toch met elkaar samen hangen. Maar leg het maar eens uit de bij een arts..en word maar eens door gestuurd naar de goede he...

Pff..weer een heel verhaal. Bedoel het niet om zielig te doen...zo denk ik zelf altijd dat het overkomt als je zoveel te melden hebt..
Ik zal straks of anders morgen even reageren op de rest van je stukje...dochtertje is onrustig (ook flink snotterig aan het worden).

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 04-03-2012 21:54:14
Heftig hoor meis!
Ik vind je echt niet zielig doen, het is nogal wat, wat je voor je kiezen krijgt. Lijkt me vreselijk om vrijwel altijd zo beroerd te zijn! Vind je juist erg stoer!


Crohn is inderdaad een heftige ziekte, maar wat jij allemaal vertelt, klinkt ook heel erg heftig! Ik weet het niet hoor, ik ben geen arts, kom niet eens in de buurt. Maar dit lijkt me niet meer normaal.

Je heftige menstruatie en je darmproblemen doen me denken aan endometriose, ik weet niet of je daar wel 's iets over gelezen hebt en of je iets herkent?
Ik neem aan dat een arts daar ook wel op zou komen als hij je verhaal hoort, maar misschien ook niet. Het is wel iets dat vaak in de loop der jaren erger wordt.

Doe lekker rustig aan! Ik hoop dat je snel helemaal opgeknapt bent en je meisje ook!

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 15-03-2012 10:54:21
dank je voor je lieve berichtje. Ik heb de allergietest gister gehad, flink zweterig na die tijd (armen en rug ivm de hoeveelheid)
Kwamen ook wat andere dingen bij, zoals tarwemeel en kippenei.

Ik blijf in ieder geval doorzoeken, want dit kan niet zo. Gister kreeg ik te horen dat de prik-kuren voor hooikoorts nog wel gegeven worden. Terwijl ik ieder voorjaar en zomer een vaste klant ben bij de huisarts en bekaf ben van de allergie.
Hij zei gewoon: dat doen we niet meer, ipv : vertellen dat het elders wel word gedaan en hij mij kan doorsturen.
Maar zei doodleuk: als je het iedere keer benauwd heb, kan ik je wel een pufje erbij geven voor zuurstof. :-S

Dus dat is iets waar ik ook achteraan wil gaan. Als ik het had geweten was ik al jaren geleden naar Groningen gegaan! Je moet wel voldoen aan hoge criteria, maar ik denk dat ik daar zeker wel aan voldoe.
Als iedereen buiten zit, zit ik binnen. Even naar de speeltuin (gras en bomen) met dochterlief is er niet bij. Het beperkt enorm.

Heb het gevoel dat ik een enorm lakse huisarts heb. En heel eigenwijs want hij heeft een bepaalde mening over dingen, en dat moet dan voor iedereen maar de juiste zijn.

Ik moet binnenkort een voedingsdagboekje bij houden, 3 dagen lang. Maar wil eerst wachten totdat het van onder genezen is, want anders weet ik straks helemaal niet meer waar ik het zoeken moet.
2e helft van april ga ik dan naar de dietiste. En helaas pas in oktober bij de allergeloog :-S...wil nog wel proberen of het echt niet eerder kan, ook ivm met die prik-kuur. Want ja..de zomer komt steeds dichterbij en 8okt zitten we al weer bijna in de winter.

Alle dingen die je opnoemde komt mij heel bekend voor...alleen de juiste weg inslaan in het hele doktersgebeuren is heel lastig. Maar ik ben nu een beetje op weg en hou gewoon vol. Het kan niet zo zijn dat ik altijd maar ziek ben van de allergien.

Dus eerst dit, en daarna maar het menstruatiegebeuren bekijken...misschien hangt het wel met elkaar samen.

Bedankt he!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 17-04-2012 22:05:53
even een update..

Morgen naar dietiste. En de huisarts heeft afgelopen week een brief gestuurd naar het UMCG of ik er eerder terecht kan, ipv oktober pas. Dus hopelijk werkt dat en dan zou ik misschien volgende maand al bij de allergoloog terecht kunnen! dat is heel positief!

Ik zelf kan er nog niet echt achter komen welke producten nou echt problemen opleveren.
Soms meteen na het eten(afgelopen maandagochtend nog, 2 eieren en creamcrackers met smeerkaas), terwijl het dan dingen zijn waarvoor ik niet allergisch ben. Soms 2 dagen later pas klachten..

Ik zelf heb het idee dat het een combinatie is van..bijvoorbeeld: paprika alleen, geen probleem. Maar paprika, en een saus waar iets van tomaat in zit en aardappel: probleem. Of dat dingen/"foute"stoffen zich ophopen en daar die opstapeling de reactie pas later komt.

Geen idee of het zo werkt, maar hopelijk kan de dietist mij daar meer over vertellen morgen.

Verder een rotweek gehad ivm tijd van de maand..morgen gelukkig weer de 1e pil. Van onder tot en met maag doet zeer. Dus was weer een week met omeprazol, naproxen en tussendoor paracetamol.

Morgen de volgende stap dus.

Hoe is het met jou dan Alice? Vond je berichtjes fijn om te lezen. Ben even poosje wat minder actief hier, maar kwam door drukte en soms ook wel gewoon mijn hoofd die er even niet naar stond...Zal in ieder geval reageren en tzt als ik meer stappen etc weet het hier neerzetten.

Groetjes Claudia
 
Quote
Navigatie


Reageren op Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Naam
Bericht