Menu
 

Topic:

Recepten,sauzen,soepen zonder:..

-claudia-  schreef op: 09-02-2012 16:48:48
kreeg het onderwerp/vraag er niet helemaal op.

Maar wilde vragen: wie kan mij helpen aan recepten voor sauzen en soepen zonder: aardappelzetmeel, tomaat, paprika, pepers, wortel.

De kant en klaren sauzen die ik altijd nam, wil ik mee stoppen ivm allergien. Vaak zit er toch aardappelzetmeel in, paprika en tomaat.

Wij eten bijvoorbeeld graag en vaak pasta. Nu zoek ik lekkere en niet te ingewikkelde receptjes om zelf een sausje te maken. Want eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken om "droge pasta"te gaan eten.

Sauzen voor over groentes idem dito. Eten vaak: broccoli, asperges, bloemkool.
We zijn overigens gek op kaas!

En dan zelf soep maken, maar dan niet binden met een allesbinder (aardappelzetmeel vaak). Hoe moet ik dat gaan doen?

Zie soms door de bomen het bos niet meer.

Zo schijn ik dus ook een sesam allergie te hebben. Ik at altijd vrolijk: volkoren crackers van bolletje. Zie ik gister op de site bij de ingredienten: sesamzaad :-S.

 
Quote
Navigatie
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 09-02-2012 16:51:19
ik heb overigens via de huisarts een afspraak staan bij allergelogie in groningen. Maar, dat is pas: 8 oktober!!!

Dit vind ik echt veel te lang om het maar zo te laten en wil dus graag zelf het 1 en ander in de voeding aanpassen. Hopelijk kom ik dan ook van die diaree en extreme moeheid af.

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-02-2012 17:14:50
Wij eten vanavond spaghetti carbonara, daar staan erg veel lekkere recepten van op internet. zonder saus (room) maar met o.a. kaas en ei erdoor.

Met een blender kan je zelf ook veel lekkere soepjes maken, staan ook zat recepten van op internet. Ik maak zelf nooit soepen met een allesbinder, voor kippensoep bijv gebruik ik: kip, groentepakket bouillonblokjes en vermicelli.

sauzen voor groentes:
Ingrediënten

50 gr. boter
bloem
melk
kruiden/specerijen
Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje. Roer er, op laag vuur, bloem doorheen, zoveel dat het net niet vloeibaar meer is.
Meng er nu melk doorheen, zodat het een dikke vloeibare massa wordt. Als het nog erg boterig is, voeg er dan nog wat bloem en melk aan toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveertips

Werk af met specerijen en/ of verse kruiden (wat er bij de geserveerde groenten past); meng deze er doorheen. En laat vervolgens nog even op een laag vuurtje staan, om in te dikken. Af en toe eens roerend.
Ik doe er zelf altijd veel kaas door.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Anne Mv 3  schreef op: 09-02-2012 18:19:53
Internet is super om recepten te vinden.
Tip: kokenmetkarin.nl
en een leuke blog waar je ook terecht kunt met allerlei vragen: eetgoedvoeljegoed.com

Suc6!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
  schreef op: 09-02-2012 18:26:12
Hey leuke website, die heb ikopgeslagen!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Marimammavanalec  schreef op: 09-02-2012 18:30:13
Ik maak zo de tomatensaus voor mijn kleine vent

Ik maak altijd voor een maand dus je moet even kijken voor de hoeveel heden.

1 wortel
1200 gram gepelde tomaten (in blik) Of vers maar das weer veel werk
1 ui (klein)
2 stengels bleekselderij
wat kruiden (roosmarijn, salie)
Zout naar smaak

Eerst even de groenten aanmaken. (doe er ook wat witte wijn bij)
Dan de tomaten en de kruiden erbij (haal je er later weer uit)
Half uurtj eop het vuur en dn pureren.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 09-02-2012 19:49:38
thanks..

Gebonden soep bedoelde ik dan echt de: champignon-soep mee en broccoli soep. Kippensoep doe ik ook gewoon helder inderdaad.

Sausje met bloem maken ga ik eens proberen. Heb het ooit eens geprobeerd maar dat werd 1 brok :-S Toen overgestapt naar van die zakjes (half zakje per keer gebruiken wij).

marimammavanalec, klinkt lekker. Maar helaas: zoek echt recepten ZONDER tomaat, wortel

Ik zal eens snuffelen naar recepten en de tip van annemv3 proberen.

Misschien nog meer mensen die bijvoorbeeld een lekker sausje weten voor bij pasta en of rijst?(zonder tomaat, wortel, paprika, aardappel-aardappelzetmeel)


 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Marimammavanalec  schreef op: 09-02-2012 19:54:42
ohh sorry helemaal verkeerd gelezen.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 09-02-2012 20:18:49
Recept voor kipkerrie (2 personen )
200 gr rijst
250 gr kipfilet in blokjes
zout / peper
20 gr boter
2 theelepels kerriepoeder
1 pakje monchou a 100 gr
2 dl kipenboullion
1 theelepel suiker
3 bosuitjes

Kip kruiden en zouten dan bakken
Kerriepoeder toevoegen
Bosuitjes in ringetjes snijden en kort mee roerbakken
Monchou snijden en toevoegen aan het kip bosui mengsel
Blijf roeren tot de monchou smelt
Kippenboullion en suiker toevoegen
Roer tot een gladde saus
Naar smaak zout en kruiden toevoegen
( De saus blijft redelijk vloeibaar )
Serveren met rijst

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
  schreef op: 09-02-2012 20:21:52
Sausjes kan je ook met maizena aanmaken.
gewoon een beetje apart houden dat mengen met maizena.. goed roeren en dan aan het gegookte toevoegen.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
  schreef op: 09-02-2012 20:22:33
ow wacht... ik weet ff niet of dat aardappelzetmeer is... sorry had je eerste post niet goed gelezen.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Mb2  schreef op: 09-02-2012 20:24:29

Quote Picca:
ow wacht... ik weet ff niet of dat aardappelzetmeer is... sorry had je eerste post niet goed gelezen.


Maizena is van maismeel. Kun je idd prima suasjes enzo mee aanmaken!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Kim  schreef op: 09-02-2012 20:48:14
Hier ook veel ingredienten niet kunnen gebruiken ivm allergie dochter.
Ik gebruik voor sauzen vaak ketjap. Nu kan ik hier gelukkig wel tomatenpuree gebruiken, dat kun jij dan weer niet.
Maar mss kun je voor macaroni wat gehakt rul bakken met een uitje en overige groenten die je wel mag. Op smaak brengen met kruiden en dan wat ketjap er door.

Soepen idd binden met bloem. Hier lukte dat in het begin ook niet goed. Zet het vuur niet te hoog en blijven roeren is mijn ervaring.

Ik weet niet wat je met bouillon doet, maar als je paprika en wortel wil vermijden, kijk dan ook even wat er in bouillontebletten of poeder zit.

Succes ermee!
Het is een hele zoektocht, maar als je er baat bij hebt is het dit wel waard.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Artois  schreef op: 09-02-2012 21:06:29
Ik maak vaak een wit sausje voor bij groenten. De basis is 1 flinke eetlepel boter smelten, van het vuur halen, met een garde bloem erbij doen tot het een balletje wordt en daarna terug op het vuur. Dan melk erbij blijven doen tot de gewenste dikte. Daarna kun je er alle kanten mee op, champignons erbij (met een bouillon blokje) voor champignonsaus, peper erbij, basilicum, kaas ect. Dit recept is bij mij nog nooit gaan klonten op deze manier, dus dat zou wel goed moeten komen

Voor soepen. Favoriet is hier een soep met als basis groentenbouillon (gewoon de blokjes). Daarbij prei, gehaktballetjes (gekruid met peper en zout) en vermicelli.
Een een andere heerlijke soep: 1 1/2 liter groentenbouillon, daarbij 1 broccoli en 1 courgette, 2 teentjes knoflook. Dit gaar laten koken. Dan een half kruidenkaasje erbij en med de staafmixer mixen tot een gladde soep.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 09-02-2012 21:23:22
Bedankt jullie reacties.

Geeft niks hoor als mensen over bepaalde dingen heen keken. Het is ook nogal wat om rekening mee te houden

Bouillionblokjes checken, dat is ook zo iets..nooit aan gedacht.
Als je ook ziet waar allemaal aardappelzetmeel in zit, dat is ongelooflijk...nooit eerder bij stil gestaan en geweten.
Zo dacht ik eerder ook: volkoren crackers=volkoren, je hebt bij bolletje namelijk goudbros, sesam en volkoren en nam altijd al volkoren. Door op de site eens te kijken kwam ik erachter dat er in volkorencrackers: sesam zit..hoezo volkorencracker dan?

Vind het op het moment echt heel lastig. Het uitzoeken alleen al...en dan de combinatie met het eten van mijn dochter. Die houd niet van pittig, champignons, asperges, verse spinazie, verse spruitjes niet. Best wel wat dingen dat ze niet lust...
En sjah om voor 2 kleine eters, 2 verschillende dingen te maken...pff

Ik hou zowieso dit topic in de gaten en de receptjes sla ik even op in word op de computer.
Maizena en bloem is inderdaad een idee, misschien maar gewoon eens proefdraaien op de zondag middag. Na een paar keer verpesten moet het toch ooit lukken?!

Heel erg bedankt voor al het meedenken!

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 09-02-2012 21:39:31
Ik gooi eigenlijk nooit aardappelzetmeel, of bloem of maizena in mn soep. Als ik het gebonden wil hebben, ga ik er met de staafmixer doorheen en gooi ik er wat room in. Yummie!

Ik had eergisteren geen wortel meer in huis (bleek bevroren in de koelkast) en heb toen appel gebruikt ter vervanging. In mijn spaghettisaus. Was erg lekker moet ik zeggen. Hele tafel zat echt te smullen van de saus. Maar er zaten ook tomaten in, dus dat wordt wel moeilijk vervangen.

Dit recept had ik laatst gemaakt, was erg lekker:
Denk dat het geen enkel probleem is om hier ook de wortel te vervangen door appel. Het gaat om 't zoete van de wortel. De smaak haal je er toch niet meer echt uit.

Ingrediënten
500 g prei, in schuine ringen
2 el olijfolie
300 g winterpeen (zak 1 kg), grof geraspt
300 g pastaschelpjes (zak 500 g, puur&eerlijk biologisch)
1 schaal wokgranalen met knoflook (200 g)
150 ml kookroom light (flesje 250 ml)..

Bereiden
Bak de prei zachtjes in de olie, voeg de geraspte winterpeen toe en stoof de groenten afgedekt 15 minuten. Kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de groenten in de pan de knoflookgarnalen en de kookroom toe, breng het voorzichtig omscheppend aan de kook en warm de garnalen ca. 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pastaschelpjes af en schep ze bij de prei en de garnalen in de pan. Serveer het gerecht direct.


(dus waar wortel staat, vervangen door appel, of een andere zoete groente/fruit.. pompoen misschien?)
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 09-02-2012 21:45:41
Hou je van risotto?
Kun je ook eindeloos mee combineren
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 09-02-2012 22:12:43
appel ben ik ook (heel erg) allergisch voor :-(

Eigenlijk de meeste fruitsoorten. Erg irritant..want ik vond het heerlijk. Appel, banaan (beetje), aardbei (beetje), pruim, nectarines, perzik, meloen (beetje), kers.

Noten: walnoten, cashew, hazelnoot, pinda(beetje), sesamzaad.

Latex, hooikoorts, huisstofmijt, berk, weegbree, alle dieren met haren en veren, bepaalde antibiotica.

Komkommer (beetje, neem ik voor lief), wortel, tomaat, paprika, pepers, aardappel, aubergine.

Zal vast nog dingen vergeten zijn..maar ben dus een echte allergie kneus en er komt dus steeds meer bij. Serieus om gek van te worden. Voorjaar tot diep in het najaar heb ik ontzettend last van hooikoorts, bekaf door het niezen en snotteren, benauwd. En de medicijnen doen er dan weer een schepje bovenop.

Denk zet meteen even lijstje neer met wat allemaal een probleem is hier. Ik wou dat daar eens een goede pil voor was...

Risotto ken ik niet zo goed. Heb het ooit 5 jaar geleden gemaakt, maar was vrij plakkerig bij mij.
Heb je daar een lekker receptjes van misschien? Ben zeker bereid om wat te experimenteren en dan maar oefenen ipv na 1 miskleun opgeven.

Ik ga nu door naar bedje, anders kom ik morgen ochtend mijn bed niet uit.

Ik krijg vrij weinig vitamines binnen..en hetgeen dat ik binnen krijg, verlies ik volgens mij door heel veel diaree te hebben. Verbaasd mij ook niks dat ik al maanden bekaf ben.

Ik slik momenteel: vitamine c 1000mg, vit b complex en heb een q10 (zo heet het geloof ik) voor ongeveer 3 maand nu. Misschien dat dat iets helpt.

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 09-02-2012 22:31:01
Heel lekker recept met risotto *4 pers:

2 bussels groene asperges
2 sjalotten
1 teentje knoflook
300 gram arborio rijst (of paellarijst, of risottorijst)
100 ml witte wijn
750 ml kippenbouillon
parmezaanse kaas

Schil de asperges en verwijder de onderste 2 cm, snij de aspergepunten eraf en houd deze apart. Snijd vervolgens de asperges in schuine flinterdunne plakjes.

Snipper 2 sjalotten en het knoflookteentje fijn en laat in de gesmolten boter glazig worden. Voeg de rijst toe, laat eventjes mee glazig kleuren en bevochtig dan met de witte wijn.

Roer tot de witte wijn volledig is opgenomen en voeg een scheutje kippenbouillon toe. Roer opnieuw tot de kippenbouillon volledig is opgenomen en herhaal deze handeling tot de rijst bijna volledig gaar is.

Voeg dan de aspergeschijfjes toe en laat even meegaren. Roer er een klontje boter en de rest van de geraspte kaas onder. Proef en breng op smaak met peper en zout.


De kippenbouillon is een beetje een schatting. Maak de bouillon iets slap, anders proeft 't al snel zout. Als de rijst gaar aan 't worden is, proef ik altijd even om te weten of er nog veel bouillon bij moet. Als je het te lang laat koken, wordt het papperig
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 09-02-2012 22:47:56
Dat risottogerecht is heel lekker met lamsvlees of vis.

Je kunt de asperges door zowat elke groente vervangen die je lekker vindt. Als je het zo heel fijn snijdt, is 't altijd snel gaar. Sommige groenten (sperzieboon bvb) moet je natuurlijk eerst even apart koken.

Kun je bataat eten? Is wel geen aardappel, maar lijkt er op, maar is niet uit de nachtschadefamilie, dus het zou kunnen dat je er wel tegen kunt. (neem aan dat je een nachtschade-allergie hebt.. aardappel, tomaat, aubergine, paprika.. )
Bataat is wel erg lekker.
Pompoen kun je ook lekker mee combineren.
Cassave, kun je dat eten? Dan kun je meer naar de surinaamse keuken gaan kijken.

Wel erg vervelend voor je, al die allergien! Jeetje, wat afzien!

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 10-02-2012 10:00:47
thanks...

Nachtschadefamilie inderdaad. Enig idee waar je bataat kan kopen? Heb ik nog nooit gehad, maar is het proberen waard.

Pompoen heb ik ook nog nooit mee gekookt en cassave ook niet.

Misschien domme vraag, maar als je wijn bij het recept doet..mogen kinderen dat dan wel eten? Of verdwijnt de alcohol?

Ik zelf hou best van pittig eten..surinaams is een beetje pittig toch? Alleen zit ik dan weer met mijn dochtertje, die vind alles al snel te pittig.

Risotto wil ik wel eens proberen en hopen dat ik mijn dochter zover krijg om het te eten. Rijst wil ze bijv ook niet, of er moet alweer flink wat saus overheen.

Vind het zelf ook erg jammer dat ik zoveel allergien heb, want ik lust eigenlijk bijna alles wel en sjah je word toch wel beperkt hierdoor..
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 10-02-2012 10:52:21
Sommige supermarkten verkopen wel bataat, maar is misschien ook een beetje afhankelijk van waar je woont (stad/dorp/randstad/boerenbuiten)
Anders kun je 't krijgen bij een toko, cassave ook. Cassave vind ik vlak qua smaak, moet je wel lekker kruiden. Bataat heeft een heerlijke smaak. Kun je echt vanalles mee doen. Puree van maken, roosteren, in een stoofschotel. Eigenlijk net zo veelzijdig als een aardappel, alleen zoeter.
Surinaams is inderdaad vaak een beetje pittig. Maar is natuurlijk ook wel vaak met tomaat en pepers. Ze gebruiken ook veel bakbanaan trouwens. Ik weet niet of je wel tegen banaan kunt als 't verhit is?

Ik vind zelf risotto lekkerder dan rijst, omdat 't wat romiger is en door de bereiding wat meer smaak heeft. Je kunt gerust met alcohol koken voor kinderen, dat verdampt inderdaad.


 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 10-02-2012 14:17:27
ik heb bataat!!
Op de markt hadden ze het niet, maar wel bij een plaatselijk groenteboertje. Heb eerst maarus een kilo meegenomen en daar ga ik dit weekend met freubelen!

Risotto wil ik ook gaan proberen.

Bedankt voor je tips!

Meer receptjes en tips zijn altijd welkom!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 10-02-2012 15:33:44
net ff paar stukjes gekookt...maar hij is mega zoet...:-S...
Doet mij denken aan een aardappel kwa structuur met een mega zoete wortel smaak.
Mijn dochter vond het wel heerlijk! (zoetekauw)
Nog tips om dat zoete weg te krijgen?
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 10-02-2012 21:54:24
Hmm.. zo zoet heb ik ze nog niet gehad denk ik haha, of ben ik gewoon een zoetekauw?
Maar goed.. ik combineer het met echt hartige dingen. Met pittige dingen is 't ook erg lekker, omdat het een beetje blust. Ik vind gebakken spekreepjes er erg lekker bij. Dat zoete en dat zoute, heerlijk! Dingen met knoflook, gember, ook heel lekker. Pittige kip erbij. Yum!

Doe 't ook vaker in een groenteschotel, of stoofschotel.
Wat erg lekker is, maar dan moet je even groenten zoeken die je mag hebben en die een beetje bij elkaar passen.. In de oven met enkel wat olijfolie en grof zeezout erover en dan allemaal verschillende groentes (bvb courget, ui, venkel, pastinaak, champignons, groene asperges) 20 tot 30 minuten laten roosteren.. zalig!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 11-02-2012 11:30:50
haha, of ik ben er totaal niet aan gewend, dat kan ook
Deze bataat was behoorlijk oranje van binnen.

Ik ben wel dol op gebakken spekjes, deed ik voorheen ook altijd in de stamppot. Heerlijk!

Allerlei groentes in de oven, is ook een goed idee! Kook je alles dan voor? Of gewoon alles in gelijkmatige stukken en hup in een schaal?

Bedankt voor je uitgebreide antwoorden! Ga vanmiddag weer uitproberen
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 11-02-2012 21:38:24
Je hebt ook nog paarsige bataten, die zijn (volgens mij) minder zoet.
Het klopt wel dat je bataat niet echt helemaal op dezelfde manier kunt gebruiken als een aardappel, met bepaalde dingen is 't gewoon niet lekker combineren en met andere dingen juist lekkerder. Is even uitzoeken wat je lekker vindt.
Een cassave is dan meer jouw stijl. Of zoals gezegd een bakbanaan, maar ik weet niet of je die kunt hebben. Je hebt groene, gele en zwarte, alledrie kun je eten, maar de groene zijn 't minst zoet en als je die kookt, lijkt 't vrij veel op een aardappel. Een echte banaansmaak haal je daar niet uit.
De zwarte zijn 't zoetst.

De meeste groenten kook ik niet voor als ik ze in de oven doe. Iets wat een langere gaartijd nodig heeft, snijd ik in kleinere stukjes dan iets dat snel gaar is. Meeste groenten zijn na 20-30 minuten op 200 graden wel gaar.
Mag je pastinaak wel eten? Het is zo'n vergeten groente, maar lijkt qua smaak erg veel op een wortel, is alleen minder zoet.

Vandaag hadden wij Ajam Paniki met sperziebonen en bataatpuree, we hebben gesmuld!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 11-02-2012 21:54:48
haihai.
Een bakbanaan had ik nog nooit van gehoord Pastinaak idem dito. Geen idee of ik dat gewoon kan eten.

Cassave eigenlijk ook niet. Heb wel ooit van die cassave-chips gehad.

Best wel maf dat je er dan achter komt dat je eigenlijk maar weinig groentes kent...
Ga mijn lijstje aanvullen met deze dingen en eens zoeken bij de supermarkt of groenteboer.

Gewoon maar eens wat dingen uitproberen. Ik vond de structuur van de bataat wel heel lekker trouwens.
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Alice  schreef op: 11-02-2012 22:28:34
Van cassave kun je weer Fufu maken (http://nl.wikipedia.org/wiki/Fufu)

Pastinaak is wel familie van de wortel, dus ik weet niet of dat lukt.

Er is ook nog de yamwortel. Toko's hebben die vaak ook liggen. Kun je ook min of meer bereiden als aardappel.

Ja, er zijn veel groentes waar we 't weet niet van hebben. Fruit trouwens ook. Ik ben 's in Australie op een Tropical Fruit Tasting geweest, ik kreeg een bord vol dingen die ik nog nooit had gezien, maar 't was heerlijk!
Soms moet je gewoon even weten waar je 't zoeken moet.

Als je aardappel verwacht, kan ik me wel voorstellen dat een bataat tegenvalt. Als je er puree van maakt, met een flinke klets room en boter erdoor, wordt 't ook wel minder zoet natuurlijk.

 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 14-02-2012 21:54:20
duurde even voordat ik kon reageren. Maar vind je berichtjes heel fijn om te lezen. Kan je niet genoeg bedanken, en heb hier al een flinke lijst liggen met dingen die ik ga proberen.

Ow wat geweldig zo'n fruit proeverij!! Vanavond at mijn dochter een appetltje, water liep mij in de mond hoor...
De geur alleen al van fruit, heerlijk..maar ik ben daar ook erg beperkt in. Sommige reacties neem je voor lief, bijvoorbeeld van aardbeien..jeukende/rode plekjes, geirriteerde mond. Dan heb je er dan voor over..

Maar een appel, perzik, pruim of nectarine, daar waag ik mij niet meer aan. Dan is het alsof alles dik word en na 10 minuten moeite met adem halen. Echt een drama.
Ik hoop dat mijn dochter later niet zo'n allergie gedoe krijgt...

He meid, hardstikke bedankt voor al je hulp, ben er ontzettend blij mee..is toch weer even een breder beeld krijgen van dingen(ipv van alleen maar denken: ja en wat mag ik dan nu nog wel?!) en op weg helpen. Tzt als ik meer duidelijkheid heb/en of recepten geprobeerd heb, zal ik het even neer zetten!
 
Quote
RE: Recepten,sauzen,soepen zonder:..
-claudia-  schreef op: 14-02-2012 21:56:00
en de andere meiden natuurlijk ook bedankt voor de berichtjes en het meedenken. Heb een mooi lijstje liggen dat ik ga gebruiken komende tijd!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Recepten,sauzen,soepen zonder:..
Naam
Bericht