Menu
 

Topic:

Judo vraagje

Ma Dalton  schreef op: 14-03-2016 18:06:47
mijn zoon van net 8 is klein van stuk en moest naar een hogere groep omdat hij 8 was geweest. Nu zit hij bij een groep meisjes en jongens  tot en met 12 jaar. En waar hij voorheen nooit piepte en ook niet kleinzerig is, zegt hij nu dat het elke les wel pijn doet. Judo is leuk maar het doet wel pijn. 
Ben ik nu te kleinzerig en hoort het er inderdaad bij? Of zijn de kinderen waar hij nu mee judoot gewoon te groot en te ver gevorderd. Mijn zoon is net 125 en sommige jongens zijn al 170 denk ik. En hij heeft een witte band met een blauwe slip. Eigenlijk nog een beginner dus. Ze hebben net een tussengroep opgeheven.. Maar ik weet echt niks van judo en of dat uitmaakt?
 
Quote
Navigatie
RE: Judo vraagje
Mamavonn  schreef op: 14-03-2016 18:13:06
Hier kijken ze niet zozeer naar leeftijd als wel naar wat je kunt. Tijdens de oefenpartijtjes worden ze op lengte en kunnen ingedeeld. Hier een superfijne trainer. Soms doen kinderen zich wel eens pijn. Tja dat hoort er bij. Niet zingen he roept de trainer dan. 
 
Quote
RE: Judo vraagje
Jen9  schreef op: 14-03-2016 18:22:45
Judo met pijn is niet fijn zei de judoleraar in de jongste groepen.. nu niet meer.. Een beetje hoort t er wel bij vind ik.....  Ik zou even in overleg gaan met de leraar.. Is hij blauw?
 
Quote
RE: Judo vraagje
Ma Dalton  schreef op: 14-03-2016 18:30:30
hier worden ze telkens anders ingedeeld. Dus niet op grootte gewicht of competentie. Hij heeft een witte band met een blauw stukje. 
 
Quote
RE: Judo vraagje
Xxx  schreef op: 14-03-2016 19:55:47
Lastig hè.
Mijn zoontje is 6 en heeft de gele band (bijna met oranje slip).
Vanaf dat hij 4 is zit hij in de groep van 6-9 jarige. 
De judoleraar kijkt hier wel naar wat ze kunnen.  In de jongere groep kon hij niets met leren. 
In het begin was het wennen voor hem. Hij vind het lastig met de grote kinderen.  Maar de leraar heeft dat goed begeleid. 

Ook kinderen van 10 die niet voldoende kunnen voor de volgende groep blijven het in de 6-9 jarige groep. Wordt individueel bekeken. 

Nu denk ik dat de groei bij jou zoontje nu wel harder zal gaan nu hij in een ouder groepje zit.  Iedereen is wel eens de jongste in de groep 😉
 
Quote
RE: Judo vraagje
Jc  schreef op: 14-03-2016 20:21:28
Het zou natuurlijk mooi zijn als hij zich optrekt en wat de anderen al kunnen. 
Ik (als ex-judotrainer) zou je aanraden om het even aan de trainer door te geven. Ik vind namelijk dat de grotere en sterkere kinderen ook moeten leren om met minder sterke en kleinere kinderen leren judoën. Ze moeten leren aanpassen aan de ander. Ook dat hoort bij judo, je oefenmaatje helpen en er daardoor samen wat van te leren. De een leert dan om tegen sterkere en grotere te judoën. De ander leert dan rekening te houden met de ander en deze te helpen 
 
Quote
RE: Judo vraagje
Dano  schreef op: 14-03-2016 20:31:56
Hier andersom . Zoon is 12 met de gele band . Hij judoot ruim anderhalf jaar nu. Hij is nogal een talent , wint veel wedstrijden , maar is qua ervaring en leeftijd geen a of b pupil meer , maar ook geen -15 nog. Gevolg dat hij soms inderdaad kids van 8 in zijn groep heeft. Waar hij natuurlijk veel te sterk voor is. Hier houden ze dat wel strak in de gaten. Ik denk helaas dat je zoon er "doorheen" moet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Judo vraagje
Naam
Bericht