Menu
 

Topic:

hypotheek advies

Michelle  schreef op: 11-03-2016 23:14:11
Hoi misschien leest er iemand die verstand heeft van hypotheken. ..

Wij wonen in een koophuis wat echt te klein is en hebben het dus te koop gezet. We zullen het zeer waarschijnlijk met een klein verlies verkopen  en blijven dus met een schuld zitten. 

Nu zijn er zoveel regesten verandert dat wij met ons inkomen echt geen hoog genoeg hypotheek krijgen om weer een huis terug te kopen. Probleem...

Ik ben al aan het lezen en heb nu gevonden dat je je bestaande hypotheek ook mee kan nemen

Wij staan er financieel beter voor dan toen wij ons huis kochten dus het is heel dubbel dat wij nu eigenlijk geen hypotheek kunnen afsluiten.

Wie kan het in jip en janneke taal een beetje ophelderen voor ons.? 
 
Quote
Navigatie
RE: hypotheek advies
Anon  schreef op: 12-03-2016 06:57:03
Het eerste gesprek met een hypotheekadviseur is vaak gratis en dan kunnen ze je al heel veel vertellen. Dat zou ik eerst doen voordat je een bordje op je gevel plakt.
 
Quote
RE: hypotheek advies
Cir  schreef op: 12-03-2016 09:19:20
Waarom zou je geen hypotheek kunnen afsluiten, ik begrijp het geloof ik niet zo goed?

Wij hebben laatst ook een vrijblijvend gesprek gehad met een hypotheekadviseur. Ons inkomen is ook de laatste jaren gestegen. Ik had een bedrag in mijn hoofd waarvan ik dacht, daar zullen we waarschijnlijk wel op uit komen. Maar nee, het bedrag wat wij kunnen lenen ligt een ton hoger! niet dat wij dat doen hoor. Maar ik was wel heel verbaasd.

Ik denk dat de enige manier om er achter te komen is een gesprek aangaan. Er zijn ook zoveel varianten wat je kan bedenken wat invloed heeft op de maandlasten, alleen een hypotheekadviseur kan dat uitrekenen voor jou specifieke situatie.
 
Quote
RE: hypotheek advies
Ma Dalton  schreef op: 12-03-2016 11:01:24
heb je noodzaak om dit huis te verkopen? Ruimte gebrek is vervelend, maar niet uitkomen met je inkomen vervelender. :-0

Je moet tegenwoordig eigen geld inbrengen en de constructies waar je niet afloste maar aflossingsvrije leningen kon krijgen is voorbij. 

Dus jij hebt nu rest schuld en  weinig / geen spaargeld schat ik even in. En waarschijnlijk had je een (grotendeels) aflossings vrije lening en moet je in een nieuwe hypotheek ook gaan aflossen en dat maakt je maandbedrag hoger. En misschien relatief te hoog tov je inkomen.

Of je je huidige hypotheek mee kunt nemen kan alleen een hypotheekadviseur je vertellen 
 
Quote
RE: hypotheek advies
Mamami  schreef op: 12-03-2016 11:58:43
Er zitten wat haken en ogen aan het meenemen van je oude hypotheek. Je kunt geen restschuld meefinancieren, je rente is vaak hoger (is nu historisch laag). Voor het meefiancieren van de restschuld zou je dus een aparte hypotheek moeten afsluiten, alleen door de verscherpte regels vraag ik me af of je dit voor elkaar krijgt (meeste verstrekkers gaan niet boven de 100% hypotheek geven). Een nieuwe hypotheek kan alleen lineair of annuiteiten (oftewel je gaat meteen aflossen) anders geen recht op aftrek.  Deze vormen zijn duurder dan de vorm die je nu wellicht hebt, dus je komt voor minder groot bedrag aan hypotheek in aanmerking.

Ook als je nu voor meer dan 50% een aflossingsvrije heb kan je de hypotheek niet meenemen.

 
Quote
Navigatie


Reageren op hypotheek advies
Naam
Bericht