Menu
 

Topic:

Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar

Miramare  schreef op: 01-03-2016 21:33:22
mijn zoontje van 8 kreeg een paar weken geleden ineens buikpijn, kwam in aanvallen.
naar de huisarts geweest en daar kwamen we erachter dat beide balletjes weg zijn.echo gemaakt en beide balletjes zitten in het lieskanaal. Beide balletjes zijn altijd wel ingedaald geweest. We vragen ons nu wel af of de balletjes verdwenen zijn na de buikpijn want volgens de huisarts zou je dat niet hoeven merken. Misschien zijn ze al langer weg maar heel eerlijk kijk ik daar ook niet elke dag meer naar, ik bedoel hij gaat vaak zelf douchen en zo.
komende maandag hebben we een afspraak met de kinderarts, ik ben benieuwd. Hebben hier mensen ook ervaringen mee? Maak me toch wel zorgen.

ook kamt hij met een te nauw voorhuidje, vaak ontstoken geweest en met zalfjes gesmeerd , ook met hormoonzalf. Ook hier word naar gekeken.

vind het wel sneu hoor!
 
Quote
Navigatie
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
M.m.  schreef op: 02-03-2016 09:45:57
Als hij al regelmatig is gecontroleerd voor dat nauwe voorhuidje, dan zou je verwachten dat het de arts eerder was opgevallen dat zijn balletjes teruggeschoten zijn. Toch?

Mijn zoontje had ook netjes alle twee de balletjes. En 2 jaar terug ontdekten wij ineens dat er 1 weg was. 3 maanden geleden (hij is inmiddels 11) is hij geopereerd. Het ene balletje zat hoog in de lies en was behoorlijk vergroeid met het buikvlies, dus heeft er waarschijnlijk lang gezeten. Wij hebben daar ook niks van gemerkt. Nu het balletje netjes op zijn plek zit, valt het mij wel op dat de balzak gevulder is.  

Toen hij werd geopereerd waren er meerdere jongetjes die beide balletjes teruggezet kregen in de balzak en tegelijkertijd besneden werden. Hoewel het natuurlijk een vervelende operatie is, en daarna voelt het echt eventjes niet fijn, is het een redelijk standaard procedure. 

Mijn advies: wacht niet met de operatie. Toentertijd zei de huisarts tegen ons dat het beter was te wachten of de bal nog spontaan terug zou komen, en pas tegen begin puberteit in te grijpen. Daar heb ik spijt van. Een bal die onnodig lang in de liesstreek zit, kan schade oplopen. De vruchtbaarheid kan verminderen en de kans op zaadbalkanker op termijn stijgt. Dat ontdekte ik pas later. Was dus geen handig advies van de huisarts.

Succes!
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Smvn&d  schreef op: 02-03-2016 10:24:02
Bij zoon van bijna 7 zitten ze regelmatig in de lies. En dan zijn ze ineens weer terug. Je ziet ze wel in de lies zitten.

Zolang ze nog goed terug kunnen maakt het niet uit. Maar als ze ouder worden moet je wel gaan opletten. Als ze niet meer terug kunnen word het een probleem. 

Hier was het de laatste keer nog terug te duwen. 
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Smvn&d  schreef op: 02-03-2016 10:25:11
Moet zeggen dat ik t ook niet vaak meer zie. Hij is bijna 7 dus doet alles zelf. Dus je herrinert mij er wel aan om weer eens te kijken. (Blijft raar klinken)
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 02-03-2016 12:37:30
Hier hetzelfde als de zoon van Sis. Mijn zoon van 4 heeft de laatste tijd regelmatig "buikpijn" en dan blijkt er een of twee balletjes uit de balzak zijn geschoten. Later zijn ze dan gewoon weer terug. Ik ben er verder nog niet mee bij de huisarts geweest omdat ik niet weet wat die er verder mee moet doen.
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Miramare  schreef op: 02-03-2016 13:31:06
Hoeveel tijd zit er dan tussen als ze spontaan terug schieten? Vanaf dat we het ontdekte tot aan maandag de kinderarts zitten er toch  al wel weer 3 weken tussen.is dat lang?

 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 02-03-2016 14:45:28
Geen 3 weken iig, ik kan ze meestal wel terugduwen. Als ik ervan uitga dat het pas is gebeurd als hij buikpijn krijgt, dan duurt het dus max een paar uur.
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Miramare  schreef op: 06-03-2016 20:37:05
Ben benieuwd morgen bij de arts, nog steeds geen balletjes te zien! 
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
M.m.  schreef op: 07-03-2016 16:17:09
En?
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 07-03-2016 18:11:50
En hoe was het afgelopen ben wel benieuwd
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Miramare  schreef op: 07-03-2016 18:28:02
Hij moet inderdaad geopereerd worden, ze gaan het niet afwachten, mede doordat beide balletjes weg zijn. Arts kon ze ook niet echt voelen en hij moest nog wat houdingen aannemen op zijn hurken maar dat gaf ook geen verschil.
ook word hij gelijk besneden.zal wel even heftig zijn,maar dan is hij daar maar van af.

M.m: hoe was de tijd na de operatie? Volgens mij mogen ze dan een tijd niet veel doen?

enigste nadeel is dat hij nog officieel door de uroloog gezien moet worden, dat is pas begin mei, dus operatie zal in mei plaatsvinden.
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 07-03-2016 21:53:39
Ohjee, dat lijkt me best heftig zo'n operatie op zo'n gevoelige plek. Ik vind wel dat hij pas heel laat geopereerd wordt, maarja de arts zal het wel beter weten.
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Miramare  schreef op: 08-03-2016 06:40:03

Quote Nina_mv_Owen_en_Quinn:
Ohjee, dat lijkt me best heftig zo'n operatie op zo'n gevoelige plek. Ik vind wel dat hij pas heel laat geopereerd wordt, maarja de arts zal het wel beter weten.



dat vind ik ook hoor! Die balletjes zitten daar nu dan al best lang en voordat hij dan ook nog daadwerkelijk geopereerd word....
ik werk toevallig ook in het ziekenhuis en loop straks even langs de poli, hopelijk dat ik de afspraak wat naar voren kan praten. Ik vraag me af of diegene die de afspraak boekt ook ziet of snapt waarom hij moet komen. Ik ben weer benieuwd!
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
M.m.  schreef op: 09-03-2016 15:16:54
Het is even vervelend, maar tegelijkertijd ook allemaal standaard. Dus geen spoed zoiets. Wij kwamen bij huisarts, zaten zelfde dag bij radiologie voor een echo (zijn bal leek onvindbaar). Paar weken later bij uroloog. 2/3 maanden later operatie.

Tijdens de operatie bleek dat zijn balletje al lang verkeerd zat, het was vergroeid met het buikvlies. Dat heeft voor wat meer gesjor gezorgd dan voorzien waardoor hij wat toegetakelder was dan de andere kinderen. De meeste kinderen worden geopereerd, dit duurt 40 a 45 minuten. Dan half uur op de uitslaap, daarna 2 a 3 uur op de zaal en dan naar huis. Ook de kinderen die gelijk besneden waren. Bij mijn zoontje liep het allemaal wat anders, maar ook hij was eind van de dag thuis.

Veel plijn (in het ziekenhuis aantal keer morfine gekregen, maar dit kwam dus door de complicatie van de vergroeing, is absoluut niet 'normaal'), goede pijnstilling mee naar huis. Hij werd op woensdag geopereerd, en is op dinsdag een halve dag naar school gegaan, woensdag is altijd half, donderag weer normaal. 2  weken niet sporten. Ik denk dat hij een week pijnstilling heeft gehad.

Hij werd op 2 december geopereerd en speelde met Kerst weer een internationaal basketbaltoernooi mee. Hij had toen vooral last van zijn conditie, die had door de narcose en de morfine wel een klap gehad.

De eerste dagen vond ik het heftig (vooral toen ik 's avonds na de operatie een bord eten op zijn schoot zette..... oeps... we kunnen er nu om lachen....), en na een dag of 6 ging het ineens heel snel.

Bed op de bank gemaakt, bureaustoel op wielen ernaast om de eerste dagen makkelijk naar de wc te kunnen.

Achteraf gezien had ik eerder de hechtpleisters er af willen halen. Ik denk dat die hem na een paar dagen het meest dwars zetten. Dat trok (hij begint wat schaamhaar te krijgen).

Kortom, het is even naar maar komt goed. Echt.

M.M.
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Miramare  schreef op: 09-03-2016 18:21:16
Bedankt! Ik ben voornamelijk bang omdat het zijn beide balletjes zijn, als ze beschadigd zijn is er niets meer. Voor mijn gevoel hoe langer die balletjes daar zitten , hoe meer kans op beschadigingen.maar misschien gebeurt dat niet in een aantal maanden?
wel fijn om te lezen dat ze redelijk snel opknappen.!


is jouw zoontje door een gewone uroloog geopereerd.? Bij ons zijn er verschillende urologen waarvan er eentje eigenlijk de meeste kinderen opereert, ,maar omdat er bij haar een lange wachttijd is kan het ook door een andere uroloog gedaan worden.zou dat veel uitmaken?
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Ffzo  schreef op: 09-03-2016 20:22:00
Onze zoon van toen 7 jaar heeft deze operatie ook gehad. Z'n beide balletjes waren vanaf dat hij baby was dan weer wel en dan net in het zakje. Vanaf 4 jaar hadden we het idee dat ze moeilijker terug te duwen waren maar de huisarts vond het niet zorgelijk, kon geen kwaad zei ze, kwam vaker voor.  Met 7 jaar begon ik me er zo rot over te voelen dat we een doorverwijzing hebben geëist naar de uroloog. Deze vond ze ook niet, pas door middel van een echo, ze zaten beide in de lies. Operatie was nodig zzei hij, dus dit hebben we laten doen. Wat zat ik in de rats over wat ze zouden aantreffen want de situatie was al heel lang zo, dat ze 'weg' waren. Gelukkig bleken ze beide in goede staat en heel belangrijk zo leerden wij, symmetrisch. De uroloog voorzag geen problemen in de toekomst wat betreft vruchtbaarheid,..ook bij nacontrole zag alles er heel goed uit op de echo.... maar je kunt het nooit zeker zeggen, ik blijf wel bang over eventuele verminderde vruchtbaarheid en voel me ook schuldig dat we met vier jaar niet al hebben doorgedramd bij de huisarts...

De operatie ( nu een jaar geleden) was best pijnlijk. Zoon heeft en weekje rustig aan gedaan en voornamelijk op de bank gelegen. Wij hebben m toch zeker 3 wk niet laten sporten en voor de zekerheid ook 6 week niet laten fietsen. Maar...ik ben daar misschien wat overbezorgd in. Sterkte, het zal best even lastig worden voor je zoon.
 
Quote
RE: Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
M.m.  schreef op: 10-03-2016 11:50:09
Hij is door een kinderuroloog geopereerd. Die heeft hem er toen nog even tussen gepropt, want een maand later ging hij met pensioen. Ik ben blij dat hij hem heeft geopereerd.

Zijn balletje heeft jaren in zijn lies gezeten, er was geen schade, en het tweede balletje was ook maar een fractie kleiner dan de 'goede'. Dus geen gevaar voor vruchtbaarheid. Enige is wel dat hij vanaf zijn 16e zich maandelijks moet controleren. Je hebt een grotere kans op zaadbalkanker als je balletjes lang in de lies hebben gezeten. Maar of dat in jullie geval ook zo is zal de uroloog jullie vertellen.

Mijn zoontje heeft overigens eerst gebasketbald en daarna pas gefietst. Dat ging iderdaad in het begin niet zo lekker. Alles is beurs natuurlijk. Bij de nacontrole zei de uroloog ook dat alles nog gezwollen was (2 maanden na dato), dat kan een jaar duren voordat het weer 'normaal' is. Maar daar voelt hij zelf helemaal niets van.

M.M.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Plotseling balletjes kwijt, 8 jaar
Naam
Bericht