Menu
 

Topic:

kleding smaak moeder-dochter

Xsara  schreef op: 15-02-2016 13:08:18
ik zit even met een dilemma..

mijn dochter is 6 en nu hebben wij samen even op internet gekeken naar wat kleding voor de zomer.

Zij neigt heel erg naar coolcat kleding. nog wel de bedekte versies zoals een lange jurk met split en strak maar ik vind haar eigenlijk nog te jong. ze past wel in de maat 122... ik zie echt schouderloze topjes en strakke leren rokjes maar daar lopen toch geen meisjes van 6 in???? of ben ik nu al zo hopeloos ouderwets?? 

misschien zou een lange jurk wel leuk zijn met een paar converse gympen eronder en een spijkerjackje kort?? 

ze ziet het van meiden in de klas, ze zit in een combi klas groep 3/4 en ze heeft een groep overgeslagen.. Ik vind het maar lastig.. Ik probeer een compromis te bedenken want een lange wijde lange rok vind ik wel leuk met een t shirtje maar dat vindt zij weer niks.. haha
 
mijn eigen schuld, ik heb haar zelf zo kleding bewust gemaakt alleen is haar smaak de mijne niet..

hoe lossen jullie meiden moeders dat op? 
 
Quote
Navigatie
RE: kleding smaak moeder-dochter
Nala  schreef op: 16-02-2016 12:32:32
Hier is het ook altijd even "kibbelen" over kleding.
Gelukkig wordt die "koele poes" nu ook minder, maar man o man die winkel heeft mij wat bloed zweet en tranen gekost (of eigenlijk dr klasgenootjes😉)
Ik hou totaal niet van tijgerprintjes,bontjes bollen,visnet gevallen, te bloot en skulls.
Ze heeft nu dus wel een leren rokje zo'n wijde maar daarop draagt ze de leuke truitjes/shits/blousjes van bijv de We met leuke kraagjes en een hele dikke panty en dr all stars.

Zij blij en wij kunnen ons er ook in vinden.

Strijd ligt nu meer bij het wel of niet mogen scheren van haar benen😂


 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mama Van Drie  schreef op: 16-02-2016 12:56:19
Ik heb 1 dochter, die heeft de eerste jaren alleen maar roze gedragen, dat krijg je als je na 2 jongens een meisje krijgt ;-)
Ze wilde als als peuter/kleuter nooit geen maillot aan in de winter dus altijd broeken, ineens was er een omslag, het was alleen maar rokjes met maillots of leggings, jaren heeft ze altijd in rokjes gelopen, ik denk dat ik 2 broeken had voor het geva er sneeuw lag ofzo maar ze droeg ze dus amper tot niet.
Terwijl ik juis t de afwisseling zo leuk vind bij een meisje, ze kunnen beide aan.

Toen werd ze ouder......meer een tienermeisje.....dat was denk ik in groep 6.....en nu draagt ze dus zelden een rok, altijd alleen maar broeken en dan het liefts van die tregging/legging broeken, spijkerbroeken heeft ze wel maar vindt ze minder fijn zitten.
Ze is lang en slank dus het staat haar wel, lang vest erop met shirt eronder.

We hebben ook een tijdje bij Cool cat kleding gekocht maar dat is nu weer minder aan het worden.
Ik stel heel weinig eisen aan wat ze draagt, we hebben ook geen strijd, alles wat ik koop vind ze meestal wel oke.
Ze is nu 11 en zit in groep 8 maar stuurt liever mij alleen op pad voor haar kleding als dat ze emee gaat, ze heeft dus een hekel aan winkelen.

Make up is nog een ver van haar bed show, vorige week zei ik wacht maar totdat je op de middelbare school zit dan komt dat vanzelf....nee...is ze niet van plan te gaan doen zegt ze. 

Benen scheren hoor ik ook nog niks over, maar als ze dat zou willen dan heb ik daar geen probleem mee denk ik, zelf doe ik het ook en er komt echt een tijd dat ze zich ervoor schamen als ze bv veel of goed zichtbare haren hebben daar.
Oksels mag ze van mij ook wel gaan doen.

Maar nu is dat nog niet aan de orde.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Suus  schreef op: 16-02-2016 13:39:16
Mijn dochter is bijna 12 en heeft een Cool Cat fase gehad, verschrikkelijk! We hadden wel de afspraak dat bepaalde dingen (bijv. open ruggetje) niet mocht. Die fase is gelukkig over en nu wil ze vooral casual.... America today enzo. Er is weinig wat van mij niet mag eigenlijk, vnl blote buik maar verder vind ik het wel prima. 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Minou  schreef op: 16-02-2016 13:46:56
Wij hebben niet eens een cc dus kennen ze dat niet

hier stella alleen in rokjes of jurkjes

amber is meer van de spijkerbroek met longsleeve
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Xsara  schreef op: 16-02-2016 13:55:33
@danimvsenna, wat een leuke jurkjes!!! die zijn echt super leuk, vooral omdat ze juist wat wijder vallen en dan het koordje in de middel... dat maakt het gewoon even wat speelser... waar heb je die gekocht???
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Danimvsenna  schreef op: 16-02-2016 16:28:30
De jurkjes die ze alle 3 hebben zijn van Retour (zomer 2015). Gelukkig past Senna hem in ieder geval nog, dus dit jaar zal hij weer met veel plezier worden gedragen
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-02-2016 16:46:58
Er zit natuurlijk ook verschil in het soort kleding. Dit zou ik mijn dochter dus NIET aantrekken





 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mikmvg  schreef op: 16-02-2016 17:55:43
mijn dochter houdt van stoere kleding, niet van schattige jurkjes, rokjes, glittertjes etc, ze loopt dus eigenlijk standaard in een skinny met een trui en heel vaak komt die trui van de jongensafdeling
Coolcat is een van de weinige winkels die meisjeskleding verkopen die niet tuttig is. wel kritisch kijken, maar ze hebben genoeg wat niet ordinair is, vooral als je het combineert met kleding uit andere winkels of een 'normale' spijkerbroek.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Jen9  schreef op: 16-02-2016 20:04:33
DanimvSenna.... dat is toch echt verre van ordinair...? Of ben ik dan heel erg ordi..
Maar is dit hetgeen wat bedoeld wordt? Vind het eigenlijk heel keurig whaha!

Ik heb 2 knullen, dus wat dat betreft nergens last van. De oudste is wel een echte hardrocker, dus wel shirts van ac/dc , metallica en binnenkort ook Rammstein (daar gaan we zlefs heen op pinkpop als we kaarten kunnen krijgen.. o.. help ;-)  

Maar goed, beben scheren zou ik vanaf een jaar of 11 ook geen problemen mee hebben geloof ik, oksles al helemaal niet.. Helpt direct tegen die puberluchten ;-)



 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Jen9  schreef op: 16-02-2016 20:06:21
Nina, bij die foto's van jou vind ik de kleding niet t grootste probleem. bij de bikini zie ik t verschil niet met de doorsnee bikini's.. Maar t is vooral de pose van dat meisje... Snap niet dat mensen daar hun kind voor lenen... (de schoenen vind ik ook drama///)
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Xsara  schreef op: 16-02-2016 21:16:09
@danimvsenna, ja dat begrijp ik... zoiets vind ik dus wel heel leuk.. ik moet gewoon even verder kijken dan de lange jurken van coolcat...gelukkig heb ik nog even... haha

@ninamv owen en Quin,
foto1, bikini, is dat glimmend?? het is inderdaad de pose...
foto2, dat rokje is veel te kort, wel grappig met die badslippers... hilarisch! 
foto3, jurkje vind ik best leuk, beetje saai, ketting is over the top en die laarzen.... vreselijk! wat een ouwelijk meisje ook..
foto4, de rug is te bloot en te laag en de buste al helemaal dit is voor mij echt een NO Go maar meer omdat het qua maat niet klopt. die laarzen zijn ook echt verschrikkelijk.. 

gelukkig zijn er meer mama's die net zo denken.. ik ben zelf bijna 42 en denk wel eens dat ik te oud denk of reageer. Ik ben zelf geen super hip type maar vind het wel leuk om mijn dochter lekker hip te kleden maar er zijn gewoon grenzen.... 

benen scheren mag van mij ook zodra het echt super opvalt en ze er last van heeft oksels vind ik vanaf dat het begint de ruiken en ze het zelf aangeeft... 


 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Spatje  schreef op: 16-02-2016 21:32:42
Dani die jurkjes zijn juist leuk.  Coolcat had van die loeistrakke met erg hoge split en vrij open . Dat is erg, maar jouw dames staan er netjes op
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-02-2016 23:14:28
Het is ook maar net hoe je het combineert, maar ik doelde bij de laatste 2 idd op de laarzen. En de bikini, ik vind kleine driehoekjes bij volwassenen al niet echt kunnen, en dan ook nog zo'n laag broekje. Ik vind het geen kinderbikini iig.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Bepje  schreef op: 16-02-2016 23:22:37
Meestal sluiten we een compromis. Nu heeft er een een paar spijkerbroeken van cc.  Sommige kleding vind ik echt niet goed maar een paar shirts met panterprint heeft ze inmiddels wel. Ik vind ze lelijk en zij prachtig, kind is er erg gelukkig mee. 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Bepje  schreef op: 16-02-2016 23:24:13
Vergeet ik er nog bij te zetten. kinderen mogen van mij best een eigen smaak ontwikkelen zolang het in het nette blijft.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Ik  schreef op: 17-02-2016 09:51:06

Leuk die meiden Kim!! Dat is zeker niet ordinair


Ik gebruikte in mijn stukje ordinair maar ik had het over naveltruitjes naar school e.d. 


tijgerprintjes vind ik ook ordi

 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mv2  schreef op: 17-02-2016 10:02:29
Leuk om jullie meningen te lezen, volgens de meeste loopt mijn dochter er ook ordi bij    dat vind ik dus totaal niet. 
Een leren rokje, skatermodel kan juist super stoer staan zolang je er geen naveltruitje bij draagt en die zijn er amper bij coolcat nu. De nieuwe collectie is echt super leuk, mijn dochter kan daar prima slagen. 
Vaak is het zo een tijgerprintje bij de h&m is schattig en bij de coolcat is dat meteen ordinair, dat is het imago maar doodskoppen die tijd is echt geweest hoor. 
Lange jurken, super leuk met een hippe haarband in het haar. Ik hou ervan 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Dano  schreef op: 17-02-2016 11:00:08
Ik hou erg van de hippie look maar krijg mijn dochter nog niet mee helaas. 

Btw eerder zei ik dat ze absoluut geen spijkerbroek aan wilde. En wat wilde ze vanmorgen.... Een spijkerbroek. Dus heeft ze nu een spijkerbroek aan naar school🙄
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mv5  schreef op: 17-02-2016 11:30:12
Hier geldt dat zolang ik betaal dat ik dan goedkeuring geef of niet, ook als ze puber zijn. Maar ik vind dat ik best veel goed vind wat dat betreft. Meestal vind ik het wel leuk wat ze aantrekken, maar ik hoef het niet per se leuk/mooi te vinden, wel acceptabel en dat wil zeggen niet te bloot en 'gepast voor de gelegenheid'.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mikmvg  schreef op: 17-02-2016 20:15:16



is dit ordinair? De gaten op de knieen hoeven voor mij niet, maar verder zou mijn dochter de bovenste outfit geweldig vinden.
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 17-02-2016 20:23:18
Nee dat is zeker niet ordinair mikmvg, zou mijn dochter dat leuk vinden dan zou ik dat wel voor haar kopen (ondanks dat t mijn smaak niet is maar dat maakt niet uit.).
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Nala  schreef op: 17-02-2016 23:30:24
Nee vind ik ook niet ordinair, niet mijn smaak maar dat kan de puber hier in huis weinig schelen😉 maar ook zij zou de broek geweldig vinden.
Shirts niet, hoor haar al zeggen "dat is stom"
Benen scheren is hier een dingetje omdat ze het alleen wil omdat anderen het doen, ze heeft blonde haartjes die je alleen ziet met vergrootglas, oksels nog niks.
Overbodig dus nog, anders geen probleem, laat immers zelf ook geen haar op mijn benen staan😄
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Annie  schreef op: 18-02-2016 09:46:06
Ik vind het lastig om zo te stellen wat wel/niet oridinair is. Het maakt ook veel uit of kleding bij je kind staat/past. Het ene kind kan heel veel hebben qua kleding zonder dat het oridinair staat. Maar doe dezelfde combi aan bij een andere kind en het staat wel echt oridinair. 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mikmvg  schreef op: 18-02-2016 10:42:40
Klopt Annie en vaak is het ook een combinatie die dingen ordinair maakt. Bv grote oorbellen of die schoenen van de voorbeelden hierboven van Nina. Een houding of make up bij een te jong meisje.
Jullie hebben het over benen scheren. Vanaf welke leeftijd vinden jullie dit 'normaal'? Oksels vind ik duidelijk; zogauw er wat groeit mag ze het weghalen, maar het vachtje op haar benen kan ze zich nu al druk om maken....
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Ik  schreef op: 18-02-2016 11:32:31

Geen idee hoe oud je dochter is maar als ze in de puberteit zit en die haartjes groeien is het toch geen probleem om het weg te halen als ze er zo mee zit?


Mijn dochter is bijna 15..geen idee wanneer zij begonnen is met scheren.. daar let ik niet op 

 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Ils33  schreef op: 18-02-2016 13:16:12
Ik vind jullie kinderen juist erg leuk gekleed kmvs&m danimvsenna. Heb 2 jongens dus ik kan er niet over meepraten. 
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Mikmvg  schreef op: 18-02-2016 13:27:22
@Ik . mijn dochter is pas 9. Vind ik eigenlijk nog wat te jong om al benen te gaan scheren. Voortgezet onderwijs kan ik me voorstellen, maar nu al. in groep 6? En ze zit nog niet in de puberteit, dus okselhaar en schaamhaar is er nog niet
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Ik  schreef op: 18-02-2016 13:33:58
Nee dan zou ik het idd ook niet doen hihi..ik dacht dat ze al een jaar of 12 ofzo was minimaal
 
Quote
RE: kleding smaak moeder-dochter
Marli  schreef op: 18-02-2016 13:40:59
Ik heb eens op de site van Coolcat gekeken en 3 kwart van de kleding vind ik prima. Het ligt denk ik idd aan de combi, maar idd ook aan het kind wat het aantrekt, of hoe de verdere 'styling' is, zoals de pose, of te ouwelijke laarzen zoals hierboven... 
Onze jongste heeft zo'n lekker vachtjasje met capuchon en oortjes in panterprint (was bij C&A afgelopen najaar).
Bij de oudste stond het ECHT niet; maakte haar idd oridinair, maar bij de jongste staat het juist weer superstoer.
Zo'n tule rokje eronder, iedereen wil knuffelen met haar.

Ik vraag niet meer of ze on-line mee willen kijken, dan willen ze iets wat ik niet wil (zeer zoet, met disneyprint etc.) of vinden ze wat ik leuk vind verschrikkelijk. Ik neem kleding gewoon mee. 9 van de 10 keer zijn ze er blij mee. Ik verbaas me er vaker over.
Soms neem ik iets mee wat ze eerder online afkeurden, en dan zijn ze er superblij mee... rare meiden    (7 en 9 jaar)
 
Quote
Navigatie


Reageren op kleding smaak moeder-dochter
Naam
Bericht