Menu
 

Topic:

dochters bui'tje

  schreef op: 08-02-2012 18:46:33
Vanmiddag werd ik opgebeld door de school, ik vrij nemen.

Zat dochters bij directeur samen met een ander meisje en haar moeder, het verhaal dat mijn dochter Nuria het andere meisje had geslagen nogal hard. De rede was dat mijn dochter dacht dat het meisje haar lievelings sjaal had gestolen bij gymles gisteren.

We hebben dan ook dat twee klassen achter elkaar komen, de klas van Nuria kwam als eerste. De andere klas was al bezig met omkleden voor gym toen Nuria haar klas klaar was met gym. Ze had nog overal gezocht maar mischien kon ie ook op school liggen.

Maar als ik de sjaal bekijk is dit niet Nuria's sjaal. Ze moest haar exuses aanbieden en daarna had ik nog een gesprek met de directeur over haar gedrag en agresiviteit. Natuurlijk ook over de thuis situatie en opvoeding, fijntjes

Nu heb ik met dochters een stevig gesprek gevoerd over haar gedrag en handeling. Ook gepraat over eerst bewijzen, dan naar mij toe komen en dan zoeken we samen naar oplossing. Ik heb haar maar huisarrest gegeven voor een week.

Wat zouden jullie doen als een van jullie kinderen een ander kind zonder eerst na te denken slaat als jij/zij denkt dat het ander kindje iets gestolen heeft wat van hem/haar kan zijn.
 
Quote
Navigatie
RE: dochters bui'tje
Mafkees  schreef op: 08-02-2012 18:54:51
hoe oud is ze?

tja...ik herken mezelf er wel in van vroeger....ik vind het op zich wel goed dat ze alert is op haar spullen, direct slaan is idd niet nodig.
beter is om het met woorden op te lossen.

ik vind het hele verhaal niet echt heel schokkend. ik denk alleen dat je dochter een pittige tante is en ik denk in deze tijd dat dat alleen maar te prijzen is.

ik vind het goed van je dat je met haar in gesprek bent gegaan. dat is denk ik het belangrijkste. straf op zich heeft ze al gehad, want het is natuurlijk wel spannend als je moeder op school moet komen.

 
Quote
RE: dochters bui'tje
Smvn&d  schreef op: 08-02-2012 18:54:55
Ligt eraan hoe oud ze zijn, en hoe het kind normaal is.
 
Quote
RE: dochters bui'tje
  schreef op: 08-02-2012 19:18:24
Nuria is 8 jaar en een gezonde hollandse dame, voor mij was dit even een klein schokje want normaal is ze rustig en niet eentje van het gelijk slaan dan praten.
 
Quote
RE: dochters bui'tje
Sun  schreef op: 09-02-2012 09:34:35
Als het niet eerder is gebeurt, uitgebreid napaten waarom het gebeurde en hoe ze het de volgende keer kan oplossen. Dat het andere meisje wel flink geschrokken zal zijn.
Ik zou haar excuses laten aanbieden en met haar afspreken dat ze de volgende keer eerst naar jou of de juf gaat. Ik zou haar daarna geen straf meer geven. Ze zal zelf ook wel geschrokken zijn en gemerkt hebben dat dit niet kan omdat ze bij de directeur moest komen, moeder erbij enz. Dat is straf genoeg. Als het nou heel vaak zou gebeuren dan straffen maar nu hoeft dat niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op dochters bui'tje
Naam
Bericht