Menu
 

Topic:

'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez

Boterbloem  schreef op: 03-02-2016 10:48:05

'Oom agent onzichtbaar op straat, is bezig met boeven vangen'








Waar is oom agent? Niet op straat in ieder geval, en dat baart de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) zorgen. Volgens de SMV richt de politie zich te veel op het opsporen van boeven en is die te weinig bezig met de openbare orde.



Dat dwingt gemeenten om deze taak zelf in te vullen. Zo verschijnt op straat een bonte verzameling van bijzondere opsporingsambtenaren, stadswachten en particuliere beveiligers. Eigenlijk een nieuw soort gemeentepolitie, zegt de SMV.


Waar is de wijkagent?
"Boeven vangen is natuurlijk belangrijk, maar een goede wijkagent hoort en ziet alles als die toegankelijk is. Daardoor kunnen grote zaken, ook als het gaat om terreur, worden voorkomen'', stelt de SMV.





De organisatie, onder voorzitterschap van Pieter van Vollenhoven, wil dat een deel van de politietaken terugkomt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en wordt weggehaald bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zolang de politie onder Veiligheid en Justitie valt, bestaat het risico dat het vangen van boeven prioriteit krijgt, en niet aan het handhaven van de openbare orde, vindt de stichting.


De SMV pleit voor één systeem, waarbij beide ministeries - Veiligheid en Justitie én Binnenlandse Zaken - zorgen voor evenwicht tussen de beide politietaken.



 
Quote
Navigatie
RE: 'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez
Mv E.l.s  schreef op: 03-02-2016 19:23:42
Woon in buitengebied van een klein dorp en zie ze nooit. Ik zou zelfs niet eens weten waar het politiebureau tegenwoordig zit. 
 
Quote
RE: 'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez
Kees  schreef op: 03-02-2016 19:27:50
Ik woon in de stad, in utrecht en zie veel politie maar niet zomaar alleen als ze een doel hebben.

De wijkagent heb ik pas kennis meegemaakt helaas maar gaf me wel het gevoel dat ie er voor me is.
vond ik leuk

Ik denk dat politie zich met echte zaken moet bezighouden en toezicht op straat moet zetten
 
Quote
RE: 'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez
Bepje  schreef op: 03-02-2016 19:45:22
Ik woon in een klein dorp en zie ze praktisch nooit. Alleen in de zomer inderdaad als er een tentfeest is komen ze even kijken. Het kan ook bijna niet dat we ze vaak zien want ze moeten een enorm gebied bedienen. 
 
Quote
RE: 'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez
Spatje  schreef op: 04-02-2016 13:48:30
Het is jammer dat ik geen foto kan plaatsen via de telefoon.  Hier staan nl elke maand zeker 20 agenten bij de kerk in een grote keet. Houden zeer geregeld grootschalige controle.  Ik woon in een grensdorp van 8 straten die uitkomt bij de afslag naar België.  Het krioelt hier van de drugsrunners.  

We staan er bekend om.  Dus ik voel me op die dagen extreem veilig
 
Quote
RE: 'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez
Bepje  schreef op: 04-02-2016 22:42:32
Zag ik er vandaag toch zomaar in het wild een politiebusje rijden, welliswaar op de doorgaande weg langs het dorp maar toch 
 
Quote
RE: 'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez
Boterbloem  schreef op: 05-02-2016 09:07:40
Haha ze lezen vast mee!
 
Quote
Navigatie


Reageren op 'Oom agent onzichtbaar op straat, is bez
Naam
Bericht