Menu
 

Topic:

Huis kopen en aanpassingen

Smvn&d  schreef op: 02-02-2016 09:54:52
Ik vraag me iets af... Ik zie op tv vaak verhalen over mensen in een koophuis die geen aanpassingen van de wmo krijgen als een traplift ed, omdat ze dat hadden moeten bedenken voordat ze dat huis kochten. Ik het geval van al iets mankeren dus.

Nu zouden wij misschien een huis willen kopen, maar ik vraag mij af hoe het dan met de aanpassingen zit. Ik heb nu een eensgezinswoning, waar we in zijn gaan wonen toen ik al ziek was, en helemaal aangepast is door de wmo, de wmo moest het huis wel eerst goedkeuren voordat we hem mochten accepteren, ze zijn hier komen kijken hebben hem goedgekeurd en alles aangepast. Maar waarom is dat dan bij een koopwoning anders?

Zou dat inhouden dat als wij een huis kopen ik die aanpassingen niet zal krijgen? Weet iemand hoe dat zit?

Het is toch raar dat je dat steeds hoort overal, terwijl ik gewoon een eensgezinswoning mocht gaan huren en die werd gewoon aangepast. 
En een gelijkvloerse woning kopen gaan we sowieso niet doen.
 
Quote
Navigatie
RE: Huis kopen en aanpassingen
An  schreef op: 04-02-2016 19:46:40
Misschien een gekke vraag, maar als je zeker weet dat je er geen recht meer op hebt in een koopwoning. Zijn er dan geen andere mogelijkheden om aan die voorzieningen te komen?
Ik weet niet wat de aanschafprijs van jouw voorzieningen zijn, maar als je met een koopwoning sowieso veel voordeliger uitbent wat betreft maandlasten, kun je dan niet overwegen om het zelf aan te schaffen of misschien kun je wel huren. Ik weet niet of je het eventueel van de belasting af kunt trekken?
Je betaalt toch ook een eigen bijdrage voor woningaanpassingen? Kom je dan uiteindelijk per saldo niet op hetzelfde uit?
 
Quote
RE: Huis kopen en aanpassingen
Cir  schreef op: 05-02-2016 21:04:04
Bij ons in de gemeente wordt er gekeken naar de wooneis. Heb je destijds een beschikking gekregen met een bepaalde wooneis zoals rolstoelgeschikt? Of een beganegrond woning?
Als destijds de eis benedenwoning was maar je heb er klachten bij gekregen en nu een rolstoelgeschikte woning nodig dan zullen ze eerst kijken of je huidige woning zodanig aangepast kan worden. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zijn er misschien wel weer mogelijkheden.  
 
Quote
Navigatie


Reageren op Huis kopen en aanpassingen
Naam
Bericht