Menu
 

Topic:

hyperventilatie (chronisch)

Even Zo Graag  schreef op: 27-01-2016 12:33:18
Wie heeft er nog meer hyperventilatie... bij mij is chronische hyperventilatie vastgesteld en ik ga ook naar een fysioterapeut voor spanningklachten, ik krijg nu ontspanningoefeningen, maar dit helpt nog niet echt...... hoe krijg ik het onder controle... iemand tips...????
 
Quote
Navigatie
RE: hyperventilatie (chronisch)
Cir  schreef op: 29-01-2016 20:49:35
daarom, stel je vragen over stikken aan je dokter, laat het hem of haar helemaal uitleggen waarom jou gedachtegang irrationeel is. 
Je hyperventilatie gaat pas echt over als je die angst daarvoor los kan laten.
 
Quote
RE: hyperventilatie (chronisch)
Huismus  schreef op: 29-01-2016 20:54:21
Ik heb in die tijd altijd een plastic zakje in mijn broekzak gehad.
Dat gaf mij wat zekerheid. Mocht ik het weer krijgen, had ik het zakje en in en uitademen.
Was ik veel sneller rustig, had ik sneller mijn ademhaling onder controle. 


 
Quote
RE: hyperventilatie (chronisch)
Even Zo Graag  schreef op: 29-01-2016 21:29:31
Ja maar decdokter zegt alleen maar... je stikt niet ..echt niet.... maar zo voelt het voor mij wel.... en een plastic zakje moet ik echt niet aan denken... ik krijg op zo'n moment gewoon echt geen adem dus kan ik ook niet in een zakje ademen... Want ik krijg gewoon geen adem....
 
Quote
RE: hyperventilatie (chronisch)
Suus  schreef op: 29-01-2016 21:45:19
Je houdt dit zelf in stand, je wijst vrijwel alle tips af of komt met een maar.

wees eens rationeel, je kan niet spontaan stikken. Dat moet je voor jezelf blijven herhalen. Je komt er nooit uit als je je angst rationeel blijft proberen te maken.


 
Quote
RE: hyperventilatie (chronisch)
Even Zo Graag  schreef op: 29-01-2016 22:00:49
Nee ik wijs echt niet alle tips af... zeker niet hoor... ben er juist heel.blij mee... maar als je het zelf niet hebt ervaren is het juist heel erg moeilijk om je voor te stellen hoe het echt voelt..... Een zakje helpt bij mij gewoon echt niet... omdat ik gewoon echt geen lucht krijg dus dan kan ik niet in een zakje ademen... ik ben al blij als ik een teugen lucht binnenkrijg....  andere tips ben ik echt wel blij mee... ik ga de rescue proberen en ik ga volgende week metin vriendin naar yoga... Verder heb ik al fysiotherapie met ontspanningsoefeningen... maar dat helpt bij mij nog niet echt....maar ik ben echt wel blij.met allevtipscrn ik wijs verder echt niks af...
 
Quote
RE: hyperventilatie (chronisch)
Dicha  schreef op: 30-01-2016 09:22:08
Ik denk dat je aan die spanningen moet werken..vraag een verwijskaart voor de psycholoog..
Je kunt allerlei tips en trucs krijgen maar daar los je de onderliggende oorzaak niet mee op..








 
Quote
RE: hyperventilatie (chronisch)
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-01-2016 09:47:00
oh maar geloof me ik weet echt wat je voelt echt meid maar ik spreek echt uit ervaring je gaat echt niet stikken het voielt zo ja da weet ik echt. mnaar het gaat niet gebeuren zon aanval lijkt echt nou alsof je dood gaat langzaam. maar juist doordat je er zo mee bezig bent gebeurt het en ben heel eerlijk heb ik er dik 10 jaar last van gehad durfde de deur niet meer uit geen winkel alleen in laat staan de vuilniszakken naar buiten te brengen dat wil ik je voorkomen doordat je nu in het beginstadium je angst niet de overhand wordt het is ook angst voor de angst laat het maar gebeuren echt je stikt niet hoe meer je er tegen vecht hoe heftiger het wordt.
en dit zuig iik echt niet uit mijn duim mag mezelf daarin wel ervaringsdeskundige in noemen. helaas. maar neem iniedergeval de oxzazepam in zogauw je je eigen onrustig voelt voor nu is het even een hulpmiddel maar zo verslavend wel lekker spul hoor hahaha nee maar echt en zoek nu gelijk hulp want ergens komt het vandaan.
dikke knuffel
 
Quote
Navigatie


Reageren op hyperventilatie (chronisch)
Naam
Bericht