Menu
 

Topic:

Huiswerk drama groep 8

Dano  schreef op: 10-01-2016 19:28:44
zoon is 12 zit in groep 8 en heeft nu wat meer huiswerk. Het is echt niet veel , elke maandag moet hij een A4 spelling inleveren ( heeft hij dus een week de tijd voor) en af en toe een Engels weekblad , Engelse toets of topo. Echt het valt 100% mee dat hele huiswerk. Maar het is altijd een drama. Boos kwaad over de zeik dat hij dit moet maken. Hij schrijft het keurig op. Neemt he t keurig mee. Maar ik zeg de hele week heb je huiswerk? Ja ( boos)ik ga het zo doen. Vervolgens is het zondagavond, zoals nu weer een drama. Hij moet een spelling blad maken voor morgen en Engels blad voor woensdag. Morgen heeft hij judo training en dinsdag ben ik jarig. Dus man en ik tippen van ga het nu maken want dan hoef je er niet meer naar te kijken. Meeeeen blad wordt gekreukeld , hij is superkwaad, schelden van hier tot Tokyo ...... Elke keer weer. Ik wordt een gek van. En als hij klaar is hij nog boos en is het mijn schuld. Als ik dat zeg, zegt hij nee maar ik wordt gewoon gek van dat #*+^$$ huiswerk. Pfffff hoe wordt het makkelijker?? Volgend jaar VMBO ( wij gaan 'm echt niet hoger inzetten) dus dat wordt wat .....

any tips!!!!?????
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Huiswerk drama groep 8
Tessa_mv2  schreef op: 14-01-2016 11:33:54

Jessie, hier op school doen ze in de eerste 3 klassen geen toetsweken. Daarna wel toetsweken PTA's geloof ik. Wat een hoeveelheden joh! Pfff
Kerstvakantie is opzich handig dat dat eraan vooraf ging, maar dan wil je idd ook wel echt vakantie hebben.


Maar zonder die vakantie is het helemaal niet meer te doen lijkt me.

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Chloe  schreef op: 14-01-2016 12:03:11
Ben het helemaal eens met jen9. Hier trouwens ook zelf atheneum gedaan en dochter twijfelgeval vmbo/havo. En ze is absoluut niet minder slim dan ik was. Er wordt veel meer van ze verwacht dan van ons vroeger ( ben 38 )
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Mamami  schreef op: 14-01-2016 17:18:35
HIer ook een zoon in groep 8 met hetzelfde probleem. Ik heb alles al geprobeerd, samen planning gemaakt, aansporen (tot er ruzie volgt want hij wil niet), attenderen op de planning en nu sinds een half jaar heb ik het losgelaten... gevolg, allemaal onvoldoendes, maar ook dat boeit hem niet. Belonen (extra pc tijd, opblijven) werkt niet, straffen ook niet (pc kwijt, gametijd kwijt).

Hij heeft Asperger met een hoog IQ, maar met deze werkinstelling heeft hij nu een voorlopig Havo advies gekregen en er is grote kans dat hij op het vmbo eindigt. Ik maak me er niet meer druk over. Maak me wel zorgen hoe dit verder moet want door zijn hoge IQ zou hij makkelijk atheneum aan moeten kunnen, dus de kans dat hij zich gaat vervelen op het vmbo is redelijk groot. Maar goed we hebben nog even de tijd tot mei
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Marli  schreef op: 14-01-2016 17:43:53

Jij hebt er niet veel meer aan, maar hier kregen we de tip om vanaf groep 6 de meiden te leren leren. Idd, zoals vaker al gezegd, steeds meer overlaten aan je kind zelf.
Nu zitten we na t eten gezellig met zijn 4-en 'huiswerk' te maken.
De jongste in groep 4 heeft tafels en dictee mee, de oudste (groep 6) topo, Engels en dictee.
Op maandag werk ik thuis, na schooltijd laat ik vaak ook de oudste naast me zitten om huiswerk te maken.

Voor de kerstvakantie moest een werkstuk ingeleverd. De planning voor het werkstuk hebben we ook samen gemaakt. Wat heb je wanneer en wanneer wil je wat doen van je werkstuk. Dat hielp enorm; ze kreeg overzicht over wat er gedaan moest worden en had m dus op tijd af.

Ik heb nooit leren leren en ging daarmee ook op mijn plaat op t VO. Van Atheneum naar Havo en een jaar blijven zitten. Van wie anders moeten ze leren leren en plannen? Alleen school? Die doen het niet echt.

Je leert ze van alles, dus waarom niet hoe ze huiswerk (leren en plannen) moeten maken?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Huiswerk drama groep 8
Naam
Bericht