Menu
 

Topic:

Ongepast gedrag

Ano  schreef op: 17-12-2015 15:29:16
mijn zoon van bijna 8 bewaakt zijn en andermans grenzen niet  goed. dat hij zijn eigen lijf niet moet tonen en dat hij niet aan een ander mag komen

vorig jaar had hij een vriendinnetje dat steeds met hem op onderzoek was.. 
We hebben uit den treure uitgelegd wat de grenzen zijn .noodgedwongen ook echt ongelooflijk duidelijk verteld waar de grens ligt. Dat hielp toen wel een heel stuk.. Maar ze bleven elkaar uitdagen. Ik heb die vriendschap uiteindelijk zelfs ontmoedigd hierom. Maar dat was echt wel van alletwee.


nu is hij eigenlijk gewoon ronduit naar tegen een ander kind in de klas geweest. Hij heeft twee maanden geleden zijn pen.is laten zien aan een meisje, zij vond dit vervelend. deze week heeft hij datzelfde meisje aangeraakt in het kruis. Ze had kleren aan. Wilde het niet. Hij is daarna niet verdergegaan.  Ze waren gewoon met bouwspul op school aan het spelen. En het was uit het niets van mijn zoon.
we hebben weer het gesprek met hem gevoerd. Na het pen.is incident heeft hij een maand zijn tab in moeten leveren. Maar vooral heel verl gepraat en uitgelegd.

Maar na alle gesprekken nu dus dit. 
Wat zou jij doen? Ik weet het even niet.

 
Quote
Navigatie
RE: Ongepast gedrag
Jen9  schreef op: 17-12-2015 15:31:54
Ik zou geloof ik met de huisarts gaan praten.. In eerste instantie zpnder mijn zoon erbij, of met de maatschappelijk werkster op school. Ik vind m nu echt te oud voor dit gedrag.. Kleuters doen dit nog...

Overigens totaal geen verwijt naar jou toe!
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Kees  schreef op: 17-12-2015 15:37:36
Dit is bijzonder gedrag idd....ik zeg tijd voor professionele hulp want jij kunt hem niet helpen hierbij dan denk ik.

goed om in gesprek te blijven met hem maar ook school. Wellicht heeft school een idee waar je terecht kan voor hulp?
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Annie  schreef op: 17-12-2015 15:43:12
Dat hij zijn piemel laat zien, vind ik nog tot daaraantoe maar dat hij dat meisje in het kruis aanraakt, zou voor mij direct aanleiding zijn om een afspraak bij de hiusarts te maken. Ik vind dit wel enigzins zorgwekkend gedrag!
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Boterbloem  schreef op: 17-12-2015 15:45:35
Denk dat jullie het begin heel goed hebben aangepakt en dat het goed is hulp te zoeken
te beginnen bij de huisarts.

Is echt niet erg en zo pak je het wel direct goed aan want ze worden maar wat sneller ouder.

Succes! Lastige dingen soms hoor...
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Smvn&d  schreef op: 17-12-2015 15:45:49
Meestal denk je bij dit soort verhalen toch aan misbruik.. maar vaak hoor je het van de andere kant, dus van de ouders van het kind dat aangeraakt is.
Dus vind het knap dat je hulp durft te vragen. Maar wat je er mee kan, geen idee eigenlijk.. Je weet zeker dat er geen misbruik in het spel kan zijn? 

Ik zou ook uitleggen dat het strafbaar is, en mensen hiervoor in de gevangenis zitten.

En ik zou indd naar de huisarts gaan, die weet vast de juiste mensen hiervoor.
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Jen9  schreef op: 17-12-2015 16:10:20
Ik denk  niet dat  je ooit zeker weet dat er geen misbruik in t spel is..Het hoeft trouwens helemaal niet.Gissen heeft geen zin.zJe huisarts weet wel waar je  hulp kan zoeken .. Lijkt me bat moeilijk dit.
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Smvn&d  schreef op: 17-12-2015 17:26:32
Nou ik weet dat hier toch wel zeker. Ze komen nergens behalve op school. En denk dat de juf het met 30 kinderen iets te druk heeft om tussendoor nog even kinderen te misbruiken haha.


 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Sunshine  schreef op: 17-12-2015 23:09:24
ik denk niet direct aan misbruik.

maar dit komt wel ergens vandaan,
hoe zit het op school, in de buurt ,broer(s),neefje

tegewoordig zijn ze er erger jong bij 
sommige zitten stiekem thuis op youtube,internet en vertellen alles wat ze zien op school
of willen ook wel zoiets zelf uitvoeren.

zou eens kijken of hij het ergens vandaan heeft,
of waar komt die interesse vandaan


 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Jen9  schreef op: 18-12-2015 07:34:30
Ach, de juf van mijn zoon hadwel tijd om te mishandelen met 30.. dus zelfs dat kan Sis!


Maar goed, t hoeft dus niet, maar ik zou zeker hulp zoeken...  Gewoon om ideeen en tips te krijgen.
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Ladyb  schreef op: 18-12-2015 21:28:03
Mijn dochter heeft erg veel moeite met grenzen, maar niet bij geslachtsdelen. Zij komt heel snel in anderen hun 'persoonlijke zone' , knuffelt bv heel erg graag en zit graag aan anderen, bv aan hun arm. Ze is bijna 10 jaar. Ze volgt momenteel een sociale vaardigheids training en wordt zowel door ons als school hierbij begeleid. Ze heeft ook een aantal maal gesproken met de maatsch. werker. Overigens is wel de afspraak dat dat de SoVo niet helpt we verder gaan kijken wat ze nodig heeft om andere hun grenzen te leren herkennen. 
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Bepje  schreef op: 18-12-2015 23:49:57
Ik zou ook eens verder kijken waar het vandaan komt. Beginnen bij de huisarts denk ik.
 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Ano  schreef op: 19-12-2015 14:17:12
We zijn een stukje verder.
hij heeft me verteld dat een groep jongens in zijn klas waar hij ook mee speelt elkaar  onder het spel " ha pik" noemt en elkaar in het kruis grijpt. 1 jongetje in het specifiek doet dat dan ook geregeld bij hem. Dat gebeurd even in een tel op het schoolplein of bij de jassen. Door dat groepje de eigen onderbroek naar beneden trekken in de kleedkamers is ook errug lollig op het moment.

Pff. wat ik daar van moet vinden weet ik eigenlijk ook niet. Vind ik ook niet kunnen geloof ik,  en heb tegen mijn zoon gezegd dat als hij in zijn kruis wordt gegrepen dat hij dat moet melden bij de juf, ik denk dat dat ook moet stoppen. Maar aan de andere kant schaal ik nog in normaal jongetjes roedel gedrag denk ik. Ik denk daar nog niet meteen aan grootste andere zaken.

Mijn zoon is dan wel weer de knul die  buiten die groep heeft nagedaan..

Mijn zoon heeft wel vaker moeite met het herkennen van het gewenste sociale gedrag en maakt daar wel vaker (onbewust) grote fouten. Dit stukje wat met sexualiteit te maken heeft is natuurlijk ook wel meteen de meest ingewikkelde sociale puzzel die er is.

Ik ga in het nieuwe jaar met school maatschappelijk werk om tafel. En dan denk ik dat we moeten kijken of er een vaardigheidscursus is die hem gaat helpen om die vertaalslag beter te maken met dit stuk, en hopelijk ook met andere dingen.
En als hij verder getest moet worden, om in aanmerking te komen voor die hulp dan is het maar zo.


 
Quote
RE: Ongepast gedrag
Mv5  schreef op: 20-12-2015 16:51:05
Dit soort gedrag komt (bijna) altijd ergens vandaan. In dit geval dus uit een spel. Zulke spellen vind ik niet gepast om te spelen en al helemaal niet op school. Ik zou dit dan ook zeker aankaarten bij de leerkracht. Die moet het dan maar verbieden. Kleding blijft op school gewoon aan. Alles in je onderbroek is privé en dat houd je ook zo, dat zouden kinderen van een jaar of 7/8 toch wel moeten kunnen begrijpen.
Spreek ook met je zoon af dat hij niet meer met dat spel meedoet. Dan gaat hij ook zeker niet meer de fout in. Zeker als hij moeite heeft met grenzen is het heel verwarrend dat het de ene keer wel mag en de andere keer niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ongepast gedrag
Naam
Bericht