Menu
 

Topic:

alpha hulpen?

Moortje  schreef op: 12-12-2015 15:11:09
ik werk al vele jaren als alpha hulp,en nu kregen we te horen dat de alpha-hulpen gaan verdwijnen! we mogen wel in dienst van het zorg bedrijf maar dat is dan maar voor 23 mnd.en dan moeten we er 6 mnd. uit.
ik vind dit zo erg voor alle oude mensen waar ik al jaaaaaaren kom en na die 6 mnd. is het dan nog niet zeker of je ook weer terug kan komen.
zijn er meer meiden die hier als alpha hulp werken? is dit bij jullie ook zo?
we waren eerst in dienst van het zorg bedrijf,toen moesten we alpha hulp worden of we moesten vertrekken,en nu na jaren gaan de alpha hulpen weer weg jeetje!! 

 
Quote
Navigatie
RE: alpha hulpen?
Joltje  schreef op: 12-12-2015 20:57:15
ik heb het inderdaad gelezen , maar wat voor een constructie hebben ze dan nu weer bedacht?   23 maanden in dienst er dan weer uit?  Dit kan toch verdorie niet! Volgens mij is dit niet de bedoeling van de regeling die ze nu hebben bedacht.
Inderdaad de alphahulpen eruit. daar ben ik het op zich wel mee eens. Er zijn genoeg mensen geweest die als alphahulp zijn begonnen maar eigenlijk geen idee hadden wat het inhield. En dat deden ze dan idd om hun werk te behouden. Werkgevers hebben zich kapot gelachen. Al die alphahulpen was voor hun stukken goedkoper!
 Maar wat is nu de meerwaarde van 23 maanden in dienst er dan weer uit? 
Komen ze weer met een halfbakken oplossing. Veel mensen blij, clienten opgelucht en daar komt de volgende idiote constructie weer.  
Ik vind het waanzin!  wat doen ze de clienten en huishoudelijke hulpen allemaal aan.

Ikzelf ben geen alphahulp, ik ben wel werkzaam in de thuiszorg, maar ik doe verzorging. Voor ons gaat het ook nog allemaal spannend worden. Ik vind de zorg steeds minder aantrekkelijk om in te werken. Ik kan die van Rijn zo langzamerhand niet meer luchten of zien.  bezuinigingen ok, maar dit is de zorg finaal om zeep helpen. 

Succes met alles, ik zou het wel eens gaan navragen , misschien bij een bond ofzo, of dit allemaal zomaar mag.......
 
Quote
RE: alpha hulpen?
Eefje  schreef op: 13-12-2015 00:46:11
Die constructie is voor alle tijdelijke werknemers "bedacht" met ingang van 1 juli.
Eerder was het 3 jaar een tijdelijk contract, en dan 3 maand er uit.
En nu is het dus maximaal 2 jaar en dan 6 maand er uit.
Anders moeten ze een vast contract aanbieden en dat schijnt geen enkele werkgever meer te willen tegenwoordig 
 
Quote
RE: alpha hulpen?
Sunshine  schreef op: 13-12-2015 01:10:32
Alpha was ik bij me vorige werkgever.
Die stopte daar jaren geleden al mee.
En we kwamen gewoon indienst.

Nu moet je er idd een half jaar uit.
Mijn contract moest 1 jan 2016 vast contract worden bij mijn huidige werkgever ,tja dat doen ze niet.
Dus hup je gaat eruit ,en ze nemen voor jou een ander aan.
Zo makelijk gaat het!

Werken in de zorg,zorgt voor zorgen
 
Quote
RE: alpha hulpen?
Moortje  schreef op: 13-12-2015 08:11:18
ja dat vind ik ook zo erg je werkt er al zo lang dan mag er wel iemand anders voor jou in de plaats komen ik begrijp niet wat daar het nut van is!!!ben toch al iedere keer aan het kijken voor andere baan liefst fulltime, terwijl ik het verschrikkelijk vind om bij die mensjes weg te gaan ik heb er zo een goede band mee en ga altijd met plezier werken.jeetje sunshine ook voor jou erg vervelend! heb je al een nieuwe baan kunnen vinden.
 
Quote
RE: alpha hulpen?
Joltje  schreef op: 14-12-2015 08:33:51
Met alle respect, ik vind dit geen oplossing. Niet voor alphahulpen en al helemaal niet voor de clienten.  Ik maak nu bij een cliente van 95 jaar!!  mee dat haar vaste alphahulp eruit is......en wat denken jullie, er is niet eens een ander.  Deze mevrouw zit al 5 weken zonder huishoudelijke hulp.  Ik vind het schandalig!  Waarom niet meer werken met een vast contract?  Ik begrijp natuurlijk wel waarom niet, maar kunnen ze daar dan geen andere regels voor bedenken, dat het voor werkgevers toch weer aantrekkelijk wordt mensen een vast contract te geven......bovenstaand zijn in mijn ogen halfbakken oplossingen en daar is niemand bij gebaat.  maar dat is mijn mening! 

Sunshine, een mooie uitspraak heb je er neer gezet......werken in de zorg, zorgt voor zorgen. Zo is het precies! 
 
Quote
RE: alpha hulpen?
Kees  schreef op: 14-12-2015 09:44:12
Ik werk in de KOV en bij ons gaat het net zo.
zakelijk gezien wel te snappen maar kwalitatief echt een groot raadsel.
de beste werknemers verliezen we en kwaliteit bieden is zo ver te zoeken maar daar lijkt in de huidige maatschappij geen plaats meer voor te zijn...

zonde!
 
Quote
Navigatie


Reageren op alpha hulpen?
Naam
Bericht