Menu
 

Topic:

Blog man

Boterbloem  schreef op: 05-12-2015 09:55:03
Ben toch best een beetje trots. Mijn man schrijft af en toe een blog voor zijn werk. Hij blijkt gewoon schrijftalent te hebben hihi. Wilde hem hier ook even plaatsen <3


Foto: Facebook, Politiebureau Delft
















vr 04 dec 2015, 13:11103 reacties

Politieblog


Hoe een bijzondere trouwfoto zijn weg terugvond naar eigenaresse






Geld, een paspoort: hoe relatief die materiële zaken zijn, blijkt uit het aangrijpende relaas van Peter Timmer, hoofdagent in de noodhulp in Noord-Holland. Als hij bij een 80-jarige dame aanbelt die kort daarvoor werd beroofd, praat ze maar over één ding: de enige foto die ze nog had van haar en haar inmiddels overleden echtgenoot. Een trouwfoto...




 

"Al weken wordt het dorpje getroffen door een reeks van inbraken. De dader heeft het vooral voorzien op bejaardenwoningen en aanleunwoningen. Ondanks al onze inspanningen zijn steeds meer ouderen het slachtoffer. Ook deze dag krijgen we als noodhulp weer een melding van een inbraak.


Eenmaal bij het opgegeven adres doet een oude vrouw van over de 80 jaar de deur voor ons open. Bij binnenkomst ruiken we de vers gezette koffie en mogen we plaatsnemen aan de keukentafel. Onder het genot van koffie en Groningerkoek zetten we de aangifte op papier. Veel is er volgens mevrouw niet weggenomen. Alleen haar portemonnee, die op het kastje in de hal lag, is weg. ‘Wat zat er in de portemonnee?’, vraagt mijn collega. ‘Ongeveer 20 euro, pasjes van de winkel, mijn identiteitskaart…’


Dan valt ze even stil. Ik zie dat ze het moeilijk heeft. Na een slok koffie vervolgt ze. ‘Er zat ook nog een foto in. Dat was een trouwfoto van mij en mijn overleden man.’ Weer krijgt de vrouw het moeilijk. ‘Het is de enige foto nog die ik had van ons beiden. Hij is alweer 12 jaar geleden overleden, maar ik mis hem nog steeds, hoor. Hij werkte bij de gemeente.’ We krijgen het hele levensverhaal van haar en haar echtgenoot te horen. Ondanks dat er meer werk op ons wacht, blijven we tot de kan met koffie leeg is.


De volgende dag ga ik weer naar de vrouw voor een handtekening op de uitgewerkte aangifte. Ook deze keer begint ze weer over haar man en over de foto. Ik merk dat ze het fijn vindt wat aanspraak te hebben en neem ook nu rustig de tijd om haar verhalen aan te horen.


Ongeveer twee weken later lees ik in de rapportages dat collega’s een man op heterdaad hebben aangehouden tijdens een inbraak bij een oudere man. Ook zie ik dat de aangehouden man veel heeft verklaard over andere inbraken die hij gepleegd heeft. Aandachtig lees ik zijn verklaringen door.


Dan lees ik hoe hij ook bij een oude vrouw heeft ingebroken en daar een portemonnee uit de hal heeft gestolen. Hij vertelt precies hoe hij het gedaan heeft. Ook vertelt hij dat hij het geld uit de portemonnee heeft gehaald en de portemonnee heeft weggegooid, tussen de bomen door, het water in.


Omdat hij zo precies heeft verteld waar hij de portemonnee heeft weggegooid, waag ik een gok. Ik ga naar huis en haal het breedste en langste schepnet op dat ik heb. Ik wring me tussen de bomen door tot aan het water en begin met het net over de bodem te harken. Na ongeveer 5 keer harken is het al raak, een bruine leren portemonnee komt boven water. Vluchtig kijk ik er in en zie een oude foto van een man en vrouw op de mooiste dag van hun leven.


Snel rijd ik terug naar het bureau, waar ik de foto er voorzichtig uit haal. Hij is nog goed zichtbaar, alleen de randen zijn iets verkleurd. Zo nat als hij is, leg ik hem op de scanner. Met verschillende sterktes scan ik de foto en sla de bestanden op. Het resultaat valt me niet tegen. Kort hierna loop ik bij de plaatselijke computerzaak naar binnen om te vragen naar goed fotopapier. ‘Waar is het voor nodig?’, vraagt de verkoper. Ik leg hem de situatie uit. Even later komt de man aanlopen met een aantal papieren. ‘Alstublieft’, zegt hij. ‘Maak er wat moois van.’ Als ik wil betalen, wil hij er niets van weten. En bij het naar buiten gaan, roept hij mij na dat wanneer het niet lukt, ik de foto’s maar moet opsturen. Dan maakt hij er wel iets goeds van.


Ik loop nog even langs een winkel om een paar lijstjes te halen. In het politiebureau maak ik alles klaar en pak de lijstjes in. Wanneer ik de originele foto pak, zie ik dat hij inmiddels helemaal verkleurd is. Vaag zijn nog de contouren te zien van het pasgetrouwde stel. Ik stop de foto terug en ga richting de oude vrouw.


Weer aan de keukentafel leg ik de portemonnee voor de vrouw neer. Ze pakt hem op en haalt met een trillende hand de foto er uit. Voor ze kan reageren, zeg ik dat ik nog iets voor haar heb en geef haar een pakje. Verbaasd kijkt ze me aan, maar opent het pakje toch. Als ze naar de foto kijkt, zie ik weer tranen in haar ogen, nu echter van geluk. Ze staat op en loopt naar me toe. De kleine vrouw slaat haar armen om me heen en op elke wang krijg ik een dikke zoen. Dit moment geeft meer voldoening dan de hele veroordeling van de verdachte.


Bij het weggaan zegt ze nog even: ‘Als u nog een keer koffie wilt, kunt u die hier halen, agent.’ En ik ben inderdaad nog een aantal keren bij de vrouw langs geweest voor de koffie en de Groningerkoek. Tot de deur dicht bleef en bleek dat zij weer met haar man herenigd was."


Bron: Peter Timmer



 
Quote
Navigatie
RE: Blog man
Shea  schreef op: 05-12-2015 10:03:31
Had het gisteren gelezen. Man met een gouden hart ( mijn vader was ook agent , en door het vele ellende dat ze ook mee maken is dit een hele mooie )
 
Quote
RE: Blog man
Boterbloem  schreef op: 05-12-2015 10:08:19
Mijn man zegt altijd: dit zijn de dingen waar ik het voor doe.
We hebben het laatst wel gehad over: wil je dit nog wel?
Hij is weinig meer thuis, hoge werkdruk, mensen worden steeds lelijker.
Als ik straks een baan heb zou hij weer kunnen omscholen naar heel iets anders.
Maar hij heeft toch besloten dit te blijven doen.
Dit soort dingen, een reanimatie die lukt, gezinsproblematiek waar hij mag helpen en dit lukt,
verkrachters die hij pakt en ga zo maar door... 1 maand aan ellende wordt door zoiets weer goedgemaakt.

Dit soort verhalen hoor ik natuurlijk regelmatig van hem,
mensen hebben soms geen flauw benul...

Vind ik net als die blogs van meester Bart, ik vind dat zo enorm mooi!
Een inkijkje in hun leven, hoe gaat het nou echt.
Want vanaf de zijlijn is het soms zo anders als hoe het echt zit.
 
Quote
RE: Blog man
Gewoon Ik  schreef op: 05-12-2015 10:14:41
Ik heb hem gisteren ook gelezen en ik heb er maar een woord voor WAUWIE
 
Quote
RE: Blog man
Son  schreef op: 05-12-2015 11:00:10
Super mooi, het heeft me geraakt. en snap dat je zo trots bent.
Het heeft gewoon de landelijke media gehaald, dus dat zegt wel wat hoor !


Meester bart idd ook super leuk om te lezen. 
 
Quote
RE: Blog man
Banana  schreef op: 05-12-2015 11:02:58
*slik* kippevel hoor wat een verhaal super 
had hem idd al aantal keer voorbij zen komen 
 
Quote
RE: Blog man
Myself  schreef op: 05-12-2015 11:24:42
Mooi verhaal.
 
Quote
RE: Blog man
Proestie  schreef op: 05-12-2015 11:44:30
Supermooi, ik zit met tranen in mijn ogen!
 
Quote
RE: Blog man
Jolanda1974  schreef op: 05-12-2015 12:21:07
Kippenvel met tranen!! 
 
Quote
RE: Blog man
Vlindertjes  schreef op: 05-12-2015 13:04:21
Na het lezen rolt er een traan over mijn wang........

Wat mag je trots zijn op je man!
 
Quote
RE: Blog man
Dropje  schreef op: 05-12-2015 13:31:22
Ik had het gisteren gelezen.
dacht toen WAUW wat een super agent!een man met hart voor zijn werk (en voor de medemens) 
mag je zeker trots op zijn ❤️❤️❤️❤️❤️
 
Quote
RE: Blog man
Bepje  schreef op: 05-12-2015 13:40:03
Hé, dat heb ik gisteren ergens gelezen. Wat een lieve man heb je.
 
Quote
RE: Blog man
Chloe  schreef op: 05-12-2015 17:13:40
Fantastisch!
 
Quote
RE: Blog man
Harleysmama  schreef op: 05-12-2015 18:02:37
Had het gisteren gelezen. Erg mooi. Je mag trots zijn op je man.
 
Quote
RE: Blog man
El64  schreef op: 05-12-2015 18:24:00
Wat mooi.
 
Quote
RE: Blog man
Minou  schreef op: 05-12-2015 21:07:36
Mooi mens jouw man..net als jij...

zat ook met slik tranen kippenvel



ik wilde ook bij de politie, alle keuringen doorgekomen tot rollenspel...ik was te lief ( was toen 20)

daarna bij de kl gegaan, en geestelijk zeer veel gegroeid


 
Quote
RE: Blog man
C.  schreef op: 06-12-2015 12:48:06
Kippenvel op mijn armen en een traan kon ik niet bedwingen. Mooi mens jouw man
 
Quote
Navigatie


Reageren op Blog man
Naam
Bericht