Menu
 

Topic:

mijn dochter

Ingrid  schreef op: 07-02-2012 14:35:38
Mijn dochter van december 2003 zit in groep 4. Ze heeft langer gekleuterd. Ze heeft een rugzak langdurig zieken. Ze heeft een aangepaste tafel op school vanwege motoriek. Ze krijgt een eigen laptap op school met speciaal toetsenbord. Ze heeft adhd en dcd. (ze zit op regulier basisonderwijs).
Nu hebben wij gisteren gesprek gehad met externe begeleiders interne begeleider en juffrouw en haar extra juf. Ze blijft dit jaar zitten. (zij weet het nog niet ben ook bang dat zij dit niet leuk gaat vinden). Ik ben hier ook wel een beetje verdrietig over. Ze hebben het vermoeden dat zij erngstige dyslexie heeft. Ze zit bijvoorbeeld nog steeds op avi start. Meer red ze niet. De toetsen heeft ze net gehad en scoort op alles een E. Ook is haar auditief geheugen zeer zwak. Dus het is heel erg moeilijk. We werken ook veel met pictogrammen.
Ik maak mij best zorgen om haar. Haar iq is gewoon gemiddeld. Maar het komt er met geen mogelijkheid uit. Iemand die in ongeveer het zelfde bootje zit??
 
Quote
Navigatie
RE: mijn dochter
Ano  schreef op: 07-02-2012 14:37:41
jouw dochter is zeg maar mijn doelgroep en ik schrik hier behoorlijk van. Wat zegt de ab-er hiervan.....
 
Quote
RE: mijn dochter
Even Zo..  schreef op: 07-02-2012 14:56:06
Ik vraag me echt af of jullie dochter wel op het reguliere onderwijs op d'r plaats is.
 
Quote
RE: mijn dochter
Happysinglemum  schreef op: 07-02-2012 15:00:31
Oh jee, wat een teleurstellend nieuws dan zeg. Kan me voorstellen dat je ervan baalt, zeker als je dochter dat ook niet leuk zou vinden.

Verder weet ik er heel weinig van en kan je helaas geen advies geven.

Sterkte
 
Quote
RE: mijn dochter
Monica Mv 2  schreef op: 07-02-2012 15:04:10

Quote Even zo..:
Ik vraag me echt af of jullie dochter wel op het reguliere onderwijs op d'r plaats is.



Om eerlijk te zijn dacht ik dit ook.

Heb je al eens op school besproken of een sbo geen beter alternatief is.

Ze komt bij kindjes dalijk in de klas die 2 jaar jonger zijn hé.

Mijn zoontje is van eind 2005 en zit nu in groep 3. Het sociaal emotionele aspect kan ook nog een rol gaan spelen eerdaags

Succes

 
Quote
RE: mijn dochter
Lente-m  schreef op: 07-02-2012 15:17:24
wat sneu, wat een zorgen.
Ik hoop dat jullie prettige en goede begeleiding krijgen en denk als eerste ook: is sbo niet beter?
 
Quote
RE: mijn dochter
Ingrid  schreef op: 07-02-2012 15:21:16
ik ga ook weer een gesprek plannen met juf ab-er extra.
ja dat vind ik ook erg dat ze straks met veel jongere kinderen in de klas komen. Ik heb uit zitten rekenen dat ze 13 1/2 is als ze dan klaar is met de basisschool. En er zitten dan ook kinderen van 11 jaar. Ik vind dit verschil wel heel groot.
Ze is nu nog erg gelukkig op school. Veranderingen zijn heel moeilijk voor haar. (bijvoorbeeld als wij op haar planbord hebben staan op maandag douchen en we doen dit zondag al. Dan is ze helemaal in de war. Dus school veranderen zal voor haar heel zwaar zijn. Maar als dat het beste blijkt komen we er wel doorheen)
ano wat raad jij mij aan??
 
Quote
RE: mijn dochter
Doemaarevenzo  schreef op: 07-02-2012 15:21:44

Quote monica mv 2:
[...]

Om eerlijk te zijn dacht ik dit ook.

Heb je al eens op school besproken of een sbo geen beter alternatief is.

Ze komt bij kindjes dalijk in de klas die 2 jaar jonger zijn hé.

Mijn zoontje is van eind 2005 en zit nu in groep 3. Het sociaal emotionele aspect kan ook nog een rol gaan spelen eerdaags

Succes



Ik ga eerste even hier op reageren maar wat een onzin zeg!
Ook mijn kind zit in deze situatie is blijven zitten is zeer moeilijk lerend,heeft een mega achterstand,scheelt 2 jaar met klas genootjes maar is een gewledig kind wat helemaal thuis hoort op regulier onderwijs!!!
 
Quote
RE: mijn dochter
Doemaarevenzo  schreef op: 07-02-2012 15:27:30
Lieve Ingrid,
Dan nu even een berichtje aan jou,wat een verdrietig nieuws hebben jullie te horen gekregen dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten.
Toch wil ik je even als mama van een kind met een rugzakje voor langdurig zieke kinderen,zware dyslexie (behoort tot de 10 procent van ernstige gevallen),wat altijd allemaal Etjes scoort wat is blijven zitten wat 2 jaar ouder is dan haar klasgenootjes,
Wat sociaal/emotioneel flink achterloopt,wat rekent op niveau van begin groep 7 toch je even vertellen dat mijn kind ondertussen in groep 8 zit.
En het na omstandigheden goed doet,dit wel door de inzet van Juffen,de ambulante begeidster en door de iber.

Een kind zoals jou kind en mijn kind hoeft niet per definitie thuis te horen op een SBO hoor en vind het dan ook van de zotte dat mensen dit meteen roepen.
Mijn kind zo namelijk ondanks haar handicap en zeer moeilijk lerend niet thuis horen op een sbo.

Door alle inzet van verschillende mensen gaat mijn dochter zelfs naar het VMBO-B/K al dan wel met een leerlingwegondersteuning.

Ik wil je met mijn verhaal alleen even een hart onder de riem steken en echt waar meid ook jou kind komt er vast!!!!
 
Quote
RE: mijn dochter
Doemaarevenzo  schreef op: 07-02-2012 15:29:14
Ingrid,
Mijn kind is nu 13 jaar en 3 maanden de jongste van haar klas is deze maand 11 geworden en dit geeft totaal geen problemen,het is maar net waar ouders zelf problemen van maken!
 
Quote
RE: mijn dochter
Ingrid  schreef op: 07-02-2012 15:39:58
dank je doemaarevenzo. Ik vind het ook heel moeilijk. Veranderingen zijn zeer moeilijk voor haar. Ze kan hier ook behoorlijk overstuur van raken. Ze heeft het nog steeds erg naar de zin op school. Ze vind het leuk om te gaan. Ze doet ook erg haar best. Ik vind het ook erg moeilijk om te zeggen dat ze naar een andere school zou moeten. Ze is een erg sociaal kind. Heel erg lief en heel erg zorgzaam.
Ik moet zeggen dat de juffrouws de ib-er en de extra juf heel hard knokken voor haar. Daar ben ik ook erg blij mee. Als ze hier kan blijven zie ik dat ook graag. Fijn om te horen dat de leeftijd geen rol hoeft te spelen.
Hoe reageert de klas verder op jou dochter?? Heeft ze veel vriendinnen etc?
Ik weet dat de wereld hard is en het is vaak nog geen eens de kinderen maar de ouders etc. Ik maak mij wel zorgen over de toekomst van mijn meisje. Ze houd nu al 3 jaar vol dat ze dokter wil worden. En ik heb haar nooit gezegd dat ze dat niet kan. Ik zeg haar altijd als jij dokter wil worden dat word jij dat. Ze kan alles bereiken wat ze zelf wil. Zo zou zij nooit kunnen fietsen werd er door artsen gezegd. Ze fietst nu alweer 1 jaar zelf op een normale fiets.
Ik ga nu mijn zoontje uit bed halen ik lees vanavond wel weer even verder.
 
Quote
RE: mijn dochter
Doemaarevenzo  schreef op: 07-02-2012 17:16:37
Hoi Ingrid,

Wat fijn dat jou meisje nog gewoon met plezier naar school gaat en zich fijn voelt op deze school,ik zou hier dan ook zeker voor waken maar zoals ik het lees gaat dat vast goedkomen.
Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat leren het minst belangrijke is zoals het kind waar het omgaat maar goed in haar of zijn vel zit!
Hier wordt er altijd gezegd dat het welzijn van het kind op de eerste plaatst komt.

De kinderen uit de klas van mijn dochter reageren heel erg goed!Zij hoort er helemaal bij,iedereen weet wat er aan de hand is en daar is nooit geen geheim van gemaakt zowel het lichamelijke probleem niet als het geestelijke probleem niet.Zij is volledig geaccepeert door haar klasgenoten zoals zij is.
Ook de ouders hier op school staan heel positief tegenover mijn kind!

Ook heb ik geleerd dat ik mij geen zorgen meer moet maken om te toekomst en ben altijd wel eerlijk geweest in wat zij wel of niet zou kunnen bereiken (bijv leerkracht of arts dat gaat hem niet worden en dat heeft niks met het leren te maken maar wel met de gezondheid!)

Ik denk dat openheid heel belangrijk is in deze situatie maar ben van mening dat jou dochter niet meteen een kind voor het sbo is!

 
Quote
RE: mijn dochter
Bianca  schreef op: 07-02-2012 17:33:44
Dat is heel moeilijk.
Maar alleen voor dyslexie moet geen reden van blijven zitten zijn, als ze eenmaal hulp krijgen dan schieten ze heel snel door.
Een voorbeeld mijn dochter met adhd en dyslexie is blijven zitten in groep 3 maar omdat ze eerst de resultaten van de medicatie wilden afwachten duurde het even voor ze in aanmerking kwam voor dyslexie test. uiteindelijk is ze begin groep 4 getest. En kon de hulp na de kerstvakantie gestart worden. Ze had toen avi 2 en heeft vandaag nog geen jaar therapie al E5 gehaald ze vliegt er nu doorheen en heeft al geen achterstand op haar klas wat betrefd lezen wel nog de spelling.
Als de school het nu aanvraagt kan ze nog voor de zomervakantie getest worden en dan na de schoolvakantie zou ze al hulp kunnen hebben. Ik zou dat als moeder eerst afwachten en je dochter nog die kans geven.
Vooral als ze met de rest wel meekomt. Vooral als een kind gewoon een normaal iq heeft is het sneu als ze blijft zitten.
dyslexie werkt door alles heen automatiseren is heel moeilijk voor dyslecten mijn dochter heeft een tafel kaart zo zielig om van die kinderen te verwachten dat ze alles maar zo uit hun hoofd opratelen. Ook met rekenen worden opdrachten voor haar voorgelezen door een stagaire zodat ze zich kan concentreren op het rekenen. Ze krijgt extra tijd en doet het nu zo goed, was toen destijds ook bang van laten ze haar niet nogmaals zitten omdat ze ondanks dat ze groep 3 nogmaals deed nmet veel moeite overging met avi 1.

Moeilijk is dat he als er meerderen problemen spelen. heel veel sterkte
 
Quote
RE: mijn dochter
Ingrid  schreef op: 07-02-2012 20:50:59
het is niet alleen dyslexie waarop ze blijft zitten. Ze krijgt nu al het hele jaar extra hulp ook buiten de klas. Ze volgt een eigen leerlijn . maar niets helpt. Ze krijgt ook logopedie maar dat word nu naar ruim 4 jaar tijdelijk gestopt vanwege dat hun ook niet verder komen. haar auditief geheugen is zo zwak dat ze nu niet verder kunnen gaan in groep 5. Zij zit met alles nog op begin groep 3. Ze krijgt al extra uitleg bij de juf. Extra lezen buiten de klas. ze krijgt al 4 keer 1 uur buiten de klas les.
ja het is heel moeilijk.
doemaarevenzo. Ik ben wel blij te horen hoe jou dochter het doet. Word ik wel iets positiever over hoe verder.
 
Quote
RE: mijn dochter
Doemaarevenzo  schreef op: 07-02-2012 22:54:27
Ik hoop dat jullie samen met jullie meisje hierin de juiste weg zullen vinden,het is geen makkelijke weg en ook een hele lange weg.
Maar ik heb geleerd dat er heel veel mogelijk is en dat met de juiste hulp deze kinderen heel ver kunnen komen.
Ik hoop met je mee dat jij hetzelfde kunt zeggen als wat ik nu kan zeggen en dat is ze heeft het toch maar mooi geflikt.

Hoop nog eens wat te lezen in de toekomst over jou meisje.Sucses en sterkte!
 
Quote
RE: mijn dochter
Ano  schreef op: 08-02-2012 10:12:20
even voor de mama's die heel hard SBO roepen.... dat gaat zo maar niet... Dit meiske heeft een rugzak en daarmee een beschikking voor speciaal onderwijs. Veel SBO scholen willen geen rugzak leerlingen omdat er voor deze kinderen andere voorzieningen zijn. Daarbij kan het SBO vaak minder bieden dan de reguliere scholen omdat ze veel minder geld krijgen voor een rugzakleerling.... kortom je moet je goed afvragen of de zorgbehoefte past bij het zorgaanbod van de school.

Als ik jouw verhaal goed begrijp ontwikkelt je dochter zich erg langzaam op alle gebieden. Wat zou een extra jaar daar in veranderen. Natuurlijk zou ze even bij zijn met de groep, maar kan ze dat tempo vast houden of moet je over 2 jaar weer er voor kiezen dat ze blijft zitten (wat niet eens kan..)?
Je kan school vragen een ontwikkelingsperspectief op te stellen. Op basis van haar leerresultaten en haar IQ en haar beperkingen kan an worden ingeschat waar ze uiteindelijk naar toe werkt. Daarna kunnen er tussenstapjes worden gezet. Om een goed ontwikkelingsperspectief op te kunnen stellen kan het ook wenselijk zijn om een groot psychologisch en didactisch onderzoek te doen. De grootste vraag is dan waarom komt de leerontwikkeling niet op gang. Je kan denken aan een dyslexieonderzoek, maar ook aan een leerstijlen onderzoek door neuropsychologisch onderzoek (dus hoe leert ze het beste). Ik zou niet zo snel doubleren, want daarmee los je het probleem wat er ligt niet op...

sterkte
 
Quote
RE: mijn dochter
Ingrid  schreef op: 09-02-2012 12:54:56
dank je wel ano voor je berichtje.

Mijn dochter kwam net thuis. Helemaal oververhit, boos en verdrietig. Vandaag lukt niets. Ik krijg mij fiets niet op slot. 2 jongetjes zeggen dat ik dom en stom ben. en ik wil slapen ik ben moe. Ze is ook daadwerkelijk in slaap gevallen. Naardat ik de juf heb gebeld en zij de juf ook gesproken heeft. De juf zei laat haar maar lekker op de bank gaan liggen. Hun merkte ook dat ze heel erg moe is. We zien haar morgen wel weer. Ja dit doet haar ziekte met haar. Ze is ook echt op. En een nacht slapen helpt niet. Ik heb voor volgende week een gesprek staan met de juf. De juf zou even de jongentjes aanspreken want dit wilde ze echt niet hebben.
Ik laat mijn meisje nu maar even lekker slapen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op mijn dochter
Naam
Bericht