Menu
 

Topic:

Integratie nieuwe hond bij hond

Belske  schreef op: 30-11-2015 00:24:44
Hoi, wij hebben sinds woensdag een tweede hond. 3 en een half jaar oud, teef, met geschiedenis (aangekocht als pup, na scheiding weer in de kennel, uitgeprobeerd als fokteef, bleek niet te voldoen en nu dus ter adoptie). Ontzettend lief, een allemansvriendje. Maar wij hadden al een adoptiehond, reu (van mijn moeder geweest, na haar overlijden bij ons) die het allemaal met lede ogen aanziet. Concreet: ze liggen te slapen op een halve meter van elkaar, maar als zij nog maar naar zijn speelgoed kijkt, wordt hij héél defensief. Dan haalt hij echt uit. Ook met eten kijken we heel goed uit dat meneer zich niet benadeeld voelt. Maar ik ben een beetje bang dat dit nooit goed zal komen... Mensen die tips voor ons hebben, zo dat de integratie vlot verloopt en we nog lang van beide dieren kunnen genieten?
 
Quote
Navigatie
RE: Integratie nieuwe hond bij hond
Kim Mv Sem  schreef op: 30-11-2015 07:53:05
Je had haar beter op neutraal terrein kunnen introduceren met hem, zijn huis is tenslotte zijn terratorium en dat wil hij "verdedigen"

Maar nu ze al in huis is zal ik als ik jou was eerst zijn speelgoed opruimen, ze in aparte ruimtes laten eten en vooral veel samen doen buiten de deur, lekkere lange wandelingen, speelveld waar ze lekker kunnen rennen enz.

Het is een kwestie van wennen maar als jij/jullie weggaan zou ik ze wel in aparte ruimtes zetten.

Misschien een hondendeskundige zoeken en hulp zoeken?

Komt vast goed maar blijf opletten!
Succes!
 
Quote
RE: Integratie nieuwe hond bij hond
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 30-11-2015 08:56:14
Precies wat Kim al zegt, dit had je vantevoren al moeten navragen en het beste was dan op neutraal terrein kennis laten maken. Ik zou het zeker de tijd geven, ze is er pas vanaf woensdag. Het kan makkelijk nog weken duren voor ze aan elkaar gewend zijn. Veel met ze naar buiten gaan zodat ze elkaar beter leren kennen op neutraal terrein. En ik zou zeker een specialist eens om raad vragen, die kunnen je daar nog het beste mee helpen.
 
Quote
RE: Integratie nieuwe hond bij hond
Mamajenti  schreef op: 30-11-2015 09:42:06
Dit is het moment waarop jij/jullie leiderschap moeten pakken. Jullie oude hond moet weten dat jullie de baas zijn en dit een nieuw gezinslid. Niet in mensentermen denken, maar in hondentaal. Als jullie willen dat hij deelt, corrigeer je het bezitterig gedrag en beloon je het ontspannen gedrag. Ga samen buiten spelen met een bal. Of neem een groot flostouw waar ze samen mee kunnen spelen.

Dit heeft tijd nodig, maar hoe jullie er mee omgaan kan heel veel verschil maken. En een hond voelt zich niet benadeeld, hij moet wennen aan de nieuwe samenstelling
 
Quote
RE: Integratie nieuwe hond bij hond
Smvn&d  schreef op: 30-11-2015 11:11:37
Beter had geweest op neutraal terrein, alleen met pups kan het direct in eigen huis.
Maar goed dat is nu te laat. Eigenlijk vind ik het best goed klinken hoor, voor 2 probleem honden. Ik denk dat je ze even tijd moet gunnen.
En ik zou juist niet de oude hond nu vollop gaan corrigeren, want hij is de baas, en laat dat zien, en als jullie je daar mee bemoeien, dan gaat hij de ander alleen maar meer als tegenstander zien.
Dit is een dominatie strijd, en dat lossen ze zelf wel op hoor. Ik zou het in de gaten houden, maar er niet teveel tussen gaan zitten.
Voor het teefje heeft eerst even rust en wen periode nodig, ze is denk ik wel getraumatiseert.
En voor de ander is het gek, ineens een hond erbij, ze moeten elkaar even leren kennen. Geef de oude hond wat extra aandacht, beloon hem als hij zich netjes opsteld tegen de ander. Maar ze moeten hier even door heen.

 
Quote
RE: Integratie nieuwe hond bij hond
Marron  schreef op: 30-11-2015 11:54:29
leg er niet teveel druk op dat maakt het alleen maar spannender. Observeer ze en kijk of er echt gevaar is.  Wat zie jij als uit halen? Bijten of alleen grommen. 

apart eten is prima dan hebben ze alle2 de rust om te eten en hoeven ze nix te verdedigen. Haal het speelgoed ff weg en creeer daar rust mee.

Geef je reu niet teveel extra aandacht  hij moet laten zien hoe de roedel in elkaar zit aan de nwe hond.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Integratie nieuwe hond bij hond
Naam
Bericht