Menu
 

Topic:

Continuerooster vs normaal rooster

Mama-van-aimy  schreef op: 25-11-2015 11:20:23
Bij ons op school hanteren ze een "normaal" rooster.

Maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag van 08.30 - 12.00 en van 13.15 - 15.15 uur
Woensdag van 08.30 - 12.30 uur.

Ongeveer 1x per 2 weken zijn de kleuters uit groep 1 en 2 op vrijdag vrij en 1x per zoveel tijd zijn ook de midden en bovenbouw op vrijdag vrij.

Nu bespreken ze ook op school hoe ouders denken over continuerooster.

Ik zie voornamelijk "beren op de weg". Mijn kids vinden het fijn om tussen de middag thuis een bammetje te eten en vooral voor mijn middelste dochter is het noodzakelijk om tussen de middag bij te tanken ivm hoofdpijnen. Ze blijven af en toe wel eens over, maar dat komt niet vaak voor. Voor het overblijven betalen wij wel dan kosten. Daarnaast gaan de kosten voor de BSO opvang voor ons flink omhoog. Nu hebben we voor 2 dagen korte opvang en dan worden het 2 dagen lange opvang. En dan heb ik nog niet eens gekeken naar het puntje leerkrachten.

Ik ben benieuwd hoe jullie staan ten opzichte van een normaal rooster vs continuerooster.

* Wat zijn voordelen/nadelen
* Moet je kosten betalen voor het verplicht overblijven op school?


 
Quote
Navigatie
RE: Continuerooster vs normaal rooster
An  schreef op: 25-11-2015 15:43:26
Het continurooster en vooral het 5 gelijke dagen rooster is er niet voor de kinderen en/of ouders. Het is puur vanwege een verandering in de CAO van het onderwijs.
Ik ben absoluut niet voor, zeker niet voor het 5 gelijke dagen rooster. Er wordt steeds meer en meer van kinderen verwacht. Er zijn niet voor niks zoveel kinderen met problemen. Door nog meer druk op school zal dit alleen maar erger gaan worden. 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jen9  schreef op: 25-11-2015 16:18:03
Ik heb nog maar 1 kind op t BO, maar ik ben voor continurooster, omdat ik vermoed dat t meer rsut geeft, meer effectieve eertijd en meer tijd om te spelen.

Maar ik heb makkelijk praten, die van mij zit al in groep 6. Maar denk dat t zelfs voor de kinderen in groep 1 rustiger is...
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Mama Van Drie  schreef op: 25-11-2015 16:49:31
Onze school is dit jaar ook overgegaan op continue rooster, dochter zit in groep 8 dus maakt niet zo heel veel meer uit.

Ze was gewend al die jaren tussen de middag thuis te eten en nu eet iederene op school, ook goed, even wennen maar dat gaat snel genoeg.

Gelukkig hebben ze geen 5 dagen rooster, de woensdagmiddag is nog een echte vrij middag en dus tijd om af te spreken voor spelen enzo.

Verder is het toch wel heel fijn dat ze half 3 al vrij is en zo blijft er meer middag over om ook af te spreken of eigen ding te doen.

Ik ben positief erover, jammer dat het niet eerder was.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Myself  schreef op: 25-11-2015 18:23:19
Onze jongste zit in gr 8 en hier is het niet, dus wij zullen het ook niet meer meemaken. Maar ik had het prima gevonden zo'n continurooster.
Geen gedoe meer op het werk met velen die op woensdag vrij willen.
Het geeft je als ouder zijnde ook wat meer mogelijkheden lijkt me , als je ergens heen gaat 's morgens hoef je niet te haasten om twaalf uur thuis te zijn, als je werkt zoekt onder schooltijd, ook net wat ruimer de tijd.
Een probleem is het gewone lesrooster nooit geweest, maar het was op sommige momenten wel flink haasten zeg maar.

 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Ik  schreef op: 25-11-2015 18:47:17
Bij ons is het continuerooster niet nieuw hoor, is in ieder geval al ruim 7 jaar zo en volgens mij al veel langer.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Frama  schreef op: 25-11-2015 19:15:13
Tja hier in het verleden ook wel eens moeten stemmen. Maar gelukkig nog niet genoeg stemmen voor continue rooster.
Hier een kind dat met overblijven niet at. Ze werd misselijk van hoe andere kinderen lopen te proppen en vies doen met eten.
Ook zou ik met late dienst ze de hele dag niet zien.
Dus ik hoop dat het hier nog evvn wegblijft dochter zit nu groep 7.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Annie  schreef op: 25-11-2015 22:51:34
Hier hebben ook bijna alle scholen een continurooster. Ik vind het ideaal. Zou niets anders willen. Het geeft mijn kinderen juist rust. Geen totale onderbrekening van je schooldag. De schooltijden op de school van mijn kinderen zijn volgens het 5-gelijke-dagen-model. Alle dagen van 8.30-14.15 uur. Heel helder en duidelijk. Er blijft meer dan genoeg tijd over om te spelen of af te spreken. Ook als ze moeten sporten. 

Er zijn ook scholen met continurooster die op woensdag-vrijdag eerder uit zijn bv 8.30-13.15 en andere dagen 8.30-14.30. 
Eigenlijk zijn er binnen het continurooster nog vele mogelijkheden. Misschien kan school daar ook naar kijken om de kosten in extra opvang te compenseren.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Made  schreef op: 25-11-2015 23:23:54
D dr nieuwe school heeft helaas geen continuerooster en daardoor heb ik kosten voor de overblijf voor 3 dgn per week. Dus mag wat mij betreft wel weer naar continuerooster. Voor de bso betaal ik al voor een hele middag dus dat zou hetzelfde blijven dan. Overblijven moet ze toch, dus hier zal er niet veel veranderen, alleen in mn portemonnee  
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Pien  schreef op: 26-11-2015 08:27:48
Mijn dochter die nog op de basisschool zit kent niet anders dan een continurooster. Toen zij in groep 1 begon was het net ingevoerd. Inmiddels zit ze in groep 7. Hier is het ma-do van 8.30 tot 14.15 en vrijdag tot 12.15. Ideaal!
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Kyla  schreef op: 26-11-2015 09:06:52
Bij mijn jongste op school is nu ook de discussie gaande. Pas de brief ingeleverd waar je kon aangeven of je voor of tegen bent.

Ik zie in ons geval alleen maar voordelen. Mijn zoontje blijft nu ook alle dagen over, niet omdat ik niet thuis ben, dat ben ik namelijk alle dagen. Juist omdat overblijven hem rust geeft. Net wat Melissa aangeeft. Fietsen, eten, 10 minuutjes voor zichzelf en dan moet hij alweer op de fiets en weer wennen aan school. En dan is hij nog makkelijk. Ik zou willen dat er een continu rooster was toen mijn oudste nog op de basisschool zat. Op een gegeven moment stonden er overblijfouders voor de groep (ook nog iedere dag een ander duo) die hem totaal niet snapten en geen rekening konden houden met zijn gebruiksaanwijzing, waarvoor alle begrip trouwens. Maar thuis eten was ook niks, want weerstand tegen verandering betekende niet meer naar school willen omdat hij niet kon schakelen. Zijn boterham eten bij zijn eigen leerkracht was voor hem veel beter geweest.

Hier willen de zwemschool en diverse sportverenigingen, muzieklessen enz. zelfs aanpassen op een evt. continurooster, dus de tijden vervroegen, dat zou qua logistiek ook een stuk makkelijker zijn. Met eten dus enzovoorts.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Harleysmama  schreef op: 26-11-2015 09:34:05
Hier willen ze het in gaan voeren in het nieuwe schooljaar. Dus 2016/2017. Dit betekend 5 gelijke dagen tot 14:00. Ik heb hier geen problemen mee. Lekker op tijd klaar en genoeg tijd in de middag nog met vriendjes af te spreken.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Chloe  schreef op: 26-11-2015 09:36:13
hier ook continurooster. Zie alleen maar voordelen. 2 keer de overgang thuis/school en het haasten met ophalen/brengen/snel eten zou voor mijn kinderen en mijzelf echt niet werken. In mijn ogen is een school zonder continurooster ook echt uit de tijd aan het raken, is nog gericht op een tijd waarin moeders meestal niet werkten.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Vera  schreef op: 26-11-2015 11:20:55
hier zijn ze bezig met de overstap van continurooster met en proef.
Ik zie voor mij als ouder alleen maar voordelen. Ik mis het haasten van halen en brengen tussen de middag NIET. 2 van de 3 kinderen vinden het ook heerlijk om op school te blijven. Ook is het starten van de middag een stuk rustiger p school. iedereen is er nog dus ze starten gelijk en niemand druppelt nog binnen. ook zijn de kinderen door het op school blijven minder druk omdat ze geen 'haast' ervaren. Alleen de docenten kalgen bij ons steen en been ,ze vinden het ook te onrustig en nuttigen hun lunch met de kinderen. Dit betekend ook voor hun geen rust moment meer.
Mijn oudste is ook niet enthousiast. We hebben het geprobeerd maar de juf heeft me geadviseerd om het niet meer te doen en eventueel langzaam op te bouwen. De dag is te lang en te onrsutig voor hem. Hij krijgt te wenig tijd om te eten en eet dus ook bijna niet. Hij komt nu zelf naar  huis gefietst tussen de middag en heeft dat stukje rust en aandacht ook echt nodig om smiddags nog tot leren te komen.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Marli  schreef op: 26-11-2015 12:44:19
Hier ook continue 8.30 - 14.30 en wo 8.30 -12.15 (onderbouw heeft op vrijdag tot 11.45 les).
Bij ons bleven ze al over; de kosten van 3x overblijf tegen 1x een uur langer BSO konden we eigenlijk tegen elkaar wegstrepen.

Groot voordeel wordt hier wel genoemd dat na de middagpauze de leerkrachten niet meer eerst allerlei brandjes moeten blussen. Ook hier bleef zo'n 75% van de school over, dan is 5 kwartier lang en vaak kwamen ze dus na de pauze met onrust en ruzietjes de klas weer in. Nu hebben ze een half uur; even eten en dan uitrazen; volgens mij heeft de onderbouw zelfs een langere pauze tussen de middag.
De oudste zit in combi-klas 3-6; het kwartier zonder groep 3 gebruiken ze juist voor lastigere dingen/lessen.

Bij ons op school hebben ze eerst discussieavonden gehad waarbij beide 'partijen' (ouders en leerkrachten) hun voors-en tegens uit konden spreken. Na deze avonden is er een enquete gehouden waarbij de meerderheid aangaf toch voor continue te willen gaan.

Ik heb laatst nog gevraagd aan verschillende leerkrachten hoe het nu beviel; zij hadden even moeten wennen, maar vonden het wel een stuk rustiger zo.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Even Zo Graag  schreef op: 26-11-2015 17:22:00
Hier ook continue rooster en ik zie alleen maar voordelen... geen geren EN gehaast meer tussen de middag... geen kids meer die NIET twee keer naar school willen (ochtend en middag)  .. Ze mogen overigens wel naar hui maar dat doet niemand   isaar half uurtje... ik vond het toen ze nog geen continueren hadden erg onrustig en erg veel gehaast.. nu veel meer rust ook voor de kids...  en ze zijn lekker om kwart voor 3  vrij..... en nog wel elke woensdag middag vrij... het is bij ons nu 3 jaar en ik hoor overwegend positieve reacties.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Narim  schreef op: 26-11-2015 18:09:40
Mijn zoontje van 5 weet niet beter dan continurooster en het bevalt mij erg goed. Ze bouwen het op zijn school op per leeftijd: de vierjarigen blijven niet op school eten maar zijn elke dag om 12.30 uur uit (ook handig voor eventueel middagdutje). De vijfjarigen blijven 2 dagen tot 14.30 uur (met lunch in de klas) en vanaf zes jaar 4 dagen tot 14.30 uur. Ik vind het perfect zo.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Mamsie  schreef op: 26-11-2015 19:00:20
Wij kregen wel eht 5 dagen model, en juist dat het elke dag hetzelfde is, vind ik een voordeel.
Kinderen waren daardoor elke dag om 14.00 uit.
Gaf veel meer rust, in de ochtend de zaakvakken en in de middag de creative vakken.
Hier echt alleen maar voordelen ook qua concentratie.
Ik zag ook veeeeeeel beren, heb ze allemaal in hun hok gezet!
Ik vond het juist drukverlagend op school. Vooral omdat ze ook lekker vroeg uit zijn.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Corine  schreef op: 26-11-2015 19:36:05

Quote Narim:
Mijn zoontje van 5 weet niet beter dan continurooster en het bevalt mij erg goed. Ze bouwen het op zijn school op per leeftijd: de vierjarigen blijven niet op school eten maar zijn elke dag om 12.30 uur uit (ook handig voor eventueel middagdutje). De vijfjarigen blijven 2 dagen tot 14.30 uur (met lunch in de klas) en vanaf zes jaar 4 dagen tot 14.30 uur. Ik vind het perfect zo.


@Narim; ik vind het wel grappig dat je dat als voordeel noemt, zou voor mij een absoluut nadeel zijn.
Stel je hebt de kinderen kort op elkaar dan kun je voor je 4jarig om 12.30 bij school staan, en  voor de anderen om 14.30

Hier nog geen continurooster, ik zou het persoonlijk niet heel erg vinden.
Nu hebben ze hier ma,di,do, vr 8.30-12 & 13.30-15.30
tot groep 4 wo 8.30-11.30, vrijdagmiddag vrij
vanaf gr 5 wo 8.30-12.15

In groep 5 (8jarigen) zijn de meesten kinderen wel zover dat ze alleen naar huis kunnen en anders wordt het tijd om het ze te lerenen dan is het maar 1a2x in de week
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Mamami  schreef op: 26-11-2015 21:24:22
MIjn oudste heeft ASS en ik was ook bang dat eem continurooster voor hem te veel zou zijn, en dat hij de tijd tussen de middag thuis nodig heeft, maar het tegendeel is waar, hij vindt het een stuk prettiger om op school te blijven. Ik moest er wel even aan wennen, ik werk aan huis en maakte het tussen de middag altijd gezellig met tafel dekken, tosti eten of lekkere broodjes, dat mis ik wel.

Hier nu al een tijdje ma-di-do-vrij van 08.30 - 14.15, woensdag van 08.30 - 12.30
We gaan volgend schooljaar over naar 5 dagen model
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Made  schreef op: 27-11-2015 08:28:24

Quote Corine:
[...]
@Narim; ik vind het wel grappig dat je dat als voordeel noemt, zou voor mij een absoluut nadeel zijn.
Stel je hebt de kinderen kort op elkaar dan kun je voor je 4jarig om 12.30 bij school staan, en  voor de anderen om 14.30

Hier nog geen continurooster, ik zou het persoonlijk niet heel erg vinden.
Nu hebben ze hier ma,di,do, vr 8.30-12 & 13.30-15.30
tot groep 4 wo 8.30-11.30, vrijdagmiddag vrij
vanaf gr 5 wo 8.30-12.15

In groep 5 (8jarigen) zijn de meesten kinderen wel zover dat ze alleen naar huis kunnen en anders wordt het tijd om het ze te lerenen dan is het maar 1a2x in de week



Voor ouders die thuis zijn en voor het kind ideaal, maar hoe moet je dat oplossen als je werkt  bso is zo vroeg nog niet open en kdv mogen ze niet meer heen met 4
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 27-11-2015 09:47:54
ik ben natuurlijk niet anders gewend met mijn kids op speciaal onderwijs blijven ze standaard op school eten en dat is ook om de reden dat het voor de kids wat rustiger is.
maar voorheen las en zag ik fotos bij jolanda op fb met de hele lunch al gezellig klaar en dan oh da wil ik ook hahahah weet dat hier de meeste scholen in de omgeving continu geven zeg maar dus als joris naar gewoon onderwijs had gegaan dan was dat toch hetzelfde gebeleven of ik had hem dan specifiek op de school moeten zetten.
kan me wel voorstellen voor werkende ouders dat het een probleem is.
voor de leerkrachten is het alleen positief zo kunnen ze tot 5 uur schoolwerk en dan meschien ook naar huis om rustig te genieten van hun avond alhoewel ook natuurlijk niet altijd het geval is.

 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Linda020800  schreef op: 27-11-2015 10:03:58

Quote Made:
[...]

Voor ouders die thuis zijn en voor het kind ideaal, maar hoe moet je dat oplossen als je werkt  bso is zo vroeg nog niet open en kdv mogen ze niet meer heen met 4




Bij ons zit de BSO locatie aan de school vast de tijden voor BSO worden aangepast aan de schooltijden, ideaal
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Melissa  schreef op: 27-11-2015 10:12:59
Bij mijn kinderen op school zit de bso ook intern. Die hebben een lokaal voor zichzelf en gaan dus open wanneer de eerste kinderen vrij zijn.
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Narim  schreef op: 27-11-2015 10:19:56

Quote Corine:
[...]
@Narim; ik vind het wel grappig dat je dat als voordeel noemt, zou voor mij een absoluut nadeel zijn.
Stel je hebt de kinderen kort op elkaar dan kun je voor je 4jarig om 12.30 bij school staan, en  voor de anderen om 14.30

Hier nog geen continurooster, ik zou het persoonlijk niet heel erg vinden.
Nu hebben ze hier ma,di,do, vr 8.30-12 & 13.30-15.30
tot groep 4 wo 8.30-11.30, vrijdagmiddag vrij
vanaf gr 5 wo 8.30-12.15

In groep 5 (8jarigen) zijn de meesten kinderen wel zover dat ze alleen naar huis kunnen en anders wordt het tijd om het ze te lerenen dan is het maar 1a2x in de week



Toevallig ben ik op woensdag en vrijdag vrij. Op woensdag zijn alle kinderen 12.30 uur uit Alleen op vrijdag hoef ik straks (met mijn tweede op school) drie keer naar school (net als ouders zonder continu rooster).
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Narim  schreef op: 27-11-2015 10:21:49

Quote linda020800:
[...]


Bij ons zit de BSO locatie aan de school vast de tijden voor BSO worden aangepast aan de schooltijden, ideaal



+1
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Jen9  schreef op: 27-11-2015 17:46:17
BSO gaat dan ook zo vroeg open hoor dat is verplicht ;-)
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Bepje  schreef op: 27-11-2015 18:58:31
Wij nhebben het nog niet maar het lijkt mij heerlijk. Nu blijven ze met tegenzin over en dan zou de overblijftijd veel korter zijn. Bovendien is om 14:00 al uit ook fijn want dan hebben ze nog een lekker lange middag. Zelfs voor de economie is het goed want dan maakt het niet meer uit op welke dag je werkt en hoeft niet iederen perse op woensdag vrij te zijn, de files spreiden dan misschien wat meer. Ook sportclubs kunnen veel makkelijker roosteren. Van mij mag het !
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Marli  schreef op: 28-11-2015 08:23:45
Bepje, dan ga je uit van een 5x hetzelfde model. Wij hebben wel de woensdagmiddag vrij. 
 
Quote
RE: Continuerooster vs normaal rooster
Bepje  schreef op: 28-11-2015 10:40:49
Ja dat klopt 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Continuerooster vs normaal rooster
Naam
Bericht