Menu
 

Topic:

Zo'n ophef over de cito

Mv E.l.s  schreef op: 07-02-2012 10:54:09
Ik probeer er zo laconiek mogelijk over te doen, maar mijn dochter is helemaal besmet geraakt. Vandaag de grote cito-toets groep 8. Waarom moet daar zo'n ophef over gemaakt worden? Advies voor vervolgonderwijs krijgen ze bij ons op school al voor de cito-toets. (Jeugd)journaal, nu.nl, en niet te vergeten de school en haar juf maken het zo groot, je zou er ook nerveus van worden. Het gevolg is dat mijn dochter vanacht bar slecht geslapen heeft en bloednerveus was. Hopelijk is het morgen anders.
 
Quote
Navigatie
RE: Zo'n ophef over de cito
3prachtkinders  schreef op: 07-02-2012 10:58:42
Vanmorgen zelfs op het ontbijtnieuws (rtl4), zelf ken het niet, heb het nooit gehad, werd toen getest op speciaal middelbaar onderwijs.

Met de gewone cito's vind ik al veel ophef, van de juffen en school. Ik vertel mijn kinderen, dat ze niet meer dan hun best kunnen doen.

Vind het soms belachelijk voor woorden.
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Anmv3  schreef op: 07-02-2012 11:09:16
ik denk dat er in de media veel ophef over wordt gemaakt omdat het veel kinderen aangaat en daarmee ook de ouders marjolein heeft vandaag ook cito en is gelukkig niet zenuwachtig..had het wel verwacht trouwens..ik heb er wel een beetje buikpijn van..je wilt toch een goede score voor je kind, ook al is de vervolgopleiding al wel duidelijk..gewoon voor haar zelfvertrouwen..
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Flower  schreef op: 07-02-2012 11:11:24
hier moet de ouste ook cito groep 8 doen.
gisteren zijn ze bij ons begonnen.
hier in huis gaan we er heel laconiek meeom, en mijn dochter gelukkig ook.
op school proberen ze het wat gezellig te maken.
ze mogen snoep en extra drinken mee.
en vanmiddag gaan ze schaatsen, ze gaan gewoon donderdag verder met de cito omdat ze morgen ehbo hebben.

de afgelopen weken hebben ze veel oefentoetsen gehad, dus eigenlijk vallen ze gewoon in herhaling.

jammer idd voor kinderen die er wel gevoelig voor zijn dat er zo'n ophef over gemaakt wordt.
op tv en zo
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Mariėtte35  schreef op: 07-02-2012 11:18:08
Hier geen CITO toetsen gehad bij onze meiden in groep 8. Hier krijgen ze in groep 7 een NIO toets en aan de hand daarvan komt er een advies uit. Onze oudste zit nu in examen jaar Kader en de jongste dochter is net in september begonnen op het voortgezet, zij kreeg eigenlijk het advies TL/HAVO maar omdat ze zelf erg gemotiveerd was en dus graag naar HAVO/VWO wilde heeft ze dat advies gekregen. Na de kerstvakantie is ze overgestapt naar het Gymnasium, ze had hele mooie cijfers en school vond dat ze op het Gymnasium thuis hoorde
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Son  schreef op: 07-02-2012 11:18:41
onder druk presteren
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Patries73  schreef op: 07-02-2012 11:22:17
mijn dochter heeft vorig jaar de cito gehad. Helaas heeft ze die door de zenuwen verprutst. (hoeveel we haar ook op het hart gedrukt hadden dat de cito niet doorslaggevend zou zijn).
Wat voor haar nog rotter was, is dat de leraar van groep 8 in haar geval wel de citoscore heeft opgevolgd.
Nu zit ze dus een niveau te laag. (haalt voornamelijk 10-en en 9-s). En doordaar kon ze niet naar de school waar ze heen wilde.
Natuurlijk heb ik het aangekaart op zowel de basisschool als op het voortgezet. Voortgezet zegt dat ze het advies van de basisschool overnemen, en de basisschool zie gewoon, tsja ze kan zat havo/vwo aan, maar toch geef ik tl/havo advies.
Het was gewoon ook treiterwerk van die school hoor. Ze konden het niet verkroppen dat ik haar broertjes naar een andere school heb overlaten gaan. (ivm andere problemen, maar da's weer een ander verhaal)
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Patries73  schreef op: 07-02-2012 11:23:30
oja, en overstappen naar havo/vwo kan ze nu nog niet, dat kan pas aan het einde van het schooljaar......
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Happysinglemum  schreef op: 07-02-2012 11:29:43
Oh wat vervelend Patries, wat oneerlijk zeg. Raar hoor.

TO, vervelend dat je dochter er zo zenuwachtig onder is. Ik zou zelf zo nuchter mogelijk proberen te blijven alsof het gewoon een proefwerkje is ofzo.

Maar hoe dan ook is het wel spannend en ik begrijp best dat ze er aandacht aan besteden.
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Caatje  schreef op: 07-02-2012 11:31:10
Ik hoor net op het nieuws dat verschillende scholen niet in kunnen loggen op de cito-toets. Het is wat voor die kinderen; is het eindelijk zover, lukt het niet.
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Mv E.l.s  schreef op: 07-02-2012 11:34:44
Ik probeer er ook zo nuchter mogelijk mee om te gaan en te doen alsof het een gewone proefwerk is. Maar bij een gewone proefwerk mag ze geen boek, drinken, kauwgom meenemen, komt niet op het journaal, je hoeft niet naar een apart lokaal etc.
Ze heeft haar zinnen gezet op een bepaalde school. Het advies daarvoor heeft ze ook gekregen en ze zal er ook naartoe gaan, maar ze denkt dat wanneer ze de cito erg slecht maakt, dit niet door zal gaan.

Wat erg Patries
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Mv E.l.s  schreef op: 07-02-2012 11:37:12
Volgens mij heeft onze school een papieren cito-toets, maar zal het zo wel horen.
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Mariėtte35  schreef op: 07-02-2012 12:26:15

Quote patries73:
oja, en overstappen naar havo/vwo kan ze nu nog niet, dat kan pas aan het einde van het schooljaar......



doen ze dat sowieso dan niet bij jullie op school?
Onze oudste is op basis begonnen, ook doordat ze de NIO toets had verpruts door de zenuwen. Voor de kerstvakantie bleek dat ze Kader makkelijk aankon en mocht dan de overstap maken echetr is haar mentor het toen vergeten en moest ze alsnog wachten tot na de zomervakantie. Ze is leerjaar 2 dus uiteindelijk in Kader begonnen en doet dit jaar haar eind examen.

Onze 2de dochter is op HAVO/VWO begonnen en is na de kerstvakantie naar het Gymnasium gegaan zij had ook alleen maar 10-en en 9's, zij zit nu in het 1ste jaar
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Patries73  schreef op: 08-02-2012 09:41:18
er was geen plaats in de havo/vwo klassen. Ze moet dus tot het nieuwe leerjaar wachten voordat ze kan doorstromen.
Ergens is dat een beetje raar, want er is wel iemand van havo/vwo teruggezet bij haar in de klas tl/havo. Dus als je het simpel bekijkt, hadden ze gewoon van plaats kunnen ruilen.
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Mariėtte35  schreef op: 08-02-2012 13:56:45
Nou idd dan hadden ze zo van plaats kunnen wisselen.
Hier worden op school altijd kinderen overgeplaatst na de kerstvakantie als blijkt dat het kind thuis hoort in een andere klas. Hier wordt bij voorbaat al rekening mee gehouden. Nu waren er totaal 7 kinderen van verschillende HAVO/VWO klassen overgeplaatst naar het Gymnasium. Deze 7 kinderen zijn dan weer verdeelt over de 2 Gymnasium klassen
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Patries73  schreef op: 09-02-2012 11:17:13
ik vind het ook erg jammer dat ze moet wachten. Ze verveelt zich soms gewoon in de klas. Dingen voor oa engels leert ze niet eens, en komt dan nog met (meestal) een 10 in huis. Ik had ook gedacht dat scholen daar wel rekening mee zouden houden. Maar helaas. Ik weet wel dat de klassen op havo/vwo idd erg vol zitten. (ze heeft daar vriendinnen zitten, die dat ook wel bevestigen)
Volgende week krijgt ze haar rapport weer.
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Patries73  schreef op: 24-02-2012 14:55:59
nou heel goed nieuws voor mijn dochter. Tijdens de rapportvergaderingen op school is zij uitvoerig besproken. En ze mag nu beginnen op havo/vwo. Er werd nog nadrukkelijk bij gezegd dat dit een unicum is. Meestal gebeurd het alleen na afloop van een schooljaar. Ze is aan de ene kant heel erg blij, en aan de andere kant gaat ze natuurlijk de vriendinnen missen die ze nu heeft. Maandag 5 maart begint ze. Ze is vandaag wezen kennismaken en ze zei me al dat de nieuwe klas haar ook erg aardig lijkt. Het is wel een klas met veel leerlingen. (31).
Ben zo blij voor haar, en natuurlijk ook heel erg trots.
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Son  schreef op: 24-02-2012 15:00:03
ooh ik zou dat als ouder helemaal niet leuk vinden...Dan mis je het leukste gedeelte van de basisschool tijd. Het samen afscheid nemen, samen op kamp, samen de eindmusical. Daar heb ik zulke leuke herrinneringen aan... Nee mijn keuze zou het niet zijn.

Maar wel knap van dr natuurlijk en snap dat je trots bent !
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Tessa_mv2  schreef op: 24-02-2012 15:01:50
Patries, wat super voor je meisje!

Son, patries haar dochter zit niet meer in groep 8 hoor.
Dan zou ik ook zeker niet eerder door laten gaan.

 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Son  schreef op: 24-02-2012 15:03:17
oooh dat is mij ontgaan...sorry
 
Quote
RE: Zo'n ophef over de cito
Patries73  schreef op: 29-02-2012 14:13:25
Son, dat maakt niet uit. Als ze nog in groep 8 had gezeten, dan had ik haar ook nog niet laten gaan.
Toen ze in groep 8 zat, wilde ze in april nog graag naar een andere school overstappen, maar dat heb ik toen tegengehouden. De resttijd was me toen te kort. Als ze eerder had gezegd dat ze daar weg wilde, had ze van mij gemogen. (haar broertje is in april wel van school gewisseld, hij zat toen in groep 3)
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zo'n ophef over de cito
Naam
Bericht