Menu
 

Topic:

zwemles..zucht

Nelle  schreef op: 15-11-2015 15:15:31
Hoi
Onze zoon zit sinds januari op zwemles. In het begin was het steeds huilen en onzeker, maar na een tijdje begon hij het toch leuk te vinden en vooruitgang te boeken.
Bij ons krijg je de score via een app, aan de hand van smileys heel leuk en het werkt stimulerend voor onze zoon. De badmeester is niet heel stipt met invullen; gebeurt soms wekenlang niet en de badmeester is behoorlijk kritisisch (wat ik begrjip)

Nu zit hij in de middenfase, die schijnt ook het langst te duren. Ze zijn druk met de borstcrawl , rugcrawl duiken ed te oefenen en de techniek goed onder de knie te krijgen.
De laatste weken heeft onze knul geen zin meer; hij is ook bang dat hij verdrinkt en krijgt toch steeds water binnen. 

De scores zijn al 3 maanden niet verbeterd en het wordt een beetje frustrerend..het kost ook wat en als je geen vooruitgang boekt is dat niet leuk.

Afgelopen vrijdag heeft hij een halfuurtje prive les gehad en daarna zijn gewone zwemles (drie kwartier) en naar mijn idee ging dat aardig en ook de badmeester leek positief. maar toch geen verbetering geboekt. Jammer vind ik het.

Ik wil gewoon doorzetten hoor! Maar ik ben ook wel benieuwd naar andere ervaringen.
In de schoolvakanties gaan we wel zwemmen maar ik vraag me af of ik zelf verder meer kan doen, zonder het teveel te pushen. We hebben het er thuis verder niet echt over, wil hem niet het gevoel geven dat hij onder druk moet presteren. We weten ook dat er gemiddeld wel 1,5 jaar voor staat. Maar tov zijn eigen groepje begint hij nu wel opvallend achter te lopen, hij gaat dat zelf nu ook zien omdat er kinderen zijn die al met een t shirt aan mogen oefenen.
Het is lastig, want hij mag van ons echt op zijn eigen tempo gaan, maar ik ben bang dat hij te onzeker gaat worden en dat dat averechts gaat werken..

Sorry voor het lange verhaal!
 
Quote
Navigatie
RE: zwemles..zucht
Ma Dalton  schreef op: 17-11-2015 15:13:13
Ik vraag alle lessen na de les nog even na of er iets is wat we zelf met vrijzwemmen kunnen oefenen. Dat geeft inzicht of er echt geen vooruitgang is of dat het alleen maar zo lijkt. IK vind sinds januari bezig zijn op deze leeftijd nog niet verschrikkelijk lang, zeker niet als hij bang is.
Ik zou niet stoppen. Ik zou eerder zelf vaker tussendoor eens met hem gaan zwemmen. Vaak kun je als ouder 1 op 1 heel wat van dit soort angsten spelenderwijs wegnemen en het ook een stuk  leuker maken om te zwemmen..
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nellemv2  schreef op: 23-11-2015 00:01:50
Vandaag hebben we samen gezwommen en spelenderwijs wat geoefend met zwemmen,  maat tjonge...wat ziet het er nog slecht uit! Dat heb ik uiteraard niet laten merken hoor; steeds wel dikke duimen gegeven en laten zien hoe ik het doe. 
Maar goed,  hij wilde liever lekker spelen en spetteren dus ik heb het maar gelaten...

We blijven gewoon regelmatig gaan, is ool gewoon even quality time met elkaar. 

Hij was trouwens toch iets vooruit gegaan... in zijn score van 58 naar 61% ..

Liefs
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Chloe  schreef op: 23-11-2015 03:13:29
Mijn zoontje is nu bijna 3 jaar bezig en hoop dat hij eindelijk in januari mag gaanafzwemmen voor zijn A Hij is erg gevoelig en nogal angstig, heeft tot enkele maanden geleden absoluut niet met zijn hoofd onder water gedurfd. Was ook erg bang om te verdrinken. Dochter was veel sneller en veel minder angstig. De 1 is nu eenmaal sneller dan de ander. Hier gaat het gelukkig heel relaxed, ik ken het gedoe met scores in % ook gelukkig absoluut niet. Zou dat niet prettig vinden en zoon zou daar nog meer gestresst door raken. Ze worden hier altijd gewoon positief benaderd, krijgen vooral te horen wat er allemaal wel goed gaat en worden aangemoedigd.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Dano  schreef op: 23-11-2015 07:44:38
Wat waren jullie nog laat ( of vroeg ) wakker 😂
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Mamajenti  schreef op: 23-11-2015 09:27:59
Waarom kijk je zo naar de vooruitgang? Waarom vind je het er slecht uitzien? Durft hij meer in het water dan een half jaar geleden? Is hij als je vrij zwemt al bezig met het maken van slagen, ook al ziet het er nog onhandig uit?

Dan zit er toch vooruitgang in!

Hier een knul van 5 die nu een half jaar op zwemles zit. Als we vrij zwemmen lijkt het nog nergens op qua zwemslag, maar je ziet dat hij met zijn benen veel actiever is dan voorheen en hij is veel zelfredzamer! 

Zijn broer heeft ruim een jaar over zijn A gedaan, maar die begon een jaar later dan hij en in het begin was het net zo spetteren als de jongste nu doet. Helemaal prima!
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Janine  schreef op: 24-11-2015 13:53:56
Onze dochter zat 15 maanden op zwemles en bleef maar in het ondiepe bad zitten met de bandjes en kurken om, ze was er onzeker volgens de badmeester ze deed alles al laatste en liep bijna de hele zwemles en er werd niks van gezegt. 
Ik was er toen zo klaar mee en heb toen ergens anders een email heen gestuurd.
We konden toen komen om proef te zwemmen, ze moest het diepe in zonder bandjes en kurkjes , ze zwom zo naar de overkant ging zo goed zijn er de volgende dag gelijk begonnen nu 6 lessen later zit ze al in het laatste bad en doet nu alles als eerste vd groep.
Hier heeft ze zwemles van 2 uur klinkt lang maar ze vind het geweldig.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Jomi  schreef op: 24-11-2015 15:56:11
Als je op een doodpunt zit en het ligt niet aan de zwemschool dan kan je het maar beter loslaten en het gewoon zien als een hobby. Hij gaat gewoon lekker 1 keer in de week lekker zwemmen.

Hier heeft de oudste er 1,5 jaar overgedaan voor zn A diploma.
De jongste heeft nu zijn A en gaat over 2 weken voor B, ook 1,5 jaar.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Cindy Mv F&f  schreef op: 24-11-2015 16:19:36
in februari is mijn dochter 3 jaar aan het zwemmen

voor haar a diploma heeft ze bijna 2.5 haar mee gedaan. maar we zijn ook bij haar doorverwezen naar een fysiotherapeut. dit heeft ontzettend geholpen, ze heeft moeite met haar armen en benen samen gecontroleerd bezig te houden. toen we twee oefeningen naar huis kregen en dit elke dag deden oefenen ging ze als een speer naar boven.

ze heeft ook mogen oefenen in de b groep toen ze nog geen a had. dit om haar te stimuleren tot gemotiveert blijven verder te gaan en heeft ook mee geholpen

nu heeft ze haar B diploma gehaald en nu 3x geweest voor c. de badmeester verwacht dat ze gewoon het aantal gemiddeld lessen nodig zal hebben. alles lukt behalve nog de koprol in het water, zodra ze deze door heeft zal het snel gaan
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 17-06-2016 18:01:42
Even  een update; Ferron gaat morgen proefzwemmen!
Nog wel een beetje spannend want de borstcrawl is nog een beetje een dingetje..we zullen het zien! 

Maar het einde voor A lijkt dan eindelijk in zicht..
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Dano  schreef op: 17-06-2016 19:05:31
🎉🎉🎉 successsss! Spannend
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Caithy  schreef op: 18-06-2016 15:51:20

Quote Nelle:
Wat een verschillen zeg...! Hier zijn het al kleine groepjes en kost het 12,75 voor drie kwartier (!!)

Ik zit te denken om december even een pauze in te lassen en die lessen weer in januari te gebruiken zodat hij een paar weken twee keer per week kan gaan. Ook wil ik af en toe een op een met hem gaan zwemmen om het leuk te houden. 

Ik vind het lastig...het moet wel leuk blijven! 



Stoppen zou ik zeker niet doen. Het is heel vervelend maar sommige dingen moeten nu eenmaal. 
Mijn zoon gaat binnenkort voor zijn b en is bijna 7. Heeft 1 jaar bij een zwemschool gezeten, ik was niet tevreden en toen naar een andere en heeft daarna een half 6 zijn A diploma gehaald en nu 3 mnd later zijn B.

 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 18-06-2016 20:46:29
Proefzwemmen gehaald, volgende week afzwemmen 🎉🎉
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Dano  schreef op: 18-06-2016 20:50:44
YES ! Wat zul je blij zijn 🎉🎉🎉🎉
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 18-06-2016 20:53:18
Ja absoluut Dano!! Ik was nog zenuwachtiger dan hem zelf en de borstcrawl ging echt zo goed! Mijn mond viel echt open haha!

Ik ben ZO trots!
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 26-06-2016 15:23:51
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Dano  schreef op: 26-06-2016 17:19:54
🎉🎉🎉🎉🎉🎉💐💐😀😀😀👍👍
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Jen9  schreef op: 26-06-2016 19:35:07
Gefeliciteerd! 🙋 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Ils33  schreef op: 26-06-2016 20:20:48
Knapperd!  super gedaan!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op zwemles..zucht
Naam
Bericht