Menu
 

Topic:

pup blijft blaffen in bench

Moortje  schreef op: 11-11-2015 20:04:28
hoi meiden wie heeft voor mij de gouden tip?
we hebben een pup die maar niet kan wennen aan de bench.
s,nachts gaat hij na een half uur blaffen en janken eindelijk slapen,maar door de dag als ik hem even in de bench zet breekt hij de bench compleet af,aan 1 stuk door blaffen! ik maak me daar best zorgen over dat de buren gaan klagen.
ik heb al knuffel erin,wekker,oud t-shirt van mij,deken erover,lekkers,kruikje.
als door de dag de bench open staat gaat hij er zelf inliggen,maar als het deurtje op slot is jeetje.
ik heb al extra 1 week vrij gepakt,maar volgende week moet hij toch echt alleen zijn paar uurtjes!
 
Quote
Navigatie
RE: pup blijft blaffen in bench
Rivieramvb  schreef op: 11-11-2015 20:15:45
en open laten?
die van ons deed dat ook en vond het echt niet fijn om opgesloten te zitten we hebben een mand gekocht en klaar.
veel succes, t is altijd moeilijk om te zeggen wat voor jullie hondje DE tip is.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Moortje  schreef op: 11-11-2015 20:34:49
nee dat gaat juist niet als we weg zijn,want hij bijt nog overal in.
ondanks alle botten en speeltjes en doet nog wel eens een plasje binnen 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Jolanda1974  schreef op: 11-11-2015 20:41:59
Ik ben van de ouderwetse dus aan mij heb je niks.. Een hond hoort niet in een bench vind ik. Het opvoeden van een pup geeft nu eenmaal veel gedoe en geduld. Maar opsluiten nee dat vind ik echt een verschrikking.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Smvn&d  schreef op: 11-11-2015 21:05:19
Hoe oud is hij en hoelang heb je hem al?

Jolanda een bench kan voor een pup belangrijk zijn, het is heel belangrijk dat ze voldoende rust hebben en veel slapen, en dat doen ze vaak niet uit zichzelf.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Rianne74  schreef op: 11-11-2015 21:30:03
Je hebt ook van die hekjes waar je een ruimte mee kunt maken. Om kids bij bij de openhaard  weg te houden. Zou dat iets zijn? Heeft de pup iets meer ruimte en je zou de bench er ook in kunnen plaatsen om te slapen. 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Moortje  schreef op: 11-11-2015 21:39:58
hij is nu 12 weken en we hebben hem dik 2 weken het is ook niet gewoon janken maar echt blaffen.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Chloe  schreef op: 11-11-2015 22:21:31
Ik ben het toch wel eens met Jolanda. Onze hond had als pup wel een bench, maar die bleef open. Was haar veilige plekje waar ze zelf in en uit liep. Maar opsluiten deden we nooit, vind ik persoonlijk sneu voor een hond. Dat ze van spullen af moest blijven hebben we gewoon met geduld en tijd geleerd. En oefenen met alleen thuis zijn hebben we ook rustig opgebouwd.mMaar onze hond was behalve incidenteel een avondje niet alleen, zou ik ook niet willen. Als we ooit weer aan een hond zouden beginnen, dan zou een voorwaarde zijn dat er overdag altijd iemand van ons thuis is.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Belske  schreef op: 11-11-2015 22:23:55

Quote Jolanda1974:
Ik ben van de ouderwetse dus aan mij heb je niks.. Een hond hoort niet in een bench vind ik. Het opvoeden van een pup geeft nu eenmaal veel gedoe en geduld. Maar opsluiten nee dat vind ik echt een verschrikking.



Mee eens! Mijn moeder heeft tijdens haar leven 12 pups opgevoed. En allemaal zonder bench.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Bepje  schreef op: 11-11-2015 22:28:37
Onze hond heeft een bench maar het gaat nooit dicht, tenzij er een kindje is die bang is. Dat is zo`n 6 x per jaar. Wij hebben een hek gemaakt tussen de kamer en de keuken zodat de hond in de keuken kan scharrelen als we er niet zijn. De bench fungeert eigenlijk als mand, die had daar voor hetzelfde geldt kunnen staan.
Is zoiets misschien een idee ?  Een plasje af en toe s dan ook niet zo erg waarschijnlijk. 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Frama  schreef op: 11-11-2015 22:34:56
Hier wel een bench en pup is nu net een jaar.
Hier gaat hij wel dicht snachts en als we wat langer weg gaan.

Gaat hij gelijk zo blaffen als deurtje dicht gaat of pas na 5 minuten ? Als hij dat niet gelijk doet moet je sorgen dat je even uit zicht bent en dan als hij nog niet blaft terugkomen en belonenn. Als jij nu elke keer als hij gaat blaffen hem beloont door hem eruit te halen dan zal hij dit blijven doen en word het steeds lastiger het af te leren. Heb je al gezocht op bemchtraining ?
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Sara  schreef op: 11-11-2015 23:10:14
Onze hond wilde ook niet in de bench. We hebben haar toen in de gang gedaan als we weggingen. We hebben een traphekje geplaatst voor de trap, zodat ze niet naar boven kon. Het ging vanaf het eerste moment goed.
Ze is nu 5 en we doen dit nog steeds.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Mama Van Drie  schreef op: 12-11-2015 07:57:58
Een bench vind ik heel fijn om mee te helpen met zindelijk worden, als mijn pups een hele nacht zonder bench los mogen lopen dan ligt de kamer toch echt onder de poep en pies, hoeveel leren ze daar dan van?

Nu met bench had ik ze heel snel zindelijk, oudste hond heeft langer in de bench gezeten omdat hij dat wel prima vond, jongste hond die nu in Maart 3 jaar wordt was net zo'n ramp als jouw pup met gillen in de bench.

Hij heeft eerst drie weken met bench naast ons bed gestaan, toen naar beneden maar wel met medicatie van de dierenarts om het stress level wat te verlagen, dat ging goed.

Ttda we een paar weken verder waren en hij 's nachts ineens begon te gillen, niet meer erin wilde etc....toen hebben we hem los gelaten en bleek dat hij de hele nacht prima zindelijk was, ook overdag als ik eens weg was ging dat goed maar toen was hij wel een week of 16 denk ik.

Wel is het de hond die het meest gesloopt heeft, geen schokkende dingen maar hij kreeg wel eens wat te pakken, was altijd op zoek en dan is het lastig als je er niet bent en geen bench hebt.

Ik ben het ook wel eens met Cloe, ik zou absoluut geen hond nemen als ik zou werken, ik ben heus wel eens weg, ochtendje stad etc maar echt werken niet en een hele dag alleen zijn ze sowieso al nooit. 


 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Marron  schreef op: 12-11-2015 07:59:20
mijn honden slapen alle 3 in de bench met deurtje dicht en ze zijn niet zielig. ik heb de bench wel gedeeltelijk afgedekt met een laken oid zodat ze aleen via het deurtje naar buiten kijken. Ze vinden het prima en hoeven dan niet te waken en slapen heerlijk. Als ik ze niet in de bench doe blaffen ze de boel bij elkaar en waken.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Marron  schreef op: 12-11-2015 08:04:18
ow enne er is overdag altijd iemand thuis bij ons.
als je pup overdag in de bench moet ben jij dan in de buurt? of echt weg. want binnen 2 weken al alleen overdag een tijd(je) alleen in de bench is best snel (maar das mijn mening)
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Melissa  schreef op: 12-11-2015 08:41:26
Een beschrijving is echt niet zielig. Het is een Hond en geen mens. Een hond heeft hele andere behoeften dan een mens. Duidelijke begrenzing is daar een van.


Je ka n de Hond  trainen om niet te blaffen. Overdag steeds even het deurtje dicht, eerst heel kort. Zie je dat de hond die halve minuut prima vind dan even een beloning. Dit doe je meerdere malen achter elkaar. Gaat dit een aantal keren goed? Dan even deurtje dicht en loop je weg, maar nog wel in zicht. Maak dit niet te lang eerst. Vraagt hij niet direct je aandacht dan weer belonen. En zo bouw je het op. Dan even de kamer uit, dan wat langer de kamer uit etc. Vooral niet boos worden op hè geblaf, negatieve aandacht is ook aandacht. Blaffen negeren en stilte belonen.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Melissa  schreef op: 12-11-2015 08:41:58
Stomme autocorrect 

Beschrijving is bench 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Ik  schreef op: 12-11-2015 08:58:30
Wij hebben ook weer een pup (11wk) en ook een bench..het is echt een kwestie van rustig opbouwen..je kan ze niet in ene uren in een bench doen als ze zo jong zijn.
Mijn labrador, nu 4 jaar, jankte in het begin ook in de bench en tegenwoordig gaat ie er vrijwillig inliggen terwijl ie gewoon open staat en er ook een mand in de kamer staat. Ook met hem hebben we het rustig opgebouwd.

Onze pup slaapt snachts nog bij ons boven..dat deed ik met mijn labje ook..hij slaapt in een mandje naast ons bed ..ook wel zo makkelijk want ze moeten vaak snachts ook nog even wat doen en dan hoor ik dat. Anders zeiken ze natuurlijk beneden ook je bench onder.

Wat ik ook doe is het af en toe op de dag (ik werk niet) gewoon af en toe een half uurtje op vaste tijden zodat ie het leuk leert te vinden en het niet als strafplek ziet en dat gaat nu steeds beter.. ik geef hem zijn eten en drinken ook daar dus dan vindt ie het ook al leuker.

Het is echt gewoon een kwestie van veel oefenen en heel rustig opbouwen.
Mijn labrador doet het ook perfect en ik weet zeker dat het met mijn pup over een poosje ook zo gaat.

(Vroeger toen ik ook al honden had had ik overigens niet eens een bench)

Mijn pup gaat de laatste paar dagen ook gewoon de bench in om er te liggen als het deurtje openstaat..het is zijn rustplek.
Ik heb de kinderen ook geleerd dat als hij daarin ligt hem met rust te laten.

Telkens even een kwartiertje wennen met de kinderen naar school brengen, een halfuurtje als ik sta te koken en ga eten.. een halfuurtje als ik even boodschappen doe..
Het gaat echt wel lukken maar niet te snel in 1 keer alles willen.

Als hij trouwens op een leeftijd komt dat ie niet meer sloopt wil ik niet eens een bench meer. Ik had hem nog voor mijn lab omdat ie zeer wild is als er mensen/kinderen komen en ze ondersteboven springt en dan zet ik hem af en toe even weg tot ie rustig is maar als ie dat is afgeleerd is de bench ook weg.

Pups kan je echt niet al halve of hele dagen alleen thuislaten .
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Ik  schreef op: 12-11-2015 09:00:39
Doe hem er bijv ook even in als je boven bezig bent in je huis..dan kan je ook horen hoe het gaat.. en als ie stil is geweest uitgebreid belonen en iets lekkers geven!! Werkt ook super!
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Myself  schreef op: 12-11-2015 10:13:40
Heb niet alle reacties gelezen, maar heb je ook een stuk handdoek of wij kregen bv een bal mee, met de nestgeur?
Die legden wij in de bench.
Eerste nachten hadden wij ook voor de zekerheid de bench dichtgedaan, maar al gauw konden we hem open laten.
Het werd gewoon zijn veilige plekje, wat we eerst overdag zijn gaan vervangen voor een groot kussen en toen hij dat gewend was het kussen ook voor 's nachts gaan gebruiken.

Maar wat een mazzel hebben wij als ik je verhaal zo lees, heeft 1 x even aan de hoek vd bank geknauwd en verder nooit aan iets.
Ook het blaffen en janken was de eerste twee nachten een klein halfuurtje bij het naar bed gaan en daarna klaar.
Tenminste ff als hij een plasje moest doen 's nachts, dus hup de tuin in daarna terug erin en verder mafffen.
Boven slapen hebben wij nooit gedaan.

Maar misschien inderdaad korte periodes proberen als je thuis bent en dan belonen, dat het zo een leuk plekje wordt?
En dat belonen er dan ook inhouden, dat hij er iets positiefs aankoppelt, of wat brokjes erin leggen als hij erin moet gaan.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Smvn&d  schreef op: 12-11-2015 10:26:03
Hij is dus nog heel jong. Hij moet echt nog wennen. 
Mijn pup is nu 6 maanden, en we zijn nu bench aan het afbouwen, hij gaat er alleen nog in als we wat langer weg zijn (hij sloopt nog graag, al word het gelukkig minder).
Snachts zit hij er nu niet meer in.

Maar toen hij er snachts nog in sliep, in het begin deed ik mijn hand er een beetje in. De bench stond ook direct naast mijn bed.

En wat mamavandrie zegt, een bench is gewoon echt een handig hulp middel de eerste tijd, een pup moet veel leren. En tenzij je 24/7 op de pup zijn lip kan zitten, is het toch echt handig, en ook belangrijk voor de pup kwa rust.
Een pup moet al gauw 20 uur slapen per dag, met kinderen is dat lastig zonder bench, omdat pups willen spelen. En dat is niet goed voor de pup.

Bij hun moeder moeten ze ook in het nest blijven. En ze bevuilen hun nest niet dus in de bench geen poepjes en plasjes.

Na 4 kapotte eetkamer stoelen was het hier toch echt klaar met uit de bench blijven als ik weg ging hoor haha. Nu blijft hij eruit bij korte tijden, langzaam opbouwen.

Het is geen opsluiten, het is een pup beschermen. En sommige pups hebben dat nodig.
Ik heb veel honden gehad, en maar bij 2 een bench nodig gehad. Het ligt ook aan de pup en het karakter.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Smvn&d  schreef op: 12-11-2015 10:30:00
oh en wat hier werkte ook, ik deed hem ook in de bench als ik gewoon op de bank zat en er niemand thuis was, en leerde hem zo dat hij dan moest gaan slapen. Na 2 dagen had hij dat door en ging gelijk slapen als ik hem in de bench deed. Nu loopt hij zelf al naar de bench als ik mijn jas aan doe haha.
Dus nee honden vinden het zelf niet erg hoor.
Ik heb de bench trouwens ook dicht met een plaid. Alleen de voorkant is open. Dat is veel fijner voor de pup en voelt veilig. Hij kan alleen via de voorkant kijken.

En een gevulde kong werkt ook goed trouwens! 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Xxx  schreef op: 12-11-2015 10:42:22
Onze honden hebben altijd in een bench gezeten.  Eerst met zijn tweeën omdat de jongste alles kapot piste en beet toen we in een flat woonde. 
Toen we in dit huis gingen wonen heeft hij nooit meer iets binnen gedaan,  maar toch gingen ze in een dichte bench als wij weg gingen of in de nacht. 
4 jaar geleden is de oudste hond dood gegaan. 
En de jongste jankte alleen nog maar in de dichte bench.
Hij slaapt in de open bench en gaat er liggen als het druk is,  maar dicht is janken. 

We hebben pas het huis verbouwd en nu kwamen we 's ochtends een paar keer beneden dat we plas bij de achterdeur vonden.
Dus toch maar weer in de dichte bench.
Ook als we weg gingen. 
Dit ging even goed,  maar daarna alleen weer janken, behalve in de nacht. 
Nu slaapt hij 's nachts in een dichte bench en overdag blijft hij open, ook als we weg gaan.
En geen plasjes meer. Nu is hij wel al 16 jaar 😉.

Gewoon volhouden. ..... jammer voor de buren is maar tijdelijk 😉

 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Smvn&d  schreef op: 12-11-2015 10:51:02
kom gelijk tot de conclusie dat zijn mand gewassen moet worden haha

 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Smvn&d  schreef op: 12-11-2015 11:07:20
De mensen die zeggen dat een hond niet in een hok hoort, hebben wel helemaal gelijk. 
Hoort een hond uberhaupt in een huis? Als huisdier. 
Een vis hoort ook niet in een bakje water, een hamster, cavia, en konijn horen ook niet in een hokje, een vogel hoort niet in een kooitje, en een baby hoort niet in een ledikantje maar hoort tegen mama aan...

MAAR, wij mensen zijn een egoistische soort, WIJ vinden het leuk, een huisdiertje.. Of wij willen rust. Dat het niet hoort dat maakt niet uit, wij willen het. En ik net zo, heb 3 honden, ben helemaal gek op ze, zou niet zonder kunnen. Maar wat zou een hond echt willen, als hij echt kon kiezen? In een huis wonen, of vrij zijn?

Dus ja het hele hebben van huisdieren hoort niet. Maar als we ze dan toch nemen, willen we wel het beste voor ze, willen we dat ze veilig zijn, goed opgroeien, zichzelf niet kunnen bezeren, of dingen opeten die slecht voor ze zijn. En dan stop je soms even in een hokje.. Omdat dat het beste is. Maarja.. 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Mariette35  schreef op: 12-11-2015 11:46:32
Wij hebben een Shih Tzu van 8 maanden en hij heeft nog nooit geblaft of gepiept in de bench. Onze Sam weet ook niet anders want hij ging bij de fokker al samen met moeder en broertje in de bench.

We hebben een knuffeltje meegekregen bij de fokker en die hebben we bij hem in de bench gelegd.  S avonds rond 22.30 uur gaat hij er zelf al in om te gaan slapen. Ook zit Sam, ondanks dat hij nog nooit wat heeft verbeten of wat dan ook, overdag als ik aan het werk ben in de bench, echter zit hij er niet de hele dag in. 
Als ik ochtenddienst heb ben ik rond 12.00 uur weer thuis hooguit dus een morgen dat hij er in zit. 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Miepie1972  schreef op: 12-11-2015 11:50:06
En wat ook zo zielig is: met een week of 8 halen we ze bij hun moeder en broertjes/zusjes vandaan omdat wij zo graag een hond willen 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Miepie1972  schreef op: 12-11-2015 11:50:29
En wat ook zo zielig is: met een week of 8 halen we ze bij hun moeder en broertjes/zusjes vandaan omdat wij zo graag een hond willen 
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Miepie1972  schreef op: 12-11-2015 11:54:03
Onze hond heeft het eerste half jaar ongeveer in de bench gezeten: 's nachts en overdag als ik even weg moest.
Nu is de bijkeuken zijn bench geworden, heeft hij lekker de ruimte en kan niets kapot maken daar. Nou is het geen sloper en plassen binnen doet hij ook nooit, maar hij wil nog wel eens op de bank springen als hij een andere hond voorbij ziet lopen. En daar is mijn leren bank niet zo blij mee
Als ik thuis ben doet hijmdat niet o dat hij dondersgoed weet dat het niet mag!
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Jen9  schreef op: 12-11-2015 11:58:54
Sis daar zijn wel onderzoeken naar geweest, zo blijken dieren die goede en ruime verblijven hebben maar dus wel in gevangenschap leven gelukkiger te zijn.. Hoe ze dat testen of of dat klopt... keine Ahnung.

Maar goed, een hond is geen mens en als je je er goed in verdiept is een bench echt niet zielig.
 
Quote
RE: pup blijft blaffen in bench
Mamvan3  schreef op: 12-11-2015 14:37:33
Hier een pup van nu 5,5 maand oud. Ik heb een mand in de bench liggen. Het deurtje staat overdag gewoon open, is haar eigen plekje, ze gaat gewoon in en uit. 's Nachts gaat hij wel dicht. Maar ik heb vanaf het begin onderscheid gemaakt tussen in de mand en op bed. Op bed gebruik ik 's avonds en dan gaat de bench dicht. Dat weet ze, ze piept hierom ook niet meer (heeft ze wel even gedaan).
Overdag wanneer ik even weg moet, dan laat ik de bench open, maar doe ik de deuren van de keuken dicht. Ze heeft dan vrije toegang tot water en voer, en mocht ze een ongelukje hebben, is dat ook zo weer opgeruimd. 
Maar overdag alleen is hier nog wel een issue, maar dat is ook wel een beetje mijn eigen schuld Gelukkig gaat het steeds beter met alleen zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op pup blijft blaffen in bench
Naam
Bericht