Marie8 schreef op: 14-10-2015 08:54:42 |
Hoi, ik had eens een makkelijk recept voor stoofvlees maar het is al even geleden en nu wil ik het
maken en kan het niet meer vinden Heeft iemand van jullie een makkelijk gerecht voor (runder) stoofvlees? Graag zonder wijn / bier. En de bedoeling is om met frietjes te eten |
Quote |
Ik schreef op: 14-10-2015 09:23:58 |
Ik maak altijd een recept mét bier maar ik neem aan dat je het bier gewoon weg kan laten uit
het recept en kan vervangen door water. Het bier proef je overigens niet in het gerecht hoor en de
alcohol verdampt. 4 grote uien 75 gram margarine peper en zout 2 eetlepels bloem 1 flesje trappist bier (vervang jij door water of bouiilon) 1 kruidnagel 2 sneeën bruin brood 1 kilo runderlappen 2 eetlepels bruine basterdsuiker 2 eetlepels azijn 1 laurier blaadje 1/2 theelepel thijm 1 eetlepel mosterd De uien snijden, het gesneden vlees in de margarine rondom bruin bakken en met zout en peper bestrooien. Na ongeveer 5 minuten het vlees met een schuimspaan uit de pan halen en in het achtergebleven vet de uien fruiten. Daarna de suiker en bloem toevoegen en ongeveer 1 minuut meebakken. Vervolgens azijn,bier, laurier,kruidnagel, tijm en het vlees toevoegen..aan de kook brengen en daarna op een zacht pitje voor ongeveer 1 uur met deksel erop laten stoven. Korsten van het brood halen, brood besmeren met mosterd daarna het brood met de mosterdkant in de pan leggen en dat ongeveer een half uur mee laten stoven en na een half uur omscheppen zodat het goed bindt met het mengsel in de pan. Daarna moet je meestal om het vlees extra mals te krijgen nog zeker een half uur zachtjes stoven.. gewoon tussendoor eventjes proberen of het al mals genoeg voor je is. Ik heb dit recept ooit eens van mijnreceptenboek.nl gehaald..daar staan tig soorten stoofvleesrecepten op. Je kan van Maggi ook zakjes voor stoofvlees kopen maar ik vind het met verse ingredienten bereid toch het lekkerste! |
Quote |
Ik schreef op: 14-10-2015 09:30:14 |
Ik zat nog even voor je op te zoeken, je kan idd het bier vervangen door water met een
bouillonblokje. Water over het vlees doen tot het vlees net onder water staat en dan een
bouillonblokje erboven verkruimelen. En wat mensen ook vaak doen ipv een boterham met mosterd is wat kruidkoek/ontbijtkoek erdoor verkruimelen. |
Quote |
Marie8 schreef op: 14-10-2015 09:41:07 |
Ik kan me inderdaad herinneren dat ik het met bouillon maakte en er ontbijtkoek heb bij gedaan om te
binden. Dank voor je reactie! |
Quote |
Ik schreef op: 14-10-2015 09:50:12 |
Graag gedaan!
Oja ik zou het zeker 2 1/2 uur laten stoven hoor om het goed mals te krijgen..Ik weet niet voor hoeveel personen je het maakt..dit recept is gebaseerd op 4 personen maar ik vond het een beetje weinig vlees, het krimpt altijd zo.. ik gebruik altijd meer vlees en mocht ik overhouden dan eet ik dat de volgende dag lekker op een broodje ofzo. |
Quote |
Fransje72 schreef op: 14-10-2015 15:12:43 |
Ik doe ipv bier, azijn, mosterd en thijm, ongeveer 1 lepel appelstroop erin en op het eind nog 2
plakken ontbijtkoek. Met de stroop oppassen dat het niet te zoet word |
Quote |