Menu
 

Topic:

Ijsvrij !

Mvl&d  schreef op: 06-02-2012 09:14:53
Dat is ook wat: mijn man bracht vanmorgen de kinderen naar school......komen ze een kwartiertje geleden doodleuk weer terug ! De verwarming is stuk !

Het is een geluk dat ik thuiswerk (hoewel het me ontzettend slecht uitkomt dat mijn kinderen nu thuis zijn) maar je zal maar alletwee maar naar je werk moeten. Volgens mijn man leek het wel een volksopstand op het schoolplein, allemaal ouders met de handen in het haar. Sommige kinderen werden evengoed 'gedumpt' in de ijskoude school maar de meeste zijn dus weer terug naar huis.

Hoe zou dat bij jullie gaan als je kinderen plotseling ijsvrij hadden ?

Ik kan me trouwens van vroeger herinneren dat ik het echt geweldig vond, zomaar niet naar school kunnen vanwege het weer. Mijn oudste dochter was ook helemaal een beetje hyper haha. (zag opeens mezelf terug )
 
Quote
Navigatie
RE: Ijsvrij !
  schreef op: 06-02-2012 09:16:48
Ik zou mijn kind niet op school laten wanneer met -12 de kachels het niet deden.

Toen ik nog werkte zou ik de baas opbellen en zeggen dat ik een paar uur verlof op zou nemen, en die dag thuis blijven en alvast voor de zekerheid iets regelen voor " morgen"
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Saskia  schreef op: 06-02-2012 09:20:22
hier neemt de bso het dan vaak over voor de ouders die echt moeten werken...
en dan op een andere locatie dat dan wel weer...

Maar ik zal ze weer meenemen en mijn werk opbellen en het uitleggen soort van calamiteiten verlof vind ik dan...
En dan voor de andere dag mijn man al verlof laten nemen als ik wel moest werken
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Jolanda1974  schreef op: 06-02-2012 09:23:22
Hier is ook de kachel stuk op school en mochten de kinderen naar huis. Misschien wel dezelfde school
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Mama Van Aimy  schreef op: 06-02-2012 09:24:58
Daar ben ik heel makkelijk in (en gelukkig is mijn werkgever daar ook erg coulant in).

Ik bel dan op en neem dan in overleg met mijn werkgever een dag vrij.

Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om mijn kinderen in de kou achter te laten.

Ben zelfs zo erg dat ik andere kindjes ook nog zou opvangen als de nood aan de man is.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Annie  schreef op: 06-02-2012 09:25:02
Nou ik zou er ook enorm van balen. Vorig jaar hebben we een keer zoiets gehad doordat er veel leerkrachten ziek waren. Wij moest allebei wel gewoon werken. Ik heb gelukkig mijn kind bij een buurvrouw/vriendinnetje kunnen brengen. Maar ik zat wel even met de handen in het haar. Je hebt immers niet zomaar opvang geregeld en niet alle werkgevers zijn even begripvol/flexibel.

Ik zou mijn kind overigens niet in zo'n koud gebouw brengen, maar van school zou ik wel verwachten dat het probleem morgen opgelost is of dat de kinderen op een andere locatie opgevangen kunnen worden.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Anoniema  schreef op: 06-02-2012 09:29:35
tsja ik zou ze mee naar huis nemen !

Ik snap sowieso niet dat ouders dan problemen maken, maar dat is meer omdat ik niet snap dat beide ouders werken ..........

( tenzij je echt echt echt MOET vanwege omstandigheden maar niet omdat iemand carierre wil/ iets voor zichzelf enzo ) maar dat is de discussie nu niet hahaha
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Fruitsalade  schreef op: 06-02-2012 09:29:58
Ik zou naar mijn werk bellen en zeggen dat ik iets later kwam (of mijn man) en dan mijn kinderen naar mijn moeder of vriendin brengen
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Lisje  schreef op: 06-02-2012 09:31:02
Hier was dat vorige week maandag, was toen iets minder koud en kinderen moesten met jas in de klas, uurtje later was het gemaakt.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Happysinglemum  schreef op: 06-02-2012 09:33:22
Nu zou het niet uitmaken want ik zit helaas in de WW.

Daarvoor heb ik 3 jr ergens gewerkt waar dat soort dingen best makkelijk kon worden opgelost. Ik had toch regelmatig m'n laptop mee en ik zou m'n werk bellen wat er aan de hand is en dat ik thuis inlog.

Nu maar hopen dat een nieuwe werkgever ook zo flexibel gaat zijn. Mijn moeder werkt 's ochtends ook meestal, hier geen vader in de buurt, ik zou het anders niet weten. Dan zou ik toch echt vrij moeten nemen al zou ik ook vreselijk balen!
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Annikamv3  schreef op: 06-02-2012 09:35:19
ik ben ook een thuisblijf mama.
zou ook bij geval van nood ook nog andere kinderen mee nemen hihi
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Stefke  schreef op: 06-02-2012 09:44:08
Ik werk momenteel op de school van mijn kinderen. Mijn werkgever zou me dus wel begrijpen
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Baby2  schreef op: 06-02-2012 09:45:15
Ik zou de kinderen naar mijn ouders of schoonouders brengen, die zouden dat ook niet erg vinden. Ik weet niet of ik zo makkelijk vrij zou kunnen nemen, ik werk in de zorg en er word dus rekening gehouden met een bepaalde bezetting, uiteraard breekt nood wetten, maar ik denk wel dat er van me verwacht zou worden dat ik wat later zou komen, maar niet een hele dag wegblijven/vrij nemen. Gelukkig werk ik part-time en in wisselende diensten dus er valt meestal wel wat te regelen.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Bepje  schreef op: 06-02-2012 10:13:04
Ze kunnen dan bij oma terecht als het moet. Maar hoe doen ouders dat dan als hun kind ziek is en zij moeten werken ? Dat komt in feite op hetzelfde neer.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Angelique  schreef op: 06-02-2012 10:21:16
ben thuisblijf mama ik zou idd ook anere kindjes mee nemen in geval van nood hoor

als ik zou werken is makkelijk of ik zou dag vrij nemen als dat niet lukt zou mijn partner een thuiswerkdag doen
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Gabymv2  schreef op: 06-02-2012 10:27:52
nou ik zou mooi in de problemen zitten hoor!!!
ik kan echt geen vrij nemen.. en mijn man ook niet...
mijn dochter zou gewoon naar school gaan en dan houden ze de jassen maar aan en gaan ze maar leuke dingen waardoor ze warm blijven...


en als de kinderen ziek zijn dan zou je recht kunnen hebben op zorgverlof... tot nu toe nog niet nodig gehad... en mijn kinderen gaan gewoon naar school als ze een beetje ziekig zijn... pas als de temp boven de 38.5 komt dan kunnen ze thuis blijven.... maar met een flinke verkoudheid ..hup gewoon naar school
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Made  schreef op: 06-02-2012 10:29:28
Als ik straks aan het werk ben, kan ik ook niet zomaar vrij nemen. Gelukkig 2 oma's die thuis zijn, dus daar zou ze altijd nog heen kunnen. Als ik wel thuis zou zijn, zou ik ook wel andere kindjes opvangen voor een dag.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Bianca  schreef op: 06-02-2012 10:32:04
Ik zou vragen of ze naar opa en oma kunnen, maar ik zou niet zomaar vrij kunnen krijgen en mijn man ook niet. Maar goed zou ze niet op school laten.

Ik werk pas sinds november overdag, altijd alleen avonden /weekenden gewerkt en zulke dingen blijf ik lastig vinden, onverwachts vrij, ziek zijn en misschien straks ook wel dat ze gaan schaatsen terwijl ik moet werken. Wil er dan ook bij zijn. Ik heb voor mezelf ook besloten als zulke dingen te vaak voor gaan komen, zoals ziekte etc ik weer alleen avonden/weekenden ga werken.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Deborah Mv Priscilla
,levi En Stan
  schreef op: 06-02-2012 10:36:49
Ik zou altijd mijn kinderen opvangen. Ik vind namelijk dat elke werkgever dit moet begrijpen. Wij hebben hier geen achterwacht. En ga mijn kind echt niet met verhoging naar school toesturen of in de kou.

Mede daarom zou ik altijd ouders proberen te helpen
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Anonymus  schreef op: 06-02-2012 10:37:28
Ik ben werkende moeder met een verantwoordelijke baan, en ja dat ben ik omdat ik dat wil, niet omdat ik dat moet.

Maar als er een dergelijk probleem op de school van mijn dochter is, is niets anders meer belangrijk. Dan gaan we weer naar huis en nemen we wat klasgenootjes mee. En voor het werk komt echt wel een oplossing.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Karien  schreef op: 06-02-2012 10:38:16
Ik ben tbm dus ik zou ze gewoon mee terug naar huis nemen.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Debby1977  schreef op: 06-02-2012 10:41:03
Ik weet niet of een werkgever dat maar moet begrijpen, jij kiest voor kinderen niet je werkgever en ik vind dat je zelf een oplossing moet zoeken als zoiets voorvalt.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Bianca  schreef op: 06-02-2012 10:46:31

Quote Debby1977:
Ik weet niet of een werkgever dat maar moet begrijpen, jij kiest voor kinderen niet je werkgever en ik vind dat je zelf een oplossing moet zoeken als zoiets voorvalt.



Ik vind dat inderdaad niet het probleem van de werkgever. Dat is voor mij ook een reden dat ik er dubbel in sta om overdag te werken.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Roos  schreef op: 06-02-2012 10:52:12
Hier een moeder die werkt omdat zij dit wilt (ookal is dit de discussie niet anoniema)het heerlijk vind om te werken en niet omdat het moet maar omdat zij wel graag een carierre wilt voor hara toekomst en die van haar kinderen.

Maar goed ik zou mijn kinderen mee naar huis nemen en kan dit gelukkig goed regelen op mijn werk met mijn baas en met mijn andere collega's.

Ik vind het belangrijk dat ik flexibel ben naar mijn baas toe en ben blij dat ik dat stukje ook terug krijg van mijn baas.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
  schreef op: 06-02-2012 10:53:53

Quote Debby1977:
Ik weet niet of een werkgever dat maar moet begrijpen, jij kiest voor kinderen niet je werkgever en ik vind dat je zelf een oplossing moet zoeken als zoiets voorvalt.



Ik ben hier altijd al tijdens de sollicitatie heel duidelijk in.
En de meeste accepteren het gewoon, dus op zo een moment vind ik dat de werkgever het moet accepteren wanneer ik om deze rede vrij zou vragen.... hij is er tenslotte zelf in meegegaan.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
.  schreef op: 06-02-2012 10:54:16
Maar je werkgever kiest wel voor een werknemen met kinderen, en de daarbij behorende eventuele problemen.
Sorry hoor, maar niet alles hoeft altijd maar op het 'je kiest zelf voor je kinderen' gegooid te worden.
De meeste ouders die beide werken kiezen er zelf voor, willen het graag, en zullen ook niet zomaar vrij nemen. Maar er zijn nou eenmaal situaties waarin een werkgever maar een beetje coulant moet zijn. Je kiest toch ook een school waat je kind veilig, en in de winter warm is. Je kiest toch ook niet voor een school waarbij de verwarming stuk gaat? De school zelf kiest daar toch ook niet voor? Nogal onvoorzien en iedereen zal zich een beetje moeten schikken mijn inziens.
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 06-02-2012 11:08:23
De overheid wilt meer mama's aan het werk. Dit zou ook meer gestimuleerd moeten worden. Voor veel ouders zijn dit soort dingen echt een probleem.

Daarbij ben je als werknemer ook vaak flexibel . Dan mag je ook wat terug verwachten toch?

 
Quote
RE: Ijsvrij !
Meanne  schreef op: 06-02-2012 11:09:30
Mijn kinderen zaten vorige week maandag met jassen aan de klas omdat de verwarming stuk was en daar wist ik niets van!

Persoonlijk had ik dat willen weten en had ze dan thuis gehouden, rond 11.30 deed de verwarming het!

Ik hoop dat mijn kinderen vanmiddag thuis komen en zeggen dat ze met school gaan schaatsen!!!!! Dat vond ik zo geweldig met school naar de ijsbaan
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Int  schreef op: 06-02-2012 11:11:12
[quote]Maar je werkgever kiest wel voor een werknemen met kinderen, en de daarbij behorende eventuele problemen.
quote]

Dat is natuurlijk onzin. Toen ik hier ging werken had ik jarenlang geen kinderen. En dat geldt voor mijn man ook!
Bij ons werkte alle mensen die nu kids hebben er al voor die tijd. Dus nee, daar kiest een werkgever niet voor!

Ik kan op maandag niet zomaar krijgen, ik zit dan alleen. En dat zou betekenen dat de toko dicht is. Dus ik zou toch proberen of ze naar een opa/oma kunnen, of bij een vriendje.

En het is anders dan met ziekte. Dan heb je toch iets meer tijd om wat te regelen, dan weet je het al met wakker worden. Ik moet met wegbrengen naar school gelijk door naar mijn werk om op tijd te zijn. Dus als ik het dan pas hoor, heb ik wel een probleem!

Uiteraard kan de school er ook niets aan doen. Die hebben er ook niet om gevraagd. Maar je kunt niet zomaar zeggen dat ouders kiezen om te werken en dat werkgevers dat maar moeten begrijpen. Die verantwoording ligt toch echt bij de ouder en niet bij de baas!
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Anoniema  schreef op: 06-02-2012 11:13:24
Ik vind het ook niet het probleem van de werkgever.
Al is een beetje menselijke compassie wel fijn uiteraard

Mijn vriendin ging solliciteren en kreeg de vraag of ze ooit kinderen wilde. Zo ja moest ze maar een andere baan zoeken want hij zat niet te wachten op moedertjes die om de haverklap ineens met zieke kinderen zitten, gevallen kinderen van school moeten halen enz enz

en dat is dan misschien hard , maar wel heel eerlijk .

@Roos ( he gaat die discussie toch weer ) ik wil mijn kinderen ook een goede toekomst geven , maar dat hoeft niet dmv een baan . Die kan ik ze ook geven als ik thuis ben. Nu laat je het overkomen alsof een TBM haar kind geen goede toekomst geeft

Ik had een baan, maar ik heb vorige week ontslag genomen omdat het verkeerd voelt te gaan werken als het niet moet . Voor mij dan he
 
Quote
RE: Ijsvrij !
Happysinglemum  schreef op: 06-02-2012 11:23:12

Quote Bianca:
[...]

Ik vind dat inderdaad niet het probleem van de werkgever. Dat is voor mij ook een reden dat ik er dubbel in sta om overdag te werken.



Tja, dan heb ik een probleem, ik kan helaas niet toveren . Ik ben flexibel en als het nodig is werk ik 's avonds extra, dan hoop ik dat mijn werkgever flexibel is en mij of een keer vrij kan geven of mij de kans geeft om thuis te werken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ijsvrij !
Naam
Bericht