Menu
 

Topic:

Rode jeukende vlekken, herken

Jc  schreef op: 26-09-2015 19:46:48
Afgelopen week had onze zoon af een toe een rood jeukend vlekje/bultje. Wat calendulan zalf er op en dan ging het wel. De volgende dag was het dan zo goed als weg. Gisteravond werd hij helemaal gek van de jeuk. Zijn hele lijf zit onder de vlekken/bulten. Vooral zijn buik en zijn voeten jeuken. Het zit ook op zijn gezicht. Van alles geprobeerd vannacht: koelen, insmeren met kidsclin niets hielp, dus om half 3 vannacht de HAP gebeld. Zij dachten aan een allergische reactie en daarom konden we bij de nachtapotheek antihistamine voor hem halen. Na een uurtje viel hij eindelijk in slaap. Ik heb echter het idee dat de vlekken zich nog steeds uitbreiden. De jeuk wordt, denk ik, onderdrukt door de antihistamine maar zijn vlekken groeien gewoon door. Hij ging net rustig slapen, was ook moe natuurlijk na afgelopen nacht. Ik wil sowieso morgen dat ze hem nakijken bij de HAP, maar ben nu zelf aan het zoeken wat het zou kunnen zijn. Herkent iemand van jullie dit?



 
Quote
Navigatie
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Jc  schreef op: 26-09-2015 19:47:40
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Kees  schreef op: 26-09-2015 19:49:48
Hand en voetziekte?

Daar kun je verder niet veel mee volgens mij
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Jen9  schreef op: 27-09-2015 09:09:02
Hand-en voet-ziekte lijkt me niet... niet over je hele lijf en niet met zoveel jeuk..

Ik denk netelroos.. anti-hitsaminica zou da helpen.. warte maakt t erger.

Vlekken kunnen doorgroeien en ja.. t is erg herkenbaar.
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Jen9  schreef op: 27-09-2015 09:09:49
Kom echt net mijn bed uitrollen.. is wel te zien... ;-)

Warmte maakt t erger moet er staan ;-)
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Zijlijn  schreef op: 27-09-2015 11:25:04
het plaatje doet het niet   afgaande op 'jeukende bulten': kan het geen krentenbaard zijn?

 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Pacific  schreef op: 27-09-2015 13:23:29
Ons zoontje had dit van de zomer, echt zn hele lijf zat onder. De ha dacht ook aan een allergische reactie. Tot vandaag hebben we nog geen idee waarvan. Het was met een paar dagen helemaal over.
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Jen9  schreef op: 27-09-2015 13:44:32
Kan ook een kruisallergie zijn, dan kom je er denk ik nooit achter wat t is.. Krentenbaard ook veel ervaring mee, maar vind dat niet echt lijken op de beschrijving van to.

Al gegoogled op alle tips Jc?
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Kriebel  schreef op: 27-09-2015 16:12:44
Ik zie je plaatje ook niet helaas. 
Maar mijn dochter zat vorig jaar ineens onder de vlekken en bultjes met jeuk,  maar had geen koorts en was niet  ziek.  Bij haar bleek het zo te zijn dat ze een ontzettend droge huid had. Ze kreeg van de dokter speciale crèmes om haar huid weer van voldoende vocht te voorzien. 
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Jc  schreef op: 27-09-2015 20:31:20
Het is inderdaad netelroos, ook wel galbulten. Een allergische reactie op iets, maar wat...? Kan door bepaalde voeding komen, zeep of wasmiddel, of door stress.
Ik hoop dat we het ergste hebben gehad nu voor hem en dat het net als bij Pacific's zoontje het met een paar dagen over is. Zo zielig om te zien hoe hij gek wordt van de jeuk...
vandaag zijn de plekken die hij gister had verdwenen. Waar hij gister geen plekken had daar zit het nu heel erg. Hopelijk is nu alles wel aan de beurt geweest en houdt het op. Anders van de week maar naar eigen huisarts.
 
Quote
RE: Rode jeukende vlekken, herken
Vera  schreef op: 27-09-2015 20:35:38
Als hij het weer heeft kan je Arius vragen bij de hap (anti histamine middel) het helpt ook om met een koud ashandje op de plekken te deppen maar buiten dat het jeukt doet het echt zeer. Mijn zoontje heeft het vooral in de winter, oorzaak nog nooit gevonden maar ik heb nu standaard Arius in huis want hij is dan zo vresleijk zielig

 
Quote
Navigatie


Reageren op Rode jeukende vlekken, herken
Naam
Bericht