Menu
 

Topic:

opleiding doen?

Moortje  schreef op: 13-09-2015 09:00:17
zijn er hier ook meiden die een opleiding doen en zo ja wat doen jullie er voor een?
ik werk nu in de thuiszorg maar de uren worden steeds minder,dat word erg lastig,steeds minder inkomen.
ik heb al vaker gekeken naar de opleiding vorzorgende maar toch is het dat niet,vind het geweldig met mensen  omgaan,maar als ik wonden enzo zou moeten verzorgen,kan ik niet zo goed tegen,dus dat word het niet.
moet je een opleiding helemaal zelf betalen? of krijg je ook een loon? bij werken en opleiding.
alvast bedankt voor uitleg!
 
Quote
Navigatie
RE: opleiding doen?
Debby1977  schreef op: 13-09-2015 10:16:59
Dat ligt aan de opleiding die je wilt doen. Ik heb Verzorgende IG gedaan, was een BBL opleiding. Ik kreeg de opleiding door mijn werkgever betaald en kreeg maandelijks loon.
 
Quote
RE: opleiding doen?
Boterbloem  schreef op: 13-09-2015 13:26:29
Ik doe PWK, doe het via een thuisstudie.

Omdat hierin geen werk te vinden is met een betaalde stage (iig in Groningen niet) heb ik gekozen voor de goedkoopste vorm. Als ik naar school zou moeten zou ik elke week met de trein moeten en was het maandelijks al duurder. Bij de NHA was ik voor 45 a 50 euro per maand klaar.
Heb vooraf eerst bij een aantal peuterspeelzalen en kinderdagverblijven rondgevraagd hoe ze tegenover een thuisstudiediploma stonden, en het bleek dat mijn huidige stageplek 3 mensen heeft die bij de NHA hebben gestudeerd. Zij zijn er een groot voorstander van. Ook andere KDV's waren erg positief. Wanneer je dat kon, moest je wel doorzettingsvermogen hebben.

Maar ik moet de studie en examens dus zelf betalen. De stage kost me ook wel geld natuurlijk (alle verwerking, dingen die ik moet maken enzovoort) maar dat valt reuze mee.

Had geen recht meer op Stufi oid.

Het is druk, maar oooooh wat zal i kstraks trots zijn als ik dat papiertje heb!
 
Quote
RE: opleiding doen?
Marloes80  schreef op: 13-09-2015 14:57:36
Ik start woensdag met een managementopleiding voor het voortgezet onderwijs. Duurt 1 jaar en om de week moet ik een dag naar school. Op mijn werk zijn mijn lesuren in 3 dagen gepland, ipv 3,5 dag. Loon blijft dus gewoon hetzelfde, school betaalt de opleiding.
Reiskosten en boeken betaal ik zelf, denk ik, maar dat moet ik nog navragen.
Ben erg benieuwd...

 
Quote
RE: opleiding doen?
Anmv3  schreef op: 13-09-2015 19:23:37
Ik ben eind augustus begonnen met de opleiding verzorgende IG.
Vond het retespannend om er op mijn 37 aan te beginnen, had wat opstartprobleempjes, maar vind het nu
helemaal leuk. Heel leerzaam !
Ik werkte als oproepkracht als zorghulp bij mijn huidige baas, 8 tot 16 uur. Nu heb ik een leerlingcontract van 18 uur per week gekregen.
Ben er financieel dus op vooruit gegaan. ALs ik mijn diploma heb houd ik de garantie op mijn oude uren en ik hoop natuurlijk op 16 tot 20 vaste uren als vig. Onze instelling betaald voor mij alles. School, boeken, reiskosten etc. Ik bof dus enorm en ben daarom ontzettend gemotiveerd om mijn diploma te halen !
 
Quote
RE: opleiding doen?
Bepje  schreef op: 13-09-2015 19:37:17
Of je een salaris krijgt ligt er maar aan wat je wil gaan doen, hoe de opleiding in elkaar zit en hoeveel uur je dan naast je opleiding gaat werken. Kijk eerst eens wat er zoal in jouw omgeving is qua soort werk. Hebben zij, in de toekomst, mensen nodig en is er dan iets wat je ligt ?  Als je het geld en de tijd hebt en je wil iets dan zou ik zeker een opleiding gaan volgen.
 
Quote
RE: opleiding doen?
Mama-van-aimy  schreef op: 13-09-2015 22:11:34
Ik doe de opleiding Managementassistent.

De opleiding is door mijn ex-werkgever betaald als onderdeel van mijn ontslagvergoeding.

In mijn opleiding heb ik ook een half jaar stage gelopen. Dit was met behoud van mijn uitkering. Reiskosten kreeg ik dan wel voor een heel klein deel vergoed.
Kosten voor de kinderopvang kwam ook grotendeels voor mijn eigen rekening. Dat waren de hoogste kosten voor mij van mijn hele opleiding tot nu toe.


Voor mij heeft mijn opleiding heel erg positief uitgepakt want 2 maanden na het afronden van mijn stage heb ik een superleuke en geweldige baan gekregen
 
Quote
RE: opleiding doen?
S@ssefr@s  schreef op: 13-09-2015 22:22:46
Ik ben bezig met een opleiding verzorgende-ig. Ik loop 16 uur per week stage en krijg daar nog geen 100 euro per maand voor en ik betaal de opleiding en de boeken zelf.  Best duur allemaal, maar ik wil dit erg graag, dus ik heb het er voor over.
 
Quote
RE: opleiding doen?
Katrientje  schreef op: 14-09-2015 13:12:43
Ik heb mijn vrijdag ingeschreven voor een opleiding, gewoon een thuis studie. Ik ga het naast mijn werk, kindjes, huishouden en vriend doen. Heb een vaste dag ervoor gepland, dat is mijn studie dag. Dag ervoor koop ik lekkere broodjes, lekker drinken. Ik betaal mijn opleiding zelf, boven een bepaald bedrag krijg ik een bijdrage van de belasting. Ik werk de andere dagen, dus heb gewoon inkomen. Ik heb gekozen voor psychologie opleiding.
 
Quote
RE: opleiding doen?
Nicole  schreef op: 14-09-2015 19:22:02
Ik doe de opleiding  verzorgende IG deze wordt betaald door mijn werkgever net zoals de boeken en reiskosten. Ik heb een leerlingencontract voor 22.5 uur en in febr begint mijn derde jaar. Het is super leuk maar ook pittig maar zou het zo weer doen.
 
Quote
RE: opleiding doen?
Moortje  schreef op: 14-09-2015 21:01:12
fijn jullie ervaringen te horen! dat klinkt ook goed katrientje ik moet het eens goed gaan uitzoeken,maar kan de studie
zelf niet betalen,moet echt ook inkomen hebben!
 
Quote
Navigatie


Reageren op opleiding doen?
Naam
Bericht