Menu
 

Topic:

Hoe zit het nou?? Boterbloem??

Smvn&d  schreef op: 28-08-2015 20:03:06
Ik snap het ff niet meer.

Een hele tijd geleden had ik hier een topic geopend, mijn auto was door rood gereden en geflitst, niet expres, maar moest een ambu door en enige optie was door rood.
Ik had hier toen gevraagd of ik die bekeuring zou krijgen, was nog een hele discussie geworden, maar het kwam er op neer dat het niet mocht, en je de bekeuring kon krijgen.
Nu vond ik dat onzin, want een ambu (of politie ofzo) moet er gewoon door kunnen!! Natuurlijk wel veilig, maar als het rood is en je kan niet anders, vind ik dat je gewoon door rood moet rijden. Ze zullen onderweg zijn naar een reanimatie en ze komen door mij te laat, zou het mijzelf niet vergeven!

Ik heb de bekeuring trouwens nooit gekregen.

MAAR, nu heeft de politie van onze wijk op fb elke week een vragen uurtje. Nu stelde iemand dus dezelfde vraag, hij was namelijk ook geflitst omdat hij door rood was gegaan om een politie auto er door te laten.
De politie antwoorden dat het mocht, maar dat het wel veilig moet zijn, maar als het veilig mogelijk was, je door rood mocht rijden, en dat het politie voertuig sowieso ook geflitst word, en dat er dus bekend is waarom er door rood is gereden.

Dus hoe zit het nou??? Want iemand anders reageerde weer dat hij ook een bekeuring had gekregen hiervoor, het had aangevochten, maar had verloren en alsnog moest betalen. Ik snap het nu niet meer. De politie zegt dus van wel, andere weer van niet.. Ik neem toch aan dat de politie het echt wel weet?

Boterbloem ik dacht, wil jij het eens aan je man vragen?
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe zit het nou?? Boterbloem??
Smvn&d  schreef op: 28-08-2015 20:08:44
"Beste ***, In de wet staat dat aan een voertuig wat gebruik maakt van zwaailicht en sirene ruimte gegeven moet worden als deze wil passeren. Uiteraard wel op een veilige manier. Daarbij mag dus door rood gereden worden. Als de burger door rijdt om plaats te maken, moet het voorrangsvoertuig dus ook door rood gereden zijn. Dat is vastgelegd want een flitskast maakt geen uitzondering op de voertuigen die door rood rijden. Dat zou dus betekenen dat die auto ook een bekeuring krijgt."
 
Quote
RE: Hoe zit het nou?? Boterbloem??
Boterbloem  schreef op: 28-08-2015 23:42:27
Ik zal het hem eens vragen, hij moet morgen eerst werken en ligt al op bed.




 
Quote
RE: Hoe zit het nou?? Boterbloem??
Tamaramvc&f  schreef op: 29-08-2015 09:42:02
Was laatst nog in Wegmisbruikers. Zolang je door rood rijd en stopt onder t stoplicht zegmaar mag het en zien ze dat je gestopt bent. Het is niet nodig om ook nog bijv het kruispunt echt over te steken want dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee. Over de stopstreep rijden en naar rechts of links gaan is voldoende.
 
Quote
RE: Hoe zit het nou?? Boterbloem??
Smvn&d  schreef op: 29-08-2015 13:01:46
Maar die mogelijkheid is er niet altijd. In de situatie met mijn auto moest je wel het kruispunt op. Kan niet anders.
En dan als het wel kan. Dan sta je dus op het kruispunt. Niet veilig en handig. Overige verkeer hoort en zie de politie en je kan dus veilig aan de kant en daarna veilig oversteken.
 
Quote
RE: Hoe zit het nou?? Boterbloem??
Boterbloem  schreef op: 29-08-2015 18:37:39
Zooooooooooooooo hij is eindelijk thuis.

Hij zegt: je mag hiervoor, wanneer dit veilig kan, door rood rijden. Wanneer je geflitst wordt zul je inderdaad de bon thuis kunnen krijgen, maar wanneer je bezwaar maakt en aangeeft dat er zwaailichten achter je zaten dan meoten deze ook zijn geflitst en wanneer ze dit controleren en dat blijkt zo te zijn dan hoef jij je bekeuring niet te betalen.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe zit het nou?? Boterbloem??
Naam
Bericht