Menu
 

Topic:

Studerende moeders?

S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 12:07:25
Ik ben vorige week aan mijn opleiding verzorgende IG begonnen. School is leuk, gezellig en heel vermoeiend. Wat was ik moe toen ik thuis kwam! Stage begint maandag en dan wordt het natuurlijk nog drukker. Hoe verdelen jullie je tijd? En hoe gaan jullie met het leerwerk om? Ik twijfel of het slim is om nu vast samenvattingen te maken van de hoofdstukken die we morgen bespreken. Of pas na morgen? Of alleen aanstrepen in het boek? Ik moet er nog even inkomen geloof ik 😊. 

Op dit moment vind ik het vooral nog heel spannend en eng. Maar ook vreselijk leuk. Zo lekker om weer een doel te hebben en niet steeds doelloos op de bank te hangen.
 
Quote
Navigatie
RE: Studerende moeders?
Anmv3  schreef op: 29-08-2015 15:28:54
Hier vanmiddag een poos gezeten en goed aan de slag gegaan.
Goede planning gemaakt voor de proevenmap.
Met het bpv plan aan de slag gegaan en wat opdrachten uitgewerkt.
Wij werken in leergroepjes van 4 zodat je ieder een paar opdrachten uitwerkt en uiteindelijk
1 iemand alles doormailt aan de docent.
Morgen nog 3 punten van het bpv plan uitwerken en dan het doormailen aan docent.
Aan de hand van de feedback het plan aanpassen.

Wat lastig is vind ik dat alles digitaal is. Je stof, powerpoints, opdrachten opzoeken etc.
Mag eerst wel een computercursus volgen om dat te begrijpen !
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 29-08-2015 17:40:33
Wij hebben een studiewijzer waar alle opdrachten duidelijk in beschreven staan. Het bpv plan mogen wij nog niet maken. We moeten eerst een week stage lopen, daarna weten we pas waar we aan willen werken. Vandaag wel mijn levensgeschiedenis uitgewerkt en verstuurd. Planning proevenmap kunnen we ook niet maken. Dat loopt bij iedereen door elkaar omdat iedereen andere stages heeft. Map A heeft bijvoorbeeld huishouding aan het begin, maar tot januari heb ik geen huishouding en kan dus ook die proeves niet doen. Iedereen doet de proeves dus Door elkaar.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Anmv3  schreef op: 29-08-2015 18:38:28
Hier moet de a map binnen acht weken afgerond zijn.
Ik krijg er ook geen theorie over. Daar heb ik de vrij stelling van. Onze hele klas trouwens. 
Vanaf de b map krijg ik ook de theorie.  Verwacht wel dat het dan een stuk pittiger zal worden.
Heb jij ook pop en pap ? Ik heb daar nog niet eerder mee gewerkt ben benieuwd. 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Boterbloem  schreef op: 29-08-2015 18:47:50
Ben dik 3 jaar verder en snap nog weinig van POP en PAP hahaha.

Maar volgensmij is POP hoe je je wilt ontwikkelen, en dat maak je zichtbaar door middel van een SMART doel.
En PAP is vervolgens hoe je dat gaat aanpakken.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 29-08-2015 20:26:47
Ik heb inderdaad pop en pap en smart, maar hoe en wat precies?? In ieder geval moeten we beschrijven wat we willen leren en hoe we denken dat te gaan bereiken en wat wij verwachten van de begeleiders en hoe we denken dat voor elkaar te krijgen. 

Vandaag alle verslagen afgemaakt. Ik ben tot donderdag nu helemaal klaar. Tot donderdag ga ik me eerst maar even verdiepen in en wennen aan mijn stage. Tussendoor ga ik wat oefenen op Nederlands en rekenen en ik heb markeerstiften gehaald en ga de hoofdstukken nog eens doorlezen en markeren. Eens kijken hoe dat gaat. Maar geen stress dus tot donderdag. Heerlijk.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Mvi  schreef op: 30-08-2015 11:11:35
Hier na 2 jaar klaar opleiding dojterassistente.wst ben ik blij!! Pop en pap snap ik nog steeds niks van hahaha!  Ik arceerde heel veel en probeerde anatomie te visualiseren door processen te teken en daarns zelf uit mijn hoofd de verschillende stappen te noteren.tekeningen maken hielp ook. Ik bereidde altijd de les voor door arceren en doelstellingen te maken (vragen) ik vondhet heel leul om te doen en mijn stage was mijn eigen werkplek in het ziekenhuis dus ben nu weer lekker aan het werk maar dan als DA. Rekenen had ik een 5 voor gelukkig.eas toen nog niet verplicht maar nu moet je wel een 5 op 3f halen.heel veel succes!!!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 30-08-2015 11:34:52
Wij hoeven maar 2f te halen. Bijna niemand haalt dat. Zelf heb ik op de 4 onderdelen 2 keer 3f, 1 keer 2f en 1 keer 1f gehaald. Daar ben ik dus niet zo bang voor.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Debby1977  schreef op: 30-08-2015 13:51:30
De verpleegtechnisch rekenentoets had ik in 1 keer gehaald, gewone rekenen op 3f niveau, eindcijfer een 8. Ik heb 2 jaar lang 24u per week stage gelopen, was wel een bbl opleiding dus stage/werk. Pop en pap ging me best goed af haha
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 31-08-2015 12:48:21
Vanmorgen mijn eerste ochtenddienst gedraaid. Heel interessant en leuk om te doen. Ik ben in 1 dienst alles al tegengekomen wat we tot nu toe behandeld hebben op school. De theorie ging daardoor goed leven, heel leuk!
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Boterbloem  schreef op: 31-08-2015 13:05:41

Dat lijkt mij inderdaad erg fijn!

Ik moest eerst de theorie doen en toen pas praktijk.
Voordeel: je kunt je volledig richten op de theorie, en hebt meer rust tijdens de praktijk.

Nadeel: Sommige dingen moet je echt stampen omdat je het verstandelijk moet leren maar in de praktijk niet kent. 


In mijn voorbeeld: pedagogische beleidsplannen moest ik van alles voor verzinnen terwijl k hem nu al regelmatig erbij heb gepakt.
Plannen van aanpak moest ik allemaal stampen terwijl wanneer je er een paar keer mee werkt je het zo uit je hoofd weet.
Ontwikkelingsgebieden van kinderne moet je stampen terwijl als je er in de praktijk zo mee werkt zit het zo in je hoofd...

Dus achteraf gezien had ik denk ik toch liever direct de praktijk erbij gedaan... Het leert effectiever.

 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 31-08-2015 15:09:16
Dat is echt waar hoor. Dit leert een stuk makkelijker. Erg leuk om die droge stof in de praktijk te zien. De cliënten waren ook erg leuk. Ik had alle tijd voor het maken van een praatje. Niemand vond het vervelend dat ik er was en ik mocht gewoon meekijken. Scheelt ook wel dat ik niet heel jong meer ben. Ik had zelf ook nergens moeite mee, viel me erg mee.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Lizette  schreef op: 31-08-2015 16:14:04
Ik ga binnenkort HBO Accountancy doen, klassikaal in de avonduren. Ik heb gekozen voor een verkorte HBO opleiding want ik weet niet hoe het leren zal gaan. Ben 10 jaar niet naar school geweest en ondertussen moeder en druk druk druk
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 31-08-2015 21:11:28
Voor mij was het 20 jaar geleden, maar mijn hersens werken nog .

Hoeveel avonden moet je dan naar school Lizette? 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 04-09-2015 10:08:11
Hmmmm,  kwam er gisteren achter dat ik veel te veel doe. Al die samenvattingen zijn niet nodig.  We krijgen wel wat kennistoetsjes, maar die tellen niet mee voor slagen of zakken. Die zijn meer voor onzelf om te kijken of we de theorie begrijpen. Ook hoeven we van de theorie niet alle details te kennen. De stage en de verslagen zijn belangrijker. Mijn eerste verslag heb ik al terug. Zonder commentaar, alles was goed. Ik heb nu 3 dagen stage gehad. Ik moet nu mijn werkplan gaan uitwerken.  Best lastig, ik kan niet alle proeves doen, maar de A map moet deze stage al af. Sommige dingen moeten dan fictief. Heel vreemd. Er zijn er in de klas die alleen nog huishouden en activiteitenbegeleiding doen, maar geen zorg. Die moeten de lichamelijke zorg fictief doen en ik moet boodschappen doen, maar dat kan niet op mijn stage en die kan ook niet fictief. Wassen is toch erg belangrijk,  ook omdat je dan observeert en zalfjes smeert ed. 

 
Quote
RE: Studerende moeders?
Anmv3  schreef op: 05-09-2015 18:51:17
Mij valt het deze week even tegen bah..
moet ruim 30 uur werken dag school en was jarig dus nog veel visite.
ook is mijn leerteam niet al te snugger, ik word de hele dag geappt wat ze nou voor
opdrachten moeten doen en dat ze t niet kunnen vinden pffff.
Ook zit ik in mijn periode van de maand. Zal waarschijnlijk de grootste boosdoener zijn van mijn humeur 
Heb nu al een peptalk nodig haha
 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 05-09-2015 21:55:55
Probeer je eigen plan te trekken. Dat appen herken ik wel . Mijn ervaring is dat het wel minder wordt. Nu is alles nog nieuw. Binnenkort loopt alles wat soepeler. Je gaat zelf ook wennen aan alles en dan gaat het wel weer. Neem ook tijd voor jezelf. Niet vergeten! 
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Boterbloem  schreef op: 07-09-2015 20:15:16
Ik merk dat ik er nu echt even klaar mee ben de hele tijd te moeten presteren :-(
Begrijp me niet verkeerd, ben blij met de optie dat ik kan studeren hoor.
Maar elke keer opdrachten doen waarbij je beoordeeld wordt, ontzettend veel voorbereiden en nawerk om het compleet te krijgen enzovoort.
En het gaat echt goed, daar niet van. Maar ik zou heel blij zijn als ik straks even niet meer hoef te presteren. Dat ik niet meer beoordeeld wordt...

Vandaag een vrije dag maar gewoon weer straks 12 uur bezig geweest. Morgen weer werken. De weken zijn zo druk. Zoon heeft vrijdag een voetbalwedstrijd op schiermonnikoog, we hebben deze week nog een verjaardag, moet vrijdag extra bijwerken, en zo zijn mijn weken elke keer vol... Echt een vrije dag vinden is soms zo lastig...

Ben blij als ik een jaar verder ben ;-)

Het werken op zich vind ik lekker. Maar vooral het meewerken. Zonder druk, lekker ontspannen bezig zijn zeg maar. Zal de vermoeidheid wel zijn.

Einde klaagzang
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Ladyb  schreef op: 07-09-2015 22:51:55
Ik heb zowel mijn spw-3 diploma als mijn vig dipoma na mijn 30ste gehaald, als moeder van 3 kinderen. Mijn spw studie was een thuisstudie waar ik zo'n drie jaar mee bezig was incl stage van bijna 1,5 jaar. Mijn vig heb ik in 7 maanden gehaald, dat was helemaal gekkenwerk.

Met mijn spw diploma heb ik nooit een baan met vaste uren kunnen vinden daarom omgeschoold naar vig waar ik zonder enige moeite een baan dicht bij huis mee kon vinden.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Anmv3  schreef op: 14-11-2015 14:38:50
Hoe gaat het met jou Sassefras ?

Hier inmiddeld de eerste proevenmap klaar.
Eerste toetsen gehad en prima cijfer voor gehaald.

Ik vind het erg leuk en leerzaam. Ben nu met de proeve medicatie bezig.
Dat is wel een hele uitgebreide !

 
Quote
RE: Studerende moeders?
S@ssefr@s  schreef op: 15-11-2015 23:53:18
Het gaat goed! Nog niet alle proeven klaar, maar dat hoeft pas over 8 weken. Wel vermoeiend, maar ontzettend leuk. Medicatie krijgen wij in het 2e leerjaar pas. Nu eerst maar slapen,  ben net thuis van een avonddienst.
 
Quote
RE: Studerende moeders?
Anmv3  schreef op: 16-11-2015 11:20:23
Goed te horen !

Ben je inmiddels beetje gewend om te plannen enzo ?
Ik merk dat ik elke dag wel een paar uur aan het huiswerk kan zitten, maar doe soms bewust een dag of 2 even
helemaal niets om te kunnen ontspannen..

Over een maand hebben we de eerste presentatie. Dat is wel iets waar ik de zenuwen van kan krijgen bah
 
Quote
Navigatie


Reageren op Studerende moeders?
Naam
Bericht