Menu
 

Topic:

Kind weggelopen van school,

Pacific  schreef op: 25-08-2015 19:02:07
Hoe is het bij jullie op school geregeld als een kind niet aanwezig is op school(basisschool)?

Deze vraag om het volgende. Ik stond vanmiddag bij het uit gaan van een school met een moeder te praten, haar dochter(10) wordt sinds de vakantie gepest op school en vindt het helemaal niet leuk. Mijn zoon was al buiten het duurde even vorodat haar dochter kwam dus ging ze naar binnen en ik naar huis. Op de terugweg kwam haar dochter tegen, ze zat op een bankje(school is 5 km verderop). Met haar gaan praten en ze zei dat ze die dag helemaal niet op school was geweest, het was al 15.00!! Ze heeft de heel dag lopen dwalen en zat op dat bankje op haar moeder te wachten omdat ze daar altijd langs rijdt op weg naar huis. Ik gelijk naar school gebeld, die ondertussen ook geschrokken waren omdat haar moeder haar dochter kwam halen en ze de hele dag niet op school was geweest. Haar moeder kwam eraan. Haarmoeder zie dat er 1x gebeld was op haar mobiel, ze was aan het werk dus was niet bereikbaar. Maar ze moeten toch meer doen dan 1 keer bellen?!?! ze weten het nummer van haar werk, de vader en vor noodgevallen.

Ik vind dit echt absurd!! Zal je kind maar zijn, er had die helel dag van alles kunen gebeuren. Als een vreemde tegen haar had gezegd, kom maar mee naar mijn huis dan bellen we je moeder dan had ze het zo gedaan.

Wat zouden jullie ondernemen tegen de school? want dit kan toch niet??
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Kind weggelopen van school,
Smvn&d  schreef op: 29-08-2015 13:16:31
Nee xxx dat mis je niet want dat is er gewoon. Maar niet ten koste van de kinderen. Zoals mamavandrie zegt, ouders die de aandacht opeissen.
Hier kun je juf na school spreken, of een afspraak maken voor een gesprek. Je kunt de juf mailen of de juf mailt/belt jou als dat nodig is. En via klasbord ben je elke dag op de hoogte van wat de kinderen gedaan hebben met leuke foto's.
Smorgens moet de juf tijd voor de kinderen hebben. En als het echt belangrijk is dan kun je het gewoon zeggen. Maar zeggen dat pietje niet goed ontbeten heeft is niet belangrijk en boeit niemand.

Ik heb veel contact met juf en directie over zoon, dus nee je mist geen persoonlijk contact omdat je de juf niet kan aanklampen om te melden dat je kind vroeg wakker is of gister thuis een som heeft gemaakt.
Alleen dingen die belangrijk zijn.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Kind weggelopen van school,
Naam
Bericht