Menu
 

Topic:

Jongen 5 jaar.

Anoniem  schreef op: 25-08-2015 15:09:02
Mijn zoontje van 5 jaar (dec 6) speelt al van jongs af heel graag met meisjes speelgoed, ook zijn speelmaatjes zijn eigenlijk alleen maar meisjes (hij geeft zelf aan dat hij geen vrienden heeft alleen vriendinnen want jongens zijn niet leuk)

Nu word hij de laatste tijd steeds vaker door andere jongens uitgemaakt voor meisje, peuter, kinderachtig etc.
Op het moment zelf is hij hier verdrietig van maar hij blijft bij zijn standpunt over de meisjes.

Nu heeft hij bijvoorbeeld afgelopen weekend op een rommelmarkt een barbie gekocht, deze barbie is zijn alles geworden ze heeft een naam gekregen, moet bij hem in bed, haren worden drie keer per dag gekamd en ze moest dus ook echt mee naar school/buitenspelen want de juf moest haar ook zien. Zo is het ook met knuffels hij heeft er ontzettend veel en ze zijn allemaal even belangrijk voor hem hij wil als er vriendinnetjes komen heel vaak met zijn knuffels spelen maar ik merk steeds vaker dat andere kinderen hem niet begrijpen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van dit gedrag? Ik wil er wel heel duidelijk in zijn dat ik hem accepteer zoals hij is en hem absoluut niet wil veranderen!
 
Quote
Navigatie
RE: Jongen 5 jaar.
Jolanda1974  schreef op: 25-08-2015 15:20:36
Waarom zouden wij daar wat van vinden?  Het belangrijkste is dat je hem blijft steunen in zijn keuzes en zijn verdriet soms.
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Ma Dalton  schreef op: 25-08-2015 15:24:42
Lol, je beschrijft mijn 3e. Verjaardagsfeestjes met hem als enige jongen zijn hier aan de orde van de dag. Dora en alles roze is heel lang alles geweest. 
Nu zit hij sinds een week in groep 3 en wil inneens geen roze lunchtrommel meer mee. Ook goed. 

Ik vind er weinig van, behalve dat het jammer is dat we vinden dat er jongens en meisjes speelgoed is ipv gewoon speelgoed!
Zolang mijn zoon zich lekker in zijn velletje voelt ga ik niks labellen. En ben ik blij als hij blij is.
je hebt mensen in alle soorten. En dat is goed.
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Minou  schreef op: 25-08-2015 16:04:09
Moet je nagaan zo jong dat kinderen al pesten en waar komt het vandaan..van de volwassenen..de maatschappij..het " zo hoort het idee"  ik vind het juist super hoe je dit doet. kijken naar het kind..top
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Anoniem  schreef op: 25-08-2015 16:05:43
Misschien had ik die vraag wat jullie er van vinden anders moeten formuleren maar ik bedoel meer herkennen jullie dit gedrag.

Ik vind het soms best lastig omdat ik het sneu vind voor mijn zoon dat hij afgewezen word om zijn interesses. Uiteraard blijf ik hem steunen in zijn keuzes dit is ook niet aan de orde.
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Claudia  schreef op: 25-08-2015 16:08:03
niks van aantrekken wat anderen vinden. Je kind is mooi zoals die is. Mijn dochter werd ook vaak een jongetje genoemd kwa gedrag: in het bos aan het spelen, haren in de knup met blaadjews en zat etc, liever met takken en stenen aan het spelen dan met gewoon speelgoed. Sjah het zij zo...

Als je kind happy is ben je het zelf ook!

Mijn dochter speelde overigens ook met auto's, nu nog...en vind pokemon en skylanders bijv helemaal geweldig, prima toch. Pas sinds een paar weken heeft ze wat aandacht voor barbies gekregen (ze is nu 9,5)
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Kees  schreef op: 25-08-2015 19:25:18
Bij mijn jongste zoon zit ook een jongen in de klas met meisjeskleren
poppen mee naar school roze tas en heel zachtaardig.
Iedereen lijkt het leuk te vinden gewoon.
nu willen zijn ouders dat hij ook met jongens speelt maar mijn zoon
is een banjer en een wildebras en die vindt dat getut dus niks.

zolang iedereen aangeleerd krijgt dat je mag zijn wie je wil zijn
moet het goedkomen.

ik vind het belangrijkste dat je kind happy is.
zo ver als deze ouders gaan zou ik niet doen.
al vaker over nagedacht waarom dan niet maar geen idee.
ik zou geen roze knipjes in het haar doen bijv.
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Narim  schreef op: 25-08-2015 19:38:50
Mijn zoontje van 5 is ook geïnteresseerd in meidenspeelgoed en speelt liefst met meisjes. Hij houdt niet van jurkjes en knipjes in zijn haar, dat niet. Hij houdt gewoon van rustig en gezellig kletsen, knutselen, verkleden en niet van schreeuwen en stoeien.

Hij wordt er niet mee geplaagd. Wat me wel opvalt is dat alle ouders/volwassenen er opmerkingen over moeten maken: grappig al die vriendinnen, al dat roze, etc. Ik merk dat mijn zoontje die opmerkingen oppikt en er niets van begrijpt. Zo van: word ik belachelijk gemaakt? Waarom? Zelf let ik er ook op dat hij ook voldoende jongens speelgoed heeft, ook zo stom. Wij volwassenen moeten niet zo rechtlijnig denken  
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Mamvan3  schreef op: 26-08-2015 16:48:20
Beide jongens hier hebben met meidenspeelgoed gespeeld, de jongste heeft nog lange tijd in rokjes gelopen, die hij stiekem pikte van zijn grotere zus.
Maar heb ook een meid hier die het liefst jongenskleding aantrekt, geen schoenen op de damesafdeling kan vinden en veel met auto's en techniek heeft (nu in de brugklas) en als ik zeg, dat ze haar ermee kunnen pesten, krijg ik als antwoord: wat kan mij dat schelen, dit vind ik prettig! Nu ben ik zelf ook redelijk technisch, dus ik zie het probleem niet zo. 
Lekker hun gang laten gaan!
 
Quote
RE: Jongen 5 jaar.
Anoniem  schreef op: 27-08-2015 10:20:19
Fijn om dit allemaal te lezen! Ook hier worden mijn jurken uit de kast gehaald alleen dit wil hij wel alleen binnen als hij naar buiten gaat kleed hij zicht om

Ik laat hem lekker gaan in zijn ontwikkeling, hij speelt op dit moment alleen met zijn barbies en heeft vriendinnetjes gevonden die dit ook erg leuk vinden!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Jongen 5 jaar.
Naam
Bericht