Menu
 

Topic:

Het leed dat bed heet

Vera  schreef op: 23-08-2015 10:49:34
Ik had al langer het vermoeden dat ons bed niet helemaal jofel was maar dat is er nu naar 2 weken achter moet komen dat ik in de vouwwagen beter slaap dan thuis, is wel heel erg.
(en nee in de vouwwagen staat geen merknaam op het matras helaas)
Tijd voor een neiuw bed. Maar waar moet ik op letten? Mijn man wil perse een tempur want hij heeft nog nooit iemand slecht horen praten over tempur maar ik vind het wel heel duur. Iemand een idee of ervaring?
 
Quote
Navigatie
RE: Het leed dat bed heet
Son  schreef op: 23-08-2015 10:52:22
Wij hebben een boxspring...ooh zoo fijn. Geen merk of zo
Gewoon een lekkere en ook niet de allerduurste. We hebben hem nu 5/6 jaar en ben nog steeds super blij mee
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Vera  schreef op: 23-08-2015 11:05:18
Wij hebben nu ook een boxspring van 5 jaar oud. Gekocht na de geboorte van onze dochter omdat ik rugpijn kreeg in bed
Ik vraag me ook erg af wat de functie is van het topmatras. volgens de consumentenbond is dat volkomen onzinnig en kan je die er net zo goed afhalen maar dat lijkt me ook weer stug.
Ik ben een buikslaper, (hand onder mijn buik, benen alle kanten op, hoofd en nek gedraait. En daar lees ik ook allerlei visies over, hard of juist niet hard....zucht....hoe moeilijk kan een bed zijn
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Mama Van Drie  schreef op: 23-08-2015 11:25:28
Wij hebben nu ruim 11 jaar een Tempur matras, de echte originele, en als deze op is dan komt er bij ons zeker weten weer Tempur.

Ik zou niet meer anders durven want als we met vakantie op andere matrassen slapen dan merken we dat beide aan onze rug/heup.

We hebben deze matrassen gekocht toen ik net zwanger was van onze jongste dochter, met mijn anndere zwangerschappen lag ik op het ein nooit zo lekker meer in bed, kussentje hier...kusentje daar om de buik te ondersteunen, slapen was niet altijd fijn.
Met de jongste heb ik 9 maanden lang geslapen als een roos, nergens geen last van en ook geen kussentjes nodig hier en daar,super matras vind ik.

Ik heb zelf een scoliose in de rug en daardoor vaak last van de heup als ik lang lig op bv niet goeie matrassen, die pijn en klachten zijn met de            komst van de Tempur matrssen   verdwenen, ik slaap weer prima.

NU heb ik wel genoeg reclame gemaakt voor Tempur dacht ik zo...;-)

Het lastige is dat onze ervaringen niet wil zeggen dat dat voor een ander ook zo geldt want het is best heel persoonlijk een matras kiezen.
Ons is toen gezegd ( is wel ruim 11 jaar terug) dat je het kon vergelijken mett een waterbed,  het ligcomfort dan,daar wilde we toen eerst voor gaan, alleen heb je nu geen stroomkosten.

Ze zijn idd niet goedkoop, laatst zag ik wel een aanbieding hier, compleet als soort boxspring, verstelbaar en alles.

Bij ons dus echt niet anders als Tempur. ;-)


 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Vera  schreef op: 23-08-2015 11:33:54
En waar ik dan weer benieuwd naar bed is maakt het nog uit welk matras je koopt van Tempur of hebben ze gewoon 1 soort?
Ik wil best een boel geld uitgeven als ik zeker weet dat ik jaaaaaren goed lig. Er is nu ook een aktie van compleet bed erbij voor 2999 euro maar dan denk ik weer, dat gaat ons vast niet lukken 
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Spatje  schreef op: 23-08-2015 12:02:49
Wij zijn ook aan het kijken voor een boxspring.  Hebben nog lattenbodems.  Ik wil alleen geen dekmatras.  Heb nl vorig jaar nieuwe geweldige matrassen gekocht.  Ik vraag me dan af of de bedden niet uit elkaar gaan mocht je toevallig in het midden op elkaar liggen

 Maarre ik lees mee.
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Mama Van Drie  schreef op: 23-08-2015 12:34:35
Toen wij ze kochten had je niet zoveel keus, tot 100 kg of hoger als 100 kg dacht ik maar dat is alweer jaren terug he.

Ik heb paar jaar terug eens gekeken maar je hebt nu meerdere soorten in hardheid, gewoon goed laten voorlichten en overal rondkijken.

Met dat compleet bed erbij  lijkt op een boxspring dacht ik en het voordeel daarvan is dat het lekker een hoog bed is, dat lijkt mij ook wel wat.

Las trouwens dat je boxspring 5 jaar oud is, dat vind ik echt heel kort om nu al een waardeloos bed te hebben zeg, wat is nou 5 jaar?.....wat dat betreft denk ik dat je met Tempur langer doet. Wij kregen toen 11 jaar terug al 15 jaar garantie erop.

Heb je trouwens niet dat je ze uit mag proberen? dat mochten wij wel toen, beviel het niet dan konden we ze terug geven, dat is dus niet gebeurd bij ons ;-)

Wij hebben twee matrassen van 80 cm (bed van 1.60) en hebben nooit geen last van de midden naad, snap nooit zo goed dat mensen daar een punt van maken, wij hebben dit al zolang we samen zijn en dat is al ruim 25 jaar. Op vakantie hadden we een 1.40 bed met 1 matras maar jeetje zeg dan heb je al snel een kuil in het midden waar je almaar heen rolt, ik vind het een naar gevoel alsof je voortdurend ergens afrolt.
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Ladyb  schreef op: 23-08-2015 12:35:44
Wij hadden een boxspring maar het was geen succes, lag voor zowel mijn man als ik veel te zacht. Nu weer bijna een jaar lattenbodems en we slapen veel beter. Hebben wel de dure matrassen van de boxspring op de lattenbodems gelegd en dit is dus veel harder, de boxspring zelf was voor ons dus te zacht. 
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Mama Van Drie  schreef op: 23-08-2015 12:37:53
@spatje hoe zou dat mogelijk zijn dat de bedden van elkaar af gaan als je samen in het midden ligt? Dat lijkt mij onmogelijk want het zit in 1 bak allemaal, tenzij je echte senioren bedden neemt maar dat zijn dan ook twee aparte ledikanten.
Wat in 1 bak zit, of in 1 ombouw zit kan nooit uit elkaar natuurlijk.

Zoals ik hierboven al schreef hebben wij er nooit geen problemen mee gehad.
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Ladyb  schreef op: 23-08-2015 12:42:04
Nou, onze boxpsring schoof elke avond/nachts uit elkaar met een enorme spleet ertussen. De matrassen liggen los op de boxspring en dat schuift wel zeker uit elkaar.
Bij een boxspring zitten de matrassen juist niet in een ombouw, tenminste bij ons niet en heb het in een hotel ook nog nooit gezien. 
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Vera  schreef op: 23-08-2015 12:49:42
bij onze boxpsring zit het stoffen hoofdeind aan de uiteindelijk van de matrassen geklikt, dus je hebt 2 seperaten bedden die aan de hoeken door hoofdeinden bij elkaar worden gehouden. Wij hebben wel een topmatras uit een stuk maar kan je het anders niet oplossen door 1 groot hoeslaken? Ik heb een hoeslaken die ook onder de ondermatrassen gaat, kost een paar cenen maar is wel veel fijner

 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Jill  schreef op: 23-08-2015 13:26:41
Wij hebben een boxspring van Ikea. Nog nooit zo lekker geslapen, terwijl ik heel sceptisch was over een Ikea bed ;-)

Hebben er ook een topmatras bij, heerlijk! Kan de consumentenbond veel over zeggen, maar het is echt heerlijk! Wij waren in totaal rond de 1400 euro kwijt (incl matrassen, topper, nachtkastjes)
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S29098826/#/S09098827
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Kees  schreef op: 23-08-2015 14:59:56
ik heb ook een boxspring en ik ben juist blij met het topmatras omdat dat de kier in het midden oplost
zonder dat ding echt een geul (oke overdreven) een aangezien een kind daar altijd ligt...vind ik voor hem niet zo prettig.

ik vind het een heel fijn bed iig!
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Smvn&d  schreef op: 23-08-2015 17:26:45
Wij hebben een elcetrische boxspring van auping. Met traagschuim matras, althans ik. Man heeft een ander matras, die van hem is zacht en die van mij juist hard met traagschuim.

Je moet gewoon naar een winkel gaan en gaan uitproberen wat lekker ligt. De prijs zegt daar weinig over. Een matras van 50 euro kan ook wel heerlijk liggen. Het is echt heel persoonlijk.
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Smvn&d  schreef op: 23-08-2015 17:29:45
Hier geen top matras erop (dan werkt het traagschuim ook niet meer) nick ligt gewoon in het gat, heb hem nog niet horen klagen. Maar tis zo'n mini kier dat je dat ook niet merkt. het enige wat je merkt is het verschil in matrassen in het midden.
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Boontje  schreef op: 23-08-2015 17:49:53
Wij hebben sinds een week een waterbed....nog nooit zo heerlijk geslapen! Het is zo persoonlijk...dus dat wordt proef liggen overal! 

 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Jill  schreef op: 23-08-2015 19:21:40
Het voordeel van ikea is trouwens ook dat je 90 dagen mag proefliggen. Je kan kosteloos binnen 3 maanden je matras ruilen. Man heeft dat na 3 weken gedaan omdat hij zijn matras toch te hard vond en liever dezelfde wilde als die ik heb. Geen probleem. Super service!
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Bepje  schreef op: 23-08-2015 21:16:35
Matrassen zijn zo iets persoonlijks dat je dat het best uit kunt proberen in een winkel. In de ochtend als je goed uitgerust bent gaan proefliggen.
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Jen9  schreef op: 23-08-2015 21:21:27
Een boxspring zegt niets, daar heb je ook heeeel slechte in.. Gwoon kijken welk bed en matras je het prettigst vindt.. Flink testen in beddenzaken en winkels en laat je daar goed voorlichten.

Ik ken wel mensen die tempur helemaal niks vinden (daar ben ik er 1 van ). Waterbed vid ik nog erger terwijl andere mensen erbij zweren.. dus echt.. testen.. testen.. testen en je heel goed laten adviseren.  Tien jaar geleden gekocht en toen al ontzettend veel keuze... (20 jaar terug ook al.. toen ik de matrassen daarvoor kocht ;-) )


Hiet een boxspring en de matrassen gaan wel degelijk uit elkaar... opgelost met een lovebridge die soms goed werkt haha!
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Son  schreef op: 23-08-2015 21:22:12
Wow dat is wel fijn van ikea...want proeffliggen is toch anders dan in de praktijk gebruiken
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Spatje  schreef op: 23-08-2015 22:19:45
Bij de slaapfabriek krijg je boxspring bedden zonder ombouw.  Hoef ik niet perse.  Dat zijn 1 persoonsboxen.  
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Kmvs&m  schreef op: 24-08-2015 07:18:14
Toen ik zwanger was van S hebben we ons waterbed de deur uit gedaan en een boxspring gekocht. 
Nog geen 5 jaar later was de vering in de matrassen helemaal door gezakt. Man werd elke ochtend met rugpijn wakker en had nooit het gevoel uitgeslapen te zijn. (Geen Leen bakker boxspring dus meer 😂). 
Toen zijn we wat rond gaan kijken en gaan informeren voor een nieuwe boxspring. Uiteindelijk een elektrische gekocht voor ik meen €2000,- 
Wel een topdekmatras erbij (10cm dik). 
We mochten hem een maand of 2 op proef nemen, nooit meer omgeruild. 
Ja het topdekmatras zelf (bleek een fabrieksfout). 
Ook echt een voordeel dat hij zo lekker hoog is. Maar goed, ieder z'n eigen voorkeur natuurlijk 
 
Quote
RE: Het leed dat bed heet
Vera  schreef op: 24-08-2015 08:27:01

Quote bepje:
Matrassen zijn zo iets persoonlijks dat je dat het best uit kunt proberen in een winkel. In de ochtend als je goed uitgerust bent gaan proefliggen.

  das dus een grot probleem  

Ik heb een nieuwe topper al geprobeerd maar dat is het dus niet. Vond ik wel een goede tip. Wij gaan vanmiddag proefliggen. Ik hoop dat er geen ellelange levertijd op bedden zit, daar heb ik ook geen idee van...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Het leed dat bed heet
Naam
Bericht