Menu
 

Topic:

eenvouwwagen

Inky69  schreef op: 09-08-2015 14:21:18
Wij zijn nu 3 jaar met een tent op vakantie geweest maar we gaan volgend jaar toch voor een vouwwagen.
Ik kan niet echt goed slapen op luchtbedden/ matras in de tent ( te zwaar) en ik hoop beter te kunnen slapen op een matras.
Een caravan wordt te duur dus gaan we voor een vouwwagen.
Alleen op MP zie ik door de bomen het bos niet meer.....
Wat is een goede en makkelijk op te zetten vouwwagen?

En...brrr......ik vind die gordijntjes zoooooo vreselijk, is daar wat leuks van te maken

En we gaan toch altijd ergens heen waar het warm is, kan je dan de voorkant er helemaal uitritsen zodat het 1 open ruimte wordt?
 
Quote
Navigatie
RE: eenvouwwagen
Inky69  schreef op: 09-08-2015 14:22:19
Of misschien heeft een van jullie er eentje te koop 
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Jill  schreef op: 09-08-2015 15:38:54
Ik zou gaan kijken bij De Wit in Schijndel; daar staan veel vouwwagen opgesteld, nieuw en 2e hands en ze geven duidelijke uitleg.
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Debby1977  schreef op: 09-08-2015 16:58:45
Miranda0909 heeft er 1 te koop
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Miranda0909  schreef op: 09-08-2015 17:07:27
Je mag me mailen hoor
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Kate  schreef op: 09-08-2015 18:24:09
Wij hebben een Gerjak Tago, nu voor het tweede jaar mee op vakantie geweest. Tweedehands gekocht ook. Opzetten is in een goed uur wel gebeurd, als je weet hoe je het moet doen. Aan het slaapgedeelte zit de voortent vast,  daarvoor staat nog een luifel. We kunnen de zijwanden uit de voortent ritsen als we dat zouden willen. In de praktijk doen we dit nooit, want daar staan spullen en kleed je je om enzo. We ritsen ze wel vaak een stuk open voor extra ventilatie.

Bij de luifel horen ook inritsbare zijwanden, dus bij slecht weer zit je dan zelfs onder de luifel  beschut. Bij mooi weer is dat veel te heet en laten we die er lekker uit. Wij zijn net terug uit Frankrijk en we hebben de luifelwanden daar niet gebruikt.

Ik vind een vouwwagen een fijn kampeermiddel, het geeft je het vrijheidsgevoel van een tent, maar wel extra comfort. Het afbreken van de vouwwagen is wel wat meer werk.  Eerst moeten al je spullen er uit, dan afbreken, en dan alle spullen inclusief tent en stokken enzo in omgekeerde volgorde er weer in. Beter doe je dat met mooi weer . Met een caravan haal je de voortent weg en ben je klaar.

Er is wel veel keuze, dat maakt het er niet gemakkelijker op om het merk te kiezen dat je aanstaat. Wij hebben mede voor deze gekozen vanwege de degelijkheid, het opzetsysteem, het allweathertentdoek en de relatief gunstige prijs.

 
Quote
RE: eenvouwwagen
Kate  schreef op: 09-08-2015 18:34:16
oh ja, en die gordijntjes zijn gewoon vierkante stukken stof met plastic runners die weer passen op het plastic railtje boven het plastic raampje in je tent . Dus als jij of iemand die je kent een beetje handig is met een naaimachine, dan koop je een leuk stofje, maakt er een soortemnent tunneltje in voor de runners en onderaan een zoompje en klaar ben je. Wij hebben wel 8 van die gordijntjes dus je bent wel even bezig. En je gordijntjes matchen dan ook niet meer met de kussenhoezen van de bankkussens in het slaapgedeelte. Niet dat dat erg is, want op de camping hoeft er niks te matchen  .

Ik vind het juist wel leuk, die tuttige gordijntjes in mijn tent.

Trouwens nog een tip die ik van een doorgewinterde kampeerder op de camping kreeg: vouw de zijwanden nooit met een naad op het plastic raampje. Dan scheurt je raampje na verloop van tijd, schijnt.
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Inky69  schreef op: 09-08-2015 20:28:06
Miranda0909, ik heb je gemaild
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Lonneke  schreef op: 09-08-2015 21:30:46
Hoi Inkt nu wel goede tijd om te kopen echt heel veel staan er te koop. Wij hebben er vorige week 1 gekocht ( 2 maanden terug ook 1 gekocht maar die was toch echt te klein dus weer verkocht en grotere gekocht )

Op fb heb je verschillende hoekjes waar ook vouwwagen te koop worden aangeboden.

Daar wordt echt veel aangeboden en vind het zelf fijner werken dan mp is net qua gevoel wat makkelijker en Relaxter handelen
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Sun Mv3   schreef op: 09-08-2015 21:57:37
Wij hebben afgelopen december een vouwwagen gekocht voor 1100 euro. Een snelopzetter van Trigano, staat snel maar de haringen en voortent duren wel even). We zijn nu vier weken in italie en ik ben herl
blij met de vouwwagen. Vooral dat je hoog slaapt op een gewoon matras. En verder meer ruimte dan in een tent. 
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Banana  schreef op: 09-08-2015 22:53:27
wij hebben 2 mnd terug ook een gekocht 
zelfde als die miaranda aan bied 
genoeg ruimte aardig bouw jaar leuke prijs 
als je beetje handig bent is opzetten uurtje werk 
we zijn e nog maar 1 weekendjemee weggeweest ivm de zwangerschap maar heb heelrijk geslapen toen en tot nu echt geen spijt ervan 
ook hier van tent naar vouwwagen 
hebben caravan gehad maar is ons niet bevallen erme rijden is niet handig een grotere is te duur en we slapen er alleen in dus is vouwwagen ook prima voor ons 

verder is het net wat je budget is en wat je eisen zijn 
wij wilde heel graag een tent trailer en liefst nieuw maar ja moeten we nog even sparen zeker nu de kleine er tussend oor komt 
daarbuiten hadden we geen ervaring dus als dan niets is na een a twee jaar schrijf je zoveel af 
dus nu besloten ene 2de hands tekopen 
die gewoon 2a3 jaar porberen 
als dit ons bevalt kunnen we in die tussen tijd doorsparen en dan kopen we tegen die tijd gewoon als nog een neiuwe nar onze zin 
 
Quote
RE: eenvouwwagen
Caithy  schreef op: 10-08-2015 18:10:22
Ga goed kijken wat je precies wilt, wil je een snelle klapper of juist eentje met veel ruimte (en veel opzet werk). Er zijn veel soorten en smaken.
Wij zijn echt afgeknapt op de grotere, want het was zoveel werk en een snelle klapper hebben we eerst een zomer gehuurd (opzetten binnen 30 min incl inritsbaar grondzeil). De snelheid gaf de doorslag en hebben een tweede lattenbodem erin gemaakt, zodat wij op de kastjes liggen, zoon op de andere lattenbodem en dochter in het ondertentje!

Wij hebben een jametic uit 2011



 
Quote
RE: eenvouwwagen
Kees  schreef op: 10-08-2015 19:50:44
ik sta nu met mn vouwwagen. het is een alpen kreuzer 8 persoons.
echt een geweldig ding, prima bedden (oke met extra matras erop) heel erg veel ruimt, ik heb een extra tussentent dus echt veel loop en leefruimte.

maar...
ik heb hem net verkocht.
hij is geweldig, kan iedereen een vouwwagen aanraden, maar ik vind het veel te veel gedoe om hem op te zetten.

dus ik kijk nu uit naar een sleurhut.
weer een nieuwe fase

dit is wel een goeie periode om dit soort dingen aan te schaffen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op eenvouwwagen
Naam
Bericht