Menu
 

Topic:

Politie gaat 112 melding negeren

Smvn&d  schreef op: 08-08-2015 09:45:01

De politie gaat weer een stap verder met haar acties voor een beter CAO. Nu dreigen agenten zelfs 112-meldingen te gaan negeren, schrijft het AD.



Woordvoerder Albert Springer benadrukt namens de actievoerende agenten tegenover de krant dat de politie bij levensbedreigende situaties wel nog steeds uitrukt, maar niet meer bij inbraken of aanrijdingen, waarvoor je in sommige gevallen ook het alarmnummer mag bellen. Springer is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 11-08-2015 20:56:42
Prima Sis. ..aka t net xo netjes gaat als dit.... Want dat vind ik echt. .. .
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 11-08-2015 21:07:43
Dus alleen de noodzakelijke zorg (niet douchen enzo dus) vind jij prima?
Nou ik niet. 
Sommig werk doe je met je hart, en als je dat niet kan moet je wegwezen.

En lees vaak als argument, de politie loopt veel gevaar voor eigen leven (is dat echt zo in nederland? Zo vaak worden hier toch geen agenten vermoord? bijna nooit? serieuze vraag trouwens)
Ze zien vreselijke dingen, daar ben ik het mee eens, maar dat ziet de ambulance ook, de (vrijwillige!) brandweer ook, de mensen op de eerste hulp ook, de ic ook, mensen in de gavngenis ook. En zo nog zat banen. Net als dat mensen in gevangenissen ook gevaar lopen, en mensen in psygiatrische instellingen ook. Mensen in bepaalde bouw sectoren ook al, om gewoon maar even wat te noemen. Ook allemaal banen die niet echt geweldig betaald worden.
Ze doen goed werk, ook absoluut mee eens, maar dat is toch ook gewoon normaal?

Wat is er zo vreselijk speciaal aan dit werk? Ik lees vaak blogs van politie mensen, mooi soms, verdrietig soms, grappig soms, gevaarlijk soms, lastig soms. Maar geld dat niet voor elke baan?
Ik heb niet het idee dat de agenten dat zelf zo zien. Ze vinden het prachtig werk en doen het met hun hart (de meeste dan). Volgens mij zien ze het zelf helemaal niet zo negatief als dat door andere wel gezegd word.

Het lijkt net of ze alleen maar slecht doen, of nare dingen mee maken, maar ook veel leuke dingen, en gewoon saaie dagen. Zelf zien ze het volgens mij helemaal niet zo negatief als het hier word weggezet (de agenten die ik ken in elk geval niet).
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 11-08-2015 21:10:07
En ik zie vooral die vakbond een hoop roepen, de agenten zelf die zijn gewoon lekker aan het werk volgens mij.
Ik vind gewoon echt dat de politie nu in een heel negatief daglicht word gezet. Terwijl het mij juist op dit moment belangrijk lijkt dat ze eens gezien worden als politie, en niet als een voetveeg.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 11-08-2015 21:16:18
Je staakt ook voor betere omstandigheden voor je patiënten. .. dus ja. .dar vind ik voor korte duur gied..Ben zelf ook wel eens de dupe geweest van stakingen. .en due staking vond ik toen ook zewr terecht. Er zijn ook stakingen waar ik t niet mee eens ben. ...maar saar hoort deze zeer zeker niet onder. 
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 11-08-2015 21:30:20
Nee je staakt niet voor betere omstandigheden voor je patienten, je staat toch niets van je salaris aan je patienten af??
Je staakt omdat je zelf meer geld wil. Heeft niets met de patienten te maken.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 11-08-2015 21:36:21
Staken is niet alleen voor meer salaris. ..... Overigens vind ik dat nu wel meer dan terecht.  ik geb best wel eens gestaakt. .en sat ging eigenlijk niet om meer salaris. ..
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloem  schreef op: 11-08-2015 22:37:57
Deze srtaking gaat om veel meer dan geld. Wat de mminister een mooi aanbod vond was iets wat al veel eerder was toegezegd maar nooit is gekregen. Ze steken geld in verkeerde zaken en bezuinigen op punten waar de burger indirect enorm de dupe gaat worden en het vOor agenten gevaarlijk gaat worden. Ze beslissen over dingen waar ze niet genoeg kaas van hebben gegeten, waarvan ze de gevolgen niet overzien maar agenten wel. Mijn man hoeft niet perse veel meer loon, wel iets, ze zijn langf stil blijven staan terwijl de rest duurder wordt. Maar mijn man wil vooral veiligheid voor hemzelf en de burger. En nu lijkt het haast dat het enkel. Om geld. Gaat... Maar sis, je hebt wel gelijk dat dit beroepen zijn die je moet doen uit passie, net als de zorg. Mijn man komt overigens zeer regelmatig in gevaarlijke situaties, dat wel. Wij praten er bewust weinig over omdat ik mij anders te bezorgd maal. Maar inbraken, gewapende overvallen, steekpartijen of mensen die tegen jke aan willen rijden gebeurd regelmatig. Daar tegenover staan nog meer mooie dingen. Die overheersen gelukkig. Ik ben geen voorstander van staken. Wel wanneer mensen niet meer veiligheid of zorg kunnen garanderen. Laat de ministers zich daar maar eens mee bezig houden,.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 11-08-2015 22:51:00
Maar daarom zeg ik, laat ze bij de 2e kamer lekker elke minister gaan aanhouden en controleren, telkens weer, dan hebben ze er zelf last van, en kan het allemaal veel sneller! Want dan is het ineens niet leuk meer voor de ministers.

En wat jij zegt is ook wat ik hoor, de agenten hoeven helemaal geen honderde euro's erbij. Natuurlijk is wat erbij fijn, vind ook zeker dat het loon te laag is.
Maar de mensen buiten de politie maken er een drame van en er word alleen maar verteld dat er meer geld naar de agenten moet.
Terwijl bijv. betere trainingen veel beter zouden zijn. En agente vinden dat naar mijn idee zelf ook. Er word nu te weinig geinvesteerd in goede trainingen en bijscholingen. Waardoor er inderdaad meer gevaar zal ontstaan voor de agenten. En ook burgers soms.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 11-08-2015 23:08:39
Maar al doe je je beroep uit passie, dan heb je er toch ook hart voor juist.. en dat laat je m.i. zo ook zien.. Ik heb vroegah ook gestaakt, maar niet omdat ik dat leuk vond....
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Harleysmama  schreef op: 12-08-2015 07:27:22
Mijn collega's hebben ook Aktie's gehouden en niet voor meer salaris. Maar voor betere arbeidsomstandigheden. Zijn die niet goed, gaat dat wel ten koste van de veiligheid, met alle gevolgen diecer uit kunnen vloeien. Helaas ziet onze opdrachtgever het nut niet ervan in. Want die wil alleen maar meer geld verdienen.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 12-08-2015 08:09:45
Precies en de hoge omes bij de politie blijven ook maar meer verdienen en gouden handdrukken krijgen, ook als ze niet goed gepresteerd hebben. Mensen die overgemotiveerd raken, oververmoeid raken dragen niet bij aan een betere veiligheid.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Harleysmama  schreef op: 12-08-2015 09:38:24
Na 22 jaar zie ik dat mijn werk ten nadelen veranderd is. Vroeger waren de arbeidsomstandigheden veel beter en ziekteverzuim laag. Nu is deze weer erg hoog en dat komt door te lange sta-tijden bij de veiligheidscontroles en hele slechte stoelen op mijn werkplek. Helaas wil de luchthaven weinig tot geen geld uitgeven. Dus zal het ziekteverzuim alleen maar hoger worden. 
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 12-08-2015 10:47:29
overgemotiveerd...   huh???? Ongemotiveerd natuurijk whaha!
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloem  schreef op: 12-08-2015 22:44:39
Eerder had je om het weekend vrij. Tegenwoordig krijg je die zekerheid niet meer. Mijn man heeft voor de vsakatie 7 weekenden minimaal 1 sag gewerkt. Geen weekenfden meer samen weg. Hij is dan vrij op een schooldag van de kinderen of een werkdag van mij maar daar heb je alds gezin niets aan. Enirm veel agenten zitten ziek thuis. Overwerkt, burn out, dat soort dinhen... En nog gaat er geen belletje rinkelen. We maken er gewoon een nationale politie van waardoor ze mijn man ook in emmen mogewn plAatsen wat 75 minuten rijden is. Komt de hoge heren goed uit. Meest komische, iemand van emmen kunnen ze dan in het noorden zetten... Hoe zien ze het voor zich? Idd zouden meer trainingen erg goed zijn. Veel meer casussen w
Over wapen trekken, laat ze een taser krijgen waaraan ze wat hebben ipv een wapenstok wat weinig uithaald of pepperspy wAarbij je eerst moet bedenken hoe de wind waaitm . En vooral meer agenten... Ze zijn hier soms met belachelijk weinig en belangn liggen wat ook aan ze vreet. Maar door de bezuiniging kunnen ze weinig anders..
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 14-08-2015 04:01:12
En juist omdat ze het met hun hart doen, doen ze het voor weinig! 
Heb het idee dat je gewoon graag wilt horen dat iedereen het met je.eens is.

Vaak wordt er om de meest belachelijke dingen 112 gebeld.
Ongeluk met blikschade, serieus zijn er mensen die dan 112 bellen?
112 bel je alleen in geval van gevaar. 

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jomi  schreef op: 14-08-2015 04:13:20
Wat een rare redenatie, als je iets vanuit je hart doet dan mag je niet staken, meer loon of betere arbeidsonsgandigheden willen?

Staken gaat zelden alleen om geld, er zit zoveel meer achter. Bovendien is staken in principe het laatste redmiddel.

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 14-08-2015 10:14:22
Ik hoop inderdaad wel dat mensen het met me eens zijn dat er bij de politie snel dingen moeten veranderen.
En Jomi jij leest niet, want ik zeg juist dat ze meer loon moeten krijgen, en betere trainingen zodat het voor de politie zelf makkelijker en veiliger word. Voor het geen wat ze doen vind ik het loon zeker te laag. Alleen lijkt het erop dat iedereen er om heen er een groter probleem van maken dan de agenten zelf, die zijn namelijk gewoon met hun werk bezig.

Maar niet reageren op 112 meldingen (wat dus niet waar is, zei ik ook al in een van mijn eerste reacties) is niet de manier. 

En ja soms moet je voor slechts blik schade 112 bellen. Hier staan bij een stuk snelweg grote matrix borden, 'bij pech of blikschade bel direct 112' of iets in de trand. Dus mensen zullen dat ongetwijfeld doen, het staat namelijk duidelijk aangegeven dat dat daar moet. 




 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 14-08-2015 20:28:13

Zag dit net staan op de fb van 'onze' politie. Geeft ook direct aan wat ik bedoelde, als het waar had geweest. 


"GEEN STAKING BIJ 112 MELDINGEN!


Op dit moment berichten de media over politiestakingen bij 112 meldingen. Deze berichtgeving is onjuist en niet waar. Wij blijven reageren op 112 meldingen.


Deze onjuiste berichten brengen helaas een hoop onrust en onbegrip met zich mee. Meldingen met een hoge prioriteit zullen nooit deel uitmaken van onze staking.



Wij hopen eventuele onrust op deze manier te hebben weggenomen.


Namens team Leiden Zuid wensen wij u een veilig weekend."


 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloem  schreef op: 15-08-2015 08:24:41

Het is een beroep met emotie, maar ook voor mensen die ermee te maken krijgen.

Las gister ergens een stukje over een vrouw die volgensmij vermoord was terwijl er dreigingen waren geweest.
De politie zou het niet serieus genoeg hebben genomen..

En ik snap zo goed die emotie, tegelijkertijd: wanneer is een dreiging zo serieus dat ze er op in kunnen gaan?
Mensen zeggen de ergste dingen tegen elkaar, maar als de politie serieus bij elke dreiging daar zo druk mee bezig gaat kan er amper een agent de straat op en blijft AL het andere ook liggen...

Ze krijgen maar weinig geld en moeten er enorm veel mee doen. Er wordt van hogerhand besloten te reorganiseren wat geld kost, en omdat er daardoor nog minder geld over blijft moeten ze het met nog minder doen terwijl het ook al amper werkt....

De grootste problemen liggen echt niet bij de agent die zijn werk doet. Dat ligt hogerop, bij mensen die niet op straat hebben gelopen als agent maar menen te weten hoe het werkt en op basis daarvan oordeelt hoe het moet...


 


Beetje hetzelfde als wat je in de zorg ziet, mensen met HBO die nooit hebben verpleegd en verzorgd die beslissen dat je met minder tijd wel kunt verzorgen omdat ze geen flauw idee hebben wat deze verpleegsters allemaal wel niet doen... Ze denken niet menselijk maar gewoon praktisch. Maar werken met mensen is meestal niet praktisch...

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 15-08-2015 08:45:45
Daar ben ik het mee eens. De politie zit aan regeltjes vast en kunnen zelf ook niks als er 'niks' gebeurt.

In het geval van die vrouw. Vind ik het toch lastig. Ze heeft vaak aangiften gedaan. 5 cd roms met bedreigingen gegeven. Politie was er mee bekend dat hij een wapen had. Zijn andere ex had ook al aangiften gedaan.
Dit was een heftige situatie waar veel eerdee ingegrepen had moeten worden. Maar is dat niet gebeurt omdat de agente in kwestie vonden dat het wel mee viel en er niks gedaan hoefde. Of omdat ze weer eens vast zaten aan een achterlijk protocol?

Het was hier overduidelijk dat dit heel snel mis kon gaan.

En heb het zelf diverse keren mee gemaakt. Treed niet in detail, maar was ook situatie met vuurwapen gevaarlijk persoon en mijn kind was niet veilig. Werd gezegd bel maar als er wat gebeurt. Of bel maar als hij met wapen voor de deur staat we zetten in de computer dat ze direct moeten komen. Wat heb ik daaraan als mijn kind ontvoerd kan worden? Rustig 112 bellen als de dader er al is??

Maar daarvoor is het simpel, er is niks gebeurt dus we kunnen niks.

En dat progamma gestalkt. Daar zie je het ook in terug. De politie doet niets. En dan zeg ik dus niet dat ze niets doen omdat ze niet willen. Maar waarschijnlijk omdat ze niets kunnen/mogen. Want volgens mij mag een agent nog niet eens poepen zonder dat iemand ergens achter een bureau toestemming geeft.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloem  schreef op: 15-08-2015 09:10:50

Ik heb echt maar een heeeeeel kort verslagje gelezen, dus ken absoluut de ins en outs niet. Dus kan echt gewoon een fout zijn hoor, die worden natuurlijk ook gewoon gemaakt.
Maar hoor hierover ook regelmatig gemopper. Dan komt een puberdochter thuis met het verhaal dat een ex vriendje zou hebben gezegd dat hij haar gaat vermoorden, en ouders verwachten dat ze die jongen direct oppakken...
Snap als ouders het gevoel op zich wel, maar zo werkt het dus niet... Ze moeten echt veel hebben voordat ze er wat mee kunnen. In veel gevallen ook echt tot ergernis van hunzelf. 


Maar zou je wel wat doen dan is de kans dat zo'n persoon vrij komt JUIST enorm groot.

Nog iets wat zo jammer is: het enorm vele papierwerk. Is er iets gebeurd dan zijn zem eer bezig met papierwerk dan met straatwerk... Zoveel moet worden vastgelegd om het goed te doen, doe je het niet dan is het werk voor niets geweest... Maar eigenlijk zouden ze gewoon en soort van steno moeten hebben en dan mensen op administratie die dat allemaal wegwerken ofzo... Dan zouden ze veel effectiever kunnen werken.

Sis, ken het gevoel hoor! En ik vind dat ook erg moeilijk. Ook wij hebben hier een poos geleefd met een bedreiging, zo eng.. Maar ook dan kunnen ze pas wat als er ook echt wat gedaan wordt, zelfs als het dus werkgerelateerd is...


 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloem  schreef op: 15-08-2015 09:21:30
En ik denk dat de gemiddelde agent trouwens de frustratie wel begrijpt die mensen hebben... Ze hebben het zelf ook of hebben het bewust naast zich neergelegd om toch goed werk te kunnen leveren...
Maar ik hoor van mijn man wel regelmatig dat sinds het zo belangrijk is diploma's te hebben, en opklimmen minder gebeurd (hij werkt er nu 23 jaar dus aardig wat ervaring) dat de kwaliteit achteruit gaat...
Mensen met denkniveau zitten zelf op een heel ander level als mensen die in de praktijk werken.. En hoe de praktijkmensen ook proberen duidelijk te maken hoe het er echt aan toe gaat, mensen op HBO niveau redeneren vervolgens toch uit de boeken.
Maar zo werkt het gewoon niet in dit beroep... Maar goed, opklimmen zonder diploma is er niet meer bij, en daardoor gaan mensen sneller vanuit HBO door naar een hoge functie. Maar beroepen als de zorg en de politie vind ik eigenlijk beroepen waarbij je gewoon verplicht 5 jaar op de werkvloer moet hebben gestaan en tegen problemen moet zijn aangelopen...

Ikzelf werk in de kinderopvang... Ik zie in mijn boeken prachtige oplossingen voor problemen maar uit ervaring weet ik dat het boekenkennis is en dat het in de praktijk niet zo werkt... Dus je leert het, je maakt je toets en daarna ga je met echte kinderen werken en laatj e het snel achter je.

Toen ik mijn rijbewijs haalde kwam ik het ook weer tegen: in de boeken staat heel mooi wat je moet doen bij vrachtwagens enzovoort, in de praktijk werkt het anders. Wordt het je ook anders geleerd. Omdat het boek op een andere manier kijkt.

Superirritant vind ik, want ik ben totaal niet praktisch ingesteld. Ik ben echt het type studiebol wat alles uit boeken moet halen en zo aan kennis komt. Ik verzin niet snel zelf een praktische oplossing. Iets waar ik nu met mijn MBO studie ook echt tegenaan loop, HBO is meer mijn niveau omdat boeken alles voorkauwen.

Maar werk je met mensen dan werkt dat gewoon niet...
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 15-08-2015 10:17:02
Tja het is ook belachelijk.

Zo gaat het in denhaag toch ook, allerlei hoge pieten die van alles bepalen, maar nergens ervaring mee hebben.
Ze weten niet hoe het in de zorg werkt, ze weten niet hoe het bij de politie werkt, ze weten niet hoe het werkt als mensen amper geld hebben om te eten.

Toen ik nog in de zorg werkte, 7 jaar geleden, moest ik soms een hele afdeling alleen doen, een pg afdeling! Allemaal dementerende of bedlerige patienten. 20 op 1 afdeling. Dan kreeg je soms nog wel een stagier, maarja, schiet ook niet op.

Je rent je rot van de een naar de ander, probeert iedereen toch te douche, wat niet lukt, je neemt maar geen pauze, want dan kan je nog even iemand douche. En dat is 7 jaar geleden, toen was het nog goed in de zorg.

Toen ik wisselde naar de thuiszorg ging er een wereld open. Ik had een half uur of soms wel een uur om iemand te helpen!! Ik kreeg een kwartier voor alleen medicijnen geven! Ik kon heerlijk relaxt werken, kon iedereen douchen en hield tijd over!!
Dat is tegenwoordig ook niet meer. Volgens mij krijg je nog maar 20 minuten voor iemand douchen en aankleden en ontbijt geven. En dat is bijna onmogelijk, zeker in een thuis situatie. Stel je voor je rent iemand zijn huis in, snel uit bed, hup hup naar de douche, snel snel kleren uit, douche der ff op, snel washandje over alles heen, handoek erover snel snel kleren aan, in een stoel smijten, rennen naar de keuken, ontbijt maken, voor client neer gooien, dan nog opschrijven wat je gedaan heb, en heel hard het huis weer uitrennen, en heeeeeel snel trappen op je fiets om snel bij de volgende te zijn.
Het is toch bizar!!!!! 
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloem  schreef op: 15-08-2015 10:58:18

Erger nog Sis, mijn zus werkt in de thuiszorg (inval) en kreeg een paar maand terug dezelfde route die ze vaker deed, maar waren de reistijden eraf gehaald... Zou ze ook niet uitbetaald krijgen... Soms een kwartier reistijd, daarvoor 15 minuten hulp bij de een en daarna 30 minuten bij de ander, maar je moest zelf maar uitvogelen waar je die 15 minuten vandaan moest halen...


Zij heeft toen de zorg in tijd gewoon geleverd en is flink uitgelopen (wat dus niet mocht en ze ook te horen heeft gekregen) maar ze heeft aangegeven een klacht in te dienen en heeft dit ook gedaan... Want je mag het niet van de tijd van de mensen afhalen vindt ze (en ik ook).

Nu hebben ze toch weer reistijd maar enorm krap. Als je in een grote stad werkt kan iets wel officieel 10 minuten duren. Maar als overal alles telkens vaststaat kan het zo 10 minuten langer duren. Maar ze MOETEN bezuinigen.. Maar 5 minuten zorg leveren is ook niet te doen. Nu doet zij het medische, dus dat gaat vaak wat sneller dan het verzorgen, maar ze moet soms ook verzorgen en zij zegt ook: je moet bijna dingen uit de handen nemen van deze ouderen om het te halen, terwijl het juist zo belangrijk is dat ze alles zelf doen wat ze zelf kunnen...


Het is dus sneller ze zelf helemaal te douchen dan dat ze zelf hun armen, buik en benen wassen bijvoorbeeld... Maar dit gaat ook ten koste van de hulpbehoevenden zelf... Soms is geld investeren veel beter om andere kosten weer te voorkomen..

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloem  schreef op: 15-08-2015 11:00:08
En ook daar, je werkt met je hart. Dus je draait extra uren om de mensen te helpen die je gewoon niet uitbetaald krijgt omdat zij hebben besloten dat het in deze korte tijd kan en je zo snel zou moeten kunnen rijden... Maar zoek soms alleen maar een plek waar de auto kan staan bijvoorbeeld... Met alle paaltjes en drukke straten. 

En dan het domste: dat er zoveel organisaties zijn waardoor je als hulpverleners soms bijna een deur naast elkaar naar binen gaat terwijl 1 iemand ook alle mensen in een straat had kunnen helpen... Ook dat maakt het duur natuurlijk..
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Politie gaat 112 melding negeren
Naam
Bericht