Menu
 

Topic:

Politie gaat 112 melding negeren

Smvn&d  schreef op: 08-08-2015 09:45:01

De politie gaat weer een stap verder met haar acties voor een beter CAO. Nu dreigen agenten zelfs 112-meldingen te gaan negeren, schrijft het AD.



Woordvoerder Albert Springer benadrukt namens de actievoerende agenten tegenover de krant dat de politie bij levensbedreigende situaties wel nog steeds uitrukt, maar niet meer bij inbraken of aanrijdingen, waarvoor je in sommige gevallen ook het alarmnummer mag bellen. Springer is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jo  schreef op: 08-08-2015 22:26:50
Ik neem de media over het algemeen met een korreltje zou hoor.
Een maand niemand bekeuren lijkt mee een leukere actie.
Lekker te hard rijden met mijn vroemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......fiets!
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Boterbloema  schreef op: 09-08-2015 07:54:49
Altijd roepen we dat we teveel accepteren van de overheif en dat we gewoon eens zoudn moeten stoppen en op onze strepen moeten staan en nu wordt het gedaan en is het hek van de dam. Het probleem ligt niet bij de politie maar bij de ministers. En de burger moet ook maar eens bedenken of ze nou op hun strepen willen staan of dat wr alles willen accepteren. Maar goed, nederlanders zijn idd de beste zeikerts.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Kees  schreef op: 09-08-2015 08:26:43

Quote Jen9:
Ze verdienen net zoveel als ik in de kinderopvang.. is toch idioot...




want???

Hahaha ik verdien meer dan een politieagent en dat is idioot?
Wat een rare gedachtengang
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Draakje  schreef op: 09-08-2015 09:01:18
Helemaal mee eens dat er gestaakt gaat worden!

UIt de mediaberichten blijkt dat de 112- meldingen wel opgepakt worden. Ja, als er is ingebroken en er is niemand meer in de woning, dan kun je naar het bureau om aangifte te doen. Als er een aanrijding is met alleen blikschade dan dien je een schadeformulier zelf in te vullen. Echter mensen bellen daar ook 112 voor. Deze meldingen worden dan denk ik  tijdeijk niet gedaan. Goh, om dan geen respect te hebben voor de politie, dan hebben deze mensen die dat roepen vast nu ook al niet. Van de categorie als ze een bekeuring hebben gekregen, ga maar boeven vangen.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 09-08-2015 13:08:34
Waarom een rare gedachtengang. Ik ken een aantal rechercheurs en vind echt dat zij meer horen te verdienen dan ik....  Ik loop niet echt veel gevaar bijvoorbeeldz.. maak niet extreem veel nare dingen mee.. enzovoort.... Opleiding hetzelfde niveau.. Hoewel veel agenten veel meer langdurige trainingen en cursussen moeten volgen... Vind je t nog steeds een rare gedachtengang als ik het zo onderbouw... en waarom dan?
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 09-08-2015 13:47:36
Wat je al zegt, het zelfde niveau. een baan word toch altijd naar niveau betaald.

Iedereen kiest zijn eigen baan, en je weet welk salaris daarbij hoort. Daar kies je zelf voor. Je kan ook kiezen voor een andere baan.
En nogmaals ik vind ook echt dat ze bizar weinig verdienen, voor alles wat ze moeten doen, maar burgers pakken is gewoon niet de manier. Denk je echt dat ze hier van wakker liggen in denhaag?

Een maandje geen bekeuringen, daar zouden ze inderdaad wakker van liggen, want dat raakt de staatskas. of elke minister elke dag weer aanhouden en controleren, daar heb je ze toch direct mee? Net of het rutte intreseert dat ze niet meer bij mensen langs gaan bij een inbraak. Als er bij hem ingebroken word zijn ze er echt wel hoor.

Dat ze acties voeren is nog 1 ding, maar waarom op een achterlijke manier? Waarom de gewone mensen benadelen? Die kunnen niks veranderen hoor. Ze moeten zich op denhaag richten.
Daarnaast is er al een akkoord, maar nee er moet weer meer bij, ga dan niet akkoord.

Tis nu een groot toneel stuk. En nee het zijn nu juist niet de mensen die sowieso al een hekel hebben aan de politie. Als je op internet de reacties leest, lees ik vooral reacties als, altijd veel respect voor jullie werk, jullie doen top werk, maar gaan nu te ver.
Ik lees verhalen van mensen die dus geen reactie hebben gekregen, geen aangiften konden doen (dus wat nou naar het bureau aangiften doen, niet dus.)

Nederlandse politie staat er al niet best voor, dus waarom nu de burgers pakken voor hun eigen acties? Ik vind het dom. Mensen moeten nu dus hun eigen problemen oplossen, dat zal nog eens fout af gaan lopen.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 09-08-2015 13:53:57
Ik weet niet meer wie het zei, maar iemand zei dat ze 1500 euro verdienen.

Ik ben eens gaan kijken online, een agent die 5 jaar ervaring heeft, verdient 2691.
Een rechercheur die 10 jaar bij de politie werkt (dus niet persee 10 jaar als recherche) verdient 3306 euro. 

Dit zijn minimum bedragen. Komt nog ort bij, weet niet hoe hoog die is.

Dus jen, jij verdient wel heel erg veel in de opvang, als je meer als 3300 euro verdient.

Dus er word in dit topic behoorlijk overdreven met 1500 euro.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Linnepint  schreef op: 09-08-2015 14:17:02
1500 euro is denk ik netto.
En ik lees vaak 'je weet toch waar je aan begint en kiest er zelf voor'

Ik werk nu 15 jaar bij defensie en wij hebben bijvoorbeeld ook al jaren geen CAO en dus geen loonsverhoging meer gehad. Maar staken is voor ons niet echt een optie

Wat ik ermee wil zeggen, 15 jaar geleden kies je als puppy van 17 voor een baan (ik dan) en je hebt dan weinig benul of je de goede keus maakt.

Mensen die nu werkloos zijn kiezen misschien wel voor de politieopleiding omdat ze daar wél aangenomen worden en net voor de baan die ze graag wilden. Zoveel luxe hebben we tegenwoordig niet qua banen.

Ik vind het prima dat ze staken, en voel me totaal niet gedupeerd whatsoever. 
Gelukkig rukken ze gewoon uit bij 112 meldingen 
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 09-08-2015 14:45:36
Bij defensie is het toch verboden om te staken?

Er zijn zoveel bedrijven waar al jaren geen verhogingen meer gegeven worden, het is nou eenmaal crisis.
De meeste zijn gewoon blij dat ze een baan hebben.

En er is toch 5% toegezegd? Waarvan ze 3% in salaris krijgen? 3% is toch netjes?
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Harleysmama  schreef op: 09-08-2015 15:25:49
Ik werk in de beveiliging en heb een gedeeltelijke WAO uitkering. Ik verdien voor 73,5 uur aanwezig zijn 1750,23. dit is met mijn ORT. Maar ik vind mijn werk niet onregelmatig want werk alleen in de avond en nacht en dat bevalt mij prima.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 09-08-2015 15:56:45
Ik ken iemand die ook in de beveilging werkt, en heel graag bij de politie wil, maar het niet kan omdat het salaris veel lager is bij de politie. 
Hij moet nu dus wachten tot hij de ruimte heeft en gaat dan wel bij de politie.

Weet je, iedereen is het er over eens dat ze absoluut meer moeten gaan verdienen, alleen de manier waarop, die niet.

En wat ik net zie, ze willen nieuwe auto's, zwart/geel, net als de nieuwe uniformen, dat kan dus allemaal maar wel? Waarom niet eerst de agente meer geven en pas als het mogelijk is die auto's???
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 09-08-2015 16:00:03
Sis, tel jij de xtra's er al bij op? 

Ik vind t ozin om te zeggen dat je weet waar je voor kiest, ten eerste ben je dan te jong en ten tweede is dit een baan die enorm aan veranderingen onderhevig is.. Als ik vantevoren had geweten dat t onderwijs op deze manier zpu veranderen had ik nooit de pabo en daarna nog mijn master sen gedaan.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 09-08-2015 16:02:36
Nee ik heb de extra's er niet bij opgeteld. Dus ort ed komt er nog bij!
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 09-08-2015 16:04:23
Of de politie moet dat er zelf al in berekend hebben, dat weet ik eigenlijk niet. Heb het gewoon van internet.

Jij doet nu toch ook ander werk als waar je oorspronkelijk voor gekozen heb? De hele wereld veranderd, continu.
Wat denk je dat er gaat gebeuren nu compters de opmars maken?
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Mv5  schreef op: 09-08-2015 16:52:26

Ik houd niet van staken omdat er altijd mensen zijn die er last van hebben (ook al is dat natuurlijk de bedoeling). Maar ik snap de acties wel. Als je salaris al jaren op een nullijn ligt en het leven wel duurder wordt, gaat je koopkracht natuurlijk achteruit. Dat vindt niemand leuk natuurlijk en ooit houdt het op en accepteer je het niet langer. Dat ze stoppen met boetes voor kleine overtredingen vind ik prima, zeer wenselijk zelfs. Want juist boetes voor 5 km te hard ofzo daar storen mensen zich aan en zorgt voor minder respect. Maar 112 hoor je alleen in noodgevallen te bellen en dan moeten ze dus ook komen vind ik. En je kunt vanuit de telefoon niet altijd inschatten of iets levensbedreigend is, maar als een burger het nodig vind om 112 te bellen, dan vind ik niet dat je als hulpverlener kan zeggen; nee sorry, is niet ernstig genoeg, we komen niet ivm acties. Gelukkig zeggen ze zelf al dat dit bericht niet klopt.

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 10-08-2015 15:23:21
Ik kan t me echt zo goed voorstellen, dat staken.. Ze kunnen er zelfs op achteruit gana, het beetje onregelmatigheidstoeslag wat ze nog kijgen komt waarschijnlijk te vervangen, ze moeten weekends extra werken.. EN.. ze krijgen geen 5 procent loonsverhoging, maar iets van 2,3% de rest van de loonsverhoging gaat van de pensioenen af.. schiet natuurlijk niet op....
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Mamavonn  schreef op: 10-08-2015 16:16:31
Straks kiest er niemand meer voor om bij de politie te gaan puur vanwege het lage loon en de slechte arbeidsvoorwaarden en dan????


 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 10-08-2015 21:07:42
Dan scheelt dat een hoop bekeuringen 

Ik denk niet dat dat snel gebeurt, het is een mbo opleiding en dus voor iedereen toegankelijk. En je wilt bij de politie omdat je het leuk vind, niet omdat het zo goed verdient toch? 
Politie is een beroep waar je hart moet liggen, net als de zorg.
Het loon is toch altijd al zo 'laag' geweest?  

En er is ook al toegezegd dat ze meer krijgen toch?! Dus ik denk niet dat dat snel zal gebeuren.

In de bouw is ook al jaren niet veel werk, maar nog steeds heel veel mensen die de bouw kiezen. Net als de zorg, steeds minder werk en bezuinigingen, maar de opleidingen zitten vol.

En nog maar een keertje , ik vind het bedrag ook te laag voor het werk dat ze doen. Maar ik vind dit niet de juiste manier.
Al klopt het gelukkig helemaal niet wat er in de kranten staat. En als ik zo om me heen kijk en lees blijven ze ook niet weg als je ze belt. Dus volgens mij loopt de media ook weer lekker de boel op te naaien.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 10-08-2015 21:36:34
Nou ...ze kunnen er dus op achteruit gaan. .dat is t m nou juist. ..meer weekenden werken. Minder toeslagen en een loonsverhoging uit je eigen pensioen. ....dat vind ik geen verhoging. ...
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 11-08-2015 15:49:50
Maar ze hebben toch altijd al om het weekend gewerkt? Dus daar veranderd toch niets aan?

Of werkte maar 1x per maand een weekend? 

In de zorg is het om het weekend en feestdagen 50%. Naar mijn idee was dat bij de politie ook zo, maar dat klopt dus niet?
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Tessa_mv2  schreef op: 11-08-2015 17:35:34
Ze moeten nu 3 weekenden per maand gaan werken
op 2. Dat ik veel.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Tessa_mv2  schreef op: 11-08-2015 17:36:27
Ipv 2

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Deborah Mv..  schreef op: 11-08-2015 17:50:19
Twee weekenden per maand is al pittig. Laat staan nog meer... Je moet het ook maar kunnen combineren met je gezin.

Mijn man moet 2 weekenden per maand werken.  Hij krijgt  100 procent in het weekend... 12 uur werken op een dag, gewoon 100 procent, geen vrije uren of extra verdiensten.
Momenteel worden de grenzen wel opgezocht. 

Zonder opleiding en ervaring is een andere baan in deze tijd een lastige keuze... Je kiest voor een baan, maar tussentijds veranderen de arbeidsvoorwaarden...

Als praten niet helpt. Wat kunnen zij dan voor druk uit oefenen?

Maar wie klinkt er hier verwend @ SIS. Mijn man komt zijn bed wel uit voor de helft . Ook is  WW en zwart bijbeunen veel aantrekkelijker...
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Deborah Mv..  schreef op: 11-08-2015 17:57:08
Ik heb geen idee hoeveel ORT de politie heeft.

Maar ik vind wel dat alle onregelmatigheid mag lonen. Het is niet zomaar wat.
Mijn man heeft vannacht van 00.00 tot 08.00 gewerkt en moet morgenochtend om 11 uur pas weer. Wanneer ga je dan slapen? Slaap je s'ochtends uit je werk? Dan kom je s'avonds niet meer in slaap. Dus haal je maar weer een dagje door...
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jomi  schreef op: 11-08-2015 18:42:21
Jij bent wel heel erg ontevreden over het werk van je man zeg. Is hij zelf ook zo ontevreden of alleen jij?
Je krijgt niet in alle sectoren ort hoor, in de horeca hoort 's nachts en in het weekend werken er gewoon bij. Bakkers krijgen ook geen ort die s nachts bakken en zo kan ik nog veel meer beroepen opnoemen.

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Deborah Mv..  schreef op: 11-08-2015 18:55:13

Ik persoonlijk vind inderdaad dat sommige dingen anders zou kunnen. Gelukkig is het werk super om te doen...  Mijn man krijgt trouwens na 18 uur wel 34 procent extra. Sommige dingen zijn gewoon wennen als je uit een andere CAO komt . Thuis is het niet zeuren maar dragen hoor...

Het werken in alle onregelmatigheid best pittig. En vind ik het eigenlijk wel logisch dat je dan wel iets extra's mag verdienen...
Nog meer weekenden moeten werken zoals de politie. Ik vind het niet maf dat zij dan wat extra's willen verdienen. Ik schrok echt bij Jinek op Ned 1.

 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Deborah Mv..  schreef op: 11-08-2015 18:58:06
Maar wat voor acties zouden zij dan kunnen houden? Het stoppen van bonnen stoppen, ben ik wel voor
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Jen9  schreef op: 11-08-2015 20:15:12
ORT stelt al niks voor, zit bij het salaris in, wat Sis eerder al schteef en wrdt waarschijnlijk geschrapt.
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 11-08-2015 20:46:13
Tja deborah als je wel kennis en ervaring heb dan heb je te kiezen, en jij zou ook niet voor een baan van 2000 euro kiezen als je ook 4000 kan krijgen toch. of wel? Heeft niks met verwend te maken. Ik ken werkelijk niemand die voor 2000 euro zou gaan werken als je ook 4000 kan krijgen. Of zou jij dat wel doen?

En weekende werken is niet zwaar. Je weet niet beter in dat werk. Heb altijd in de zorg gewerkt en dat is heel normaal. Je bent gewoon 2 dagen per week vrij (bij fulltime), maar dat is niet altijd in een weekend. 
Avond diensten zijn ook niet zwaarder als van 9 tot 5. Je bent dat gewoon gewent. Alle diensten zijn even leuk.
Bij ons was de avond juist de minst zware dienst, want dan was er het minste te doen, lichamelijk. Smorgens moest iedereen gedoucht en aangekleed worden.

En als jou man 12 uur werkt en daar niet naar betaald krijg laat hij toch zelf over zich heen lopen? Je zegt zelf altijd dat hij zoveel verdient. Dus dan hoort het misschien ook wel gewoon bij zijn werk.


Hier moet er ook buiten werktijden gewertkt worden als dat nodig is. Dat hoort er nou eenmaal bij. Ook in jou en mijn geval kies je daar zelf voor (althans de mannen).

Dus ze moeten 3 weekende werken en 2 vrij? en hoe dan? 2 werken 1 vrij? Ik geloof eigenlijk niet dat dat zal gebeuren.
Maar hoe dan ook, dan ben je door de weeks toch weer vrij, ze gaan toch niet meer uren werken?

En op hoeveel uur is politie eigenlijk gebaseerd, wat is fulltime bij de politie? 36 uur of 40 uur? Want dat is ook nog een verschil natuurlijk. Als het 36 uur is dan is het salaris alweer hoger. Als het dus boven genoemde bedragen zijn voor 36 uur. 
 
Quote
RE: Politie gaat 112 melding negeren
Smvn&d  schreef op: 11-08-2015 20:46:55
Wat zouden we er van vinden als de thuiszorg, of verpleegkundige in het ziekenhuis zouden zeggen, nou weet je, wij stoppen der ff mee?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Politie gaat 112 melding negeren
Naam
Bericht