Menu
 

Topic:

Timmermans vindt dat terugsturen afgewez

Boterbloem  schreef op: 25-07-2015 20:56:04







Timmermans vindt dat terugsturen afgewezen asielzoekers strenger moet 






 



Bij de aanpak van de grote stroom vluchtelingen naar Europa is de terugkeer van afgewezen asielzoekers cruciaal. 
 








Terugsturen van mensen die niet mogen blijven, kan nog strenger. Dat zei eurocommissaris Frans Timmermans zaterdag in het radioprogrammaKamerbreed.


De bewaking van de buitengrenzen van Europa moet veel beter, vindt Timmermans. Het hek dat Hongarije bouwt om vluchtelingen tegen te houden die via Servië het land binnenkomen, noemde de eurocommissaris ''niet de meest verstandige benadering".


Maar hij vindt het ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid van EU-lidstaten om Hongarije te steunen bij een betere grensbewaking.



Verdeling


Timmermans was optimistisch over de verdeling van vluchtelingen over de EU. Bindende afspraken over opvang van asielzoekers die via Griekenland en Italië binnenkomen, zaten er niet in. Maar volgens de eurocommissaris komen de aantallen die EU-landen nu vrijwillig opnemen toch al aardig in de buurt van de aanvankelijk beoogde bindende quota.


Tot nu toe worden 32.000 vluchtelingen in de EU opgevangen. Het is de bedoeling dat er uiterlijk in december een oplossing is voor de resterende 8000 asielzoekers. Nederland neemt de komende twee jaar ruim 2000 vluchtelingen uit deze groep op.





 
Quote
Navigatie
RE: Timmermans vindt dat terugsturen afgewez
Nerise  schreef op: 26-07-2015 07:40:29
Ja. Maar is het probleem ook niet dat de landen van herkomst niet mee willen werken? 
 
Quote
RE: Timmermans vindt dat terugsturen afgewez
Claudia  schreef op: 26-07-2015 17:34:15
ja als het zo makkelijk was....een groot deel van de mensen heeft geen papieren. Geen id bewijs,geen geboortebewijs..probleem is dan dat ze hier niet mogen blijven, maar ook niet terug kunnen naar land van herkomst, want je hebt die papieren gewoon nodig. Dan belanden ze dus op straat...succes, zoek het maar uit. Zelfs als er wel papieren zijn dan wil het land van herkomst ze vaak niet terug hebben.

Klinkt altijd zo makkelijk: uitzetten hoppakee en terug naar eigen land, maar zo werkt het niet. Heel veel mensen komen op straat terecht vanaf het AZC of deport-centrum.

Maar het is idd een groot probleem...


 
Quote
Navigatie


Reageren op Timmermans vindt dat terugsturen afgewez
Naam
Bericht