Menu
 

Topic:

Tijd van scheidigen?

Kaasje  schreef op: 21-07-2015 22:33:05
Is het de tijdvan het jaar of de tijd dat iedereen z zijn leven bekijkt en denkt nu kan ik nog opnieuw beginnen? 

In de afgelopen 2 weken van 3 stellen gehoord dat ze uit elkaar gaan....

Staat bij slap he?  Maar vraag mij af hoe het kan dat ik het nu zoveel hoor
 
Quote
Navigatie
RE: Tijd van scheidigen?
Dani  schreef op: 24-07-2015 12:42:07
een huwelijk doe je samen , en als 1e vecht en de ander niet , tsja dan kun je lang doorknokken , maar dan komt toch het einde eraan..
zo was het bij mij ook... en na mijn scheiding kwam ik een geweldige man tegen die ik toen met andere ogen ben gaan bekijken... 
 
Quote
RE: Tijd van scheidigen?
Debby1977  schreef op: 24-07-2015 16:47:36
Hier om me heen zie ik het ook veel inderdaad. Maar wat ik het ergste vind is dat de ex goed genoeg was om kinderen mee te krijgen, maar na de scheiding is het ineens de grootste klootzak/rot wijf wat bestaat, en dat kan ik niet bevatten.
 
Quote
RE: Tijd van scheidigen?
Mamvan3  schreef op: 24-07-2015 18:53:13
Een jaar of 10 geleden hadden we een golf in de zomerperiode op mijn werk. Toen was meer dan de helft van mijn collega's gescheiden. Ik ging als laatste met vakantie en men durfde niet eens meer te vragen hoe mijn vakantie was. Veel te bang, dat ik ook mijn scheiding ging aankondigen. 
Op dit moment hoor ik er niet veel over, maar er zijn wel periodes dat de echtscheidingen meer voorkomen; na dorpsfeesten, kerst en vakantie zijn toch wel belangrijke momenten.
 
Quote
RE: Tijd van scheidigen?
Kaasje  schreef op: 24-07-2015 19:13:28

Quote xlente-marjolein:
wat mij het meeste raakt dit jaar, is dat ik heb 'gefaald'.
ik wilde een leven lang gelukkig zijn met een partner, met hem kinderen samen opvoeden, samen oud worden en dat is mislukt.
het was mijn toekomst beeld en ik ben daarin mislukt,
ik heb foute keuzes gemaakt.
met uiteindelijk een keuze te maken nog steeds samen de kinderen op te voeden, samen naar ouderavonden, afscheidsfeestjes te gaan, samen de verjaardagen van de kinderen te vieren en de partijtjes, maar wel apart van elkaar een leven te leiden.




Dat je nog samen de kinderen kunt opvoeden en feestjes samen kunt vieren..... dan vind ik dat jullie het samen nog best goed doen.

In mijn omgeving hoor ik daar ook veel haat en nijd over en weer...
 
Quote
RE: Tijd van scheidigen?
Kaasje  schreef op: 24-07-2015 19:15:36
Oh en boter.... mijn mond valt open dat ieder jaar na het dorpsfeest het dus een slagveld is....

Zou toch denken dat mensen wat voorzichtiger zijn dan oeps baby-s ieder jaar weer....
 
Quote
RE: Tijd van scheidigen?
Boterbloem  schreef op: 24-07-2015 20:06:26
Kaasje, mijn idee.

Vind het persoonlijk dan ook echt oerdom wanneer het de mensen gebeurd.

Feesten, helemaal niets mis mee. Hardstikke gezellig!
Maar al die volwassen mensen die zich dronken zuipen om vervolgens te beweren dat ze er niets meer van weten of het niet bewust doen, te dom voor woorden. Zuip dan niet zoveel als je er niet tegen kan... Wie weet wat je nog meer oploopt.

Je maakt er zoveel mee kapot.

Scheidingen zijn zo pijnlijk, heb het nu een paar keer van dichtbij meegemaakt. En ookal lucht het mensen soms ook, er is vrijwel altijd een stukje pijn... Dat gun je niemand!


 
Quote
RE: Tijd van scheidigen?
Katrientje  schreef op: 24-07-2015 20:32:48

Er is vaak ook veel meer schade dan alleen het echtpaar.


Zovaak hoor je dat er verdriet is bij familie en vrienden door gemis van de één. Of dat ze de kindjes niet meer mogen zien. Of nou ja noem maar op. Dat komt er nog bij. Een scheiding maakt veel stuk. En wat levert het op?


 


Ja na 2 jaar kan ik zeggen ik ben weer gelukkig. Maar 2 jaar heb ik heel hard moeten vechten. Eigenlijk is er tot nu toe maar 1 die weet hoe zwaar het was en hoe ik mij gevoeld heb en dat is mijn vriend. En dan ben ik er nog echt open en eerlijk over geweest.


 


En ondanks dat kwam iemand naar mij toe met: ik zit te denken om ook te scheiden, als ik jou zie, hoe ontspannen, hoe gelukkig en hoeveel jij letterlijk en figuurlijk gegroeid bent na je scheiding dan kan ik er alleen maar beter van worden. Dan denk ik: ja je ziet hoe ik nu ben, maar je slaat 2 jaar over, en heel eerlijk en dat klink gek, maar ik hoor heel vaak van anderen in mijn werk (thuiszorg intensieve ambulante hulpverleners) en de organisatie die mij geholpen heeft (de Hoop Dordrecht) dat het uniek is hoe ik door deze situatie ben gekomen, zeker gezien het feit dat dit niet het enige nare in mijn leven is. Hun gaven aan dat het maar zelden is dat mensen zich er zo boven op kunnen werken.


 
Quote
RE: Tijd van scheidigen?
Marie8  schreef op: 25-07-2015 00:14:48
Paar jaar terug wel meegemaakt dat er bij vele stellen in de omgeving werd vreemdgegaan. Leek wel een trend. Ik denk wel dat omgeving en fase invloed heeft. In dit geval, drukste fase kinderen achter de rug, behoefte aan eigen tijd en elkaar niet kunnen vinden. Vrienden/vriendinnen die hetzelfde meemaken en willen laten zien dat het gras elders groener is.
Ook velen die geknokt hebben voor hun huwelijk en er weer goed zijn doorgekomen.
Zelf ben ik juist lekker eigenwijs getrouwd toen (nadat we al jaren samen waren).
Weet je, een kind komt gewoon niet onbeschadigd uit een scheiding. Je kunt er hooguit het beste van proberen te maken en dan nog heb je dat niet alleen in de hand.
Ik ben zelf kind van gescheiden ouders. Nee, van ouders in een ongelukkig huwelijk. Ik heb zelf toen ik wat ouder werd aangegeven dat ik liever zou hebben dat ze zouden scheiden. Hebben ze ook gedaan.
Beide situaties zijn niet al te best, vind ik, in alle eerlijkheid. Zeg ik als kind hè...zelfs nu nog is dat niet altijd makkelijk, al begrijp ik het wel.

Ik heb laatst via mijn werk een workshop gehad van jongeren van villa pineda...zo door geïnspireerd! Ik zou dat alle kinderen van...en ouders..en mensen die met kinderen en ouders werken willen aanraden om in ieder geval eens op hun website te kijken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Tijd van scheidigen?
Naam
Bericht